Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα τετραπλάσια κίνηση στους δρόμους. 

Όλοι αυτοί πηγαίνανε σε δουλειές? 

Μόνο με κομμωτήρια βιβλιοπωλεία και είδη φυτών? 

Αν ανοίξουν όλα τι θα γίνει 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gthe είπε

Τι έξτρα μέτρα έχει πάρει το εργοστάσιο αυτές τις βδομάδες για τον covid λοιπόν? Αυτό έχει σημασία εν μέσω πανδημίας να μας πεις, όχι τι γινόταν πριν. Και εγώ έχω δουλέψει σε "καθαρό" χώρο και ξέρω τι είναι.

Γιατί την πέφτουν όλοι στους υπαλλήλους του μάρκετ τελικά. Άκου λοιπόν τι έπρεπε να έχει θεσπίσει η πολιτεία κατά την ταπεινή δική μου άποψη εν μέσω καραντίνας για τα μάρκετ και τα είδη κατανάλωσης:

1. Απαγορεύεται η πώληση μη τυποποιημένων προιόντων με υπάλληλο εξυπηρέτησης. Φρέσκα τυρία, σαλάμια κτλ τέρμα. Μόνο συσκευασίες. Μηδεν επαφή πελάτη με υπάλληλο.
2. Την ώρα που τοποθετούνται προιόντα στα ράφια, κλείνει ο διάδρομος για πρόσβαση σε πελάτη.  Μηδέν επαφή υπαλλήλου με πελάτη.
3. Plexiglass σε κάθε ταμείο.
4. Απαγορεύονται συναλλαγές με μετρητά ... μόνο contactless. Κανονικά και μόνο self service ταμείο για όσα μάρκετ έχουν
5. Απαγορεύεται το delivery, takeway, καφέδες απέξω, ζαχαροπλαστεία κτλ. Αναγκαιες είναι οι πρώτες ύλες. Μαγειρεύουμε και τρώμε.

Και αν έπρεπε να διαλέξει κάποιος αν ο πελάτης που μπαίνει 20 λεπτά μέσα έπρεπε να φορέσει μάσκα ή ο υπάλληλος που επι 8 ώρες δουλεύει χειρονακτική εργασία, ναι ο πελάτης είναι αυτός που θα "ξεβολευτεί λιγότερο". Ο άλλος θα περάσει γολγοθα στην δουλειά του.

Όλα πολύ σωστά και στα όρια του εφικτού. Στα όρια όμως. 

Πιθανότατα έκριναν ότι η διασπορά δεν ήταν τέτοια, που να τα δικαιολογούν.

Εξάλλου έχουν υπολογίσει ότι το Ro έπεσε στο 0.46. Πολύ χαμηλά. 

Στην Ιταλία πάντως κάποια από αυτά νομίζω έγιναν. Βέβαια κακώς αναφέρω την Ιταλία σαν σημείο αναφοράς. Ισπανία και Βέλγιο είναι σαφώς χειρότερα. 

2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Εγώ ας πούμε που 

- δε ξέρω να μαγειρεύω

- δεν έχω καν κουζίνα 

τι κάνω;

έχω 3-4 μέρες να μάθω να μαειρευω πριν πεθάνω της πείνας ;

Θα μπεις σε πρόγραμμα για άστεγους/ανήμπορους. 

Επεξ/σία από gordonas
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Opium είπε

Διαβάζεις αυτά που γράφω ή απλά μιλάς για να πεις κάτι;;;;έγραψα πως σήμερα στο μάρκετ μου την είπε παππούς γτ του κανα παρατήρηση να κρατα αποστάσεις κ με δούλευε που φορούσα μάσκα.

Μάσκα  φορούσα εξαρχης κ συνεχίζω να φοράω .αν κρατούσαν όλοι καραντινα όπως εγώ...τεσπα...

Εχεις μια δική σου λογική..

Σου φαίνεται λογικό το υποχρεωτικο για υπαλλήλους ενώ για τους πελάτες προαιρετικό;;;;

Σε μενα λογικο είναι το υποχρεωτικό για όλους!!!!!χωρίς εξαιρέσεις!!!!

Κ εκεί  θα χεις την χαρα να κάνεις χιλιάδες καταγγελίες..

Μου φαινεται οτι μιλας για να μιλας. Θελεις να συζητησουμε τωρα τη μια περιπτωση που εζησες ή αν πρεπει να εφαρμοζονται τα μετρα. Δεν εχω καμια λογικη δικη μου, εγω κοιταω τι μετρα ισχυουν και πως μπορω να βοηθησω ωστε να εφαρμοστουν απο οσους δε νοιαζονται για τον συναθρωπο τους επειδη νοιωθουν δυνατοι. Τι δικη σου λογικη δε θελω καν να τη καταλαβω διοτι εδω δεν εφαρμοζουμε οτι μας κατεβει αλλα οτι αποφασιζεται. 

Εσενα σου φαινεται λογικο να λες οτι επειδη δε φορανε οι πελατες ας μη βαλουν και οι υπαλλξλοι πχ... τι αλλο θα διαβασουμε στο ινσομνια ....Συνεχιζε να διασπειρεις τον ιο εσυ και ασε τους αλλους να σε προσεχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, gordonas είπε

Θα μπεις σε πρόγραμμα για άστεγους/ανήμπορους. 

Όπου κάποιος μαγειρευει και κάνει ακριβώς αυτό που κάνει και το εστιατόριο απλά δωρεάν.

got it

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

έχω 3-4 μέρες να μάθω να μαειρευω πριν πεθάνω της πείνας ;

Θα πάρεις από το μάρκετ έτοιμα γεύματα ... πρέπει να έχεις σουβλατζή και πιτσαδόρο να στα φέρνει ζεστά δλδ? Έλα παναγία μου ...

• Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, KAPAKOSTAS είπε

ΡΕ ΠΑΙδια με τους παιδικους σταθμους τι θα γινει δεν εχει πει κανεις τπτα, οι παιδικοι κλεινουν 31/7 και ειδικου σκοπου να δωσουν δεν φτανει η αδεια μας για 5 μηνες αν υποθεσουμε οτι και αυγουστο θα ειναι κλειστα

εγω που πληρωσα τον τελευταιο μηνα ενω το παιδι πηγε 10 μερες.... ΛΟΛ... Δε νομιζω οτι θα το παω ειτε ανοιξουν ειτε οχι.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gthe είπε

Τι έξτρα μέτρα έχει πάρει το εργοστάσιο αυτές τις βδομάδες για τον covid λοιπόν? Αυτό έχει σημασία εν μέσω πανδημίας να μας πεις, όχι τι γινόταν πριν. Και εγώ έχω δουλέψει σε "καθαρό" χώρο και ξέρω τι είναι.

Γιατί την πέφτουν όλοι στους υπαλλήλους του μάρκετ τελικά. Άκου λοιπόν τι έπρεπε να έχει θεσπίσει η πολιτεία κατά την ταπεινή δική μου άποψη εν μέσω καραντίνας για τα μάρκετ και τα είδη κατανάλωσης:

1. Απαγορεύεται η πώληση μη τυποποιημένων προιόντων με υπάλληλο εξυπηρέτησης. Φρέσκα τυρία, σαλάμια κτλ τέρμα. Μόνο συσκευασίες. Μηδεν επαφή πελάτη με υπάλληλο.
2. Την ώρα που τοποθετούνται προιόντα στα ράφια, κλείνει ο διάδρομος για πρόσβαση σε πελάτη.  Μηδέν επαφή υπαλλήλου με πελάτη.
3. Plexiglass σε κάθε ταμείο.
4. Απαγορεύονται συναλλαγές με μετρητά ... μόνο contactless. Κανονικά και μόνο self service ταμείο για όσα μάρκετ έχουν
5. Απαγορεύεται το delivery, takeway, καφέδες απέξω, ζαχαροπλαστεία κτλ. Αναγκαιες είναι οι πρώτες ύλες. Μαγειρεύουμε και τρώμε.

Και αν έπρεπε να διαλέξει κάποιος αν ο πελάτης που μπαίνει 20 λεπτά μέσα έπρεπε να φορέσει μάσκα ή ο υπάλληλος που επι 8 ώρες δουλεύει χειρονακτική εργασία, ναι ο πελάτης είναι αυτός που θα "ξεβολευτεί λιγότερο". Ο άλλος θα περάσει γολγοθα στην δουλειά του.

Όποτε να μη φοράνε μάσκα οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ για νΑ δουλεύουν πιο άνετα, αλλα να χάσουν τις δουλειές τους ολοι αυτοί που περιγράφεις στο 5 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Όπου κάποιος μαγειρευει και κάνει ακριβώς αυτό που κάνει και το εστιατόριο απλά δωρεάν.

got it

Δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτά όλα τα εστιατόρια για να ταϊσεις ένα πολύ μικρό υποσύνολο του πληθυσμού που είναι άστεγοι/ανήμποροι. 

Κάθομαι και απαντάω τώρα...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gordonas είπε

Δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτά όλα τα εστιατόρια για να ταϊσεις ένα πολύ μικρό υποσύνολο του πληθυσμού που είναι άστεγοι/ανήμποροι. 

Κάθομαι και απαντάω τώρα...

A, ok

τώρα κατάλαβα

αντί να "ρισκάρουν" 1% 100 εστιατώρια μπορεί να ρισκάρει 100% ένα ...  got it

Δημοσ.
Μόλις τώρα, margaritagr είπε

Όποτε να μη φοράνε μάσκα οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ για νΑ δουλεύουν πιο άνετα, αλλα να χάσουν τις δουλειές τους ολοι αυτοί που περιγράφεις στο 5 

Διάβασες τι έγραψα? Τι την χρειάζεται την μάσκα ο υπάλληλος του μάρκετ αν δεν πουλάει απευθείας σε πελάτη τίποτα, είναι μόνος του στο διάδρομο όταν γεμίζει το ράφι και έχει plexiglass μπροστά του στο ταμείο? Την αόρατη απειλή φοβάστε ή ιό που μεταδίδεται μέσω του αναπνευστικού, για να καταλάβω?

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gthe είπε

Θα πάρεις από το μάρκετ έτοιμα γεύματα ... πρέπει να έχεις σουβλατζή και πιτσαδόρο να στα φέρνει ζεστά δλδ? Έλα παναγία μου ...

Έλα τώρα ρε συ, μιλάμε για τύπο 20-30 που κάνει χαβαλέ και λέει ότι του κατέβει για την πλάκα του. 

Αν τα κακάρωναν και τα 20-30 τώρα όλοι αυτοί θα είχαν κλάσει μέντες και θα μυξόκλαιγαν στις μανάδες τους να τους κάνει τηγανιτές πατάτες και μην πεθάνουν. 

1 λεπτό πριν, DrLo είπε

A, ok

τώρα κατάλαβα

αντί να "ρισκάρουν" 1% 100 εστιατώρια μπορεί να ρισκάρει 100% ένα ...  got it

Ποιος σου είπε ότι θα φας εκεί; Αφού είσαι ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ, θα στο φέρουν σπίτι. Θα στο αφήσουν στην πόρτα και θα φύγουν. Φαντάζομαι την πόρτα μπορείς να την ανοίξεις; 

Got it?

• Sad 1
Δημοσ.

Αν τα κακάρωναν και τα 20-30 τώρα όλοι αυτοί θα είχαν κλάσει μέντες και θα μυξόκλαιγαν στις μανάδες τους να τους κάνει τηγανιτές πατάτες και μην πεθάνουν. 

Ολα στην ωρα τους.

Δημοσ.

Έλα τώρα ρε συ, μιλάμε για τύπο 20-30 που κάνει χαβαλέ και λέει ότι του κατέβει για την πλάκα του. 

Έχουμε διαβάσει τα πάντα αυτές τις μέρες ... είδαμε ακόμα και ρεπορτάζ του πως τα κομμωτήρια απολυμαίνουν τις χτένες σήμερα (που αγγίζουν νεκρά κύτταρα, τις τρίχες μας δλδ :D)!
Δλδ να συμβουλέψει κανείς όπως εγώ τη μάνα μου, ετών 72, να ΜΗΝ πάει ας πουμε ακόμα κομμωτήριο δεν το είδαμε κάπου γραμμένο.... :P

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gthe είπε

Διάβασες τι έγραψα? Τι την χρειάζεται την μάσκα ο υπάλληλος του μάρκετ αν δεν πουλάει απευθείας σε πελάτη τίποτα, είναι μόνος του στο διάδρομο όταν γεμίζει το ράφι και έχει plexiglass μπροστά του στο ταμείο? Την αόρατη απειλή φοβάστε ή ιό που μεταδίδεται μέσω του αναπνευστικού, για να καταλάβω?

να πας να πλυνεις τη φετα και τις ελιες εσυ επειδη ο υπαλληλος δε μπορουσε να βαλει μασκα και να μας πεις πως το εκανες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Καλύτερα στα @@ όπως λες και εσύ πάρα να καρφωνω μεροκαματιαρηδες ανθρώπους και να φωνάζω αστυνομίες 😑

Τεσπα, γ αυτό δεν παίρνω μέρος στο συγκεκριμένο τοπικ, έχει πάει αλλού γ αλλού.... 

Αντε καλή συνέχεια και καλά καρφώματα 😒

Δηλαδή μόνο μη μεροκαματιάρηδες επιτρέπεται να καρφώνουμε;

Και ποιό είναι το όριο;

Με μισθό από 999 και πάνω;

Από 1099 και πάνω;

1999 και πάνω;

Αυτό που έχω δει, κατ' επανάληψη σε σούπερ μάρκετ είναι ο εξής συνωστισμός: είμαι στα φρούτα και 'φορτώνω'. Έρχεται από αριστερά μου υπάλληλος να βάλει κι άλλα φρούτα. ΚΟΝΤΑ μου, απόσταση μισό μέτρο και βγάλε! Λέω, 'τι λαλάκας' πάω πιο δεξιά να απομακρυνθώ και έρχεται άλλος υπάλληλος από δεξιά μου σχεδόν πάνω μου, για να βάλει φρούτα κι αυτός.

Παρατάω τα φρούτα και λέω φωναχτά στο δεύτερο 'μα τι μαλάκες που 'στε αδερφέ μου, εσείς σε λίγο θα μας καβαλήσετε, τι αποστάσεις και μαλακίες'.

Τι λαλάκες που υπάρχουνε ρε.

Μάσκες: άκουσα στο ράδιο ότι στο Σκλαβενίτη έχουνε μάσκες με 5,8 ευρώ η δεκάδα.

Επεξ/σία από panosssss
  • Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...