Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Καθηγητής ΑΠΘ για φάρμακο κορονοϊού: «Καθόλου καλά τα πρώτα αποτελέσματα για τη ρεμδεσιβίρη»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ας πω και την δική μου γνώμη.

Είμαι τεχνικός και αναγκαστικά πάω σε πολλά μέρη καθημερινά.  Μπορεί να συναντήσω ή και όχι δεκάδες άλλους συναδέλφους / πελάτες / περαστικούς κάθε στιγμή.  99% του χρόνου βέβαια είμαι μόνος μου όταν εργάζομαι.  Αρκετές φορές η επαφή με άλλους είναι κοντινή - δες τα σχέδια - δείξε κάτι σε οθόνη, δοσμου εργαλεία κλπ

Φοράω γάντια δεκαετίες τώρα για να προστατέψω τα χέρια μου από έκζεμα που γενικά δεν του αρέσει η βρομιά.  Μόλις ξεκίνησε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό άρχισα να φοράω μάσκα.  Ποσοστό άνω του 90% των συναδέλφων / αφεντικών / πελατών δεν φοράει μάσκα - και αρκετοί με βλέπουν παράξενα ή εκφράζονται παιδιάστικα: 'τι φοβάσαι ρε;' κλπ

Η εξήγησή μου είναι απλή - τους λέω ότι φοράω μάσκα γιατί τους σέβομαι.  Δεν την φοράω για δική μου προστασία αλλά για δική τους.  Δεν ξέρω τι μπορεί να έχω κουβαλήσει από την προηγούμενη επίσκεψή μου και δεν θέλω να γυρίσει κάποιος και να πει ότι κόλλησε εξ αιτίας μου -γιατί έτυχε να βήξω / φταρνιστώ  κοντά τους.

Από την άλλη πλευρά όμως δοκίμασα να την φορέσω και κατά την ώρα της εργασίας μου - δηλ χωρίς παρουσία άλλων γύρω μου - δεν είναι εφικτό. Πέρα από τα γυαλιά που θολώνουν, ο ιδρώτας ενοχλεί και μετά από λίγη ώρα αρχίζει και μυρίζει - οπότε η αναπνοή δεν είναι ευχάριστη.  Κουράγιο λοιπόν σε όσους πρέπει να την φοράνε όλη την ώρα και οπωσδήποτε συχνή αντικατάσταση. 

• Like 15

41 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πάμε άλλη μια.

Οι μάσκες είναι επικίνδυνες, γιατί δεν ξέρετε να τις φοράτε, γι'αυτό καλύτερα να μην τις φοράτε. Τώρα, όμως, που θα βγούμε όλοι έξω, πρέπει να τις φοράτε υποχρεωτικά, εκτός από τα μέρη που θα τις φοράτε επειδή σας το συστήνουμε με έντονο ύφος, όπου μπορείτε να κάνετε ό,τι θελετε. Εξαιρούνται τα μέρη που δεν σας αναγκάζουμε να τις φοράτε, εκτός αν σας υποχρεώσει το Πλαίσιο να τις φοράτε.

Δεν σε αφήνει το ΠΛΑΙΣΙΟ, να μπεις ?

ΑΥΤΟ, χάνει τον πελάτη.

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν σε αφήνει το ΠΛΑΙΣΙΟ, να μπεις ?

ΑΥΤΟ, χάνει τον πελάτη.

Από το να χαθεί ο άνθρωπος ίσως κάποιοι να προτιμούν να χάσουν τον πελάτη.
Επίσης αυτό επιδεικνύει και μια κάποια σοβαρότητα και στάση ευθύνης.

• Moderators
25 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Καθηγητής ΑΠΘ για φάρμακο κορονοϊού: «Καθόλου καλά τα πρώτα αποτελέσματα για τη ρεμδεσιβίρη»

Πράγμα που φαίνεται να ειναι σε αντίθεση με αυτό που μολις αναφερθηκε απο τον Τσιοδρα. 

Μπδγ 37 στη ΜΕΘ και 3 νεκροί..

4 λεπτά πριν, stormrain είπε

Πράγμα που φαίνεται να ειναι σε αντίθεση με αυτό που μολις αναφερθηκε απο τον Τσιοδρα. 

Έχουμε πολύ δρόμο.....

Έκτακτο διαγώνισμα. Για να δούμε πόσοι παρακολουθούσαν το μάθημα από Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορωνοϊό;

1. Τα παιδιά διατηρούν υψηλό ιικό φορτίο για πολλές μέρες, χωρίς συμπτώματα. Είναι υγειονομικές βόμβες. Πρέπει απαραιτήτως να κλείσουν τα σχολεία. 10 Μαρτίου

2. Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορωνοϊό, όσο και οι ενήλικες. 30 Απριλίου.

3. Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορωνοϊό λιγότερο από τους ενήλικες. Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν. 27 Απριλίου.

4. Όλα τα παιδιά παραπάνω.

Για όσους απαντήσουν εκτός θέματος, προτείνω άλλο, πιο εύκολο τεστ. Σωστό ή λάθος.

• Είναι ένας καινούριος ιός και τα επιστημονικά δεδομένα μεταβάλλονται.
  • Με βάση τα δεδομένα που μεταβάλλονται, παίρνονται αποφάσεις στου κασίδη το κεφάλι.
  • Οι οποίες βαφτίζονται ΣΩΣΤΕΣ, τόσο ώστε να μήν γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε διαφορετική άποψη.
  • Οι προηγούμενες αποφάσεις, που βασίστηκαν στα παλιά λανθασμένα δεδομένα, αλλάζουν.
  • Αλλά και οι καινούριες αποφάσεις βαφτίζονται επίσης ΣΩΣΤΕΣ, τόσο ώστε να μήν γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε διαφορετική άποψη.
  • Like 2
  • Thanks 3

Δεν επεισε κανεναν ο χαρδαλιας γιατι εκανε την παπια χθες και δεν μοιρασε προστιμα βαση νομου

ο νομος ισχυει για ολους 

• Like 2
  • Confused 1

Μόλις τώρα, _kos_tas_ είπε

Πώς θα σε εμποδίσει να μην μπείς αν δεν φοράς μάσκα;

Επιχείρηση του είναι, έχει είσοδο, επιτρέπεται να μπείτε μόνο με χρήση μάσκας σου λέει.
Τι θα του πεις; Εγώ γουστάρω να μπω;
Και αν σου πει εγώ κύριε θέλω να προστατεύσω τους εργαζόμενους/πελάτες μου τι θα του πεις;
Τους εργαζόμενους τους σέβεσαι;
Τους υπολοίπους πελάτες;

7 λεπτά πριν, stormrain είπε

Εχτες διάβαζα την γνωστή είδηση ότι εκδόθηκε έκτακτη άδεια για την κυκλοφορία του remdesivir στις ΗΠΑ. Από τα στατιστικά που έλεγαν εγώ καταλαβαίνω ότι ναι μεν μπορούμε να κάνουμε μια καλή αρχή και να χορηγούμε αυτό το φάρμακο σε ασθενείς για να γλιτώσουμε από τον θάνατο όσους μπορούμε αλλά πρέπει να συνεχιστούν πυρετωδώς οι προσπάθειες για την δημιουργία και εύρεση καλύτερου φαρμάκου. Δεν μπορούμε να βασιστούμε 100% σε αυτό και αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο δεν θα έχουμε κάνει κάποιο μεγάλο βήμα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Φυσικά αυτά είναι προσωπική μου άποψη/αντίληψη, ο Τσιοδρας ξέρει καλύτερα από εμένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν νομίζω ότι επιτρέπεται να σε υποχρεώσει μαγαζατορας να φορέσεις μάσκα με το ζόρι...

Επεξ/σία από The_Judas

2 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Είναι παράνομο να σου εμποδίσει την είσοδο όταν το ίδιο το κράτος δεν σε υποχρεώνει να φορέσεις μάσκα.

Ότι δεν απαγορεύεται, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

Έτσι, λένε οι νόμοι.

1 λεπτό πριν, _kos_tas_ είπε

Είναι παράνομο να σου εμποδίσει την είσοδο όταν το ίδιο το κράτος δεν σε υποχρεώνει να φορέσεις μάσκα.

Δεν είμαι απολυτά σίγουρος επί του συγκεκριμένου, ειδικά σε έκτακτες συνθήκες σαν και αυτή όποτε δεν εκφέρω άποψη.

ΑΛΛΑ ότι είναι νόμιμο είναι και ΗΘΙΚΟ;

• Like 1

2 ώρες πριν, Beefeater είπε

ρε παιδία με τα σουπερ μαρκετ ακομα δεν εχω καταλαβει τι γινεται με την μασκα...

είναι υποχρεωτική ή απλα υπαρχει αυστηρη συσταση? 

μπορει καποιος να απαντησει καθως λογω δουλειας δεν παρακολουθώ τα τεκταινομενα.

Ευχαριστω.

Γιατί, νομίζεις θα καταλάβαινες αν παρακολουθούσες τα τεκταινόμενα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...