Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Unholydiver είπε

Έκανα μια αναζήτηση σε ένα ιστότοπο με ιατρικά αναλώσιμα και εξοπλισμό με το wayback machine (πολύ καλό εργαλείο) και βρήκα τις χειρουργικές μάσκες να πωλούνται στην τιμή 6.80 οι πενήντα. Στον ίδιο ιστότοπο τώρα πωλούνται στην προνομιακή τιμή με έκπτωση:rolleyes: 45,00 ευρώ οι 100, δηλαδή 22,50 οι 50, δηλαδή μια μικρή αυξησούλα της τάξεως του 331%:eek:.

Επίσης βρήκα σε πολλά e-shop (όχι ιατρικά) να πωλούνται οι απλές μάσκες που μπορείς να αγοράσεις σε χρωματοπωλείο ( οι οποίες δεν προσφέρουν αντιμικροβιακή προστασία) να πωλούνται 0.70 και 0.80 η μία:lol:

Ξέρω, ξέρω.... ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης , βρε δεν πηδιόμαστε λέω εγώ.....

Α και το τραγούδι must για αυτό το καλοκαίρι ΤΡΥΠΕΣ Η ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ

Αν μπορούσα να ξέρω πόσο την αγόραζε πριν και πόσο μετά από τον προμηθευτή του, θα μπορούσα να πω αν πρόκειται για αισχροκέρδεια. 

Κοιτάμε τον ενδιάμεσο, ενώ η τιμή καθορίζεται στον μεγαλύτερο βαθμό από τον προμηθευτή. 

1 ώρα πριν, Unholydiver είπε

Δεν διαφωνώ αλλά σύντομα θα έχουμε εργοστάσιο στην Ελλάδα που θα μπορεί να κατασκευάζει με τα λεγόμενα του επιχειρηματία 9.000.000 μάσκες την ημέρα, συγνώμη τον μήνα, Θα πέσουν τότε οι τιμές?

Η Ελλάδα χρειάζεται πολλαπλάσιες μάσκες από την δυναμικότητα του εργοστασίου, οπότε δύσκολο να καθορίσει αυτός τις τιμές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, th_nikos είπε

Μόλις έλαβα μήνυμα από την Intersport και αναφέρει ότι η μάσκα στα καταστήματα τους από Δευτέρα είναι υποχρεωτική για τους πελάτες.

Επρεπε να τους ρωτήσεις αν οι κανονισμοί τους υπερτερούν απο τις αποφάσεις του Χαρδαλιά.

1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Δεν έχει μπει κανείς ας περιμένω μέχρι αύριο..

Θα πάω μόνο να βουτήξω πόδι να δω τη θερμοκρασία του νερού

Ο ήλιος και ο ήχος του κύματος προς το παρόν μου αρκούν

Απλά ρε φίλε είναι απάνθρωπο χωρίς θάλασσα και ήλιο εγώ προσωπικά τρελαίνομαι και ευτυχώς που την έχω δίπλα μου

Ωραία η θάλασσα, μπορώ και χωρίς αυτή. Χωρίς ήλιο πολύ δύσκολα. 

Όποιος έχει μεγαλώσει σε ορεινό μέρος, την περνάει άνετα χωρίς θάλασσα. Αρκεί να ακούει το θρόισμα του αέρα στα δέντρα και να κάνει ένα περίπατο στο βουνό. 

Από την άλλη καταλαβαίνω και αυτούς που έχουν μεγαλώσει σε παραθαλάσσια μέρη. Όπως έχει συνηθίσει ο καθένας.

• Like 2

1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Απαντώντας παράλληλα και στον @Kostasspil δεν ξέρω τι ειναι λογικο και τι όχι. Και συμφωνω πως προσπαθουν να βρουν μια χρυσή τομή.

Απλά κάποιες καταστάσεις δεν μαζεύονται όπως και να το κάνεις.

Π.χ. σχολεία. 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Καλά κάνουν. Στο διάλειμμα που αγκαλιάζιονται, τρέχουν κτλ κτλ, τι ακριβως θα γινει? Θα τα φυλακίσουν?

Το ίδιο ισχύει και στα γραφεία. Μπορει να θεωρουμε λογικο στα 2 μέτρα σε εξωτερικο χωρο να μην επιτρέπετε η ομαδικη γυμναστικη, ειναι ομως λογικο να έχω 5 άτομα στον ίδιο χώρο, όλοι ιδρωμένοι λόγω ζέστης αν δεν ανοιγουμε κλιματιστικό, ή με κλειστά παράθυρα και κλιματισμο;

Είναι προφανές πως κάποια πράγματα ΔΕΝ γινονται και για αυτό άλλωστε η μαγική λέξη ήταν πάντα το να κερδίσουμε χρόνο!

Ας ελπισουμε οτι τωρα ειμαστε έτοιμοι να αντιμετωπισουμε αυτο που έρχεται τον χειμώνα.

Και κάτι που το ξέρουν όσοι γυμνάζονται σε αθλητικά σωματεία κτλ. Κάνω πολεμικές τέχνες εδω και χρόνια. Η ομάδα των δασκάλων ηταν ξεκάθαρη. Ξεκινάμε εξ αποστάσεως και ελπίζουμε να λειτουργήσει διότι και του χρόνου δεν θα λειτουργησουμε (αθλητές που προετοιμαζόντουσαν για διεθνης διοργανωσεις κτλ, έχουν φρικάρει. Μιλάνε για 2 έτη εκτός)

Δεν υπάρχει δημοκρατία στον βαθμό έκθεσης του καθένα στον ιό. 

Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται να τηρείς τα μέτρα, σε άλλες όχι. 

Το όλο νόημα είναι ότι αυτοί που ΜΠΟΡΟΥΝ να τηρήσουν τα μέτρα, να το ΚΑΝΟΥΝ. Έτσι στηρίζουν και αυτούς που δεν μπορούν. 

Έχει τεράστια σημασία αυτό. 

Τα παιδιά όσο μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις κέρδος είναι. Το ίδιο και παντού αλλού. 

Η λογική "να το κάνουμε όλοι ή κανένας" δεν παίζει στον ιό. Δεν είναι άσπρο μαύρο. 

Στον έλεγχο της διασποράς δεν χρειάζεσαι 100% τήρηση των μέτρων. Ωραία θα ήταν αλλά δεν γίνεται και ευτυχώς δεν είναι απαραίτητο. 

Αν τηρήσουμε τα μέτρα στο 60-70% από αυτά που μας λένε, τότε το βγάζουμε το καλοκαίρι μια χαρά. Το πρόβλημα είναι μην πέσουμε σε κανένα 10-20%, με λίγα λόγια δηλαδή, να τους γράψουμε τελείως.

Για να πείσεις όμως για τήρηση των μέτρων, χρειάζεται ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, με την καλή έννοια. 

Έλα όμως που βγαίνουν και φωνάζουν κάποιοι για τα λεφτά που δίνονται στα "ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ..."

Πως θα πείσεις για τήρηση των μέτρων χωρίς τεράστια διαφημιστική καμπάνια; 

Παραλογισμός.

• Thanks 1

4 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Επρεπε να τους ρωτήσεις αν οι κανονισμοί τους υπερτερούν απο τις αποφάσεις του Χαρδαλιά.

Στην INTERSPORT μένουμε ασφαλείς! #menoumeasfaleis

Safety comes first! Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για εσάς και τους εργαζομένους μας. Πιο αναλυτικά:
	-Μπαίνοντας στο κατάστημα λαμβάνετε μία αριθμημένη κάρτα την οποία παραδίδετε στο ταμείο κατά την αποχώρησή σας. Δίνουμε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.
	-Στην είσοδο θα βρείτε αντισηπτικό & γάντια μίας χρήσης.
	-Όλοι οι πελάτες μας πρέπει να φορούν γάντια και μάσκα, γι’ αυτό μη ξεχάσετε να την έχετε μαζί όταν έρθετε στο κατάστημα. Και όλοι οι εργαζόμενοι μας φορούν μάσκα και γάντια. *Μην ανησυχείτε, θα ξεχωρίζουμε από τη φόρμα εργασίας!
	-Τα παπούτσια που δοκιμάζετε θα απολυμαίνονται μετά την χρήση.
	-Σε διάφορα σημεία του καταστήματος υπάρχουν αντισηπτικά τα οποία σας παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε προτού ακουμπήσετε τα εμπορεύματα.
	-Όπως και τακτικός καθαρισμός καταστήματος με ενισχυμένα απολυμαντικά.
	-Τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις.
	-Προτιμούμε ανέπαφες συναλλαγές.
Ξεκινάμε δυνατά και σας υποδεχόμαστε από τη Δευτέρα 04/05 με ένα μεγάλο χαμόγελο, πίσω από την μάσκα, και με Spring Offers που ανεβάζουν την διάθεση!

44 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Aν ειναι ασφαλές να πάω στην εργασία μου, να μπω σε πολυκατάστημα, να παρακολουθησω συναυλια με κοσμο γυρω μου, προφανως ειναι και ασφαλές να παει κανεις σχολείο. Εκτός και αν γνωριζουν κάτι παραπάνω για τα δημοτικά και δε το λένε. Η Γερμανία ας πουμε ενω ηταν να ανοιξει τα δημοτικά αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργια τους.

Αποφάσισε να ...αποφασίσει στις 6 Μαΐου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gordonas είπε

Ωραία η θάλασσα, μπορώ και χωρίς αυτή. Χωρίς ήλιο πολύ δύσκολα. 

Όποιος έχει μεγαλώσει σε ορεινό μέρος, την περνάει άνετα χωρίς θάλασσα. Αρκεί να ακούει το θρόισμα του αέρα στα δέντρα και να κάνει ένα περίπατο στο βουνό. 

Από την άλλη καταλαβαίνω και αυτούς που έχουν μεγαλώσει σε παραθαλάσσια μέρη. Όπως έχει συνηθίσει ο καθένας.

καλά τον ήλιο δεν το συζητάμε, είναι βιολογικό το ζήτημα παθαίνεις πράγματα χωρίς ήλιο, εγώ το καταλαβαίνω και από την ψυχολογία που κάθε δεκέμβρη με γενάρη δεν τη παλεύω και μου φταίνε όλα και όπου βρω ηλιακτίδα κάθομαι να με βαρέσει στη μούρη έστω και για λίγο 

όσο για το νερό, όπως λες εσύ και ακούς το θρόισμα, εγώ τη βρίσκω με το να ακούω το κύμα και επίσης θέλω και να βλέπω το ανοικτό μπλε με καλμάρει πάρα πολύ

εντάξει στην αθήνα είναι πιο δύσκολο να έχεις τις ιδανικές αποστάσεις σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν είναι και ανέφικτο 

τώρα πρωί πάντως όσοι είχαν πάει να λιαστούν κάθονταν τουλάχιστον στα 30 μέτρα  απόσταση υπήρχε τεράστιο περιθώριο, οκ έγιναν κάποιες συστάσεις από τη δημοτική αστυνομία, τη δουλειά τους κάνουν και αυτοί αλλά δε μιλάμε για πρόβλημα.

πρόβλημα θα είναι αν κατέβει λαός , εγώ προσωπικά ανέκαθεν δεν ψηνόμουν για τρελό συνωστισμό θέλω την ησυχία μου, άρα είτε θα πηγαίνω σε άκυρες ώρες είτε σε κάποια σημεία που η πρόσβαση είναι δύσκολη και γενικά δεν τα ξέρουν και τόσοι πολλοί (που και αυτό ψευδαίσθηση είναι, όλα τα μέρη τα ξέρουν αρκετοί ώστε να γίνει μπούγιο, απλά υπάρχουν κάποια που είναι τόσο ταλαιπωρία να πας που απλά δεν θα πάνε πολλοί και βέβαια θα πιάνεται ο κώλος σου πάνω σε βράχια) 

Επεξ/σία από logistoulis

22 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Για μένα ειναι μεγάλη βλακεία το άνοιγμα των σχολείων. Μονο η Τρίτη λυκείου και τέλος.

ολο αυτο το ρίσκο για ενα μήνα μαθήματα πραγματικά δεν αξίζει. 

Πείραμα γίνεται, τώρα που καλυτέρευσε ο καιρός,  για την σχολική χρονιά που θα  έρθει τον Σεπτέμβριο. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

22 λεπτά πριν, gordonas είπε

για να δούμε κι εμείς τι κάναμε, αν και δε μας βλέπω να περνάμε το 200χιλιαρο

αν το έπαιζα στοίχημα θα μας έβαζα σε 100-150 

Επεξ/σία από logistoulis

2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

για να δούμε κι εμείς τι κάναμε, αν και δε μας βλέπω να περνάμε το 200χιλιαρο

αν το έπαιζα στοίχημα θα μας έβαζα σε 100-150 

Έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία όμως ότι βγαίνουν στην αγορά τεστ αντισωμάτων με τόσο υψηλή ευαισθησία. Αλλάζει το τοπίο. Μπήκαν οι μεγάλες εταιρείες στο παιχνίδι.

Αν πράγματι έχουν την ευαισθησία που λένε, τότε έχουμε άλλο ένα όπλο εναντίον του ιού και υπέρ της οικονομίας. 

Αυτά είναι τεστ αντισωμάτων, όχι PCR. Προσωπικά θα κάνω σίγουρα τεστ αντισωμάτων. 'Ένας από κάθε οικογένεια αρκεί. 

• Like 1

9 λεπτά πριν, coffeex είπε

Στην INTERSPORT μένουμε ασφαλείς! #menoumeasfaleis

Safety comes first! Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για εσάς και τους εργαζομένους μας. Πιο αναλυτικά:
	-Μπαίνοντας στο κατάστημα λαμβάνετε μία αριθμημένη κάρτα την οποία παραδίδετε στο ταμείο κατά την αποχώρησή σας. Δίνουμε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.
	-Στην είσοδο θα βρείτε αντισηπτικό & γάντια μίας χρήσης.
	-Όλοι οι πελάτες μας πρέπει να φορούν γάντια και μάσκα, γι’ αυτό μη ξεχάσετε να την έχετε μαζί όταν έρθετε στο κατάστημα. Και όλοι οι εργαζόμενοι μας φορούν μάσκα και γάντια. *Μην ανησυχείτε, θα ξεχωρίζουμε από τη φόρμα εργασίας!
	-Τα παπούτσια που δοκιμάζετε θα απολυμαίνονται μετά την χρήση.
	-Σε διάφορα σημεία του καταστήματος υπάρχουν αντισηπτικά τα οποία σας παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε προτού ακουμπήσετε τα εμπορεύματα.
	-Όπως και τακτικός καθαρισμός καταστήματος με ενισχυμένα απολυμαντικά.
	-Τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις.
	-Προτιμούμε ανέπαφες συναλλαγές.
Ξεκινάμε δυνατά και σας υποδεχόμαστε από τη Δευτέρα 04/05 με ένα μεγάλο χαμόγελο, πίσω από την μάσκα, και με Spring Offers που ανεβάζουν την διάθεση!

Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πρέπει να φορούν μάσκα οι πελάτες , εχθές ανακοίνωσαν ότι δεν είναι υποχρεωτικό για τους πελάτες άρα πως θα σου απαγορεύουν να μπεις ; 

Όχι ότι θα πάω στο συγκεκριμένο αλλά επειδή έχω διαβάσει και για ορισμένες άλλες αλυσίδες , μήπως δεν ενημερώθηκαν για τα καινούργια μέτρα ;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, gordonas είπε

Έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία όμως ότι βγαίνουν στην αγορά τεστ αντισωμάτων με τόσο υψηλή ευαισθησία. Αλλάζει το τοπίο. Μπήκαν οι μεγάλες εταιρείες στο παιχνίδι.

Αν πράγματι έχουν την ευαισθησία που λένε, τότε έχουμε άλλο ένα όπλο εναντίον του ιού και υπέρ της οικονομίας. 

Αυτά είναι τεστ αντισωμάτων, όχι PCR. Προσωπικά θα κάνω σίγουρα τεστ αντισωμάτων. 'Ένας από κάθε οικογένεια αρκεί. 

καλά αν θέλουν μπορεί να τα κάνουν μελετημένα σωστά τα τεστ ώστε να εκτιμήσουν εξάπλωση στο σύνολο του πληθυσμού που να είναι πολύ κοντά στο πραγματικό 

κανονικά θα μας έδινα 50-60 χιλιάδες αλλά θα το ανέβαζα κι άλλο μαζί με μικρά παιδιά και πολύ νέους που δεν ξέρω κατά πόσο τους έχουν υπολογίσει 

παρόλα αυτά  είναι πολύ πιθανό (θα έλεγα και βέβαιο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τίποτα)  να απέχουμε πάρα πολύ από ανοσία στον γενικό πληθυσμό, εκτός αν γίνει κάνα θαύμα και αποδειχθεί ότι έχει περάσει πάρα πολύ και σε μας αλλά για τον α ή β λόγο δεν παρουσιάσαμε σοβαρά συμπτώματα 

wishful thinking αυτό, αλλά πλέον μόνο σε θαύμα μπορείς να ελπίζεις 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλαστικά Θράκης: Δωρίζει το 50% της παραγωγής χειρουργικών μασκών

Ξεκινά οροεπιδημιολογική μελέτη για τον κορονοϊό στην Κρήτη

Ενδιαφέρουσες και οι δύο ειδήσεις. 

Στην πρώτη είδηση βλέπουμε πως ο ιδιωτικός τομέας για άλλη μια φορά βοηθάει στην κοινή προσπάθεια.

Στην δεύτερη είδηση πάλι έχουμε τον ιδιωτικό τομέα να βοηθάει (χορηγία ΒΙΟΧΑΛΚΟ).

«Ο αναλυτής είναι χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος -ΒΙΟΧΑΛΚΟ και αναμένεται να έρθει στην Κρήτη στα μέσα Ιουνίου, καθώς υπάρχει τρομακτική πίεση σε παγκόσμιο επίπεδο για τον ίδιο αναλυτή που θα μπορεί ημερησίως να κάνει μέχρι και 400 δείγματα τετραπλασιάζοντας περίπου τις δυνατότητες του εργαστηρίου, ενώ επίσης θα μειώσει και το χρόνο για κάθε τεστ που δεν θα ξεπερνάει τα 70 λεπτά."

Επεξ/σία από gordonas
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, SPANK είπε

Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πρέπει να φορούν μάσκα οι πελάτες , εχθές ανακοίνωσαν ότι δεν είναι υποχρεωτικό για τους πελάτες άρα πως θα σου απαγορεύουν να μπεις ; 

Όχι ότι θα πάω στο συγκεκριμένο αλλά επειδή έχω διαβάσει και για ορισμένες άλλες αλυσίδες , μήπως δεν ενημερώθηκαν για τα καινούργια μέτρα ;

να σε ρωτήσω όμως κάτι; θα ξεκινούσες καβγά με κάποιον μαγαζάτορα (μεγάλη ή όχι εταιρεία δεν έχει σημασία) για κάτι τέτοιο;

αν ο άλλος θέλει αυτό για να μπεις στο μαγαζί του θα το σεβόμουν τελοσπάντων, αλλιώς μην πας 

ένα κατάστημα λιανικής δεν είναι υποχρεωτικό μέρος να πας στην τελική, δεν είναι καν σουπερμάρκετ να πεις ότι πρέπει να τραφείς 

εγώ προσωπικά θα απέφευγα τέτοιες προστριβές και αυτό επειδή καταλαβαίνω ότι πολλοί έχουν φάει τόσο φόβο από την όλη κατάσταση που δεν θα ήθελα να τους κάνω παραπάνω νευρικούς, άσχετα τι πιστεύω

σκέψου ως παράδειγμα όταν μπορεί να βρεθεί ένα άτομο σε μια εκκλησία για μια τελετή πχ ακόμα και αν δεν πιστεύει οφείλει να σεβαστεί το μέρος και αυτό που πιστεύουν όσοι βρίσκονται εκεί εκείνη τη στιγμή, αλλιώς δεν σε υποχρεώνει κανείς να πας 

το μόνο που οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι αρκετοί άνθρωποι είναι φοβισμένοι, αν έτσι πρόκειται να νιώσουν καλύτερα ας πάμε με τα νερά τους.

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...