Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 minutes ago, santac said:

δε βλέπω που κολλάει αυτό.

έχω γράψει τόσα ποστ και επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα θεωρώντας υπερβολική την αντιμετώπιση από πολλούς.

Έχουν φέρει τον πανικό και μιλάμε για μια κατάσταση που έχουμε θύματα ηλικίας 70+. Α ξέχασα πέθαναν και 2 γύρω στα 25-30. Είναι αυτός λόγος να κάνουμε έτσι;

Δε λέμε πως δεν υπάρχει θέμα αλλά όχι στη έκταση που νομίζουν μερικοί. 

Το πιθανότερο αν κολλήσει κάποιος είναι να το περάσει χαλαρά. Αλλά αυτό το προσπερνάμε και μένουμε στα θύματα (λιγοστά) που φλερτάρανε με την ηλικία των 100 και είχανε και χίλια δυο προβλήματα.

Σοβαρός λόγος λοιπόν για να βάλουμε λουκέτο στα πάντα. μέχρι πότε; Μέχρι θα βγει το εμβόλιο. Θα έχουμε σώσει καμία 20-50αρια 80αρηδες έτσι αλλά θα έχουμε ξεσκίσει τα πάντα.

Οσο και να το γραψεις δε θα καταλβεις οτι η ανθρωπινη ζωη δεν εχει ηλικία. Τι σχεση εχει ο μεσος ορος ζωης με τη σοβαροτητα της καταστασης δε το καταλαβαινω? Ασε που πεθαινουν και μικροι και δεν ειναι 1-2 εκτος και αν εχεις πηγη. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Και εγώ είμαι 32 με καρδιά ορθοπεδικά και 5 εγχειρήσεις από τότε που γεννηθηκα, θα χρειαστώ και άλλες δύο με τρεις μελλοντικα. Αυτό τι σημαίνει τώρα ότι ο άλλος θα πρέπει να βγαίνει έξω με φόβο αν θα κολλήσει εμένα εσένα ή την μητερα σου; Δεν νομίζω ότι είναι σοφρων να πούμε πως θα περάσει ο άλλος την ημέρα του και την ζωη του επειδή εμείς έχουμε προβλήματα. Τις προάλλες είχε έρθει η θεία μου να με πάει στον γιατρό με το αυτοκίνητο και μου φώναζε επειδή είχα βάλει λάθος την μάσκα και δεν είχα φτιάξει κάτι εκεί που είναι η μύτη για να περνάει ο αέρας, φοβόταν να ακουμπήσει το δάχτυλο της στην μάσκα να μου δείξει τι έπρεπε να κάνω μήπως ήταν φορέας και κολλήσει εμένα.  Χαλαρώστε κάποιοι με αυτές τις φοβίες. Και μεταξύ μας, ότι είναι να γίνει θα γίνει, αν είναι να πεθάνεις θα πεθάνεις. Μπορεί να ακούγεται βερεσέ αλλά εγώ αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει τόσο από την δική μου ζωή όσο και από άλλους. Όσο και να προσπαθείς και να παλεύεις στην ζωή σου για να αποφύγεις κάτι, σου έρχεται κάτι άλλο που δεν το προβλέπεις και σου δημιουργεί προβλήματα η σε τσακίζει. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να αγχώνομαι τζάμπα ούτε να φοβάμαι τόσο. 

Μαλλον δεν καταλαβες τι εννοουσα....δεν μου αρεσει που τσουβαλιαζει τους ανθρωπους στο συγκεκριμενο ποστ, απο τη μια 'ε,δεν βαριεσαι,εχουν ενα σωρο προβληματα υγειας απο καπου θα την βρουν', απο την αλλη το 'βγειτε ολοι εξω' δεν με νοιαζει πως θα βγει ο ιδιος εξω,αν θελει ας βγει και τσιτσιδος,ποσως με ενδιαφερει,αλλα δεν μπορει να μου πει να βγω ΕΓΩ εξω σαν να ειναι προιου εποχη!αυτο μονο εννοουσα, και ευχομαι να σου πανε ολα καλα!🙂

• Like 1

5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Και εγώ είμαι 32 με καρδιά ορθοπεδικά και 5 εγχειρήσεις από τότε που γεννηθηκα, θα χρειαστώ και άλλες δύο με τρεις μελλοντικα. Αυτό τι σημαίνει τώρα ότι ο άλλος θα πρέπει να βγαίνει έξω με φόβο αν θα κολλήσει εμένα εσένα ή την μητερα σου; Δεν νομίζω ότι είναι σοφρων να πούμε πως θα περάσει ο άλλος την ημέρα του και την ζωη του επειδή εμείς έχουμε προβλήματα. Τις προάλλες είχε έρθει η θεία μου να με πάει στον γιατρό με το αυτοκίνητο και μου φώναζε επειδή είχα βάλει λάθος την μάσκα και δεν είχα φτιάξει κάτι εκεί που είναι η μύτη για να περνάει ο αέρας, φοβόταν να ακουμπήσει το δάχτυλο της στην μάσκα να μου δείξει τι έπρεπε να κάνω μήπως ήταν φορέας και κολλήσει εμένα.  Χαλαρώστε κάποιοι με αυτές τις φοβίες. Και μεταξύ μας, ότι είναι να γίνει θα γίνει, αν είναι να πεθάνεις θα πεθάνεις. Μπορεί να ακούγεται βερεσέ αλλά εγώ αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει τόσο από την δική μου ζωή όσο και από άλλους. Όσο και να προσπαθείς και να παλεύεις στην ζωή σου για να αποφύγεις κάτι, σου έρχεται κάτι άλλο που δεν το προβλέπεις και σου δημιουργεί προβλήματα η σε τσακίζει. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να αγχώνομαι τζάμπα ούτε να φοβάμαι τόσο. 

Φιλε Βασιλη καταλαβαινεις οτι ο τροπος σκεψης σου εχει διαμορφωθει απο τα βιώματά σου, αλλα ενα στοιχειοδως σοβαρο κρατος δεν μπορει να ενεργει ετσι διοτι ουτε ΜΕΘ χρειαζεται να εχουμε με αυτη τη λογικη. Ο ανθρωπος εκ φυσεως προβλεπει και δρα αναλογως. Αν σου πω και γω τι εχω θα κλαιμε μαζι μετα, αλλα το θεμα ειναι τι πρεπει να γινει με βαση την αξια της ανθρωπινης ζωης.

• Like 6

1 λεπτό πριν, ΛεναΛενα είπε

Μαλλον δεν καταλαβες τι εννοουσα....δεν μου αρεσει που τσουβαλιαζει τους ανθρωπους στο συγκεκριμενο ποστ, απο τη μια 'ε,δεν βαριεσαι,εχουν ενα σωρο προβληματα υγειας απο καπου θα την βρουν', απο την αλλη το 'βγειτε ολοι εξω' δεν με νοιαζει πως θα βγει ο ιδιος εξω,αν θελει ας βγει και τσιτσιδος,ποσως με ενδιαφερει,αλλα δεν μπορει να μου πει να βγω ΕΓΩ εξω σαν να ειναι προιου εποχη!αυτο μονο εννοουσα, και ευχομαι να σου πανε ολα καλα!🙂

Οι τωρα κατάλαβα. Το βγείτε όλοι έξω είναι εντελώς λάθος, κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να βγουν για τους δικούς τους λόγους. 

• Like 2

7 λεπτά πριν, santac είπε

Σοβαρός λόγος λοιπόν για να βάλουμε λουκέτο στα πάντα. μέχρι πότε; Μέχρι θα βγει το εμβόλιο. Θα έχουμε σώσει καμία 20-50αρια 80αρηδες έτσι αλλά θα έχουμε ξεσκίσει τα πάντα.

Αυτην την αποψη ειχαν μερικοι μεχρι που ο 80αρης που πεθανε ηταν πατερας τους. Και δεν θα εχουν ξεσκιστει τα παντα. Το τρεχον οικονομικο status quo θα εχει συνουσιασθει. Θυμισε μου λιγο ποιους δεν συμφερει αυτο; Τον Μπιλακη τον Πορτα, τον Βαγγελακη τον Σκαφατο, Τον Δημητρακη με τα πολλα ελαια πετρέλαια και γενικα των (υπερβολικα) εχοντων. Αλλα βλεπεις ο ξεΣΚΑΙ φωνασκει οτι δεν θα εχει να φαει το παιδι σου και οτι θα σε πεταξουν εξω απο το σπιτι επειδη η οικονομια του Σκοιλ Ελικικου εμεινε κλειστη.

Αληθεια οι ναοι γιατι ανοιγουν με την μια; Παγκαρι αδειανο και γεροντια με συνταξη. Θα τα δωσουν στο παγκαρι και μετα θα γλυτωσουν την συνταξη οι απεναντι. Win win σεναριο αμα δεν εισαι γερόντι

• Like 4

2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Φιλε Βασιλη καταλαβαινεις οτι ο τροπος σκεψης σου εχει διαμορφωθει απο τα βιώματά σου, αλλα ενα στοιχειοδως σοβαρο κρατος δεν μπορει να ενεργει ετσι διοτι ουτε ΜΕΘ χρειαζεται να εχουμε με αυτη τη λογικη. Ο ανθρωπος εκ φυσεως προβλεπει και δρα αναλογως. Αν σου πω και γω τι εχω θα κλαιμε μαζι μετα, αλλα το θεμα ειναι τι πρεπει να γινει με βαση την αξια της ανθρωπινης ζωης.

Το κράτος δεν το κατηγορώ καλά κάνει και παίρνει μέτρα. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορούμε να φοβόμαστε και μια ζωη. Εγώ πχ είμαι σε καραντίνα από μέσα Φεβρουαρίου που είχα αρρωστήσει. Μετά ήρθαν τα μέτρα του κορονοιου. Τώρα έκανα χειρουργείο στο ενα μάτι και έχω δυσκολία στο να βγω άνετος, μάλλον από μέσα Ιουνίου θα είμαι οκ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θέλω να βγω να πάω όπου μου γουστάρει χωρίς φόβο η να συναντηθώ σε κανένα μαγαζί με φίλους. Αν τα ακούσουν οι δικοί μου θα αρχησει πάλι το κυρηγμα...  Έχω πήξει... 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Οι τωρα κατάλαβα. Το βγείτε όλοι έξω είναι εντελώς λάθος, κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να βγουν για τους δικούς τους λόγους. 

Το θεμα ειναι οτι το κρατος πρεπει να παρει τα καταλληλα μετρα ωστε να μπορουν να βγουν ολοι εξω. Αν αποφασισει οτι αυτο γινεται χωρις την καθολικη χρηση μασκας θα γινει χωρις μασκα, αν τελικα η χρηση μασκας ειναι ομως απαραιτητη εχει ευθυνη ως προς αυτον που θα αρρωστησει λογω  ελλειπων μετρων και τους κινυγας και νομικα. 

Επεξ/σία από Curtis76

5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

το θεμα ειναι τι πρεπει να γινει με βαση την αξια της ανθρωπινης ζωης.

το θέμα είναι πόση είναι τελικά η αξία της ανθρώπινης ζωής;

Μέχρι τι είσαι (είμαστε) διατεθειμένος να κάνεις/να ανεχτείς για να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή; 

έπρεπε να μη μοιράσουν τα 800ρια και την έκπτωση ενοικίου και δε ξέρω γω τι άλλο και θα τα λέγαμε τότε πόσο θα νοιαζόσασταν για την ανθρώπινη ζωή

• Like 1
  • Confused 3

Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε

Έχω πήξει... 

Το ερωτημα που πρεπει να απαντησεις ειναι το εξης: Ειναι το πήξιμο αρκετα μεγαλο ωστε να την ριξω την ζαριά;

• Like 1

1 λεπτό πριν, santac είπε

Μέχρι τι είσαι (είμαστε) διατεθειμένος να κάνεις/να ανεχτείς για να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή; 

έπρεπε να μη μοιράσουν τα 800ρια και την έκπτωση ενοικίου και δε ξέρω γω τι άλλο και θα τα λέγαμε τότε πόσο θα νοιαζόσασταν για την ανθρώπινη ζωή

Οποτετ αυτο το αστειο με την 90αχρονη το σταματας υποθετω σωστα?

1 λεπτό πριν, santac είπε

Οταν αρχισεις και βαζεις κοστος στην ανθρωπινη ζωη 2 τα τινα: Δεν μιλας για την δικη σου η/και δεν χρειαστηκε να μιλησεις ακομα. Γιατι πιστεψε με, οταν θα ειναι για την δικη σου (ιδίαν, παιδιου, γονεα) θα ειναι αξια ανεκτιμητη. Μεχρι τοτε ειναι νουμερα

• Like 10
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, Curtis76 είπε

Οποτετ αυτο το αστειο με την 90αχρονη το σταματας υποθετω σωστα?

δε καταλαβαίνω γιατί το θεωρείς αστείο. Είναι η πραγματικότητα. δες τις ηλικίες. Ανάρτησα το link νωρίτερα

Ο μέσος όρος παίζει ρόλο, που ρώτησες πριν γιατί υποδηλώνει ότι ο ιος δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο θέλεις να πιστεύεις.

Αν χτυπούσε τους πάντες και υγιές οργανισμούς εκεί θα είχαμε θέμα. 

• Like 1

• Super Moderators
4 minutes ago, santac said:

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-21/

Άρθρο 21 / 3.

Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

• Like 5
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, santac είπε

..

Ανάλογα το ύψος της χορηγίας..

• Like 2

Μόλις τώρα, santac είπε

δε καταλαβαίνω γιατί το θεωρείς αστείο. Είναι η πραγματικότητα. δες τις ηλικίες. Ανάρτησα το link νωρίτερα

Ο μέσος όρος παίζει ρόλο, που ρώτησες πριν γιατί υποδηλώνει ότι ο ιος δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο θέλεις να πιστεύεις.

Αν χτυπούσε τους πάντες και υγιές οργανισμούς εκεί θα είχαμε θέμα. 

Ειδες καποιο ντοκιμαντερ για πανδημιες?ξερεις πως λειτουργουν οι ιοι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...