Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, silverado είπε

Παντως οχι του Remdesivir .

Σε ποια όμως, δεν λες.

Είναι δική σου; Έχεις κάποιον σύνδεσμο; Ακούγεται ενδιαφέρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SPANK είπε

Αν πρέπει να βάλω μάσκα αναγκαστικά απλά δεν θα μπω στο μαγαζί και θα πάω αλλού ούτε είπα ότι θα τσακωθώ κτλπ , σέβομαι αυτόν που δεν θέλει να μπω στο κατάστημα του και αν μιλάμε και για ιδιώτη έχει όλο το δικαίωμα.

Απλά την απορία μου εξέφρασα και μονο

Όταν δεν υπάρχει νόμος να ξεκαθαρίζει κάτι συγκεκριμένο η περιοχή είναι γκρι. Δηλαδή έχω το δικαίωμα να πάω χωρίς μάσκα στο σούπερ μάρκετ πχ και άρα μπορώ να το κάνω ενάντια στην προτροπή-θέληση του καταστηματάρχη. Δυστυχώς σε κάτι ανάλογο υπάρχει και η κλοπή στα σούπερ μάρκετ, αλλά αν μου την καρφώσει μπορώ να αντιδράσω στον έλεγχο πχ της τσάντας πολλαπλών χρήσεων μου από τον υπάλληλο για κλοπή και να περιμένω να καλέσουν αστυνόμο να το κάνουν σύμφωνα με τον νόμο. Μερικοί υπάλληλοι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως και χωρίς να με έχουν δει να κλέβω ζητάνε έμμεσα ή απροκάλυπτα έλεγχο της τσάντας μου ή επανειλημμένα σε εμένα, ενώ τόσες καλοντυμένες κυρίες πριν με τσάντα περνούσαν χωρίς έλεγχο. Άλλη υπάλληλοι μου την ζητούν με το πρόσχημα να με βοηθήσουν ενώ την ζυγίζουν να δουν αν είναι άδεια.

Έχω δει ανακοίνωση από σούπερ μάρκετ για χρήση μάσκας από πελάτες και ότι αν γίνει έλεγχος από την αστυνομία δεν είναι υπεύθυνο το κατάστημα. Έτσι έδινε την εντύπωση ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σούπερ, ενώ δεν είναι τελικά για τους πελάτες.

Και η μάσκα είναι μια γκρι περιοχή. Οι περισσότεροι δεν έχουμε χρήματα για μιας χρήσης και αυτή των πολλαπλών χρήσεων είναι σίγουρα επικίνδυνη και σχεδόν σίγουρα κάπουτε θα την πιάσουμε από την εσωτερική πλευρά ή δεν θα την αποθηκεύσουμε ή συντηρήσουμε σωστά.

Επεξ/σία από Krusty

2 ώρες πριν, SPANK είπε

Πρέπει όμως να βοηθήσουν και αυτόν τον τομέα καθώς είναι επιχειρήσεις με εργαζόμενους κτλπ αλλιώς θα μείνουν οικογένειες στον δρόμο όπως και σε άλλα επαγγέλματα .

Είμαι αθλητής στο ταεκβοντό σε αθλητικό σωματείο και πρέπει να σου πω ότι σχεδόν όλα τα αθλητικά σωματεία ερασιτεχνικού χαρακτήρα  σε πολλά αθλήματα ( δεν μιλώ για γυμναστήρια ) δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από την πολιτεία

Δεν λέω ότι πρέπει να ανοίξουν από την μια ημέρα στην άλλη αλλά σταδιακά πρέπει να ανοίξει και αυτός ο τομέας του αθλητισμού + τα γυμναστήρια με αυστηρούς έστω κανόνες ασφαλείας ( γνωρίζω και φαντάζομαι ότι είναι πολύ δύσκολο ) αλλιώς θα κλείσουν πολλά από αυτά και θα μείνει κόσμος στον δρόμο , είναι και αυτά επιχειρήσεις με πολλά έξοδα που τρέχουν και μήνες όπως Ιούλιο και Αύγουστος που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν έσοδα ανέκαθεν αφού είναι τέλος σεζον..

...πάντως στα γυμναστήρια ήταν τραγικό αυτό που συνέβαινε. Και είναι ευκαιρία να ξεβρωμίσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και ας επανέλθουν οι τιμές σε κανονικά επίπεδα, ώστε να είναι βιώσιμα.

• Like 1

Να κανω μια ερωτηση. Φιλος εχει επιχειρηση στο ονομα του και εχε ικανει τις σχετικες αιτησεις ο λογιστης του.Δεν εχουν μπει ακομα τα λεφτα στον λογαρισμο του και τωρα βλεπουμε οτι θα ζητησουν εξτρα δηλωσεις και οτι κοπηκαν οσοι δεν πηραν την πεμπτη το επιδομα.

Δηλαδη αυριο που ελεγαν οτι θα γινει και αλλη πληρωμη , υπαρχει περιπτωση να πληρωθει ή τα ξεχναμε αυτα και παμε για νεες δηλωσεις?

Δεν ξερω αν επρεπε να ρωτησω αλλου απλα ειπα να μην ανοιξω αλλο τοπικ.

7 λεπτά πριν, Krusty είπε

Όταν δεν υπάρχει νόμος να ξεκαθαρίζει κάτι συγκεκριμένο η περιοχή είναι γκρι. Δηλαδή έχω το δικαίωμα να πάω χωρίς μάσκα στο σούπερ μάρκετ πχ και άρα μπορώ να το κάνω ενάντια στην προτροπή-θέληση του καταστηματάρχη. Δυστυχώς σε κάτι ανάλογο υπάρχει και η κλοπή στα σούπερ μάρκετ, αλλά αν μου την καρφώσει μπορώ να αντιδράσω στον έλεγχο πχ της τσάντας ανακύκλωσης μου από τον υπάλληλο για κλοπή και να περιμένω να καλέσουν αστυνόμο να το κάνουν σύμφωνα με τον νόμο. Μερικοί υπάλληλοι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως και χωρίς να με έχουν δει να κλέβω ζητάνε έμμεσα ή απροκάλυπτα έλεγχο της τσάντας μου ή επανειλημμένα σε εμένα, ενώ τόσες καλοντυμένες κυρίες πριν με τσάντα περνούσαν χωρίς έλεγχο. Άλλη υπάλληλοι μου την ζητούν με το πρόσχημα να με βοηθήσουν ενώ την ζυγίζουν να δουν αν είναι άδεια.

Έχω δει ανακοίνωση από σούπερ μάρκετ για χρήση μάσκας από πελάτες και ότι αν γίνει έλεγχος από την αστυνομία δεν είναι υπεύθυνο το κατάστημα. Έτσι έδινε την εντύπωση ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σούπερ, ενώ δεν είναι τελικά για τους πελάτες.

Και η μάσκα είναι μια γκρι περιοχή. Οι περισσότεροι δεν έχουμε χρήματα για μιας χρήσης και αυτή των πολλαπλών χρήσεων είναι σίγουρα επικίνδυνη και σχεδόν σίγουρα κάπουτε θα την πιάσουμε από την εσωτερική πλευρά ή δεν θα την αποθηκεύσουμε ή συντηρήσουμε σωστά.

Βασικα οπως το βλεπω, αλλαξε η λογικη της χρησης της μασκας. Απο εκει που την φοραγαμε για να μην κολλησει ο αλλος, πλεον τη φοραμε για να μην κολλησουμε εμεις. Αφου δεν εχω το δικαιωμα να διαμαρτηρηθω σε ενα πχ σουπερμαρκετ οταν δεν φορανε μασκες μεσα, αλλα το μονο που μπορω να κανω ειναι να βρω μασκα να βαλω, το παιχνιδι εχει τελειωσει. Η αποφαση εχει παρθει, και θα την δουμε σε εφαρμογη σε λιγο καιρο. 

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, ge-lyk είπε

...πάντως στα γυμναστήρια ήταν τραγικό αυτό που συνέβαινε. Και είναι ευκαιρία να ξεβρωμίσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και ας επανέλθουν οι τιμές σε κανονικά επίπεδα, ώστε να είναι βιώσιμα.

Τραγικο ηταν και δεν διορθωνει και ευκολα. Μια μπιχλα και βρωμα παντου. Το εχω κοψει εδω και χρονια.

1 ώρα πριν, silverado είπε

Στο 50-60 χιλιαδες βαλε ενα ακομα 0 στο τελος και υπολογισετο επι 3 και θα εισαι πιο κοντα στπ υπαρχων αποτελεσμα.

Το οτι στην χωρα μας δεν εχουμε αρκετους θανατους που να δικαιολογουν τετοια νουμερα ειναι κατι που θα ανατραπει απο τα τεστ αντισωματων.
Περιμενω την επομενη φαση ,που  ξενοι διασημοι που πρωτοι κολλησαν και ξεπερασαν τον ιο, θα αρχισουν να πεθαινουν απο το δευτερο κυμα του ιου ή απο επιπλοκες του πρωτου.
Κατι που θα φερει ανατροπες και πανικο στους περισσοτερους.

Αυτό που λες δεν ισχύει. Στη χειρότερη περίπτωση που η ανοσία κρατάει για έξι μήνες, υπάρχει ακόμα μερική προστασία του οργανισμού μετά. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις υπάρχουν επιπλοκές μετά τις δεκαπέντε μέρες.

3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Βασικα οπως το βλεπω, αλλαξε η λογικη της χρησης της μασκας. Απο εκει που την φοραγαμε για να μην κολλησει ο αλλος, πλεον τη φοραμε για να μην κολλησουμε εμεις. Αφου δεν εχω το δικαιωμα να διαμαρτηρηθω σε ενα πχ σουπερμαρκετ οταν δεν φορανε μασκες μεσα, αλλα το μονο που μπορω να κανω ειναι να βρω μασκα να βαλω, το παιχνιδι εχει τελειωσει. Η αποφαση εχει παρθει, και θα την δουμε σε εφαρμογη σε λιγο καιρο. 

Αν θέλουμε να έχει λογική η χρήση της μάσκας θα πρέπει να φοράμε όλοι σε κλειστό χώρο,διαφορετικά πιο το νόημα να φοράς μια πάνινη μάσκα που έχει 3% προστασία σε ένα μέρος που υπάρχουν άτομα χωρίς μάσκα.

1 hour ago, gordonas said:

Και αυτό που λες, σε ποια μελέτη βασίζεται;

Η Ισπανία και η Ιταλία θυμάμαι ότι ερευνούσαν αν υπήρχαν κρούσματα και θάνατοι τον προηγούμενο μήνα ή μήνες, από τα πρώτα διαπιστωμένα κρούσματα.

Η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2019 είχε 600.000 εισερχόμενους ταξιδιώτες, επομένως με τέτοια νούμερα δε θα ήταν απίθανο να έχουμε ήδη κρούσματα 1 - 2 μήνες πριν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα. Αν δεν κάνω λάθος και το πρώτο κρούσμα που διαγνώστηκε στη χώρα μας έγινε γιατί πήγε οικειοθελώς για έλεγχο. Αν θυμάμαι καλά η γυναίκα είχε μόνο λίγα δέκατα  πυρετό για μια μέρα κι αυτό ήταν όλο. Επίσης κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς τη δε βγήκε θετικό. Είναι πολύ πιθανό άλλα άτομα με ήπια ή ανύπαρκτα συμπτώματα να μην πήγαν για έλεγχο ποτέ ακόμη κι αν είχαν επισκεφτεί περιοχές υψηλού κινδύνου.

Εξάλλου γνωρίζουμε πως ένα μεγάλο ποσοστό ίσως και 60% είναι ασυμπτωματικοί.

Με όλα αυτά τα δεδομένα δε θα ήταν καμία φοβερή έκπληξη η νόσος να είχε ήδη εκδηλωθεί κάποιο καιρό στην κάθε χώρα πριν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά το πρώτο κρούσμα.

1 λεπτό πριν, fawks0123 είπε

Αν θέλουμε να έχει λογική η χρήση της μάσκας θα πρέπει να φοράμε όλοι σε κλειστό χώρο,διαφορετικά πιο το νόημα να φοράς μια πάνινη μάσκα που έχει 3% προστασία σε ένα μέρος που υπάρχουν άτομα χωρίς μάσκα.

Δε το ξερω αυτο με το 3% που λες. Βαλε πηγη να τη διαβασω φιλε. Ο γιατρος που ειναι μεσα στους αρρωστους με τετοιο ποσοστο παιζει? Καπου διαβαζα για 65-90 αναλογα τη μασκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την υφασμάτινη λέω curtis76, το πάνινη ήταν εκ παραδρομής.Κάπου είχα βρει μια φωτό που έλεγε τι προστασία υπάρχει για τον κορωνοϊό ανάλογα τον τύπο της μάσκας και για την υφασμάτινη είχε 3%

Επεξ/σία από fawks0123

1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν έχεις ιδέα τι επικρατεί στον κλαδο αυτόν οπότε άστο. Τα παράπονα περί φοροδιαφυγής θα μπορούσες να τα πεις στο κράτος αφού επί δεκαετίες η φορολόγηση τους ήταν με αυτοτελη πόσα και τεκμαρτα ενώ δεν υπήρχε και υποχρέωση έκδοσης απόδειξης. Άσχετα με τα παραπάνω, ο ταξιτζής δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει μάσκες. Στους περισσότερους που δεν έχουν ιδιόκτητο όχημα μένει ένα καθαρό μεροκάματο 15 με 25 ευρώ με 12ωρα. 

Μιλάμε, για τα χρόνια που ισχύει η απόδειξη. Πόσο ? 5 ετια ?

Μιλάω, για ιδιοκτήτη, όχι εργαζόμενο.

2 λεπτά πριν, fawks0123 είπε

Για την υφασμάτινη λεώ curtis76, το πάνινη ήταν εκ παραδρομής.

Καπου ειχα διαβασει οτι οι μασκες απο υφασματινη μεχρι την καλυτερη προστατευουν απο 65% και πανω. Καλα αν γινουμε ιταλια το 65% ειναι τραγικο οση αποσταση και αν κραταμε.

17 λεπτά πριν, sdragon είπε

Αυτό που λες δεν ισχύει. Στη χειρότερη περίπτωση που η ανοσία κρατάει για έξι μήνες, υπάρχει ακόμα μερική προστασία του οργανισμού μετά. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις υπάρχουν επιπλοκές μετά τις δεκαπέντε μέρες.

Τον  χειμωνα πολλα δεδομενα θα πανε στο καλαθι.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...