Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

43 λεπτά πριν, narta είπε

Αυτην την αποψη ειχαν μερικοι μεχρι που ο 80αρης που πεθανε ηταν πατερας τους. Και δεν θα εχουν ξεσκιστει τα παντα. Το τρεχον οικονομικο status quo θα εχει συνουσιασθει. Θυμισε μου λιγο ποιους δεν συμφερει αυτο; Τον Μπιλακη τον Πορτα, τον Βαγγελακη τον Σκαφατο, Τον Δημητρακη με τα πολλα ελαια πετρέλαια και γενικα των (υπερβολικα) εχοντων. Αλλα βλεπεις ο ξεΣΚΑΙ φωνασκει οτι δεν θα εχει να φαει το παιδι σου και οτι θα σε πεταξουν εξω απο το σπιτι επειδη η οικονομια του Σκοιλ Ελικικου εμεινε κλειστη.

Αληθεια οι ναοι γιατι ανοιγουν με την μια; Παγκαρι αδειανο και γεροντια με συνταξη. Θα τα δωσουν στο παγκαρι και μετα θα γλυτωσουν την συνταξη οι απεναντι. Win win σεναριο αμα δεν εισαι γερόντι

Άρα να φανταστώ ότι στην επόμενη καραντίνα που δεν θα έχει πλέον λεφτά να σε συντηρήσει το κράτος, εσύ θα πεις ότι είναι συνωμοσία; Όλοι μας γνωρίζουμε το ρίσκο. Και ο πατέρας μου και η μητέρα μου. Για αυτό και προσέχουν. Όμως εγώ θέλω και πρέπει να δουλέψω. Και στην τελική ας βρούμε ένα βιώσιμο σχέδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 minutes ago, Curtis76 said:

Ελα που δεν την εκανε υποχρεωτικη αλλα με αυστηρη συσταση. Νομιζω οτι φοβηθηκαν τετοια σκηνικα.

Επισης πρεπει να γινει live εργαστηριακο πειραμα ανοσιας αγελης. Αμα δεν τους βγει, θα πουνε εμεις δωσαμε ισχυρη συσταση. Αμα τους βγει θα το μαθουμε απο τον ξεΣΚΑΙ

2 λεπτά πριν, ΛεναΛενα είπε

Δεν νομιζω οτι εδω κανεις θελει να μεινει για παντα μεσα στο σπιτι του.Ειχα την εντυπωση οτι κανουμε τη συζητηση για το πως θα προστατεψουμε τους εαυτους μας απο δω και περα,στον εξω κοσμο. Η ζωη μπορει να συνεχιστει ακομη και αν φοραμε μασκα στο σουπερ μαρκετ ή στη δουλεια,πραγμα για το οποιο αν καταλαβα καλα αντιτιθεσαι γιατι το θεωρεις σημαδι πανικου????ή οτι υπερτιμουμε μια κατασταση?

Θεωρώ ότι υπάρχει υπερβολικός πανικός και εξήγησα τους λόγους, Μερικοί όμως βλέπω απαντούν με ό,τι τους κατέβει. Δε πειράζει.

Μάσκα δε μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να φοράει, ούτε με απασχολεί αν φοράει. Ας φοράει, ίσα ίσα με κάνουν να νομίζω ότι βρίσκομαι κάπου ανάμεσα σε Φουκοσίμα και Τσερνομπιλ

1 λεπτό πριν, sdragon είπε

Άρα να φανταστώ ότι στην επόμενη καραντίνα που δεν θα έχει πλέον λεφτά να σε συντηρήσει το κράτος, εσύ θα πεις ότι είναι συνωμοσία; Όλοι μας γνωρίζουμε το ρίσκο. Και ο πατέρας μου και η μητέρα μου. Για αυτό και προσέχουν. Όμως εγώ θέλω και πρέπει να δουλέψω. Και στην τελική ας βρούμε ένα βιώσιμο σχέδιο.

Μαλλον προσγειωθηκα σε καποια αλλη διασταση...ειπε κανεις να μην δουλεψουμε?εχουμε μια ωρα τωρα με 10 σελιδες ποστ (και παραπανω), ειπε κανεις κατι για συνεχιση lockdown?

2 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Δεν υπάρχει αυτός ο νόμος.Κρίμα.Εχασες.

Εξαρταται με τι τροπο θα συνταχθει η αγωγη. Τουλαχιστον αυτο μου λεει ο δικηγορος μου. Μεχρι στιγμης εχει αποδειχτει εξαιρετικα δημιουργικος που σκεφτομαι να τον δημοσιευσω στην κατηγορια "επιστημονικη φαντασια-τσα σε πηδηξα στ' αληθεια"

• Like 1
  • Confused 2

2 λεπτά πριν, sdragon είπε

όταν δε θα έχει λεφτά το κράτος θα είναι πρώτοι που θα φωνάζουν να λήξει η καραντίνα δεν έχουμε να φάμε.

Γι αυτό είπα, ας μην έδινε λεφτά το κράτος και σου έλεγα εγώ τι άποψη θα είχαν όλοι αυτοί για την καραντίνα

Δε μπορώ να πω ότι έχουν τελείως άδικο αλλά δεν έχουν και τόσο επαφή με την πραγματικότητα

1 λεπτό πριν, santac είπε

Θεωρώ ότι υπάρχει υπερβολικός πανικός και εξήγησα τους λόγους, Μερικοί όμως βλέπω απαντούν με ό,τι τους κατέβει. Δε πειράζει.

Μάσκα δε μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να φοράει, ούτε με απασχολεί αν φοράει. Ας φοράει, ίσα ίσα με κάνουν να νομίζω ότι βρίσκομαι κάπου ανάμεσα σε Φουκοσίμα και Τσερνομπιλ

Διαφωνω,πανικος υπηρξε στην αρχη..ειναι βλεπεις τα ρημαδιασμενα σταδια της ψυχολογιας..πρωτα παθαμε πανικο,μετα αρνηση,μετα αποδοχη,αγανακτηση και παραδοξως το γυρναμε και σε ωχαδερφισμο...πανικος οχι,δεν θεωρω οτι υπαρχει...

• Like 1

4 λεπτά πριν, sdragon είπε

Συμφωνω να βρεθει ενα βιωσιμο σχεδιο. Επι της παρουσης δεν υπαρχει σχεδιο και η βιωσιμότητα της αποφασισθείσας @@ αναμενουμε να κριθει στο εγγυς μελλον

• Like 1

9 λεπτά πριν, santac είπε

Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Συμφωνούμε. Δε θα κλάψω αν δε με παίζουν τα άλλα παιδάκια επειδή δε φοράω μάσκα.

Η ουσία είναι ότι η ζωή συνεχίζεται οπότε πολύ καλά κάνουν και λήγουν σιγά σιγά την καραντίνα.

όσοι θέλετε μπορείτε να μπείτε σε δική σας καραντίνα, δε σας εμποδίζει κανείς. Μπορείτε να μείνετε σπίτι αγκαλιά με το απολυμαντικό, τα κωλόχαρτα και τα γάντια. Τις μάσκες μη ξεχάσετε

Εμείς εδώ μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε, δεν αλλάζει κάτι. Καθένας έχει τις απόψεις του αλλά η πραγματικότητα είναι μια.

Το θεμα ειναι φιλε οτι δεν κατανοουν ολοι οτι η κανονικοτητα δεν ειναι ιδια με πριν. Μερικοι δεν καταλαβαινουν οτι η μασκα ηρθε για να μεινει, και σε λιγο καιρο θα γινει υποχρεωτικη σε περισσοερα μερη. Δεκα λεπτα δουλεια για τα καναλια για να σε πεισουν οτι φταις που δεν κρατας αποστασεις πχ. Τωρα αν ο αλλος εχει μαγαζακι και δεν τον βολεβει κατι τετοιο δε χρειαζεται να κανει το μουρο ασπρο στο νυμα. Αυτο πχ με τα σουπερ μαρκετ δε θα κρατησει ουτε εβδομαδα.

2 λεπτά πριν, santac είπε

όταν δε θα έχει λεφτά το κράτος θα είναι πρώτοι που θα φωνάζουν να λήξει η καραντίνα δεν έχουμε να φάμε.

Γι αυτό είπα, ας μην έδινε λεφτά το κράτος και σου έλεγα εγώ τι άποψη θα είχαν όλοι αυτοί για την καραντίνα

Δε μπορώ να πω ότι έχουν τελείως άδικο αλλά δεν έχουν και τόσο επαφή με την πραγματικότητα

Ειτε κανουν κατι πολυ σωστο στο Hong Kong και την Νοτια Κορεα ειτε εμεις απλα ζουμε σε μπανανία. Προσωπικα τεινω στο 2ο

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν θυμάμαι να είδα το παρακάτω σε ελληνικό σάιτ, ενώ κυκλοφόρησε αρκετά ως είδηση έξω:

https://www.euronews.com/2020/04/17/coronavirus-care-homes-could-be-where-over-half-of-europe-s-covid-19-deaths-occur-says-new

Περίπου οι μισοί νεκροί που συσχετίστηκαν με covid-19 βρέθηκαν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 42% στο Βέλγιο, 45% στη Γαλλία, 53% στην Ιταλία, 54% στην Ιρλανδία, 57% στην Ισπανία.

Για να μήν το πάρουμε συνωμοσιολογικά. Η προφανής σκέψη δεν είναι βεβαίως ότι «τους ξέκαναν από τα μέσα», θα ήταν ηλίθιο για τις ίδιες τις μονάδες να σκοτώνουν τους πελάτες τους. :P Η προφανής σκέψη είναι ότι κάτι δεν πήγε καλά με την απολύμανση (αν έγινε και ποτέ) και σε κλειστό χώρο, χωρίς μάσκες, ο ένας κόλλησε τον άλλο, μαζί με το προσωπικό. Και επειδή οι άνθρωποι ήταν μιας προχωρημένης ηλικίας και - με συγχωρείτε που σας ταράζω με κάτι που προφανώς κάποιοι δεν θέλετε να καταλάβετε - οι πιθανότητες να πεθάνουν είναι πλέον περισσότερες από αυτές που έχουν για να ζήσουν (είτε με κορωνοϊό, γρίπη, aids, ebola είτε χωρίς), δυστυχώς δεν τα κατάφεραν όλοι.

Δεν έχω βρει σχετικά και ολοκληρωμένα στοιχεία για το θέμα, οπότε το θέτω ως προβληματισμό: Πόσοι ηλικιωμένοι Έλληνες, Βούλγαροι, Μαγυάροι, Κύπριοι, Σλοβάκοι, κάτοικοι της Νότιας Ιταλίας βρίσκονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και πόσοι αντίστοιχα από Η.Β., Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Βόρεια Ιταλία; Ίσως ένα ακόμη στοιχείο που σχετίζεται με την τεράστια διαφορά ανάμεσα σε Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.

Συμπέρασμα: Κρατήστε τους γονείς σας σπίτι και φροντίστε τους όσο μπορείτε.

ΥΓ: @santac, ασφαλώς και υπάρχει υπερβολικός πανικός (ο οποίος δεδομένα κάνει ΜΟΝΟ κακό στην υγεία), αλλά καλύτερα να φυλάξουμε και τα ρούχα μας.

• Like 2

4 λεπτά πριν, kondoras είπε

Και επειδή οι άνθρωποι ήταν μιας προχωρημένης ηλικίας και - με συγχωρείτε που σας ταράζω με κάτι που προφανώς κάποιοι δεν θέλετε να καταλάβετε

Οποιοσδηποτε νοημων ανθρωπος καταλαβαινει οτι ενας ανθρωπος μεγαλης ηλικιας με επιβαρυμενη υγεια εχει περισσοτερες πιθανοτητες να πεθανει απ' οτ καποιος νεος και υγιης. Απο αυτο ομως μεχρι το "γεροι ειναι ας πεθάνουν" εχει μεγαλη διαδρομη, σαφως μικρότερη απο το "δεν ειναι Άρειοι αρα..."

Ο ρατσισμος δεν ειναι μονο φυλετικος ασχετα αν η ιδια η λεξη στην βαση της αυτο ακριβως λεει.

Βεβαια συνηθως οταν καποιος βρισκεται στην μερια του δωτη δεν εχει κανενα προβλημα, συνηθως οι κωλοι σφιγγουν οταν εισαι στο receiving end 😅

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...