Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kondoras είπε

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν θυμάμαι να είδα το παρακάτω σε ελληνικό σάιτ, ενώ κυκλοφόρησε αρκετά ως είδηση έξω:

https://www.euronews.com/2020/04/17/coronavirus-care-homes-could-be-where-over-half-of-europe-s-covid-19-deaths-occur-says-new

Περίπου οι μισοί νεκροί που συσχετίστηκαν με covid-19 βρέθηκαν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 42% στο Βέλγιο, 45% στη Γαλλία, 53% στην Ιταλία, 54% στην Ιρλανδία, 57% στην Ισπανία.

Για να μήν το πάρουμε συνωμοσιολογικά. Η προφανής σκέψη δεν είναι βεβαίως ότι «τους ξέκαναν από τα μέσα», θα ήταν ηλίθιο για τις ίδιες τις μονάδες να σκοτώνουν τους πελάτες τους. :P Η προφανής σκέψη είναι ότι κάτι δεν πήγε καλά με την απολύμανση (αν έγινε και ποτέ) και σε κλειστό χώρο, χωρίς μάσκες, ο ένας κόλλησε τον άλλο, μαζί με το προσωπικό. Και επειδή οι άνθρωποι ήταν μιας προχωρημένης ηλικίας και - με συγχωρείτε που σας ταράζω με κάτι που προφανώς κάποιοι δεν θέλετε να καταλάβετε - οι πιθανότητες να πεθάνουν είναι πλέον περισσότερες από αυτές που έχουν για να ζήσουν (είτε με κορωνοϊό, γρίπη, aids, ebola είτε χωρίς), δυστυχώς δεν τα κατάφεραν όλοι.

Δεν έχω βρει σχετικά και ολοκληρωμένα στοιχεία για το θέμα, οπότε το θέτω ως προβληματισμό: Πόσοι ηλικιωμένοι Έλληνες, Βούλγαροι, Μαγυάροι, Κύπριοι, Σλοβάκοι, κάτοικοι της Νότιας Ιταλίας βρίσκονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και πόσοι αντίστοιχα από Η.Β., Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Βόρεια Ιταλία; Ίσως ένα ακόμη στοιχείο που σχετίζεται με την τεράστια διαφορά ανάμεσα σε Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.

Συμπέρασμα: Κρατήστε τους γονείς σας σπίτι και φροντίστε τους όσο μπορείτε.

ΥΓ: @santac, ασφαλώς και υπάρχει υπερβολικός πανικός (ο οποίος δεδομένα κάνει ΜΟΝΟ κακό στην υγεία), αλλά καλύτερα να φυλάξουμε και τα ρούχα μας.

Στη βόρεια Ευρώπη με τα ρομπότ είναι πολύ συνηθισμένα αυτά.

Τους παρκάρουν σε γηροκομεία και τους βλέπουν μια φορά στους 6 μήνες.

Η πολιτική ηγεσία έτσι κι αλλιώς σε αυτές τις χώρες είναι φανερό ότι πήρε εντολές από τους χορηγούς τους για καθυστερημένη αντίδραση.

• Thanks 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, kondoras είπε

Για να μήν το πάρουμε συνωμοσιολογικά. Η προφανής σκέψη δεν είναι βεβαίως ότι «τους ξέκαναν από τα μέσα», θα ήταν ηλίθιο για τις ίδιες τις μονάδες να σκοτώνουν τους πελάτες τους. :P Η προφανής σκέψη είναι ότι κάτι δεν πήγε καλά με την απολύμανση (αν έγινε και ποτέ) και σε κλειστό χώρο, χωρίς μάσκες, ο ένας κόλλησε τον άλλο, μαζί με το προσωπικό. Και επειδή οι άνθρωποι ήταν μιας προχωρημένης ηλικίας και - με συγχωρείτε που σας ταράζω με κάτι που προφανώς κάποιοι δεν θέλετε να καταλάβετε - οι πιθανότητες να πεθάνουν είναι πλέον περισσότερες από αυτές που έχουν για να ζήσουν (είτε με κορωνοϊό, γρίπη, aids, ebola είτε χωρίς), δυστυχώς δεν τα κατάφεραν όλοι.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να λεει οτι δεν εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να πεθανουν. Αυτο που ταραζει τους περισσοτερους που ειναι ανθρωποι και οχι ζωα (συγγνωμη αν ταραζω καποιους) , ειναι οτι καποιοι λιγοι θεωρουν τη ζωη των ηλικιωμενων λιγοτερο σημαντικη που κανει τον ιο λιγοτερο επικινδυνο. και δεν μπορουν να καταλαβουν οτι αυτο που λενε ειναι τουλαχιστον απανθρωπο

Επεξ/σία από Curtis76
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kondoras είπε

Έλα φίλε, σειρά σου.

ΠΟΥ έγραψα εγώ ότι είναι ζώα;

Μην γράφεις "που" με κεφαλαία, το διαβαζω Παγκοσμίος Οργανισμός Υγείας. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Talepwros είπε

Μην γράφεις "που" με κεφαλαία, το διαβαζω Παγκοσμίος Οργανισμός Υγείας. 

ΛΟΛ και γω το ιδιο επαθα και πηγα να γραψω, που λεει ο ΠΟΥ τετοια πραγματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Ελα πες που εγραψα εγω οτι ειπες κατι. Για να ψαχνεσε τοσο μαλλον το σκεφτηκες, ελα πες το σκεφτηκες.

Σε δικό μου σχόλιο απάντησες, αλλά τελικά εννοούσες άλλον.

Δεν χρειαζόταν.

@Talepwros λογοπαίγνιο είναι. ;)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kondoras είπε

Οπότε περιμένω τώρα να μου δείξεις

ΠΟΥ

έγραψα εγώ «γέροι είναι, ας πεθάνουν». Ψάξε όλο το σάιτ.

Αν συζητουσαμε μονο οι δυο μας θα ειχες δικιο. 

8 λεπτά πριν, kondoras είπε

ΥΓ: Ο δικηγόρος σου τί λέει επ' αυτού; Δυσφήμηση; 😁

Ουτε καν υποψια 😁

10 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

αυτο που λενε ειναι τουλαχιστον απανθρωπο

Δεν ειναι απανθρωπο. Απλη, ξεκαθαρη, αγνη και μη αμφισβητήσιμη έλλειψη αρκούντων υγειών και λειτουργικών νευρωνων ειναι. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, santac είπε

το θέμα είναι πόση είναι τελικά η αξία της ανθρώπινης ζωής;

Μέχρι τι είσαι (είμαστε) διατεθειμένος να κάνεις/να ανεχτείς για να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή; 

έπρεπε να μη μοιράσουν τα 800ρια και την έκπτωση ενοικίου και δε ξέρω γω τι άλλο και θα τα λέγαμε τότε πόσο θα νοιαζόσασταν για την ανθρώπινη ζωή

Εσύ πόσα θες για να γίνεις δολοφόνος;

Δημοσ.

Υποχρεωση σας ειναι να εισερχεσθε με μασκα και γαντια.Σε περιπτωση που δεν εχετε μαζι σας θα σας παρεχονται με επιπλεον χρεωση.<-- απο facebook απο κουρειο. δηλαδη αν δεν εχεις στο λεει ξεκαθαρα θα σε χρεωνει εξτρα. που ειπαμε κανουμε καταγγελια ? ποσο την αγοραζει? ποσο θα την χρεωνει? ειλικρινα τους πονηρους τους σκιζω οσο δεν παει αλλο.

Δημοσ.

Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία γιατί θα τρελαθώ.

Από Δευτέρα θα μπορούμε να μπαίνουμε στο ιχ αμάξι μέσα όσα άτομα θέλουμε, έτσι δεν είναι? Αφού καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε φέρει τον περιορισμό ατόμων.

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει πουθενά να συνεχίζεται αυτό, αλλά κάποιος μου είπε το αντίθετο και άρχισα να καραφλιάζω

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία γιατί θα τρελαθώ.

Από Δευτέρα θα μπορούμε να μπαίνουμε στο ιχ αμάξι μέσα όσα άτομα θέλουμε, έτσι δεν είναι? Αφού καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε φέρει τον περιορισμό ατόμων.

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει πουθενά να συνεχίζεται αυτό, αλλά κάποιος μου είπε το αντίθετο και άρχισα να καραφλιάζω

Αν δε κάνω λάθος ,αυτό με τα δύο άτομα συνεχίζει να ισχύει ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, xxatziva είπε

Υποχρεωση σας ειναι να εισερχεσθε με μασκα και γαντια.Σε περιπτωση που δεν εχετε μαζι σας θα σας παρεχονται με επιπλεον χρεωση.<-- απο facebook απο κουρειο. δηλαδη αν δεν εχεις στο λεει ξεκαθαρα θα σε χρεωνει εξτρα. που ειπαμε κανουμε καταγγελια ? ποσο την αγοραζει? ποσο θα την χρεωνει? ειλικρινα τους πονηρους τους σκιζω οσο δεν παει αλλο.

Αν πουλάει μάσκες και γάντια με επέκταση στους ΚΑΔ και βάζει το ποσόν στην απόδειξη με τον προβλεπόμενο ΦΠΑ δεν υπάρχει καμία παρανομία. Το πιθανότερο ειναι οτι μάλλον δεν θα έχει κάνει τίποτε. Για καταγγελία ρωτάς ΥΠΑΝ αλλά και ΥΠΟΙΚ να σου πουνε που και πως μπορείς να την κάνεις. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 4
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Υπάρχει κάπου επίσημα γραμμένο?

Υπήρχε ανακοίνωση από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών(Κεφαλογιάννης)...
"Από τις 4 Μαΐου η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...