Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Καλημέρα, Κωτσόβολος mediamarkt public πλαίσιο είναι ανοιχτά από σήμερα τα φυσικά καταστήματα; 

ναι , υπάρχει περίπτωση να εξυπηρετούν ομως για συγκεκριμένα προιοντα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, aGka8l είπε

ναι , υπάρχει περίπτωση να εξυπηρετούν ομως για συγκεκριμένα προιοντα 

Έτσι είναι, μόνο κινητά, υπολογιστές..

Πχ λευκές συσκευές μετά από μέρες 

21 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την παράκρουση με τις μάσκες. Απλά αγοράζεις μία υφασμάτινη που πλένεται και την χρησιμοποιείς πολλές φορές, 3 ευρώ έχει. Τα κανάλια κλασσικά λένε βλακείες του τύπου "μια οικογένεια χρειάζεται 300 ευρώ για μάσκες το μήνα" και άλλες τέτοιες χαζομάρες. Καλημέρα!

Μαλλον διοτι οι υφασματινες δεν κανουν και πολλα πραγματα. Ειναι δικαιωμα του κοσμου να θελει τη μεγιστη ασφαλεια. Ειναι σαν να πουλανε κρανος και να λενε παρε αυτο με 50€ αλλα δε προστατευει και πολυ, λογικο δεν ειναι να θες το καλυτερο? Εσυ πχ τι θα ηθελες?

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Μαλλον διοτι οι υφασματινες δεν κανουν και πολλα πραγματα. Ειναι δικαιωμα του κοσμου να θελει τη μεγιστη ασφαλεια. Ειναι σαν να πουλανε κρανος και να λενε παρε αυτο με 50€ αλλα δε προστατευει και πολυ, λογικο δεν ειναι να θες το καλυτερο? Εσυ πχ τι θα ηθελες?

από την άλλη είναι και αδύνατο να επιβάλλουν χαμηλές τιμές, την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν πάρει την ανηφόρα

οπότε το μόνο που μπορεί να περιμένει κάποιος που σοβαρά χρειάζεται τη μέγιστη προστασία είναι να πέσουν οι τιμές από μόνες τους αν αυξηθεί πολύ η παραγωγή και μειωθεί και η ζήτηση 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Από Δευτέρα θα μπορούμε να μπαίνουμε στο ιχ αμάξι μέσα όσα άτομα θέλουμε, έτσι δεν είναι? Αφού καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε φέρει τον περιορισμό ατόμων.

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει πουθενά να συνεχίζεται αυτό, αλλά κάποιος μου είπε το αντίθετο και άρχισα να καραφλιάζω

Καλά σου είπε, καράφλιαζε ελεύθερα.

Επεξ/σία από TriLoBiTe
  • Sad 1

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εντάξει για 2-3 μέρη που χρειάζεται υποχρεωτικά η μάσκα (ΜΜΜ και κάποιοι κλειστοί χώροι) είναι ΟΚ. Αφού την προτείνουν κιόλας οι ίδιοι..

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

από την άλλη είναι και αδύνατο να επιβάλλουν χαμηλές τιμές, την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν πάρει την ανηφόρα

οπότε το μόνο που μπορεί να περιμένει κάποιος που σοβαρά χρειάζεται τη μέγιστη προστασία είναι να πέσουν οι τιμές από μόνες τους αν αυξηθεί πολύ η παραγωγή και μειωθεί και η ζήτηση 

Ούτε η χειρουργική παρέχει μέγιστη προστασία πάντως. Οι FFP3 κάνουν την καλύτερη δουλειά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ούτε η χειρουργική παρέχει μέγιστη προστασία πάντως. Οι FFP3 κάνουν την καλύτερη δουλειά..

ο,τι είναι καλό για μέσα σε χειρουργείο εμένα μου αρκεί

αλλωστε αυτές με τη βαλβίδα δεν είπαμε ότι μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα για όσους δεν φορούν παράλληλα ίδιες; 

προφανώς πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στο τι θεωρούμε ασφαλές, αλλιώς να φοράμε και hazmat suits να είμαστε τελείως βέβαιοι 

όπως και να χει εμένα που δεν με καίει το θέμα και δεν θα χρειαστεί να μπω σε μετρό ας πούμε μου είναι κάπως αδιάφορο αν πάνε να βγάλουν χοντρά λεφτά με τις μάσκες, έχω από παλιά κάποιες χειρουργικές για ελάχιστες περιπτώσεις που ενδεχομένως τις χρειαστώ

αλλά δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υπάρχουν άτομα που όντως τις έχουν ανάγκη και όντως είναι τεράστιο το έξοδο 

το να πάρει μάσκα ο κάθε πυροβολημένος να πάει για ποδήλατο (το έχω δει κάμποσες φορές αυτό) πιθανώς είναι υπερβολή, αλλά κάποιος με θέματα υγείας που πρέπει να μπει σε λεωφορείο δεν είναι υπερβολή είναι ανάγκη και κάπως πρέπει να προβλεφθεί η προστασία του

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λάρισα που πήγα μέχρι το φαρμακείο χαλαρά είναι έξω.

Μόνο παπούδια κυκλοφορούν.

Φοβάται ακόμα ο κόσμος.

Εδιωξα και έναν παπού που ερχόταν κατά πάνω μου μέσα στο φαρμακείο στον χώρο των 10 τ.μ

Δεν χαμπαριάζουν τίποτα αυτές οι ηλικίες τελικά.

Εγώ χαζός ήμουν που περίμενα να βγει ο προηγούμενος;

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 1

1 ώρα πριν, alphay είπε

Είσαστε εσείς που κάνατε υπομονή και θα κουρευτείτε σαν άνθρωποι σε κομμωτήριο και είμαστε και εμείς, τα κλαδευτήρια, που κουρευτήκαμε μόνοι μας και γίναμε σα γίδια.

Το γιδομαλλί δεν είναι ντροπή #ειμαστε_ολοι_γιδοβοσκοί 

Εμενα ήρθε σπίτι την Πέμπτη φίλη κομμώτρια κι έγινα Σένια :D 

Οσο για τις μάσκες, έχω χειρουργικές, ffp1, ffp2, ffp3 με βαλβίδες και χωρίς. Έλεγα οτι με κλειστά μαγαζιά θα κάνω οικονομία και τελικά τα εδωσα ολα σε μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά 🤔

Εδω και δυο εβδομαδες σταματησα να μπαινω στο τοπικ, ειχα φτασει στο σημειο να εχω ενα μονιμο κομπο στο στομαχι.Τρομολαγνεια,αγνοια,ψεκασμενοι, ανευθυνοι,υπερυπευθυνοι...Δεν το μετανιωσα.

Επιτελους απο σημερα μπορουμε να κυκλοφορουμε οπου θελουμε ελευθερα σαν οικογενεια, απο οτι φαινεται θα κανω καλοκαιρινες διακοπες μετα απο +20 χρονια.Τα δυσκολα στον οικονομικο τομεα ειναι μπροστα μας αλλα δεν θα σκασω.

Ενα απο τα καλα τις καραντινας ηταν οτι δεν χρειαζοταν να μαι συνεχεια με το κινητο στο χερι και να πρεπει να κανω πραγματα  συγκεκριμενη ωρα.
Καλη συνεχεια!

• Like 5
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, skiabox είπε

Λάρισα που πήγα μέχρι το φαρμακείο χαλαρά είναι έξω.

Μόνο παπούδια κυκλοφορούν.

Φοβάται ακόμα ο κόσμος.

Εδιωξα και έναν παπού που ερχόταν κατά πάνω μου μέσα στο φαρμακείο στον χώρο των 10 τ.μ

Δεν χαμπαριάζουν τίποτα αυτές οι ηλικίες τελικά.

Εγώ χαζός ήμουν που περίμενα να βγει ο προηγούμενος;

στα περισσότερα φαρμακεία που έχω δει εγώ έχουν μπλοκάρει την πόρτα με ένα πλέξιγκλας και έναν πάγκο και πρακτικά δεν μπορείς να μπεις μέσα ζητάς ο,τι θες από εξωτερικό χώρο

κάτι ανάλογο μάλιστα είχα δει να κάνει και ένα φαρμακείο πριν το lockdown όπου είχε σχεδόν κατεβασμένα τα ρολά και σου έδινε πράγματα μέσα από τα σίδερα 

μόνο ένα φαρμακείο είχε τη δυνατότητα να μπεις μέσα, αλλά αυτό είναι σχετικά μεγάλο και παίζει πολύ με καλλυντικά και συμπληρώματα οπότε πρέπει να μπεις να δεις 

• Like 1

19 λεπτά πριν, 4saken είπε

Εδω και δυο εβδομαδες σταματησα να μπαινω στο τοπικ, ειχα φτασει στο σημειο να εχω ενα μονιμο κομπο στο στομαχι.Τρομολαγνεια,αγνοια,ψεκασμενοι, ανευθυνοι,υπερυπευθυνοι...Δεν το μετανιωσα.

Επιτελους απο σημερα μπορουμε να κυκλοφορουμε οπου θελουμε ελευθερα σαν οικογενεια, απο οτι φαινεται θα κανω καλοκαιρινες διακοπες μετα απο +20 χρονια.Τα δυσκολα στον οικονομικο τομεα ειναι μπροστα μας αλλα δεν θα σκασω.

Ενα απο τα καλα τις καραντινας ηταν οτι δεν χρειαζοταν να μαι συνεχεια με το κινητο στο χερι και να πρεπει να κανω πραγματα  συγκεκριμενη ωρα.
Καλη συνεχεια!

Τι άλλαξε και ξέρεις φέτος ότι θα μπορείς να κάνεις διακοπές μετά από 20+ χρόνια;

• Like 1

• Super Moderators
1 hour ago, yiannis1991 said:

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την παράκρουση με τις μάσκες. Απλά αγοράζεις μία υφασμάτινη που πλένεται και την χρησιμοποιείς πολλές φορές, 3 ευρώ έχει. Τα κανάλια κλασσικά λένε βλακείες του τύπου "μια οικογένεια χρειάζεται 300 ευρώ για μάσκες το μήνα" και άλλες τέτοιες χαζομάρες. Καλημέρα!

Η υφασμάτινη μάσκα πολλαπλών χρήσεων κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται παντού! Κανονικά τη μάσκα τη φοράς, κάνεις τη δουλειά σου, τη βγάζεις και την πετάς προσεκτικά.

Αν φοράς μία υφασμάτινη για αρκετή ώρα, μέσα στην ημέρα αυτή θα συγκεντρώνει πάνω της καθώς θα υγραίνεται διάφορα ...πραγματάκια, μεταξύ των οποίων πιθανόν και ο ίδιος ο ιός. Άρα θα τη βγάζεις στο ενδιάμεσο, θα τη βάζεις στην τσέπη σου (σαν τα μυξομάντηλα 🤮) , μετά θα την ξαναβάζεις, κλπ κλπ και στο τέεεεεελος της ημέρας και έχοντας μαζέψει πάνω της όλα τα μικρόβια του κόσμου, θα την επιστρέφεις και μέσα στο σπίτι σου για να την πλύνεις, έχοντας μολύνει το σύμπαν... 

🤔

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εντάξει για 2-3 μέρη που χρειάζεται υποχρεωτικά η μάσκα (ΜΜΜ και κάποιοι κλειστοί χώροι) είναι ΟΚ. Αφού την προτείνουν κιόλας οι ίδιοι..

Ειδικα για τα μερη που προτεινουν η μασκα με την μεγιστη προστασια ειναι ακομα πιο απαραιτητη. Υφασματινη ισως εχει νοημα για πιο χαλαρες καταστασεις που το κακο ειναι οτι ειναι πολυ χειροτερες και οχι απλα κατωτερες. Οι ffp3 με τις χειρουργικες εχουν μικροτερη διαφορα αποτελεσματικοτητας ενω οι υφασματινες με τις χειρουργικες εχουν χαοτικες διαφορες.

Επεξ/σία από Curtis76

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...