Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, MessengerOfGood είπε

Λογικ'ο ακούγεται: Όταν γυμνάζεσαι η απόσταση πρέπει να είναι μεγαλύτερη...

Απαντώντας παράλληλα και στον @Kostasspil δεν ξέρω τι ειναι λογικο και τι όχι. Και συμφωνω πως προσπαθουν να βρουν μια χρυσή τομή.

Απλά κάποιες καταστάσεις δεν μαζεύονται όπως και να το κάνεις.

Π.χ. σχολεία. 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Καλά κάνουν. Στο διάλειμμα που αγκαλιάζιονται, τρέχουν κτλ κτλ, τι ακριβως θα γινει? Θα τα φυλακίσουν?

Το ίδιο ισχύει και στα γραφεία. Μπορει να θεωρουμε λογικο στα 2 μέτρα σε εξωτερικο χωρο να μην επιτρέπετε η ομαδικη γυμναστικη, ειναι ομως λογικο να έχω 5 άτομα στον ίδιο χώρο, όλοι ιδρωμένοι λόγω ζέστης αν δεν ανοιγουμε κλιματιστικό, ή με κλειστά παράθυρα και κλιματισμο;

Είναι προφανές πως κάποια πράγματα ΔΕΝ γινονται και για αυτό άλλωστε η μαγική λέξη ήταν πάντα το να κερδίσουμε χρόνο!

Ας ελπισουμε οτι τωρα ειμαστε έτοιμοι να αντιμετωπισουμε αυτο που έρχεται τον χειμώνα.

Και κάτι που το ξέρουν όσοι γυμνάζονται σε αθλητικά σωματεία κτλ. Κάνω πολεμικές τέχνες εδω και χρόνια. Η ομάδα των δασκάλων ηταν ξεκάθαρη. Ξεκινάμε εξ αποστάσεως και ελπίζουμε να λειτουργήσει διότι και του χρόνου δεν θα λειτουργησουμε (αθλητές που προετοιμαζόντουσαν για διεθνης διοργανωσεις κτλ, έχουν φρικάρει. Μιλάνε για 2 έτη εκτός)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Έσκασε τελικά η δημοτική 

Ωχ! Σοβαρά μιλάς;

Ευτυχώς σου είπα να μην μπεις, ευτυχώς σε έσωσα!

:D

Επεξ/σία από panosssss

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ωχ! Σοβαρά μιλάς;

Ευτυχώς σου είπα να μην μπεις, ευτυχώς σε έσωσα!

:D

όχι εντάξει συστάσεις έκαναν οι άνθρωποι 

27 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Και κάτι που το ξέρουν όσοι γυμνάζονται σε αθλητικά σωματεία κτλ. Κάνω πολεμικές τέχνες εδω και χρόνια. Η ομάδα των δασκάλων ηταν ξεκάθαρη. Ξεκινάμε εξ αποστάσεως και ελπίζουμε να λειτουργήσει διότι και του χρόνου δεν θα λειτουργησουμε (αθλητές που προετοιμαζόντουσαν για διεθνης διοργανωσεις κτλ, έχουν φρικάρει. Μιλάνε για 2 έτη εκτός)

οι δικοί μου πάντως δεν ξέρω αν και πότε θα ανοίξουν ξανά

επίσης άντε και ανοίγουμε, άντε και σκάμε κάποιοι γενναίοι , τα παιδάκια που στην ουσία συντηρούν τέτοιες φάσεις θα τα φέρουν εύκολα οι γονείς τους; (διαφορετικά τμήματα, αλλά ίδιος χώρος) 

εδώ σκέφτονται να τα πάνε σχολεία, σιγά μην τα βάλουν σε κλειστό χώρο το ένα πάνω στο άλλο 

εμείς παίζαμε και απόσταση πριν κλείσουν τα γυμναστήρια, αλλά και πάλι έβλεπες ότι πολλοί απέφευγαν να έρθουν και επίσης οκ καλή η απόσταση, υπάρχουν και αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις, αλλά και πάλι το ζητούμενο είναι να πιαστείς με τον άλλον που και ιδρωμένος θα είναι και λαχανιασμένος θα είναι κτλ κτλ

αν φοβόμαστε τις χειραψίες, αυτά μου φαίνονται εξωγήινα να συμβούν μέχρι το τέλος του χρόνου 

Επεξ/σία από logistoulis

38 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Απλά ρε φίλε είναι απάνθρωπο χωρίς θάλασσα και ήλιο εγώ προσωπικά τρελαίνομαι και ευτυχώς που την έχω δίπλα μου

34 λεπτά πριν, panosssss είπε

Πού μένεις, αν επιτρέπεται;

Το λέει. Δίπλα στη θάλασσα. ;)

logistoulis στη θέση σου θα πρόσεχα περισσότερο. Τρία σχόλια, τρεις ερωτήσεις δήθεν τυχαίες από τον panosssss, μέχρι να λειτουργήσει ο εντοπισμός και να σκάσει μύτη η δημοτική. Έχει ξεφύγει η παρακολούθηση. :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωχ, ο κόνδορας με κατάλαβε, τσακάλι ο κόνδορας.

Αλλά...μίλησε...κι όποιος μιλάει...:rolleyes:

(κόνδορα σου χτυπάει ο κυρ αστυνόμος, κάνεις ότι δεν ακούς; :D)

Επεξ/σία από panosssss
  • Sad 1

12 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Τελικά ρε παιδιά, τα σχολεία τα θέλετε ανοιχτά, ή κλειστά; Τα μαγαζιά; όχι μια έτσι κι αλλιώς και μονίμως να βγούμε από πάνω

Aν ειναι ασφαλές να πάω στην εργασία μου, να μπω σε πολυκατάστημα, να παρακολουθησω συναυλια με κοσμο γυρω μου, προφανως ειναι και ασφαλές να παει κανεις σχολείο. Εκτός και αν γνωριζουν κάτι παραπάνω για τα δημοτικά και δε το λένε. Η Γερμανία ας πουμε ενω ηταν να ανοιξει τα δημοτικά αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργια τους.

1 ώρα πριν, panosssss είπε

Λογικά, με εγχώρια παραγωγή, είναι αδύνατον να πέσουνε οι τιμές στις προ κορωνοϊού.

Εκείνες τις τιμές μόνο οι κινέζοι μπορούσαν να τις πετύχουν.

Γι αυτό και μόνο οι κινέζοι παρήγαγαν μάσκες.

Ήταν οι μόνοι κατασκευαστές μασκών παγκοσμίως.

Και οι Ινδοί κατασκευάζουν και το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι εμπλέκουν και παιδιά στην διαδικασία και μάλιστα κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα ειναι μεγάλη βλακεία το άνοιγμα των σχολείων. Μονο η Τρίτη λυκείου και τέλος.

ολο αυτο το ρίσκο για ενα μήνα μαθήματα πραγματικά δεν αξίζει. 

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 6

Πολύ θετική είδηση:

https://www.naftemporiki.gr/story/1595212/prasino-fos-sto-neo-test-antisomaton-tis-roche

5 ώρες πριν, lionheart20 είπε

Τους γέρους φοβάμαι γιατί τους βλέπω καθημερινά πως συμπεριφέρονται,ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας είναι στη δική τους ηλικία,σαν να μη τρέχει τίποτα.ειδα θα ανοίξουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ σε λίγες μέρες,ελπίζω να μη γίνουν εστίες μόλυνσης του ιού από γέρους κυριως που ξεροσταλιαζουν 5 ώρες για κινο,Το ίδιο ισχύει και για μέσα στις τράπεζες.

Μακράν χειρότεροι από όλους οι ηλικίες 10-30. Κανένα μέτρο, καμία απόσταση, μπουλούκια, σαν να μην συνέβη τίποτα. 

22 minutes ago, panosssss said:

Οι περισσότεροι δεν θα τα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο απ' ότι έχω καταλάβει.

Αρα ακυρώνεται και το επιχείρημα "δεν έχουμε που να αφήσουμε τα παιδιά". 

3 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Για μένα ειναι μεγάλη βλακεία το άνοιγμα των σχολείων. Μονο η Τρίτη λυκείου και τέλος.

ολο αυτο το ρίσκο για ενα μήνα μαθήματα πραγματικά δεν αξίζει. 

Οπως ειπαμε ρισκο ειναι και να πηγαίνεις στη δουλειά σου.

Τι ειναι μεγαλυτερο ρισκο? Να παει ένας μαθητής στο σχολείο που υποτιθεται οτι τα παιδιά και δεν μεταφέρουν ευκολα τον ιό (ο Τσιορδας το ειπε και ανέφερε μάλιστα για περιπτωση παιδιου που ηταν φορέας και ηρθε σε επαφή με 120 άτομα χωρις να κολλήσει κανείς) , ή να μπεις σε ένα λεωφορείο με μάσκα;

Aς δεχτούμε πως κάποια πράγματα γινονται και για οικονομικους λόγους

26 λεπτά πριν, panosssss είπε

Οι περισσότεροι δεν θα τα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο απ' ότι έχω καταλάβει.

Όσοι δεν εργάζονται ή έχουν επιλογή για να τα αφήσουν καπου. Οι άλλοι θα τα στείλουν όπως και να έχει.

Σε κάθε περίπτωση οι ηλικιωμένοι θα επωμιστουν το βάρος των παιδιων σε οικογένειες που εργάζονται και οι 2 γονεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...