Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, logistoulis είπε

καλά αν θέλουν μπορεί να τα κάνουν μελετημένα σωστά τα τεστ ώστε να εκτιμήσουν εξάπλωση στο σύνολο του πληθυσμού που να είναι πολύ κοντά στο πραγματικό 

κανονικά θα μας έδινα 50-60 χιλιάδες αλλά θα το ανέβαζα κι άλλο μαζί με μικρά παιδιά και πολύ νέους που δεν ξέρω κατά πόσο τους έχουν υπολογίσει 

παρόλα αυτά  είναι πολύ πιθανό (θα έλεγα και βέβαιο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τίποτα)  να απέχουμε πάρα πολύ από ανοσία στον γενικό πληθυσμό, εκτός αν γίνει κάνα θαύμα και αποδειχθεί ότι έχει περάσει πάρα πολύ και σε μας αλλά για τον α ή β λόγο δεν παρουσιάσαμε σοβαρά συμπτώματα 

wishful thinking αυτό, αλλά πλέον μόνο σε θαύμα μπορείς να ελπίζεις 

Στο 50-60 χιλιαδες βαλε ενα ακομα 0 στο τελος και υπολογισετο επι 3 και θα εισαι πιο κοντα στπ υπαρχων αποτελεσμα.

Το οτι στην χωρα μας δεν εχουμε αρκετους θανατους που να δικαιολογουν τετοια νουμερα ειναι κατι που θα ανατραπει απο τα τεστ αντισωματων.
Περιμενω την επομενη φαση ,που  ξενοι διασημοι που πρωτοι κολλησαν και ξεπερασαν τον ιο, θα αρχισουν να πεθαινουν απο το δευτερο κυμα του ιου ή απο επιπλοκες του πρωτου.
Κατι που θα φερει ανατροπες και πανικο στους περισσοτερους.

• Like 1
  • Confused 3
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gordonas είπε

Συμφωνώ ότι χρειάζεται να βρεθεί μια λύση, στα όρια του εφικτού όμως. Δεν σώζονται όλα. 

Για αυτό έχει τεράστια σημασία να τηρούνται τα μέτρα. Αν κρατάμε χαμηλά την διασπορά, στο τέλος θα επαναλειτουργήσει το μεγαλύτερο ποσοστό της οικονομίας.

μακάρι να ήταν έτσι όπως τα λες και να επαναλειτουργούσε το μεγαλύτερο ποσοστό της οικονομίας

μπαρ,εστατόρια,καφέ,θέατρα,σινεμά,όλος ο τουριστικός τομέας,γυμναστήρια που έγραψαν τα παιδιά πιο πάνω όλα αυτά έχουν μπει στον πάγο και θα είναι στον πάγο για πολύ καιρό ακόμα

το τέλος που λες είναι απροσδιόριστο,κανείς μας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει,όλες οι προβλέψεις για την οικονομία της Ελλάδας είναι αρκετά δυσοίωνες δυστυχώς 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Απαντώντας παράλληλα και στον @Kostasspil δεν ξέρω τι ειναι λογικο και τι όχι. Και συμφωνω πως προσπαθουν να βρουν μια χρυσή τομή.

Απλά κάποιες καταστάσεις δεν μαζεύονται όπως και να το κάνεις.

Π.χ. σχολεία. 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Καλά κάνουν. Στο διάλειμμα που αγκαλιάζιονται, τρέχουν κτλ κτλ, τι ακριβως θα γινει? Θα τα φυλακίσουν?

Το ίδιο ισχύει και στα γραφεία. Μπορει να θεωρουμε λογικο στα 2 μέτρα σε εξωτερικο χωρο να μην επιτρέπετε η ομαδικη γυμναστικη, ειναι ομως λογικο να έχω 5 άτομα στον ίδιο χώρο, όλοι ιδρωμένοι λόγω ζέστης αν δεν ανοιγουμε κλιματιστικό, ή με κλειστά παράθυρα και κλιματισμο;

Είναι προφανές πως κάποια πράγματα ΔΕΝ γινονται και για αυτό άλλωστε η μαγική λέξη ήταν πάντα το να κερδίσουμε χρόνο!

Ας ελπισουμε οτι τωρα ειμαστε έτοιμοι να αντιμετωπισουμε αυτο που έρχεται τον χειμώνα.

Και κάτι που το ξέρουν όσοι γυμνάζονται σε αθλητικά σωματεία κτλ. Κάνω πολεμικές τέχνες εδω και χρόνια. Η ομάδα των δασκάλων ηταν ξεκάθαρη. Ξεκινάμε εξ αποστάσεως και ελπίζουμε να λειτουργήσει διότι και του χρόνου δεν θα λειτουργησουμε (αθλητές που προετοιμαζόντουσαν για διεθνης διοργανωσεις κτλ, έχουν φρικάρει. Μιλάνε για 2 έτη εκτός)

Καθηγητής ο πατέρας μου, τους είπανε να μαζευτούνε ΟΛΟΙ!!! οι καθηγητές στο σχολείο για ενημέρωση. Που τα γραφεία είναι μια σταλιά. Όλοι στο λύκειο είναι άνω των 50 ετών. Ενώ ήτανε χαλαρός τόσο καιρό ούτε μάσκες, σουπερμάρκετ χαλαρά, αλλά πάντα τηρώντας την υγιεινή (όχι λόγω ιού, από συνήθεια), τώρα φοβάται. Δεν ξέρω άσχημα τα πράγματα. Έχουμε και γιαγιά στο σπίτι. Πάρτι μικροβίων για να ανοίξουν τα σχολεία ενώ δεν υπάρχει λόγος. Πώς θα κρατηθούν οι αποστάσεις;;; Επίσης οι μαθητές στα πρώτα θρανία θα δέχονται σίγουρα σταγονίδια από την ομιλία του καθηγητή.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, silverado είπε

Στο 50-60 χιλιαδες βαλε ενα ακομα 0 στο τελος και υπολογισετο επι 3 και θα εισαι πιο κοντα στπ υπαρχων αποτελεσμα.

Το οτι στην χωρα μας δεν εχουμε αρκετους θανατους που να δικαιολογουν τετοια νουμερα ειναι κατι που θα ανατραπει απο τα τεστ αντισωματων.
Περιμενω την επομενη φαση ,που  ξενοι διασημοι που πρωτοι κολλησαν και ξεπερασαν τον ιο, θα αρχισουν να πεθαινουν απο το δευτερο κυμα του ιου ή απο επιπλοκες του πρωτου.
Κατι που θα φερει ανατροπες και πανικο στους περισσοτερους.

1.5 μύριο μόνο στην ελλάδα; πάρα πολύ μου ακούγεται

επίσης για ποιο λόγο να πεθάνουν όσοι το πέρασαν; πού βασίζεται αυτό; 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Teras1 είπε

Όπως είπα και πριν δεν υπάρχει επιχειρηματίας που θα διώξει πελάτη επειδή θα θέλει να μπει στο κατάστημα χωρίς μάσκα. Αν κάποιοι το κάνουν αυτό σε μια βδομάδα το πολύ που θα βαράνε μύγες δεν θα ασχολούνται καν με τα μέτρα προστασίας.

Σωστό είναι το να παίρνουμε προφυλάξεις αλλά πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι κάποια πράγματα είναι ανέφικτα σε βάθος χρόνου.

Αν δω εγώ επιχειρηματία που βάζει κόσμο χωρίς μάσκα πάντως δε θα πατήσω. Δεν είναι ανέφικτα. Αν είναι για το κόστος των μασκών υπάρχουν υφασμάτινες, οκ δεν προστατεύουν το ίδιο καλά, αλλά από το  τίποτα είναι καλύτερες. Επίσης δεν έχουμε καταλάβει κάτι. Το ότι ανοίγουν τα μαγαζιά δεν σημαίνει ότι τρέχουμε έξω χαρωποί. ΠΑΛΙ όσο μπορούμε μέσα θα καθόμαστε, απλά πρέπει να κινηθεί λίγο η οικονομία. Αν αρχίσει ο καθένας τις άσκοπες μετακινήσεις πέρα των πραγμάτων που χρειάζεται, θα γίνει χαμός

Δημοσ.

Κατι που μου είπε σήμερα νομικός που εκπροσωπεί Ξενοδοχειακές μονάδες και φανερώνει πόσο προβληματικό (ΘΑ) είναι το άνοιγμα των Καταλυμάτων και γιατί δεν θέλουν οι περισσότεροι να ανοίξουν είναι οι αστικές ευθύνες, σε περίπτωση που καποιος κολλήσει εντός της μονάδος.
Υπάρχουν αρκετές Δικηγορικές εταιρίες που ήδη αναμένουν τέτοιες περιπτώσεις με σκοπό την αυτοπρόταση τους στους νοσούντες και με κόστος ~20% των κερδών από την διαμάχη.

Δεν υπάρχει ως τώρα καμιά ασφαλιστική δικλείδα για τις μονάδες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι Αμερικάνοι αρέσκονται σε τέτοιου είδους (*Ομαδικές) αγωγές.
*Ειδικά σε τέτοια περίπτωση ο Ξενοδόχος θα πρέπει να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, logistoulis είπε

1.5 μύριο μόνο στην ελλάδα; πάρα πολύ μου ακούγεται

επίσης για ποιο λόγο να πεθάνουν όσοι το πέρασαν; πού βασίζεται αυτό; 

Ο ιος τρεχει στην χωρα μας απο Ιανουαριο, απο νεαρα ατομα που δεν υπηρξε αναγκη για νοσηλεια.
Δεν θα πεθανουν ολοι οσοι το περασαν, αλλα αρκετοι απο αυτους, ειδικα γνωστοι που με τον θανατο τους μπορουν να κρατησουν τον πανικο μεχρι το 2023.

• Thanks 1
Δημοσ.

50 minutes ago, silverado said:

Ο ιος τρεχει στην χωρα μας απο Ιανουαριο, απο νεαρα ατομα που δεν υπηρξε αναγκη για νοσηλεια.
Δεν θα πεθανουν ολοι οσοι το περασαν, αλλα αρκετοι απο αυτους, ειδικα γνωστοι που με τον θανατο τους μπορουν να κρατησουν τον πανικο μεχρι το 2023.

Και αυτό που λες, σε ποια μελέτη βασίζεται;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά σκεφτείτε το άλλο το σοκαριστικό.

Τις τελευταίες ημέρες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ιού "έπιασε" τους νεκρούς που προκάλεσε το τσουναμι του Δεκεμβρίου του 2004 σε μια μέρα.

Απίστευτο. 

Τι τρομακτική καταστροφή ήταν και εκείνη.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

Κατι που μου είπε σήμερα νομικός που εκπροσωπεί Ξενοδοχειακές μονάδες και φανερώνει πόσο προβληματικό (ΘΑ) είναι το άνοιγμα των Καταλυμάτων και γιατί δεν θέλουν οι περισσότεροι να ανοίξουν είναι οι αστικές ευθύνες, σε περίπτωση που καποιος κολλήσει εντός της μονάδος.
Υπάρχουν αρκετές Δικηγορικές εταιρίες που ήδη αναμένουν τέτοιες περιπτώσεις με σκοπό την αυτοπρόταση τους στους νοσούντες και με κόστος ~20% των κερδών από την διαμάχη.

Δεν υπάρχει ως τώρα καμιά ασφαλιστική δικλείδα για τις μονάδες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι Αμερικάνοι αρέσκονται σε τέτοιου είδους (*Ομαδικές) αγωγές.
*Ειδικά σε τέτοια περίπτωση ο Ξενοδόχος θα πρέπει να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει.

Καθόλου απίθανο και οι δικοί μας να βγάλουν ένα get out of jail free card.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papars είπε

Καθόλου απίθανο και οι δικοί μας να βγάλουν ένα get out of jail free card.

Υπάρχει το ευρωπαϊκό δικαστήριο, το δικαστήριο της χωράς τους, γενικά δεν είναι απόφαση που θα παρθεί από έναν.
Είναι πολύ μπερδεμένο το συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Τις τελευταίες ημέρες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ιού "έπιασε" τους νεκρούς που προκάλεσε το τσουναμι του Δεκεμβρίου του 2004 σε μια μέρα.

Απίστευτο. 

το σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν ο λοιμός θεωρείται φυσική καταστροφή.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alan2 είπε

το σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν ο λοιμός θεωρείται φυσική καταστροφή.

Υπό μια ευρύτερη έννοια, είναι φυσική καταστροφή. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Απίστευτο. 

Δεν τον χωραγε ο νους αυτο που εγινε τοτε. 

• Sad 1
Δημοσ.

Από ότι έλεγαν σήμερα στο mega οι τράπεζες ζητούν ακόμα 17 δικαιολογητικά για να δώσουν λεφτά.

Αρα έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...