Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

Απότι είδα, λέει για "Αυστηρή σύσταση για Περιορισμένη κυκλοφορία" από τις 12 ως τις 6 το πρωι. Το θέμα είναι τι εννοούν με την λέξη σύσταση, μπορείς να βγεις να πας ψιλικατζίδικο ας πουμε ή όχι ?

Eγω το αυστηρη συσταση το εκλαμβανω ως οτι δεν εχει την δυνατοτητα καποιος να διαμαρτυρηθει σε αλλον (επιχειρηση ή ατομο) οτι δεν τηρει τα μετρα και θετει σε κινδυνο τον αλλον. Βασικα σου λενε οτι κανονικα πχ για τις μασκες θα επρεπε να φορανε ολοι αλλα καποιοι δε μας αφηνουν να παρουμε μετρα συμφωνα με τα ιατρικα κριτηρια... Τωρα για την κυκλοφορια μαλλον θελουν να περιορισουν τις μετακινησεις απο νομο σε νομο.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, fnp είπε

Καλά τα λέει . Μερικοί είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας μάλιστα , όπως άσθμα , διαβήτη και υπέρταση . Αν έχεις άσθμα ας πούμε είσαι με το ένα πόδι στον τάφο σαν να λέμε . Αυτό που ότι βλακεία διαβάσετε την αναδημοσιεύεται κιόλας είναι το ίδιο επικίνδυνο με τον κορωνοιο.

Βρογχικό άσθμα που έχει η μητέρα μου είναι ότι χειρότερο για Κορονοιό.

Της το έχει πει και ο πνευμονολόγος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, santac είπε

εσύ αν θέλεις μπορείς να καθίσεις σπίτι σου. Δε θα σου πω τι θα κάνεις. Εγώ πάντως δε θα καθίσω.

Στην περίπτωση σου όμως σίγουρα δεν είναι μόνο ο covid το θέμα. Πρέπει να προσέχεις από τους πάντες και τα πάντα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όσο κι αν ακούγεται σκληρό, δε μπορούμε να κάνουμε άνω κάτω όλο τον πλανήτη γι αυτές τις περιπτώσεις

Το θεμα ειναι οτι υπακουσαν ολοι ηθελαν δεν ηθελαν, και αν πρεπει θα ξανα υπακουσουν αν δεν προσεχουν. Οσοι ειχαν μυαλουν υπακουσαν επειδη καταλαβαν τον λογο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Eγω το αυστηρη συσταση το εκλαμβανω ως...

Εγω το αυστηρη συσταση το εκλαμβανω ως: Εμεις σου λεμε μην το κανεις, δεν το απαγορευουμε ομως. Αν το κανεις, μην ερθεις να ζητησεις ρεστα.

Πονταρωντας οτι ο μεσος ελληναρας θα βαλει το ποτακι πανω απο τον κινδυνο, γιατι η αποδειξη εχει ΦΠΑ και θα συνεχισουν να μασανε οι μασελες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, narta είπε

Βασικα ακομα δεν ξερουμε τι αλλες επιπτωσεις εχει ο SARS-CoV-19 περαν του θανατου. Θα χρειαστει ακομα αρκετος καιρος για να εχουμε καλη εικονα του τι προκαλει (και τι κουσουρια αφηνει ισως) ο ιος, αν μεχρι τοτες δεν εχουμε καμια μεταλαξη αλλα Ισπανικη Γριππη ver 2.0 που θερισε περισσοτερους

Μιλάμε πέθανε το 1/3 του πληθυσμού της Γης.

Δείτε το πολύ καλό documentary series του Netflix.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΛεναΛενα είπε

Πολυ ομορφα,τοτε το motto σου 'ολοι εξω' αλλαξε το γιατι δεν ισχυει για ολους!😏

Νομίζω πως καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ. Δε θα βγάλουμε με το ζόρι όλους έξω.

Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να προσέχουν ασχέτως του covid, ε αυτοί αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και τώρα. όπως φαντάζομαι κάνανε και πριν.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, narta είπε

Εγω το αυστηρη συσταση το εκλαμβανω ως: Εμεις σου λεμε μην το κανεις, δεν το απαγορευουμε ομως. Αν το κανεις, μην ερθεις να ζητησεις ρεστα.

Πονταρωντας οτι ο μεσος ελληναρας θα βαλει το ποτακι πανω απο τον κινδυνο, γιατι η αποδειξη εχει ΦΠΑ και θα συνεχισουν να μασανε οι μασελες

Σιγά μη βρει μαγαζί να πιει ποτό.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, santac είπε

στα μαθηματικά όντως δε τα πήγαινα καλά. Μπορείς αν θέλεις να μου εξηγήσεις που έχω κάνει λάθος.

Που βασικά ο μέσος όρος δεν είναι και το καλύτερο εργαλείο γιατί κάποια κρούσματα νεώτερης ηλικίας τον ρίχνουν αρκετά. Παρόλο αυτά είμαστε στα 75 'ετη

Εδώ είσαι, αν και μπορεί να κάνω και λάθος.

https://literarydevices.net/red-herring/

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Βρογχικό άσθμα που έχει η μητέρα μου είναι ότι χειρότερο για Κορονοιό.

Της το έχει πει και ο πνευμονολόγος.

Εδω για μερικους η μητερα σου ισα που τη βγαζει. Και εγω εχω σπαστικη βροχυτιδα και μερικοι προσπαθουν να με πεισουν οτι τους ειμαι και βαρος. Δε θα βγει ιος που θα χτυπαει αναλογα με το IQ να δω τι θα μας λενε μετα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, skiabox είπε

Μιλάμε πέθανε το 1/3 του πληθυσμού της Γης.

Δείτε το πολύ καλό documentary series του Netflix.

Ειδα προχθες,οχι του NETflix ομως και οι ομοιοτητες με την τωρινη κατασταση ειναι τρομακτικες.Ενα σημειο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι στις ΗΠΑ οσες πολεις δεν υιοθετησαν τα μετρα των υγειονομικων ειχαν εκατομβες νεκρων σε αντιθεση με καποιες που εκαναν αυστηρο lockdown.History repeats itself.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Σιγά μη βρει μαγαζί να πιει ποτό.

Really τωρα εκει κολλησες; Αλλαξε το ποτο, με καφε, μπυρα, χυμο αχλαδιας, τυποπιτομπουγατσοπιτσα, ποπκορν, αυγολεμονο, χυμο ανανα διασταυρωση με κακτο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ΛεναΛενα είπε

Ειδα προχθες,οχι του NETflix ομως και οι ομοιοτητες με την τωρινη κατασταση ειναι τρομακτικες.Ενα σημειο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι στις ΗΠΑ οσες πολεις δεν υιοθετησαν τα μετρα των υγειονομικων ειχαν εκατομβες νεκρων σε αντιθεση με καποιες που εκαναν αυστηρο lockdown.History repeats itself.

Από το ντοκυμαντέρ αυτό κατάλαβα και το τι σημαίνει ανοσία της αγέλης.

Γενικά οι Έλληνες δεν έχουν δεχθεί μόρφωση με videos, διαγράμματα και animations που είναι ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης.

Για αυτό το επίπεδο είναι στα τάρταρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NT1G είπε

Εδώ είσαι, αν και μπορεί να κάνω και λάθος.

https://literarydevices.net/red-herring/

δε βλέπω που κολλάει αυτό.

έχω γράψει τόσα ποστ και επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα θεωρώντας υπερβολική την αντιμετώπιση από πολλούς.

Έχουν φέρει τον πανικό και μιλάμε για μια κατάσταση που έχουμε θύματα ηλικίας 70+. Α ξέχασα πέθαναν και 2 γύρω στα 25-30. Είναι αυτός λόγος να κάνουμε έτσι;

Δε λέμε πως δεν υπάρχει θέμα αλλά όχι στη έκταση που νομίζουν μερικοί. 

Το πιθανότερο αν κολλήσει κάποιος είναι να το περάσει χαλαρά. Αλλά αυτό το προσπερνάμε και μένουμε στα θύματα (λιγοστά) που φλερτάρανε με την ηλικία των 100 και είχανε και χίλια δυο προβλήματα.

Σοβαρός λόγος λοιπόν για να βάλουμε λουκέτο στα πάντα. μέχρι πότε; Μέχρι θα βγει το εμβόλιο. Θα έχουμε σώσει καμία 20-50αρια 80αρηδες έτσι αλλά θα έχουμε ξεσκίσει τα πάντα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ΛεναΛενα είπε

Εγω που φροντιζω την μητερα μου που ειναι 76 με πιεση,ζαχαρο,2 εγχειρισεις και ενα σωρο αλλα (+τυφλωση και κωφωση) πρεπει να βγω ανεμελη εξω ε santac?εσυ και καποιοι ομοιοι σου, τα σκεφτεστε πολυ αυτα που λετε ή θελετε να τραβατε την προσοχη με την αντιδραστικοτητα σας?

Και εγώ είμαι 32 με καρδιά ορθοπεδικά και 5 εγχειρήσεις από τότε που γεννηθηκα, θα χρειαστώ και άλλες δύο με τρεις μελλοντικα. Αυτό τι σημαίνει τώρα ότι ο άλλος θα πρέπει να βγαίνει έξω με φόβο αν θα κολλήσει εμένα εσένα ή την μητερα σου; Δεν νομίζω ότι είναι σοφρων να πούμε πως θα περάσει ο άλλος την ημέρα του και την ζωη του επειδή εμείς έχουμε προβλήματα. Τις προάλλες είχε έρθει η θεία μου να με πάει στον γιατρό με το αυτοκίνητο και μου φώναζε επειδή είχα βάλει λάθος την μάσκα και δεν είχα φτιάξει κάτι εκεί που είναι η μύτη για να περνάει ο αέρας, φοβόταν να ακουμπήσει το δάχτυλο της στην μάσκα να μου δείξει τι έπρεπε να κάνω μήπως ήταν φορέας και κολλήσει εμένα.  Χαλαρώστε κάποιοι με αυτές τις φοβίες. Και μεταξύ μας, ότι είναι να γίνει θα γίνει, αν είναι να πεθάνεις θα πεθάνεις. Μπορεί να ακούγεται βερεσέ αλλά εγώ αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει τόσο από την δική μου ζωή όσο και από άλλους. Όσο και να προσπαθείς και να παλεύεις στην ζωή σου για να αποφύγεις κάτι, σου έρχεται κάτι άλλο που δεν το προβλέπεις και σου δημιουργεί προβλήματα η σε τσακίζει. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να αγχώνομαι τζάμπα ούτε να φοβάμαι τόσο. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, santac είπε

δε βλέπω που κολλάει αυτό.

έχω γράψει τόσα ποστ και επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα θεωρώντας υπερβολική την αντιμετώπιση από πολλούς.

Έχουν φέρει τον πανικό και μιλάμε για μια κατάσταση που έχουμε θύματα ηλικίας 70+. Α ξέχασα πέθαναν και 2 γύρω στα 25-30. Είναι αυτός λόγος να κάνουμε έτσι;

Δε λέμε πως δεν υπάρχει θέμα αλλά όχι στη έκταση που νομίζουν μερικοί. 

Το πιθανότερο αν κολλήσει κάποιος είναι να το περάσει χαλαρά. Αλλά αυτό το προσπερνάμε και μένουμε στα θύματα (λιγοστά) που φλερτάρανε με την ηλικία των 100 και είχανε και χίλια δυο προβλήματα.

Σοβαρός λόγος λοιπόν για να βάλουμε λουκέτο στα πάντα. μέχρι πότε; Μέχρι θα βγει το εμβόλιο. Θα έχουμε σώσει καμία 20-50αρια 80αρηδες έτσι αλλά θα έχουμε ξεσκίσει τα πάντα.

Ο πανικος υπαρχει γιατι εχουμε να κανουμε με εναν αγνωστο ιο, δεν υπαρχει θεραπεια, δεν υπαρχει εμβολιο, δεν ξερουμε με τι ταχυτητα μεταλλασεται, αν αφηνει κουσουρια, πως μεταδιδεται, ποσο ζει κλπ.Πραγματα που για τον ιο της γριπης ειναι λιγο-πολυ γνωστα. Βαλε και το γεγονος οτι τα ΜΜΕ βρηκαν τη χηνα με το χρυσο αβγο και ξημεροβραδιαζονται με 'συναρπαστικα' ρεπορταζ τρομακτικου περιεχομενου με επικη μουσικη υποκρουση!θα προσθετα και το πολιτικο προσωπικο της χωρας αλλα δεν επιτρεπεται αυτο στο νημα...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...