Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Καλά αν δεν έχεις σπίτι άτομο που είναι σε σουπερ ευπαθή ομάδα είναι εύκολο να το λες.

Εντάξει ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του και τα δικά του δεδομένα.

Όπως κι εσένα δε σε ενδιαφέρουν οι αρρώστιες στην Αφρική φαντάζομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, techPro είπε

Η Ισπανία και η Ιταλία θυμάμαι ότι ερευνούσαν αν υπήρχαν κρούσματα και θάνατοι τον προηγούμενο μήνα ή μήνες, από τα πρώτα διαπιστωμένα κρούσματα.

Η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2019 είχε 600.000 εισερχόμενους ταξιδιώτες, επομένως με τέτοια νούμερα δε θα ήταν απίθανο να έχουμε ήδη κρούσματα 1 - 2 μήνες πριν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα. Αν δεν κάνω λάθος και το πρώτο κρούσμα που διαγνώστηκε στη χώρα μας έγινε γιατί πήγε οικειοθελώς για έλεγχο. Αν θυμάμαι καλά η γυναίκα είχε μόνο λίγα δέκατα  πυρετό για μια μέρα κι αυτό ήταν όλο. Επίσης κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς τη δε βγήκε θετικό. Είναι πολύ πιθανό άλλα άτομα με ήπια ή ανύπαρκτα συμπτώματα να μην πήγαν για έλεγχο ποτέ ακόμη κι αν είχαν επισκεφτεί περιοχές υψηλού κινδύνου.

Εξάλλου γνωρίζουμε πως ένα μεγάλο ποσοστό ίσως και 60% είναι ασυμπτωματικοί.

Με όλα αυτά τα δεδομένα δε θα ήταν καμία φοβερή έκπληξη η νόσος να είχε ήδη εκδηλωθεί κάποιο καιρό στην κάθε χώρα πριν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά το πρώτο κρούσμα.

Τα ποσοστά θα τα μάθουμε σε λίγες εβδομάδες που θα γίνουν αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων. Όλα τα άλλα είναι κουβέντα χωρίς νόημα. Ο ένας μπορεί να λέει 0,5%, ο άλλος 50%.

1 λεπτό πριν, _kos_tas_ είπε

Τίποτα δεν έχω εξελίξει.Τα ευπαθή άτομα κινδυνεύουν από οτιδήποτε ακόμα και από το συνάχι.

Γι αυτο λεγονται ευπαθη δε μας λες κατι νεο. Μπορεις να μας γραψεις ποιους θεωρουν ευπαθη ομαδα οι γιατροι, διοτι ενας που πεθανε με υπερταση ευπαθη τον ειπαν. 

• Like 1

Αν και δεν νομίζω να υπάρχει ακόμη απάντηση σε αυτό όταν βγει τεστ αντισωμάτων θα μπορεί να το κάνει όποιος θέλει ;

6 λεπτά πριν, skiabox είπε

Καλά αν δεν έχεις σπίτι άτομο που είναι σε σουπερ ευπαθή ομάδα είναι εύκολο να το λες.

Εάν κάτσει η σύζυγος μου που έχει διαβήτη 1 να ακούσει όλες της μα****ες που λέγονται για τον ιό αυτό και να τα πάρει στα σοβαρά θα έχουμε άλλα.. πιο σοβαρά από τον ιό..

1 λεπτό πριν, Adrian είπε

Εάν κάτσει η σύζυγος μου που έχει διαβήτη 1 να ακούσει όλες της μα****ες που λέγονται για τον ιό αυτό και να τα πάρει στα σοβαρά θα έχουμε άλλα.. πιο σοβαρά από τον ιό..

Ισχυει αυτο για πολλα ατομα. Ο φοβος δεν ειναι καλος συμμαχος και αν δεν μπορεις να αντιμετωπιζεις τη πραγματικοτητα καλυτερα να μην την μαθαινεις.

2 λεπτά πριν, SPANK είπε

Αν και δεν νομίζω να υπάρχει ακόμη απάντηση σε αυτό όταν βγει τεστ αντισωμάτων θα μπορεί να το κάνει όποιος θέλει ;

Κόστος υπολόγισε 100 ευρώ.

Εγώ αν ήμουν κράτος θα το επιδοτούσα με την συμφωνία το αποτέλεσμα να μπει σε βάση δεδομένων με το όνομα του ατόμου.

• Like 3
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, Curtis76 είπε

Ισχυει αυτο για πολλα ατομα. Ο φοβος δεν ειναι καλος συμμαχος και αν δεν μπορεις να αντιμετωπιζεις τη πραγματικοτητα καλυτερα να μην την μαθαινεις.

Είσαι θεός.. 👍

• Thanks 1

Μόλις τώρα, _kos_tas_ είπε

Δεν είμαι γιατρός αλλά πιστεύω όσοι έχουν χρόνια θέματα όπως διαβήτη, καρκίνο, υπέρταση κινδυνεύουν και από την απλή γρίπη.

Ε  τοτε μην απανταμε αν δεν γνωριζουμε. Και συ κινδυνειεις απο απλη γριπη δε λεει κατι αυτο. Ειναι σχεδον off topic η ατακα που ειπες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Τίποτα δεν έχω εξελίξει.Τα ευπαθή άτομα κινδυνεύουν από οτιδήποτε ακόμα και από το συνάχι.

εχεις μπερδέψει τις ευπαθείς ομάδες με τους οροθετικούς μάλλον. μην γράφετε οτι σας κατέβει

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, _kos_tas_ είπε

Σχολιάζω την υπερβολή του θέματος και ότι δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα δείχνουν.

Καλα κανεις και χαιρομαι που πηγε τοσο καλα για να μπορουμε να κανουμε τετοια σχολια. Σε ιταλικο ομως φορουμ δε θα το ελεγες οποτε μιλας εκ του ασφαλους. Οποτε μαλλον τραγικα ηταν τα πραγματα και τα προλαβαμε μη κανουμε και το ασπρο μαυρο.

• Like 4

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

εχεις μπερδέψει τις ευπαθείς ομάδες με τους οροθετικούς μάλλον. μην γράφετε οτι σας κατέβει

Φιλε πηγαν καλα τα πραγματα μεχρι τωρα και δεν σχολιαζουμε οσους δεν καταλαβαν τον λογο της καραντινας. Υπαρχουν δυο κατηγοριες, αυτοι που πρεπει πρωτα να παθουν για να μαθουν και αυτοι που μαθαινουν απο τους αλλους. Μεταξυ τους αυτες οι δυο κατηγοριες δεν μπορουν να κανουν διαλογο. Το κακο με τους πρωτους ειναι οτι ενω παρθηκαν μετρα συμφωνα με την λογικη αυτων που μαθαινουν απο τα λαθη των αλλων,  σχολιαζουν τα αποτελεσματα με βαση τη δικη τους λογικη.

• Like 4
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...