Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

New York City Coronavirus Infection Rate Is 21%, 2.7 Million New Yorkers Had COVID-19

Φυσικά πρέπει να γίνουν και άλλα τεστ αντισωμάτων για να δούμε πόσο αυτό το ποσοστό είναι ακριβές. Στην Ελλάδα ακόμα τίποτα....

Μία χώρα των 50.000 κατοίκων μετέτρεψε το εργαστήριο ανίχνευσης ιών για τα ψάρια της, σε τέτοιο ικανό να τεστάρει ανθρώπους για τον κορωνοϊο. Η δικαιολογία ότι δεν μας φτάνουν τα τεστ είναι γελοία.

Εμβόλιο ασφαλές πριν 1,5 χρόνο (άντε 1) δεν γίνεται να βγει όσα λεφτά και να επενδυθούν. Εκτός και αν παρακαμφθούν αρκετοί κανόνες ασφάλειας όσο αφορά τη κατασκευή του. Αν ο καινούργιος ιός ήταν σαν και αυτόν στη ταινία Contagion (ποσοστό θνησιμότητας 90%), σίγουρα θα το έκανα και ας έβγαινε σε 3 μήνες. Αλλά δεν είναι ούτε 1 στους 30 (που λανθασμένα ακόμα ισχυρίζεται ο π.ο.υ.), που και τότε θα το έκανα( 1 στις 30 πιθανότητες να πεθάνεις είναι τρομακτικά μεγάλη). Δεν είμαι εννοείται κατά των εμβολίων, τα περισσότερα είναι απαραίτητα (και τα έχω κάνει) και έχουν σώσει και σώζουν αμέτρητες ζωές. Πόσο γελοίο και τραγικό θα ήταν άλλωστε να πέθαινα ή να αποκτούσα κανένα κουσούρι από τέτανο. Αλλά εμβόλιο που θα βγει βιαστικά , χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους δεν πρόκειται να κάνω και ας είναι υποχρεωτικό. Άλλωστε οι πρώτοι που εφάρμοσαν υποχρεωτικό εμβολιασμό ήταν οι ναζί στη ναζιστική τότε Γερμανία.

Πιστεύω ακράδαντα πια ότι κανένα lockdown δεν μπορεί να σταματήσει τη διασπορά ενός αρκετά μεταδοτικού ιού όπως είναι ο covid-19, μάλλον να τον επιβραδύνει λίγο. Το μόνο lockdown που θα ήταν αποτελεσματικό θα ήταν να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας σε ατομικούς θαλάμους υποπίεσης. 

Είναι μεγάλες οι ευθύνες αρκετών κυβερνήσεων διαχρονικά σε πολλές χώρες που διαλύσανε τη δημόσια υγεία. π.χ Που να αντέξουνε οι ΜΕΘ της Ιταλίας και της Ν.Υόρκης κάτι έκτακτο αφού κάθε χειμώνα λειτουργούν στο 95% της πληρότητας τους?

Είναι μεγάλη η ευθύνη του Π.Ο.Υ που ενώ η Ταϊλάνδη τους προειδοποίησε στις 31 Δεκεμβρίου ότι ο ιός μεταδιδόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο, επέλεξαν? να την αγνοήσουν και να tweet-άρουν στις 14 Ιανουαρίου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Βασιζόταν στα λεγόμενα της ελεύθερης και δημοκρατικής Κίνας.

Δήλωση διαμάντι από γιατρό? εκπρόσωπο? (δεν θυμάμαι) του ΠΟΥ. Με το lockdown καταφέραμε να σταματήσουμε την μετάδοση του ιού έξω και τη μεταφέραμε στα σπίτια. Καλό θα ήταν τώρα να κάνουμε τεστ και όποιον βρίσκουμε θετικό να τον απομακρύνουμε με αξιοπρέπεια. Απλά έλεος 

Αφού δεν μπορούν να σκεφτούν άλλες τακτικές να μας τρομοκρατήσουν όπως με τη δημοσίευση ρεπορτάζ και βίντεο του νεκροταφείου των αζήτητων νεκρών στo heart -island της Ν. Υόρκης είπαν τα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν και μια χρήσιμη έρευνα που βγήκε πρόσφατα και λέει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται με το σπέρμα. Προτείνω απαγόρευση της εκσπερμάτισης! Μάσκα στο μόριο σας! Α ξέχασα  υπάρχουν τα προφυλακτικά. Βέβαια άμα είναι να την βρεις με τον άλλον-άλλη έχεις καταλάβεις λάθος την έννοια του social distancing και οι πιθανότητες να αρπάξεις κρυολόγημα, γρίπη, κορωνοϊούς κτλ αυξάνεται δραματικά. Οπότε τέλος και το σεξ , θα πέφτει πρόστιμο.

Αυτή η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο που κάτι έλεγε περί πίστης και μολύνσεων διδάσκει ακόμα? Ειδικός δεν είναι και αυτή?

υ.γ Έβαλα επιτέλους windows 10 - φαίνονται πιο ανθεκτικά σε ιούς, βάρα Bill...….

• Like 5
  • Confused 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

“αυστηρή σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας 12-6 π.μ":p

Κωλοτουμπα σε γάντια μάσκες..με πρόστιμο..περιμένω με ανυπομονησία να μάθω ποσες κόπηκαν κ πόσες πληρωθηκαν

δεν ξέρω ποια task force  τα γράψε αυτά αλλα είναι αστεια..

Λοιπον ας επανέλθουμε στην πραγματικότητα η ανατολή βγήκε από καραντίνα όταν σχεδόν μπαιναμε εμείς...δεν βρήκε φάρμακα 5 μήνες τώρα!μάλιστα χρησιμοποίησαν αυτά π λεμε ανατολική/ κινεζικη ιατρική(βελονισμό κτλ)

Η δύση κ ο πλανηταρχης είπε βρείτε μου λύση χτες..δεν βρήκε φάρμακο εδώ κ 3μηνο..

Π.ο.υ. έλεγε όλα καλά...τσιοδρας τα ίδια .. μάλιστα τοτε είχε χαμόγελο όταν τα λεγε αλλά τελικα εκλαψε...

Νιώθει κάποιος ότι απλά όλα είναι στο αυτόματο κ απλά όλοι είναι θεατές ? ;)

Στην αρχή καραντίνας fb instagram κυκλοφόρουσε μια φωτό π λεγε ποιος θα επηρεαστει από καραντινα( οποίος την έχει ας την στείλει)..έλεγε κάτι σε στυλ.:αυτός που δεν αντέχε την οικογένεια του,αυτός π δεν άντεχε την σύντροφό του ,τον εαυτό του  κτλ

Επεξ/σία από kage
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, DrLo said:

Σε τι δυσκολεύει το να φοράς γάντια στο να κουρέψεις κάποιον?

Νομίζω έχω στο παρελθόν κουρευτεί από κάποιον που φορούσε γάντια. 

Δεν ξέρω, δεν είμαι κομμωτής, γνωστός μου μπαρμπέρης μου είπε πάντως ότι δεν τον βολεύουν. Δεν μπορούν όλες οι δουλειές να γίνονται με γάντια και μάσκα. Και για να προλάβω, όχι δεν είναι το ίδιο με τον γιατρό ή τον τατουατζή, είναι ένα πράγμα να έχεις μάθει να κάνεις μια δουλειά για τριάντα χρόνια με γάντια και ένα εντελώς διαφορετικό να σου πουν «από εδώ και μπρος έτσι θα είναι το πράγμα, deal with it».

Γενικότερα πάντως, θα ανοίξει η αγορά, αλλά παράλληλα δεν θα ανοίξει κιόλας με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Εντοπίζονται πολλά προβλήματα που θα επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και το αποτέλεσμα θα είναι είτε πολλά να μην ανοίξουν καν, είτε να κλείσουν στην πορεία μιας και το προϊόν που θα πουλάνε θα είναι ξεκάθαρα υποβαθμισμένο.

Εστιατόρια που δεν έχουν εξωτερικό χώρο είναι χαμένα από χέρι. Αλλά και αυτά που έχουν θα μειώσουν τους καθήμενους (και άρα τους εξυπηρετούμενους) με αποτέλεσμα να μειωθεί η προσφορά, να αυξηθεί η ζήτηση και επομένως να αυξηθούν οι τιμές. Οι τιμές θα αυξηθούν με παράλληλη πτώση της ποιότητας του προϊόντος, μιας και δεν μπορούν όλες οι δουλειές της κουζίνας να γίνουν γάντια και -το κυριότερο- με μάσκα, θα έχει αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Και ποιός θα θέλει να πάει για φαγητό ή για καφέ ή για ποτό έξω με τέτοιους περιορισμούς σε αποστάσεις και σε τραπέζια; Υποτίθεται όταν βγαίνεις για να κοινωνικοποιηθείς κάνεις το ακριβώς αντίθετο από το social distancing.

Ο κουρέας πως θα σε κουρέψει και πως θα σε ξυρίσει αν φοράς μάσκα; Θα την βγάζεις; Με κίνδυνο το 20ευρω κούρεμα να σου κοστίσει 150; Ε ντάξει, δεν πειράζει, μπορώ να ζήσω με buzz cut που θα το κάνω μόνος μου για κανά χρόνο, το έκανα ήδη μια φορά στο στρατό.

Οι νυχούδες και τα καλλυντικάδικα θα πληγούν επίσης. Αν μια γυναίκα φοράει όλη μέρα μάσκα στη δουλειά της δεν θα βαφτεί, αν κάνει home office δεν θα φτιάξει τα νύχια της κοκ.

Γενικά η φάση θα είναι προβληματική, αλλά από την άλλη δεν έχω να προτείνω και κάτι καλύτερο.

• Like 3
Δημοσ.

μασκα παντου? να την χορηγεις τοτε δωρεαν σε οποιον θελει να μπει στο μαγαζι σου ή οτι αλλο έχεις. αν δεν φορα δεν μπαινει? αν τα ατομα ειναι το μεγιστο εντος και αυτος που θα κανει τον ελεγχο τοτε αυτοματα δεν γινετε υπεράριθμοι άρα πρεπει να κόψει πρόστιμο στον εαυτό του ο ελεγκτής? πάλι στο πόδι αποφάσεις πηρανε? μια ζωη τα ιδια κανουν.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, rosgr100 είπε

Τι να λέμε φίλτατοι, πάνε να ανοίξουν οι οικονομίες με αυτά τα νούμερα παγκοσμίως.
Αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν.

νομίζω περίμεναν πολύ χειρότερα νούμερα από αυτά, τα οποία τελικά πού είναι; 

• Thanks 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, xxatziva είπε

η λυση ειναι απλη., προαγωγη για ολους στην επομενη ταξη και εισαγωγη σε πανεπιστημια με οτι βαθμο ειχαν 4μηνο και σε σχολη της επιλογης τους με βαση τις περσινες βασεις. ετσι δεν ανοιγουν τα σχολεια πριν απο τον σεπτεμβρη. απλα τα πραματα.

Η τάξη, πρέπει να ξαναγίνει.

Αφού, δεν έγινε, θα κοροιδευμαστε ?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, logistoulis είπε

Έχεις κάνα θέμα με τους μισθωτούς;

Κανενα απολυτως, αλλα καποιοι πρεπει να καταλαβουν οτι για να υπαρχουν μισθωτοι πρεπει να υπαρχουν και καποιοι που επιχειρουν και οι συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που επιχειρουν στην Ελλαδα δεν ειναι λιγο κατω απο  bill gates, αλλα στο χειλος του γκρεμου.Μαλιστα καποιοι απο αυτους εχουν αρχισει και πεφτουν στον γκρεμο και ψαχνουν κανενα κλαδακι να κρατηθουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xxatziva είπε

μασκα παντου? να την χορηγεις τοτε δωρεαν σε οποιον θελει να μπει στο μαγαζι σου ή οτι αλλο έχεις. αν δεν φορα δεν μπαινει? αν τα ατομα ειναι το μεγιστο εντος και αυτος που θα κανει τον ελεγχο τοτε αυτοματα δεν γινετε υπεράριθμοι άρα πρεπει να κόψει πρόστιμο στον εαυτό του ο ελεγκτής? πάλι στο πόδι αποφάσεις πηρανε? μια ζωη τα ιδια κανουν.

Τον ελεγκτή, σκέφτεσαι εσύ ?

Με την δικιά σου λογική και φωτιά να πάρει ΔΕΝ πρέπει να μπει η πυροσβεστική γιατί θα είναι ΥΠΕΡΆΡΙΘΜΟΙ !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Facos03 είπε

Κανενα απολυτως, αλλα καποιοι πρεπει να καταλαβουν οτι για να υπαρχουν μισθωτοι πρεπει να υπαρχουν και καποιοι που επιχειρουν και οι συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που επιχειρουν στην Ελλαδα δεν ειναι λιγο κατω απο  bill gates, αλλα στο χειλος του γκρεμου.Μαλιστα καποιοι απο αυτους εχουν αρχισει και πεφτουν στον γκρεμο και ψαχνουν κανενα κλαδακι να κρατηθουν.

Ναι αυτό είναι κατανοητό, αλλά μην κάνεις κι εσύ ότι κάνουν οι άλλοι με τα "αφεντικά"

Προφανώς υπάρχουν πολλές φορές αντικρουόμενα συμφέροντα και άλλα ρίσκα ή  στόχοι του καθενός, αλλά στην τελική όλοι γρανάζια της ίδιας αλυσίδας είναι

Κανείς δεν δουλεύει από χόμπι

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Γενικώς η όλη ιστορία με την μάσκα είναι νομίζω απλώς ευχολόγιο...ουσιαστικά μεταφέρουμε το πρόβλημα στο σπίτι όπως έγραψε και κάποιος προηγουμένως...

Με την ευρεία χρήση της το μόνο που θα γίνει εφικτό να υπάρχουν πολλαπλές εστίες μόλυνσης καθώς αμφιβάλλω με το όποιο κοστολόγιο να μπορεί να το αντέξει η οικονομία του καθενός..(0,7 -1.5 € ) υποτίθεται για μόνο 1 φορά ...αλλωστε οι περισσότεροι την φοράνε λάθος (της μόδας είνα ακριβώς κάτω απο την μύτη... :) )...και απότι φαίνεται ο Ιος του Ανθρώπου είναι πιο καπάτσος...βλέπε μάτια...

Θεωρώ ότι μέτρα που μετατοπίζουν την ευθύνη στον πολίτη είναι απλώς για να κόβουμε πρόστιμα και να το παίζουμε φύλακες...

Βέβαια τίθεται τίθεται 1 πελώριο ερώτημα τι κάνουμε.....δεν μπορώ να απαντήσω γιατί είναι πάρα πολλές οι παράμετροι και οι πιθανότητες μόλυνσης αγγίζουν το άπειρο...σίγουρα πάντως όχι μέτρα στο ποδάρι...και δυστυχώς πολλά επαγγέλματα έχουν θέμα όπως η εστίαση.....

Θα δώσω λίγο το κλασσικό παράδειγμα του Super Μαρκετ που για πολλούς αποτέλεσε η διέξοδος στην "έξοδο"....πριν απο αρκετές σελίδες είχα γράψει (βασισμένος σε 1 ρεπορταζ για φαρμακεία)...ότι το αν μπεί ο πελάτης μέσα το έχασες το παιχνίδι...και η μόνη λύση θα είναι να υπάρχει ταμείο γκισές το οποίο θα παραδίδεις λίστα με ψώνια, θα πληρώνεις με κάρτα και θα παραλαμβάνεις τα προιόντα με μηδενική σχεδόν επαφή....ειδάλλως αν παίξουμε το σενάριο των Χ πελατών στο κατάστημα θα πρέπει να τους έχουμε σε κατευθυντήρια γραμμή επίσκεψης των σημείων ενδιαφέροντος...δηλαδή να μπαίνει ο 1ος....να πηγαίνει στον διάδρομο 1..μόλις πάει στον διάδρομο 2 θα μπορεί να μπει ο 2ος στον διάδρομο 1 αλλά το θεωρώ ανέφικτο....π.χ. φτου ξέχασα να πάρω γάλα για το παιδί....όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε....σε κλειστούς χώρους αν τα δυσοίωνα σενάρα αληθεύουν τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι αυτή την στιγμή είναι φορείς.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά άμα δεν είχε γίνει η καραντίνα νωρίς παίζει να ήμασταν όλοι άρρωστοι. Πρώτη φορα χρειάστηκε να κάνω μεγάλη απόσταση και ειλικρινά έχω μείνει άφωνος. Μηδέν αστυνομία και χαμός στους δρόμους, παρέες στα πάρκα, βόλτες παραλια, σουλατσάρισμα ηλικιωμένων, τεράστιες ουρές στα μαγαζιά...και εννοείτε ελάχιστοι με μάσκες, στα τέτοια μας ρε, το έχουμε ρε, τι να μας κλάσει ο μούφo ιός?! Ελλαδιστάν ffs. 🤬

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Καλά άμα δεν είχε γίνει η καραντίνα νωρίς παίζει να ήμασταν όλοι άρρωστοι. Πρώτη φορα χρειάστηκε να κάνω μεγάλη απόσταση και ειλικρινά έχω μείνει άφωνος. Μηδέν αστυνομία και χαμός στους δρόμους, παρέες στα πάρκα, βόλτες παραλια, σουλατσάρισμα ηλικιωμένων, τεράστιες ουρές στα μαγαζιά...και εννοείτε ελάχιστοι με μάσκες, στα τέτοια μας ρε, το έχουμε ρε, τι να μας κλάσει ο μούφo ιός?! Ελλαδιστάν ffs. 🤬

Το νόημα των μέτρων, μέχρι σήμερα, ήταν ΑΥΤΟπεριορισμος.

Όποιος ήθελε έβγαινε και σχεδόν πήγαινε όπου ήθελε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...