Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μμμ-ταξι πρεπει να παρεχουν μασκες στους πελατες τους. ετσι ειναι το σωστο. παρεχεις τα παντα στον πελατη σου. οταν το εισιτήριο εχει 1-2-3ευρω και σε υπεραστικα φτανει τα 30-40ευρω τοτε πρεπει να υποχρεωθουν να παρεχουν την μασκα ΔΩΡΕΑΝ. υπαρχει κοσμος που δεν εχει τα βασικα, ανεργοι, υγιεις, αρρωστοι, φτωχοι, πλόυσιοι. εκει θα τους παραδεχτω. θες να χρησιμοποιήσεις μμμ-ταξι? δωσε μασκα στον πελατη σου.  αν θες 1-2 μασκες την μερα και για 1μηνα ειναι τεραστιο κοστος-εξτρα εξοδο. μην πειτε για επαναχρησιμοποιουμενες αφου πρεπει να την πλενεις αρα 2 τουλαχιστον θες. πλύνε βάλε δηλαδη εναλλαξ τις μασκες.

Επεξ/σία από xxatziva
  • Like 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikos1965ny10 είπε

φιλε μου δεν λεω να βγουμε απο την καραντινα μετα απο 20 χρονια ...απλα λεω οτι θελει λιγο ακομη να πέσει η μεταδοτικοτητα και ίσος να βρούνε καποιο φαρμακο , να μπορεσουμε να ειμαστε ποιο άνετοι ...ζω στην νεα Υόρκη και πιστεψεμε δεν υπαρχει ανθρωπος να μην ξερει καποιον που να εχει αρρωστήσει η να εχει πεθάνει ..που ?? στην νεα Υόρκη  !!!θέλω να πω οτι δεν ειναι της πλακας η ολη ιστορια ...και ειδικα στην ελλαδα με της 200 μεθ αν αρχισει να αρρωσταίνει κοσμος τι θα γινει ??

Κι εγώ έχω 3 γνωστούς/συγγενείς στη Νέα Υόρκη, που κόλλησαν τον ιό και πέθαναν. Οι δύο ήταν ηλικιωμένοι, η μία 65. Γενικά το κλίμα που μας μεταφέρουν είναι φόβος, κάτι που φαίνεται και στα δικά σου σχόλια. Ο κόσμος και ειδικά πολλοί γέροι στις ΗΠΑ, έχουν κλειδαμπαρωθει στο σπίτι και τους πηγαίνουν τρόφιμα νεότεροι συγγενείς. 

Ίσως στην Ελλάδα να είμαστε πιο χαλαροί, επειδή ο ιός δεν μεταδόθηκε τόσο (ευτυχώς που το Φλεβάρη/Μάρτιο δεν έχουμε πολύ τουρισμό/επισκέπτες). Πλέον η Ελλάδα νομίζω έχει 900 διαθέσιμες ΜΕΘ, μαζί με των ιδιωτικών κλινικών. 

Επεξ/σία από MitsosDaBest13
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, xxatziva είπε

μμμ-ταξι πρεπει να παρεχουν μασκες στους πελατες τους. ετσι ειναι το σωστο. παρεχεις τα παντα στον πελατη σου. οταν το εισιτήριο εχει 1-2-3ευρω και σε υπεραστικα φτανει τα 30-40ευρω τοτε πρεπει να υποχρεωθουν να παρεχουν την μασκα ΔΩΡΕΑΝ. υπαρχει κοσμος που δεν εχει τα βασικα, ανεργοι, υγιεις, αρρωστοι, φτωχοι, πλόυσιοι. εκει θα τους παραδεχτω. θες να χρησιμοποιήσεις μμμ-ταξι? δωσε μασκα στον πελατη σου.  αν θες 1-2 μασκες την μερα και για 1μηνα ειναι τεραστιο κοστος-εξτρα εξοδο. μην πειτε για επαναχρησιμοποιουμενες αφου πρεπει να την πλενεις αρα 2 τουλαχιστον θες. πλύνε βάλε δηλαδη εναλλαξ τις μασκες.

Δεν γινονται αυτά που γράφεις. Πως θα οργανωθεί όλο αυτό και με ποιον τρόπο θα δίνονται οι μάσκες; Από ποια σημεία θα τις προμηθεύεται ο επιβάτης μέσα στους σταθμούς; Φαντάσου την περίπτωση να έρχεται ένας που έχει πάρει ήδη μάσκα και να εκμεταλλευεται την κατάσταση και να παίρνει παραπάνω μάσκες από πολλά σημεία στους σταθμούς. Εκτός κι αν μου πεις ότι όσοι δίνουν θα καταγράφουν τα στοιχεία ταυτότητας σε κάποιο σύστημα οπότε θα ξερουν πόσες πήρες και πότε. Δεν είναι λάθος αυτό που λες σαν σκεπτικό αλλά πάσχει τρομερά στην εφαρμογή του. Όσο για τα υπόλοιπα, όλοι με υφασμάτινες θα βολευτούν από εδώ και στο εξής. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ougxar είπε

Βγαινεις εξω πεντε λεπτα και ο αλλος μπροστα σου φτυνει κατω οπως εγινε πριν λιγο που βγηκα.Οχι μονο μασκα θα φοραω αλλα και φλογοβολο θα κουβαλαω

Πραγματικά, το έχω αναφέρει άλλες δύο φορές εως τώρα στο νήμα. 

Θα ήταν καταπληκτικό να σταματούσε ο κόσμος να φτύνει κάτω. Αλλά που...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν γινονται αυτά που γράφεις. Πως θα οργανωθεί όλο αυτό και με ποιον τρόπο θα δίνονται οι μάσκες; Από ποια σημεία θα τις προμηθεύεται ο επιβάτης μέσα στους σταθμούς; Φαντάσου την περίπτωση να έρχεται ένας που έχει πάρει ήδη μάσκα και να εκμεταλλευεται την κατάσταση και να παίρνει παραπάνω μάσκες από πολλά σημεία στους σταθμούς. Εκτός κι αν μου πεις ότι όσοι δίνουν θα καταγράφουν τα στοιχεία ταυτότητας σε κάποιο σύστημα οπότε θα ξερουν πόσες πήρες και πότε. Δεν είναι λάθος αυτό που λες σαν σκεπτικό αλλά πάσχει τρομερά στην εφαρμογή του. Όσο για τα υπόλοιπα, όλοι με υφασμάτινες θα βολευτούν από εδώ και στο εξής. 

μολις μπεις στο λεωφορειο θα σου δινει ενας ορισμένος-υπευθυνος απο τον αντιστοιχο οργανισμο. στο ταξι ο οδηγος θα στην δινει. δεν χρειαζεται καταγραφη. κατα την χρηση θα σου δινεται η μασκα. απλα τα πραματα. οχι εκει ειναι παρτε μασκες. ελεγχομενα η παροχη δηλαδη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MitsosDaBest13 είπε

Ίσως στην Ελλάδα να είμαστε πιο χαλαροί, επειδή ο ιός δεν μεταδόθηκε τόσο (ευτυχώς που το Φλεβάρη/Μάρτιο δεν έχουμε πολύ τουρισμό/επισκέπτες). Πλέον η Ελλάδα νομίζω έχει 900 διαθέσιμες ΜΕΘ, μαζί με των ιδιωτικών κλινικών. 

Συνολικα ειχαν πει οτι θα ξεπερνουσαν τις 850 αλλα δεν εχει ανακοινωθει κατι συγκεκριμενο απο τοτε. Ουσιαστικα ελαχιστες ΜΑΘ μετατραπηκαν σε ΜΕΘ και προσμετρουν και τις ΜΕΘ των ιδιωτικων κλινικων.

Για covid ομως οι ΜΕΘ ειναι λιγοτερες απο 250, αρα τα περιθωρια ειναι πολυ μικρα αν ξεφυγει το πραγμα τωρα.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, OpTeo είπε

Πρέπει να πάω σε μια δημόσια υπηρεσία στην Αθήνα και πρέπει να γίνει άμεσα. Απλά ψάχνω να δω αν μπορώ να μετακινηθω από Δευτέρα και δεν μπορώ να βρω κατι.

Δύσκολα. Ποια δημόσια υπηρεσία υπάρχει στην Αθήνα που δεν υπάρχει Θεσσαλονίκη? 

Εδώ ρώτησα και εγώ που θέλω να ξενοικιάσω και δεν μπορώ και πληρώνω χωρίς λόγο 2 μήνες ενοίκια και πάγια έξοδα. (είμαι πλέον στην μόνιμη κατοικία και περιμένω να ανοίξουν οι μετακινήσεις για να κατέβω με ιχ). 

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xxatziva είπε

μολις μπεις στο λεωφορειο θα σου δινει ενας ορισμένος-υπευθυνος απο τον αντιστοιχο οργανισμο. στο ταξι ο οδηγος θα στην δινει. δεν χρειαζεται καταγραφη. κατα την χρηση θα σου δινεται η μασκα. απλα τα πραματα. οχι εκει ειναι παρτε μασκες. ελεγχομενα η παροχη δηλαδη.

Ωριαία, και στο μετρό - ηλεκτρικό που διέρχονται δεκάδες χιλιάδες ημερισιως ορισμένοι πολλές φορές κιόλας μέσα στην ημέρα τι θα κάνεις; Μπορεί ο άλλος να πήρε μια μάσκα από εναν σταθμό και μετά να προσπαθήσει να πάρει και άλλες είτε από τον ίδιο είτε από άλλον. Μετά αν αναλογιστείς ότι έστω η μάσκα θα έχει ένα κόστος 0.5 ευρώ για κάθε επιβάτη είναι προφανές ότι δεν μπορεί να καλυφτεί αυτό το κόστος από το εισιτήριο, για 1 ευρώ ούτε λόγος έχεις φάει όλο το εισιτήριο σχεδόν, μόνο αν πέσει κρατική επιδότηση στον ΟΑΣΑ μπορεί να γίνει αυτό. 

Ο ταξιτζής για ποιον λόγο να σου δίνει μάσκα; Αυτό ειναι υποχρέωση του πολίτη να την έχει, αν είναι για κάθε πελάτη να επιβαρύνεται ο ταξιτζής θα τα κλείσουν και αυτοί, τα καθαρά λεφτά που τους μένουν ως μεροκάματο εδώ και χρόνια είναι ελάχιστα πάνε οι χρυσές εποχές. 

• Like 2
Δημοσ.

Στις εφοριες και τα ταχυδρομεια οι μασκες είναι υποχρεωτικες ή προαιρετικες για το κοινο?

Δημοσ.

Μασκούλες στο χέρι με βελονίτσα και κλωστή αν δεν παίζει γιαγιά/μαμά/ανηψιά που να έχει μηχανή να σας ράψει. 3-4 θες και τις πλένεις και απολυμαίνεις με ατμό στο σίδερο. 

Έτσι έγινε εδώ που είμαι που το μέτρο μάσκα/καλυμμένο πρόσωπο είναι υποχρεωτικό παντού εδώ και 40 μέρες.

Έχουνε βάλει και μάσκες στα μηχανήματα που πουλάγανε τσιγάρα και αναψυκτικά σε διάφορα σημεία έξω αλλά ο κόσμος ήδη έφτιαξε τις μάσκες στο σπίτι και χρησιμοποιεί αυτές.

Το να ζητάμε απο τα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς να μας παρέχουν μάσκες είναι το definition of being an entitled little fucktard. 

• Like 2
Δημοσ.

Από δεύτερα που θα σκάσουν τα μπουλούκια έχει να πέσει λύσσα  .... Roadrage πάλι στους δρόμους , συνωστισμός παντού - μια ωραία ατμόσφαιρα ...  

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Επειδή βλέπω πολλούς που ρωτάνε αν παω "εκεί" η "εκεί" πρέπει να βάλω?

Βάζω μάσκα λοιπόν για πιο λόγο, για να μην κινδυνέψει η υγεία μου (και των άλλων) ή γιατί φοβάμαι το πρόστιμο?

Είναι τουλάχιστον γελοίο κάποιος να σκέφτεται το 150αρι..... Δηλαδή βάζω μόνο εκεί που είναι υποχρεωτικό , για να μην πληρώσω , και όπου αλλού θα κυκλοφορώ σαν να μη τρέχει τίποτα,δηλαδή κοινώς στα "παπάκια" μου η προσωπική άλλη και η δημόσια υγεία .

Ρε κάντε μας μια χάρη και αλλάξτε πλανήτη!!!!!

• Like 9
  • Thanks 4
  • Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, xxatziva είπε

Το Βέλγιο, δίνει δώρο στους πολίτες 1 μάσκα.

ΥΓ. Έχει κανείς γνωστό στο Βέλγιο να μας πει γιατί δίνουν 1 ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
3 ώρες πριν, AonDuine είπε

Επειδή βλέπω πολλούς που ρωτάνε αν παω "εκεί" η "εκεί" πρέπει να βάλω?

Βάζω μάσκα λοιπόν για πιο λόγο, για να μην κινδυνέψει η υγεία μου (και των άλλων) ή γιατί φοβάμαι το πρόστιμο?

Είναι τουλάχιστον γελοίο κάποιος να σκέφτεται το 150αρι..... Δηλαδή βάζω μόνο εκεί που είναι υποχρεωτικό , για να μην πληρώσω , και όπου αλλού θα κυκλοφορώ σαν να μη τρέχει τίποτα,δηλαδή κοινώς στα "παπάκια" μου η προσωπική άλλη και η δημόσια υγεία .

Ρε κάντε μας μια χάρη και αλλάξτε πλανήτη!!!!!

προσωπικά όπου βλέπω συνωστισμό αποχωρω. 

το να νομίζει κάποιος ότι θα φορά μασκα που θα τον προστατευει απο τα πάντα είναι το πιο επικίνδυνο.

τηρουμε απόστασεις και πλένουμε τα χέρια μας. αυτό είναι το πιο βασικό μέτρο σύμφωνα με τα επιστημονικα κριτήρια.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...