Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Opium είπε

Δεν απάντησες σε κάποιο από αυτα που ρώτησα.

Τόσο καιρό μάρκετ πηγαίναμε όλοι.Ο τρόπος που πάμε μάρκετ δεν άλλαξε.κάνω λάθος;;;;ισχύουν τα ίδια με πριν για αποστάσεις κ άτομα ανα τ.μ. έτσι δεν είναι;;;;

Άρα γτ τώρα κινδυνεύεις περισσότερο από τους υπαλλήλους του μάρκετ κ θα τους καταγγείλεις;;;;

Με όσο κόσμο ερχόντουσαν   σε επαφή πριν θα έρχονται κ τώρα!!κ πριν δεν ήταν υποχρεωτική μάσκα..

Μήπως δεν πήγες μάρκετ δυο μήνες τώρα;;;

Τι διαβάζω εδώ....Κ δεν απαντάς..

στο μάρκετ σήμερα δεν κόλλησε δίπλα μου κανένας υπαλληλος!!παρα μόνο οι πελάτες χωρις μάσκες..κ μάντεψε!!!γι αυτούς δεν είναι υποχρεωτικες...άρα δεν κινδυνεύω από τους πελάτες...μόνο από υπαλλήλους!!

Μάλιστα όταν σε ένα 75αρη χωρις μάσκα είπα κράτα απόσταση μου την είπε που φοβάμαι κ φοράω μασκα κ γελουσε στα μουτρα μου..χαχαχα..άλλα όχι αυτόν δεν μπορώ να τον καταγγείλω..ας βγάλω απωθημένα στους ανθρώπους που τους βγαίνει η πίστη για 3 & 60....

Γιατι τετοια μετρα ισχυουν. Δεν ειναι δυσκολο να ισχυουν αυτα τα ελεχιστα μετρα, με κινδυνο να επιστρεψουμε στα παλια επειδη καποιος βαριεται να φορεσει μασκα και νοιωθει νεος και υγιεης χωρις να σκεφτεται τον συναθρωπο. 

Ισχυουν τα ακολουθα για σουπερ μαρκετ και αν δεν μπορουν να τα  τηρουν υπαρχει το 1520 για να τους βοηθηει 

Ειδικότερα, για τα σούπερ μάρκετ:

• Παραλαβή κάρτας εισόδου στην πόρτα.
  • Ένα άτομο ανά 15 τ.μ.
  • Δύο μέτρα η ελάχιστη απόσταση.
  • Μέχρι 5 καταναλωτές στην ουρά σε κάθε ταμείο.
  • Κάθε καταναλωτής που περιμένει να εξυπηρετηθεί σε ταμείο, πρέπει να βρίσκεται πίσω από την ειδική διαγράμμιση η οποία υπάρχει σε κάθε διάδρομο.
  • Παραμένουν οι περιορισμοί στην πώληση αντισηπτικών (δύο ανά καταναλωτή).

Επεξ/σία από Curtis76
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Καλύτερα στα @@ όπως λες και εσύ πάρα να καρφωνω μεροκαματιαρηδες ανθρώπους και να φωνάζω αστυνομίες 😑

Τεσπα, γ αυτό δεν παίρνω μέρος στο συγκεκριμένο τοπικ, έχει πάει αλλού γ αλλού.... 

Αντε καλή συνέχεια και καλά καρφώματα 😒

Δικοπο μαχαιρι ειναι τετοιες καταστασεις, οτι και να κανεις .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gthe είπε

Πήγαινε να κουβαλάς παλέτες, να ξεφορτώσεις και να γεμίζεις ράφια με 650 ευρώ μισθό σε σουπερ μάρκετ επί 8 ώρες αυτές τις μέρες. Κάντο μια μέρα χωρίς μάσκα, μια μέρα με μάσκα και έλα πίσω να μας πεις εντυπώσεις και να συζητήσουμε την καταγγελία στο κοσμάκι που δουλεύει στα μάρκετ για να βγάζει ένα μεροκάματο! Αλλά είπαμε, σε περίοδο καραντίνας, είχαμε και ουρές έξω από τα ζαχαροπλαστεία για να παίρνουν οι "ευσυνείδητοι" πολίτες τις παστούλες τους εις βάρος των άλλων ...

Εύκολα κρίνετε τον κόσμο και ετοιμάζετε καταγγελίες από την άνεση του λαπτοπ βλέπω ....

Μιλάμε για πανδημία και για μέτρα που όρισε η πολιτεία για να προστατέψει τον πληθυσμό. Οι συνθήκες δουλειάς που κάνει ο καθένας και τα χρήματα που παίρνει δεν ειναι μέτρο για να πουμε να φοράνε ή όχι. 

Εχω ξαναπεί ειμαι σε εργοστάσιο , ξερεις πως κυκλοφορούμε ΟΛΟΙ στα εργοστάσια? Ξερεις οτι μπαίνουμε σε φούρνους, ψυγεία κλπ ανάλογα με την επιχείρηση, απο αυτον που παίρνει βασικό μισθό μέχρι και το στέλεχος?

Κανενας δεν έχει το δικαίωμα να πράττει κατα το δοκουν. Ολοι πρέπει να υπακούν στους νόμους και τις οδηγίες. Αδιαπραγμάτευτα. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Καλύτερα στα @@ όπως λες και εσύ πάρα να καρφωνω μεροκαματιαρηδες ανθρώπους και να φωνάζω αστυνομίες 😑

Τεσπα, γ αυτό δεν παίρνω μέρος στο συγκεκριμένο τοπικ, έχει πάει αλλού γ αλλού.... 

Αντε καλή συνέχεια και καλά καρφώματα 😒

Αν ειπαν οτι πρεπει να φορανε μασκες πρεπει να φορανε μασκες.Σαφως δεν ειναι ωραιο να καρφωνεις κ.τ.λ αλλα εδω μιλαμε οτι κανενας υπαλληλος δεν φορουσε μασκα.Οποτε με την δικη σου λογικη κακος εκοβαν κλησεις στον κοσμο και ειδικα σε ηλικιωμενους.Ο Καθενας να κανει οτι γουσταρει.Ηδη πριν απο σημερα χθες και προχθες γινοταν χαμος στους δρομους στα καθισματα στις καφετερειες κ.τ.λ.Εαν πραγματικα η ζεστη δεν βοηθα σε αυτη την κατασταση σε 15 μερες θα μας κλεισουν μεσα παλι ειναι σιγουρο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Μιλάμε για πανδημία και για μέτρα που όρισε η πολιτεία για να προστατέψει τον πληθυσμό. Οι συνθήκες δουλειάς που κάνει ο καθένας και τα χρήματα που παίρνει δεν ειναι μέτρο για να πουμε να φοράνε ή όχι. 

Εχω ξαναπεί ειμαι σε εργοστάσιο , ξερεις πως κυκλοφορούμε ΟΛΟΙ στα εργοστάσια? Ξερεις οτι μπαίνουμε σε φούρνους, ψυγεία κλπ ανάλογα με την επιχείρηση, απο αυτον που παίρνει βασικό μισθό μέχρι και το στέλεχος?

Κανενας δεν έχει το δικαίωμα να πράττει κατα το δοκουν. Ολοι πρέπει να υπακούν στους νόμους και τις οδηγίες. Αδιαπραγμάτευτα. 

Απαντας σε τρολ που μιλαει για περιπτωση που δεν ισχυει η χρηση μασκας ωστε να μη τη βαζει η αλλη πανω απο  τα τυρια. Μερικοι κανουν οτι μπορουν να μας αρρωστησουν μου φαινεται.

1520 και θα βρεθει λυση αμεσα και γρηγορα και θα λενε και ευχαριστω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dannie είπε

Αν ειπαν οτι πρεπει να φορανε μασκες πρεπει να φορανε μασκες.Σαφως δεν ειναι ωραιο να καρφωνεις κ.τ.λ αλλα εδω μιλαμε οτι κανενας υπαλληλος δεν φορουσε μασκα.Οποτε με την δικη σου λογικη κακος εκοβαν κλησεις στον κοσμο και ειδικα σε ηλικιωμενους.Ο Καθενας να κανει οτι γουσταρει.Ηδη πριν απο σημερα χθες και προχθες γινοταν χαμος στους δρομους στα καθισματα στις καφετερειες κ.τ.λ.Εαν πραγματικα η ζεστη δεν βοηθα σε αυτη την κατασταση σε 15 μερες θα μας κλεισουν μεσα παλι ειναι σιγουρο.

Βασικα δεν ειναι ωραιο να αρρωσταινεις τον συναθρωπό σου , μιλαμε για τα ελαχιστα μετρα, οποιος δε μπορει υπαρχει αλλος κοσμος που δεν εχει προβλημα να τη κανει τη δουλεια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 λεπτά πριν, Opium είπε

Συνεχίζεις να μην απαντάς....lol

Χάθηκε κάθε λογική πλέον....μην επεξεργάζεστε καθόλου αυτα που σας λένε για υποχρεωτικά ...Κ ας είναι παράλογα...

Κάντε καταγγελιες λοιπόν στους υπαλλήλους...κ μετά θα πάτε εσείς να δουλέψετε εκεί όταν θα τους απολύσουν.

Φίλε κάνεις λάθος. Όσο ίσχυε η καραντίνα ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είχε πέσει πάρα πολύ. Κάτω και από το 0.5 λένε. 

Με την λήξη της καραντίνας ο ρυθμός αύξησης του ιού αναμένεται να αυξηθεί, άγνωστο πόσο. Μέχρι να το μετρήσουμε, χρειάζεται να τροποποιηθούν τα μέτρα. 

Για να κυκλοφορούμε ελεύθερα όλοι έξω (αύξηση μεταδοτικότητας), χρειάζεται να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα στα μαγαζιά (μείωση μεταδοτικότητας), όπως και συνέβη.

Ελπίζω τώρα να κατάλαβες.

Επεξ/σία από gordonas
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Opium είπε

Συνεχίζεις να μην απαντάς....lol

Χάθηκε κάθε λογική πλέον....μην επεξεργάζεστε καθόλου αυτα που σας λένε για υποχρεωτικά ...Κ ας είναι παράλογα...

Κάντε καταγγελιες λοιπόν στους υπαλλήλους...κ μετά θα πάτε εσείς να δουλέψετε εκεί όταν θα τους απολύσουν.

Εχεις μεγαλωσει μου φαινεται χωρις κανονες και χωρις να γνωριζεις την υπαρξη μετρων. Συνεχιζε να αρρωσταινεις τον κοσμο εσυ και κοιμησου μη ησυχη την συνειδηση σου

1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Ηλ. Μόσιαλος: Η επόμενη μέρα, οι πιθανές προσεγγίσεις και το ρίσκο

Φίλε κάνεις λάθος. Όσο ίσχυε η καραντίνα ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είχε πέσει πάρα πολύ. Κάτω και από το 0.5 λένε. 

Με την λήξη της καραντίνας ο ρυθμός αύξησης του ιού αναμένεται να αυξηθεί, άγνωστο πόσο. Μέχρι να το μετρήσουμε, χρειάζεται να τροποποιηθούν τα μέτρα. 

Για να κυκλοφορούμε ελεύθερα όλοι έξω, χρειάζεται να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα στα μαγαζιά, όπως και συνέβη.

Ειναι ψηλα γραμματτα , ασε εχει μινι μαρκετ και μας δουλευει τωρα. Εναν εφιαλτη εχει , το 1520 και αμεσως τσιμπησε.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, totalius είπε

Εχετε καταλαβει οτι μιλάμε για ουτε 10 περιστατικα την ημέρα σε όλη την Ελλάδα ετσι ;

με 2 μηδενικα απο πισω

Επεξ/σία από frieck
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gordonas είπε

Ηλ. Μόσιαλος: Η επόμενη μέρα, οι πιθανές προσεγγίσεις και το ρίσκο

Για να κυκλοφορούμε ελεύθερα όλοι έξω, χρειάζεται να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα στα μαγαζιά, όπως και συνέβη.

Ξερεις τι δεν καταλαβαινουν οσοι ειναι στα @@.. Αν αυξηθει το R0  ο χαρδαλιας δε θα πει οτι τα μετρα ηταν καλα αλλα δεν εφαρμοστηκαν, θα πει οτι τα μετρα ηταν λιγα και πρεπει να παρουμε και αλλα. Θα βγαλουν λαθος συμπερασμα επειδη καποιοι δεν μπορουν να εφαρμοσουν τα ελαχιστα.

Δημοσ.

ΡΕ ΠΑΙδια με τους παιδικους σταθμους τι θα γινει δεν εχει πει κανεις τπτα, οι παιδικοι κλεινουν 31/7 και ειδικου σκοπου να δωσουν δεν φτανει η αδεια μας για 5 μηνες αν υποθεσουμε οτι και αυγουστο θα ειναι κλειστα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, frieck είπε

με 2 μηδενικα απο πισω

Δλδ γίναμε Κίνα κ κρύβουμε τα περιστατικα ; Κ γιατι ειναι άδεια τα νοσοκομεία ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Τι έξτρα μέτρα έχει πάρει το εργοστάσιο αυτές τις βδομάδες για τον covid λοιπόν? Αυτό έχει σημασία εν μέσω πανδημίας να μας πεις, όχι τι γινόταν πριν. Και εγώ έχω δουλέψει σε "καθαρό" χώρο και ξέρω τι είναι.

Γιατί την πέφτουν όλοι στους υπαλλήλους του μάρκετ τελικά. Άκου λοιπόν τι έπρεπε να έχει θεσπίσει η πολιτεία κατά την ταπεινή δική μου άποψη εν μέσω καραντίνας για τα μάρκετ και τα είδη κατανάλωσης:

1. Απαγορεύεται η πώληση μη τυποποιημένων προιόντων με υπάλληλο εξυπηρέτησης. Φρέσκα τυρία, σαλάμια κτλ τέρμα. Μόνο συσκευασίες. Μηδεν επαφή πελάτη με υπάλληλο.
2. Την ώρα που τοποθετούνται προιόντα στα ράφια, κλείνει ο διάδρομος για πρόσβαση σε πελάτη.  Μηδέν επαφή υπαλλήλου με πελάτη.
3. Plexiglass σε κάθε ταμείο.
4. Απαγορεύονται συναλλαγές με μετρητά ... μόνο contactless. Κανονικά και μόνο self service ταμείο για όσα μάρκετ έχουν
5. Απαγορεύεται το delivery, takeway, καφέδες απέξω, ζαχαροπλαστεία κτλ. Αναγκαιες είναι οι πρώτες ύλες. Μαγειρεύουμε και τρώμε.

Και αν έπρεπε να διαλέξει κάποιος αν ο πελάτης που μπαίνει 20 λεπτά μέσα έπρεπε να φορέσει μάσκα ή ο υπάλληλος που επι 8 ώρες δουλεύει χειρονακτική εργασία, ναι ο πελάτης είναι αυτός που θα "ξεβολευτεί λιγότερο". Ο άλλος θα περάσει γολγοθα στην δουλειά του.

Επεξ/σία από gthe
  • Like 4
  • Thanks 3
  • Sad 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, totalius είπε

Δλδ γίναμε Κίνα κ κρύβουμε τα περιστατικα ; Κ γιατι ειναι άδεια τα νοσοκομεία ;

300 νοσηλευόμενους έχουν τα νοσοκομεία με κορονοϊο σε απλές κλίνες και 36 σε ΜΕΘ. 

Αυτό δεν μας δίνει 1.000 κρούσματα, αλλά όπως πολύ σωστά έγραψαν μας δίνει κάπου στο 5-10.000 πολύ χοντρικά. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gthe είπε

5. Απαγορεύεται το delivery, takeway, καφέδες απέξω, ζαχαροπλαστεία κτλ. Αναγκαιες είναι οι πρώτες ύλες. Μαγειρεύουμε και τρώμε.

Εγώ ας πούμε που 

- δε ξέρω να μαγειρεύω

- δεν έχω καν κουζίνα 

τι κάνω;

έχω 3-4 μέρες να μάθω να μαειρευω πριν πεθάνω της πείνας ;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...