Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

53 λεπτά πριν, techPro είπε

Αληθεια διαβασες αυτο που παρεθεσες; Η χειρουργικη μασκα δεν ειναι n95 respirator
image.png.efc26317483abd43845d975706b60acd.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, logistoulis είπε

δηλαδή οι χειρούργοι δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύουν με διάφορους τρόπους από τον ασθενή; 

και σε αυτή τη περίπτωση πώς προστατεύονται; 

Αν ο ασθενης εχει μολυσματικη ασθενεια ο χειρουργος δεν μπαινει με απλη μασκα να χειρουργησει. Φοραει ολοκληρη φορμα, n95 και προσωπιδα αν δεν μεταδιδεται με τον αερα. Αν μεταδιδεται με αερα, hazmat suit 

15 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ελεύθεροι σαν οικογένεια δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε γιατί στο αμάξι θα μπαίνετε μέχρι 3 άτομα. Προνόησαν για αυτό κάποια τζιμάνια ήδη.

Λες και δεν ήταν ήδη παράλογο όσο γινόταν μέσα στην απαγόρευση

Ενα παιδι εχουμε.

Οι μάσκες που θα παραχθούν στην Λάρισα θα είναι απλές χειρουργικές ή FFP2; 

Ρωτάω γιατί διάβασα μια συνέντευξη που έλεγαν από την Lariplast ότι θα προσφέρουν αυξημένη προστασία σε σχέση με τις "απλές" χειρουργικές.

2 λεπτά πριν, gordonas είπε

Οι μάσκες που θα παραχθούν στην Λάρισα θα είναι απλές χειρουργικές ή FFP2; 

Ρωτάω γιατί διάβασα μια συνέντευξη που έλεγαν από την Lariplast ότι θα προσφέρουν αυξημένη προστασία σε σχέση με τις "απλές" χειρουργικές.

ffp2 και ffp3. Τα δύο στρώματα πολυπροπυλενίου κατασκευάζονται από την πλαστικά θράκης στο εργοστάσιο στην Ελλάδα, το φίλτρο από την πλαστικά θράκης στο εργοστάσιο στην Σκωτία. Απλές χειρουργικές νομίζω φτιάχνει κάποια μικρή παραγωγή η πλαστικά θράκης κατευθείαν.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω να θεσω ένα άλλο ερώτημα ;Ή μαλλον  κάμποσα.😝

Οι 1200 κλίνες που υπολογίζουν να έχουν μεχρι ΣΕΠ ,επαρκούν;Υπάρχει το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό για να τις στελεχώσει;

Είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ο μαραθώνιος;Το θεωρώ φάουλ

Οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις του Hellenic American Union einai δυνατον να εξεταστούν με κλειστα τα φροντιστήρια ;

Ποσα εστιατορια διαθετουν ανοιχτό χώρο με αποστάσεις;Ελάχιστα.Τα υπόλοιπα θα μείνουν κλειστά;

Σσ συνέχεια του ερωτήματος ,πόσοι συμπολίτες θα πάνε σε εστιατόριο μολις λειτουργήσουν λαμβάνοντας υποψιν την ανασφάλεια και το κλίμα που επικρατεί στην παρούσα φάση;Το ίδιο ισχύει και με την λειτουργία των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Είναι επιβεβαιωμένο το γεγονός ότι αρκετοί δεν έχουν λαβει το 800ρι που δικαιούνταν;

Για ένα ήμουν  ... άλλα τόσα υπάρχουν.

Επεξ/σία από Ggiorgos7

Τώρα

1 λεπτό πριν, patclo είπε

ffp2 και ffp3. Τα δύο στρώματα πολυπροπυλενίου κατασκευάζονται από την πλαστικά θράκης στο εργοστάσιο στην Ελλάδα, το φίλτρο από την πλαστικά θράκης στο εργοστάσιο στην Σκωτία. Απλές χειρουργικές νομίζω φτιάχνει κάποια μικρή παραγωγή η πλαστικά θράκης κατευθείαν.

Σπουδαία επένδυση για τα δεδομένα του ιού. FFP2 με τιμή χονδρικής στα 0,50€ σημαίνει ότι θα βγει στην λιανική μέχρι 0,90€ το πολύ. 

Τώρα είδα συνέντευξή του που είπε ότι έχουν παραγωγή τώρα 300.000 μάσκες ημερησίως, αρχές Ιουνίου θα πάνε στις 600.000 και σκέφτονται να κάνουν επένδυση τον Ιούλιο για να φτάσουν στο 1.000.000 ανά ημέρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, panosssss είπε

Η λογικού ποιού;

Ξέρω άτομα που δεν πατάνε σε χώρο όπου οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές.

Και πολύ καλά κάνουν και είναι και δικαίωμα τους. Και άτομα επίσης φοβούνται τα ασανσερ και πάνε με την σκάλα. Επίσης δικαίωμα τους.
Όπως δικαίωμα και επιλογή έχει και αυτός που δεν πάει πουθενά χωρίς μάσκα να μην πάει στο πλαίσιο για 3-4 μήνες απλά.... (να κάνει τι, να χαζέψει νέα laptop?)
Πάμε τώρα στο τι λέει μια λογική αντιμετώπιση ... το μαγαζί άνοιξε και είπε:

1. Έχω δώσει σε όλους τους υπαλλήλους μου μάσκες, έβαλα Plexiglass, έβαλα αντισυπτικά gel για τους πελάτες
2. Τηρώ αποστάσεις στην ουρά
3. Τηρώ 1 άτομο ανά 15τμ
4. Προτείνω να φοράνε οι πελάτες μάσκα (και το προτείνει με λίγο χιούμορ κιόλας στην ανακοίνωση)

Τι άλλο πρέπει να κάνει δλδ ένα μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά είδη για να ανοίξει και να σε κάνει να αισθανθείς πιο ασφαλής σαν πελάτης? Να βάλει μπράβους να τσακωθούν με τους πελατες αν δεν φοράνε μάσκα? Να τους βγάλει έξω βίαια ας πούμε αν την βγάλουν ή αν βήξουν? Ε άστο ... καλύτερα κλειστό τότε! Γιατί μετά θα πάνε τα κανάλια και θα το λένε χουντομάγαζο κτλ

Μπαίνεις πλαίσιο, βάζεις αντισυπτικο στην είσοδο, ψωνίζεις γρήγορα, κρατάς απόσταση, πληρώνεις ανέπαφα, δεν ακουμπάς την μούρη σου και βάζεις αντισυπτικό στην έξοδο ... απλά και ωραία

Επεξ/σία από gthe
  • Like 6

50 λεπτά πριν, gthe είπε

με την ίδια λογική ... τα παπούτσια μας που πατάνε δρόμο, δεν έχουν πάνω μικρόβια κτλ? Τι κάνετε, δεν τα βάζετε σπίτι?

Εμμμ.... όχι!

2 λεπτά πριν, gordonas είπε

Τώρα

Σπουδαία επένδυση για τα δεδομένα του ιού. FFP2 με τιμή χονδρικής στα 0,50€ σημαίνει ότι θα βγει στην λιανική μέχρι 0,90€ το πολύ. 

Τώρα είδα συνέντευξή του που είπε ότι έχουν παραγωγή τώρα 300.000 μάσκες ημερησίως, αρχές Ιουνίου θα πάνε στις 600.000 και σκέφτονται να κάνουν επένδυση τον Ιούλιο για να φτάσουν στο 1.000.000 ανά ημέρα. 

Μωρέ και εγώ στη Λάρισα έχω εργοστάσιο δίπλα αλλά δεν βλέπω να έχει φτάσει κάτι στο φαρμακείο.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...