Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

Να σε πληροφορήσω ότι είχα στα σκαριά εγχείρημα το οποίο πήγε άκλαυτο λόγο του ότι άνηκε στον τουριστικό τομέα, έχασα αρκετά λεφτά, όποτε καταλαβαίνεις.
Επίσης σαν DJ αναμένεται να εργαστώ ξανά προς τα τέλη του χρόνου και αν.
Η ξενοδοχειακή μονάδα που εργάζομαι/εργαζόμουν 99% δεν θα ανοίξει.
Αρκετοί δημοσιογράφοι έχασαν τις δουλείες τους μέσα σε αυτούς και εγώ.
Και εχω και έξοδα/φορολογία να με κυνηγούν.

Επίσης εγώ δεν είχα την δυνατότητα να αποκρύπτω το εισόδημα μου και να φοροαποφευγω, ούτε να αποφεύγω την κοπή αποδείξεων με σκοπό να τσεπώνω τον ΦΠΑ και να το επωμίζονται οι μισθωτοί σαν και έμενα.

Τώρα τα "ανοίγματα" σου σαν επιχειρηματίας θέλω να ελπίζω οτι δεν περιμένεις να στα πληρώσουμε και αυτά εμείς. Νομίζω όσα κλέβετε και επωμίζονται οι υπόλοιποι μεσώ φόρων αρκούν.
Τώρα αν είσαι από αυτούς που (μάλλον έχεις συνεργείο που όντως είναι ανοιχτά😏) πάντα κόβουν απόδειξη (εκτός αντιπροσωπίας δεν μου έχουν κόψει πότε αν δεν την ζητήσω) ζήτω συγνώμη.

Έχεις δίκιο φίλος . Με τόσο κλέψιμο σε έχω καταστρέψει. 

Καληνύχτα 

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δηλαδή θα γίνονται έλεγχοι σε supermarkets, εστιατόρια, καφετέριες, και σε όλες τέλος πάντων τις επιχειρήσεις.

Και όλα αυτά για να δουν αν φοράμε μάσκες και αν τηρούμε αποστάσεις.

Γιατί δεν το βλέπω εφικτό;

Εδώ γίνονταν έλεγχοι μόνο στους δρόμους τόσες μέρες και θεωρώ ότι ελέγχθηκε μικρό ποσοστό.

Μάλλον θα είναι περισσότεροι οι έλεγχοι γιατί πια δεν θα ελέγχει μόνο η αστυνομία αλλά και η γραμματεία εμπορίου, η ααδε, το σεπε, η δημ. αστυνομία. Όσοι δηλαδή έλεγχαν για αποδείξεις και ικα.

Το καλό είναι ότι για τις μάσκες είπαν ότι θα έχει πρόστιμο 150 όποιος δεν φοράει, άρα δεν θα βαρένει την επιχείρηση (εκτός αν δεν φοράει εργαζόμενος). Να δούμε κιόλας πού θα είναι υποχρεωτική γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κατανοητό.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, devanir είπε

Αδυνατώ να κατανοήσω την εμμονή με το άνοιγμα των σχολείων

1. Δημιουργεί ένα πλήθος νεαρών ατόμων που θα περάσουν ήπια την ασθένεια, αποκτώντας αντισώματα, το οποίο θα βοηθήσει από Σεπτέμβρη στην ανοσία της κοινωνίας.

2. Εξυπηρετεί τις ανάγκες των γονέων που επιστρέφουν (όσοι επιστρέψουν) στις δουλειές τους.

3. Δεν χάνεται η χρονιά. Έξι μήνες διακοπές είναι υπερβολικός αριθμός για εκπαιδευόμενους.

4. Θα ανοίξουν και τα ιδιωτικά σχολεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χρηματοδότησή τους.

5. Όλα τα παιδιά (σόρι, δεν κρατήθηκα)

10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δηλαδή θα γίνονται έλεγχοι σε supermarkets, εστιατόρια, καφετέριες, και σε όλες τέλος πάντων τις επιχειρήσεις.

Και όλα αυτά για να δουν αν φοράμε μάσκες και αν τηρούμε αποστάσεις.

Γιατί δεν το βλέπω εφικτό;

Εδώ γίνονταν έλεγχοι μόνο στους δρόμους τόσες μέρες και θεωρώ ότι ελέγχθηκε μικρό ποσοστό.

Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται πραγματικά έλεγχο.

Πρώτα απ' όλα, υπάρχει η ατομική ευθύνη.

Και δεύτερον η πραγματικότητα φαίνεται πως δεν έχει και τόση σημασία όσο η επικοινωνία και η εικόνα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Δεν είπε κανείς πως το γενικό lock-down είναι η λύση.

Λύσεις ψάχνουμε να βρούμε όλοι όσοι έχουμε παιδιά κ πρέπει να τα αφήσουμε σε παππούδες για τον χ,ψ λόγο μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.Λύση θα ήταν να συνεχιστεί η εργασία από το σπίτι όπου είναι εφικτό.Λύση θα ήταν να συνεχιστούν  οι άδειες ειδικού σκοπού .Λύση θα ήταν να δοθούν οδηγίες στους εργοδότες για ευέλικτα ωράρια ή εκ περιτροπής με συνεννόηση μεταξύ των εργαζομένων που έχουν παιδιά.Αυτά μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα τώρα.

Γενικά θα θελα το κράτος να προνοήσει για μπορέσουμε να στείλουμε τα παιδιά σχολείο κ να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα  χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες κ ηλικιωμένους.

Άρα είσαι υπέρ της άποψης ότι αναγκαστικά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κάποια στιγμή πριν βγει το όποιο εμβόλιο. Λογικοί οι προβληματισμοί σου, νομίζω το work from home μπορεί να συνεχιστεί όπου είναι εφικτό και συντρέχει λόγος το κατά πόσο μπορεί να επέμβει η πολιτεία και να αναγκάσει τις επιχειρήσεις μαζικά να το δεχθούν αυτό δεν το γνωρίζω. Νομίζω υπάρχει οδηγία (αναφέρομαι στα σχολεία) η θα υπάρξει σχετικά με γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ίσως υπάρξει μια εξαίρεση. 

Πάντως αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα με τα παιδιά ως ασυμπτωματικους φορείς, πρέπει να πάρουμε υπόψιν μας ολοι οτι μεχρι να βρεθεί το εμβόλιο και να ξεμπερδέψουμε απο αυτο το πράγμα θα είμαστε εκτεθειμένοι, το να κλειστούμε στο καβούκι μας μέχρι τότε δεν αποτελεί βιώσιμη λύση για τους περισσοτερους οπότε η λεγόμενη "ατομική ευθύνη" γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

28 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Οκ αρα δεν αναφερεσαι σε συγκεκριμενο κοινο αλλα σε οσους θελουν να γραψουν.  Τωρα για  το σχολιο μου, το ερωτημα σου ειχε δυο σκελη, στο πρωτο δεν θελω να απαντησω, ας παρεις απαντηση απο οποιον θεωρει οτι μπορει να απνατησει, για το δευτερο σκελος απαντησα δημοσια, εσυ μπορει να μην το καταλαβες αλλος μπορει να το καταλαβε οποτε απλα θα μπορουσες να με αγνοησεις αντι να καθομαστε τοση ωρα να παιζουμε.

Το δευτερο σκελος ηταν συμπληρωματικο με στοχο να δωθουν ρεαλιστικες απαντησεις στο πρωτο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ADHD είπε

Το δευτερο σκελος ηταν συμπληρωματικο με στοχο να δωθουν ρεαλιστικες απαντησεις στο πρωτο.

Ναι πραγματι αυτο σχολιασα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kondoras είπε

Και δεύτερον η πραγματικότητα φαίνεται πως δεν έχει και τόση σημασία όσο η επικοινωνία και η εικόνα.

ακριβώς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ADHD είπε

Άρα είσαι υπέρ της άποψης ότι αναγκαστικά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κάποια στιγμή πριν βγει το όποιο εμβόλιο. Λογικοί οι προβληματισμοί σου, νομίζω το work from home μπορεί να συνεχιστεί όπου είναι εφικτό και συντρέχει λόγος το κατά πόσο μπορεί να επέμβει η πολιτεία και να αναγκάσει τις επιχειρήσεις μαζικά να το δεχθούν αυτό δεν το γνωρίζω. Νομίζω υπάρχει οδηγία (αναφέρομαι στα σχολεία) η θα υπάρξει σχετικά με γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ίσως υπάρξει μια εξαίρεση. 

Πάντως αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα με τα παιδιά ως ασυμπτωματικους φορείς, πρέπει να πάρουμε υπόψιν μας ολοι οτι μεχρι να βρεθεί το εμβόλιο και να ξεμπερδέψουμε απο αυτο το πράγμα θα είμαστε εκτεθειμένοι, το να κλειστούμε στο καβούκι μας μέχρι τότε δεν αποτελεί βιώσιμη λύση για τους περισσοτερους οπότε η λεγόμενη "ατομική ευθύνη" γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Γενικά είμαι μπερδεμένη όπως οι περισσότεροι από μας..Λαμβάνουμε κάθε μέρα νέες πληροφορίες/οδηγίες που αρκετές από αυτές αναιρούν κάποιες που δόθηκαν λίγο καιρό πριν.

Όλοι ψαχνουμε να βρούμε τα πατήματά μας κ το πως θα βγούμε απ "ολο αυτό με τις λιγότερες απώλειες..Σίγουρα δεν θέλω να χαθούν ζωές.Κ σίγουρα θα συνεχίσω με την ίδια λογική που λειτουργούσα κ εν μέσω της καραντίνας.

Ελπίζω στο καλύτερο για όλους μας.Ό,τι κ αν επιλέξει ο καθένας ας βάλει μέσα στην εξίσωση κ τον συνάνθρωπό του και όχι μόνο την οικονομική ανάπτυξη..

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Natha είπε

Θα ανοίξουν λέει οι χώροι εστίασης και τα ξενοδοχεία, αλλά θα πρέπει να φοράει το προσωπικό μάσκα. Δηλαδή θα δουλεύει ο άλλος στην κουζίνα με 40 βαθμούς (χωρίς υπερβολή), μπροστά του να καίνε η σχάρα και τα μάτια, για 8-10 ώρες φορώντας μάσκα, χωρίς να πάθει ασφυξία ας πούμε.

Καλα ασε τη μασκα και τα γαντια, κοροιδευομαστε ολοφανερα: γιατι ενω πιο σημαντικη απο αυτα ειναι
η αποσταση εκει δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να τηρειται αποσταση 2 μετρων..!💣

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Γενικά είμαι μπερδεμένη όπως οι περισσότεροι από μας..Λαμβάνουμε κάθε μέρα νέες πληροφορίες/οδηγίες που αρκετές από αυτές αναιρούν κάποιες που δόθηκαν λίγο καιρό πριν.

Όλοι ψαχνουμε να βρούμε τα πατήματά μας κ το πως θα βγούμε απ "ολο αυτό με τις λιγότερες απώλειες..Σίγουρα δεν θέλω να χαθούν ζωές.Κ σίγουρα θα συνεχίσω με την ίδια λογική που λειτουργούσα κ εν μέσω της καραντίνας..προσέχω για να συνεχίσω να έχω κοντά μου τους ανθρώπους μου κ να συνεχίσουν να χουν κ αυτοί εμένα..🙂

Ελπίζω κ εύχομαι το καλύτερο για όλους μας.Ό,τι κ αν επιλέξει ο καθένας ας βάλει μέσα στην εξίσωση κ τον συνάνθρωπό του και όχι μόνο την οικονομική ανάπτυξη..

Ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες είναι αναπόφευκτο. Σε όλες τις πανδημίες έχουν πεθάνει πολλοί. Εμβόλιο δεν ξέρουμε αν και πότε θα υπάρξει. Οπότε ο μόνος δρόμος είναι η απόκτηση ανοσίας σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Βέβαια η Ελλάδα δεν έχει σχεδόν καμία και στα επόμενα κύματα θα πληγεί περισσότερο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sdragon είπε

Ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες είναι αναπόφευκτο. Σε όλες τις πανδημίες έχουν πεθάνει πολλοί. Εμβόλιο δεν ξέρουμε αν και πότε θα υπάρξει. Οπότε ο μόνος δρόμος είναι η απόκτηση ανοσίας σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Βέβαια η Ελλάδα δεν έχει σχεδόν καμία και στα επόμενα κύματα θα πληγεί περισσότερο.

Νομιζω οτι αφου δεν τη πατησαμε τωρα δε θα τη πατησουμε μετα. Τωρα δεν δικαιολογουνται να μην παρουν εγκαιρως μετρα, ασε που πλεον ειναι πιο ετοιμες οι ΜΕΘ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DrLo είπε

Για τα δρομολόγια του Μετρό της Θεσσαλονίκης ούτε κουβέντα. 

Αλήτες καρντάσηδες

Spoiler

95264673_2592080354368494_23065145788900

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lovesucks είπε

Δεν είπε κανείς πως το γενικό lock-down είναι η λύση.

Λύσεις ψάχνουμε να βρούμε όλοι όσοι έχουμε παιδιά κ πρέπει να τα αφήσουμε σε παππούδες για τον χ,ψ λόγο μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.Λύση θα ήταν να συνεχιστεί η εργασία από το σπίτι όπου είναι εφικτό.Λύση θα ήταν να συνεχιστούν  οι άδειες ειδικού σκοπού .Λύση θα ήταν να δοθούν οδηγίες στους εργοδότες για ευέλικτα ωράρια ή εκ περιτροπής με συνεννόηση μεταξύ των εργαζομένων που έχουν παιδιά.Αυτά μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα τώρα.

Γενικά θα θελα η πολιτεία να προνοήσει για να μπορέσουμε να στείλουμε τα παιδιά σχολείο κ να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα  χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες κ ηλικιωμένους.

Αν δεν υπάρξουν λύσεις από την πολιτεία, λύση είναι να μη τα στείλουμε σχολείο με προσωπική μας ευθύνη .Με ό,τι συνεπάγεται αυτό..Γιατί μη ξεχνάμε...υπάρχουν κ γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες..

Με τα τωρινά δεδομένα όμως, οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν πιο δύσκολα τον ιό και το ποσοστό της διασποράς που οφείλεται σε αυτούς είναι πολύ μικρό. Η λογική λέει, λοιπόν, πως η ανοσία θα πρέπει να ξεκινήσει από αυτούς που κινδυνεύουν λιγότερο, δηλαδή τα παιδιά. Εξάλλου, με το άνοιγμα των σχολείων για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε τις επιπτώσεις και το πώς θα πρέπει να κινηθούμε τον Σεπτέμβριο.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι εκκλησίες είναι μεγαλύτερο θέμα. Ναι, είπαν θα υπάρχουν μέτρα, όμως η διαφορά με τα σχολεία είναι πως εκεί ο συγχρωτισμός συμβαίνει με άτομα, κυρίως, μεγάλης ηλικίας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Έτσι, εάν υπάρξει διασπορά εκεί πέρα, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Με τα σχολεία το βασικότερο πρόβλημα είναι πως τα παιδιά είναι δύσκολο να τα πείσεις να τηρήσουν τα μέτρα. Για αυτό, λογικά, και ο δισταγμος να ανοίξουν τα δημοτικά. Παρόλα αυτά, εάν επιβληθούν κανόνες και παρθούν μέτρα αποφυγής συγχρωτισμου, θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό θα λυθεί το πρόβλημα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, pontez2 είπε

Mα, δε τσακωνόμαστε. Κουβέντα ειναι. :-)

Και κάτι ακομα για την εξ αποστάσεως που αρκετοι (και ειναι λογικο) δεν το γνωριζουν.

Η θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως έγινε μονο για τους ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ πουθενά εξ αποστάσεως εκπαίδευση ανηλίκων.

Οταν ένα παιδι πχ αρρωστήσει σοβαρά και πρέπει να μείνει σπιτι για πολλούς μήνες ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ή ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ στο σπιτι. Αν ειναι στο νοσοκομείο, πχ στο Παίδων, υπάρχει εκει σχολείο με διευθυντή και εκπαιδευτικους που υποστηρίζει το παιδί. (τα γράφω με κεφαλαία διοτι ειναι πολύ σημαντικά)

Οχι απλά δεν ενδεικνύτε η εξ αποστάσεως αλλά ειναι απαγορευτικη κανονικά.

Ζουμε κάποιες πολυ ιδιαίτερες ημέρες και ειναι προφανές πως υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για να μην αφηνουν τα δημοτικά να ανοίξουν. Ισα ίσα που ειναι τα πρώτα που έπρεπε να ανοιξουν. 

Προφανώς ήθελαν να μετριάσουν κάπως την διάδοση για να μην καταλήξει εντελώς εκτός ελέγχου η κατάσταση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να λέμε φίλτατοι, πάνε να ανοίξουν οι οικονομίες με αυτά τα νούμερα παγκοσμίως.
Αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν.

Annotation 2020-04-29 035232.jpg

Annotation 2020-04-29 035444.jpg

Επεξ/σία από rosgr100
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, rosgr100 είπε

Να σε πληροφορήσω ότι είχα στα σκαριά εγχείρημα το οποίο πήγε άκλαυτο λόγο του ότι άνηκε στον τουριστικό τομέα, έχασα αρκετά λεφτά, όποτε καταλαβαίνεις.
Επίσης σαν DJ αναμένεται να εργαστώ ξανά προς τα τέλη του χρόνου και αν.
Η ξενοδοχειακή μονάδα που εργάζομαι/εργαζόμουν 99% δεν θα ανοίξει.
Αρκετοί δημοσιογράφοι έχασαν τις δουλείες τους μέσα σε αυτούς και εγώ.
Και εχω και έξοδα/φορολογία να με κυνηγούν.

Επίσης εγώ δεν είχα την δυνατότητα να αποκρύπτω το εισόδημα μου και να φοροαποφευγω, ούτε να αποφεύγω την κοπή αποδείξεων με σκοπό να τσεπώνω τον ΦΠΑ και να το επωμίζονται οι μισθωτοί σαν και έμενα.

Τώρα τα "ανοίγματα" σου σαν επιχειρηματίας θέλω να ελπίζω οτι δεν περιμένεις να στα πληρώσουμε και αυτά εμείς. Νομίζω όσα κλέβετε και επωμίζονται οι υπόλοιποι μεσώ φόρων αρκούν.
Τώρα αν είσαι από αυτούς που (μάλλον έχεις συνεργείο που όντως είναι ανοιχτά😏) πάντα κόβουν απόδειξη (εκτός αντιπροσωπίας δεν μου έχουν κόψει πότε αν δεν την ζητήσω) ζήτω συγνώμη.

οχι φιλε στο ινσομνια ειναι τα καλυτερα αφεντικα, ολοι καλωπληρωτες, στην ωρα τους κλπ κλπ, ολα αυτα που βλεπουμε στην αγορα εργασιας δεν υπαρχουν στο ινσομνια εδω μεσα εχουμε μονο τους τιμιους

Επεξ/σία από splanis
  • Like 9
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...