Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Twoface είπε

Όταν με το καλό  αποκτήσεις επιχειρήση τα ξανά λέμε. 

Γιατί τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις πως είναι να μπαίνεις μέσα 2000€ ΤΟ ΜΗΝΑ.  

Να σε πληροφορήσω ότι είχα στα σκαριά εγχείρημα το οποίο πήγε άκλαυτο λόγο του ότι άνηκε στον τουριστικό τομέα, έχασα αρκετά λεφτά, όποτε καταλαβαίνεις.
Επίσης σαν DJ αναμένεται να εργαστώ ξανά προς τα τέλη του χρόνου και αν.
Η ξενοδοχειακή μονάδα που εργάζομαι/εργαζόμουν 99% δεν θα ανοίξει.
Αρκετοί δημοσιογράφοι έχασαν τις δουλείες τους μέσα σε αυτούς και εγώ.
Και εχω και έξοδα/φορολογία να με κυνηγούν.

Επίσης εγώ δεν είχα την δυνατότητα να αποκρύπτω το εισόδημα μου και να φοροαποφευγω, ούτε να αποφεύγω την κοπή αποδείξεων με σκοπό να τσεπώνω τον ΦΠΑ και να το επωμίζονται οι μισθωτοί σαν και έμενα.

Τώρα τα "ανοίγματα" σου σαν επιχειρηματίας θέλω να ελπίζω οτι δεν περιμένεις να στα πληρώσουμε και αυτά εμείς. Νομίζω όσα κλέβετε και επωμίζονται οι υπόλοιποι μεσώ φόρων αρκούν.
Τώρα αν είσαι από αυτούς που (μάλλον έχεις συνεργείο που όντως είναι ανοιχτά😏) πάντα κόβουν απόδειξη (εκτός αντιπροσωπίας δεν μου έχουν κόψει πότε αν δεν την ζητήσω) ζήτω συγνώμη.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Nαι. Ο Τουρκος αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα ισχυρό πιόνι στη σκακιέρα των συμφερόντων και για αυτό δεν έχει ποτέ κυρώσεις. Και capital control να κάνει, θα το ρίξει στους κακους Ευρωπαίους που δε παίρνουν τους καημένους τους μετανάστες. Μιλάμε για χωρα με πολυ ισχυρή προπαγάνδα που σε κάποιες περιπτώσεις πείθει και τους Ευρωπαίους.

Η προπαγανδα ειναι για εσωτερικη καταναλωση, με τους ευρωπαιους κανουν bisness. Απλα νομιζω οτι οι περισσοτερες χωρες εχουν σοβαρα οικονομικα προβληματα γι αυτο σου εγραψα. Και τους τουρκους τους αναφερω διοτι ειναι στους g20 οποτε φανταζομαι τι γινεται για τους υπολοιπους.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Natha είπε

Θα ανοίξουν λέει οι χώροι εστίασης και τα ξενοδοχεία, αλλά θα πρέπει να φοράει το προσωπικό μάσκα. Δηλαδή θα δουλεύει ο άλλος στην κουζίνα με 40 βαθμούς (χωρίς υπερβολή), μπροστά του να καίει η σχάρα και τα μάτια, για 8-10 ώρες φορώντας μάσκα, χωρίς να πάθει ασφυξία ας πούμε.

Η εστίαση έχει πρακτικά σοβαρό πρόβλημα από όπου και να το πιάσεις. Μπάζει από παντού. 

Αυτό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι να δούμε ότι με το άνοιγμα και τον καλό καιρό η διασπορά κρατιέται χαμηλά, οπότε να χαλαρώσει και η φοβία του κόσμου. Wishfull thinking είναι αλλά τι άλλο να πω;

Με τα τωρινά δεδομένα, εστίαση δεν βλέπω να υπάρχει. Τα καφέ ίσως κάτι κάνουν αλλά και πάλι με χίλια ζόρια. Σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε πολύ καλή εικόνα για το πως εξελίσσεται η διασπορά. Πολλές χώρες μπαίνουν σε αυτή την φάση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Curtis76 είπε

Πλακα εχιες τωρα, εσυ μου ειπες οτι εκανες ερωτηση σε συγκεκριμενο κοινο σε δημοσια συνομιλια. Τι σε χαλαει που σου γραφω σχολιο. Αν σε χαλαει φτιαξε club λογικα πραγματα. Θα απανταω σε οποιον θελω και οσες φορες θελω, δε θα σε ρωτησω pffff

Αρα απαντας απλα γιατι θες να σχολιασεις στο μηνυμα κατι χωρις ομως να απαντας επι της ουσιας σε κατι πολυ απλο. 

Φυσικα και μπορεις να σχολιάζεις οποιο μηνυμα θες και σε οποιον θες και οσες φορες θες δεν υπονόησα το αντίθετο και εγω αντίστοιχα μπορω φυσικα να σε αγνοώ και να θεωρω αυτο που απαντας ακυρο.

Δημοσ.

2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Η προπαγανδα ειναι για εσωτερικη καταναλωση, με τους ευρωπαιους κανουν bisness. Απλα νομιζω οτι οι περισσοτερες χωρες εχουν σοβαρα οικονομικα προβληματα γι αυτο σου εγραψα. Και τους τουρκους τους αναφερω διοτι ειναι στους g20 οποτε φανταζομαι τι γινεται για τους υπολοιπους.

Δεν είναι στους G20 γιατί έχουν την τρομερή οικονομία. Έχουν μέτρια οικονομία, μεγάλο μέγεθος πληθυσμού και από τις καλύτερες στρατηγικά θέσεις στον πλανήτη. Είναι ακριβώς το μεταίχμιο ανατολής και δύσης. Εκεί είναι το μεγαλύτερο τους ατού. 

Συμφωνώ ότι η προπαγάνδα που κάνουν είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Όλοι έξω ξέρουν τι συμβαίνει πραγματικά και δεν τους νοιάζει. Φτηνά εργατικά χέρια προσφέρουν δίπλα στην Ευρώπη. Η Ινδία στην πόρτα μας. Πολλές δουλειές με τους Γερμανιούς, στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ. Κατά τα άλλα ένα ατελείωτο μπάχαλο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Η εστίαση έχει πρακτικά σοβαρό πρόβλημα από όπου και να το πιάσεις. Μπάζει από παντού. 

Αυτό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι να δούμε ότι με το άνοιγμα και τον καλό καιρό η διασπορά κρατιέται χαμηλά, οπότε να χαλαρώσει και η φοβία του κόσμου. Wishfull thinking είναι αλλά τι άλλο να πω;

Με τα τωρινά δεδομένα, εστίαση δεν βλέπω να υπάρχει. Τα καφέ ίσως κάτι κάνουν αλλά και πάλι με χίλια ζόρια. Σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε πολύ καλή εικόνα για το πως εξελίσσεται η διασπορά. Πολλές χώρες μπαίνουν σε αυτή την φάση.

Έτσι ακριβώς. Ακόμα κι αν ανοίξουν τα εστιατόρια, κι ακόμα κι αν πάει κόσμος να φάει, τα μέτρα που ανακοινώνουν είναι αδύνατον να εφαρμοστούν. Απλά θα είναι οι μάγειρες με μια μάσκα στην τσέπη κι άμα έρθει έλεγχος θα τη φοράνε εκείνη τη στιγμή. 

Αλλά ακόμα και στα καφέ δηλαδή θα είναι ο σερβιτόρος ντάλα ζέστη με μια μάσκα σε όλη του τη βάρδια; Αν είσαι σε χώρο με κλιματισμό κάτι γίνεται, αλλιώς δύσκολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως εχω μάθει ως τώρα τέσσερα μεγάλα τουριστικά καταλύματα δε θα ανοίξουν καθόλου στην Κέρκυρα.
Επίσης στην περιοχή Έρμονες της Κέρκυρας δεν θα ανοίξει κανένα ξενοδοχείο.

Δράμα η κατάσταση στον Τουρισμό.

Μέχρι τώρα έχουν ειδοποιήσει γνωστό μου μόνο από ένα ξενοδοχείο εδώ και 1-2 βδομάδες* ότι θα ανοίξουν μάλλον 1 Ιουλίου. (*που το ήξεραν άραγε τα περί 1ης Ιουλίου πριν ανακοινωθούν τα μετρά;)

Επεξ/σία από rosgr100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ADHD είπε

Να ρωτήσω κάτι εγώ, νομίζω ότι το θέμα των σχολείων είναι πρόβλημα για αρκετούς και το αναγνωρίζω όπως και αρκετά άλλα πράγματα, όμως με δεδομένο ότι ο ιός χωρίς αποτελεσματικό εμβόλιο θα συνεχίζει να υπάρχει και πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος έξαρσης ποια είναι η πρόταση σας?? Lock-down μέχρι το εμβόλιο?? 

Αν γίνεται με τα τωρινά δεδομένα και την ισχύ Ελλάδος για να είμαστε ρεαλιστές όχι τι κάνει πχ η Βόρεια Κορέα κλπ

Δεν είπε κανείς πως το γενικό lock-down είναι η λύση.

Λύσεις ψάχνουμε να βρούμε όλοι όσοι έχουμε παιδιά κ πρέπει να τα αφήσουμε σε παππούδες για τον χ,ψ λόγο μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.Λύση θα ήταν να συνεχιστεί η εργασία από το σπίτι όπου είναι εφικτό.Λύση θα ήταν να συνεχιστούν  οι άδειες ειδικού σκοπού .Λύση θα ήταν να δοθούν οδηγίες στους εργοδότες για ευέλικτα ωράρια ή εκ περιτροπής με συνεννόηση μεταξύ των εργαζομένων που έχουν παιδιά.Αυτά μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα τώρα.

Γενικά θα θελα η πολιτεία να προνοήσει για να μπορέσουμε να στείλουμε τα παιδιά σχολείο κ να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα  χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες κ ηλικιωμένους.

Αν δεν υπάρξουν λύσεις από την πολιτεία, λύση είναι να μη τα στείλουμε σχολείο με προσωπική μας ευθύνη .Με ό,τι συνεπάγεται αυτό..Γιατί μη ξεχνάμε...υπάρχουν κ γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες..

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ADHD είπε

Αρα απαντας απλα γιατι θες να σχολιασεις στο μηνυμα κατι χωρις ομως να απαντας επι της ουσιας σε κατι πολυ απλο. 

Φυσικα και μπορεις να σχολιάζεις οποιο μηνυμα θες και σε οποιον θες και οσες φορες θες δεν υπονόησα το αντίθετο και εγω αντίστοιχα μπορω φυσικα να σε αγνοώ και να θεωρω αυτο που απαντας ακυρο.

Οκ αρα δεν αναφερεσαι σε συγκεκριμενο κοινο αλλα σε οσους θελουν να γραψουν.  Τωρα για  το σχολιο μου, το ερωτημα σου ειχε δυο σκελη, στο πρωτο δεν θελω να απαντησω, ας παρεις απαντηση απο οποιον θεωρει οτι μπορει να απνατησει, για το δευτερο σκελος απαντησα δημοσια, εσυ μπορει να μην το καταλαβες αλλος μπορει να το καταλαβε οποτε απλα θα μπορουσες να με αγνοησεις αντι να καθομαστε τοση ωρα να παιζουμε.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

Όπως εχω μάθει ως τώρα τέσσερα μεγάλα τουριστικά καταλύματα δε θα ανοίξουν καθόλου.
Στην περιοχή Έρμονες της Κέρκυρας δεν θα ανοίξει κανένα ξενοδοχείο.

Δράμα η κατάσταση στον Τουρισμό.
Μέχρι τώρα έχουν ειδοποιήσει γνωστό μου εδώ και 1-2 βδομάδες* ότι θα ανοίξουν μάλλον 1 Ιουλίου. (*που το ήξεραν άραγε τα περί 1ης Ιουλίου πριν ανακοινωθούν τα μετρά;)

Πέρα απ' την απορία του ποιος θα αφήσει τη χώρα του και θα πάει εξωτερικό για διακοπές μετά από την άνοιξη που περάσαμε.

Και μόνο αν (ορθώς) απαγορευτούν οι μπουφέδες στα ξενοδοχεία, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι τόσο δαπανηρές που δεν νομίζω να συμφέρει να ανοίξει το ξενοδοχείο. Εκτός αν δούλευαν έτσι κι αλλιώς αλα καρτ και κάνουν κάποιες μικροαλλαγές.

Δημοσ.

Δηλαδή θα γίνονται έλεγχοι σε supermarkets, εστιατόρια, καφετέριες, και σε όλες τέλος πάντων τις επιχειρήσεις.

Και όλα αυτά για να δουν αν φοράμε μάσκες και αν τηρούμε αποστάσεις.

Γιατί δεν το βλέπω εφικτό;

Εδώ γίνονταν έλεγχοι μόνο στους δρόμους τόσες μέρες και θεωρώ ότι ελέγχθηκε μικρό ποσοστό.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Δηλαδή θα γίνονται έλεγχοι σε supermarkets, εστιατόρια, καφετέριες, και σε όλες τέλος πάντων τις επιχειρήσεις.

Εδώ γίνονταν έλεγχοι μόνο στους δρόμους τόσες μέρες και θεωρώ ότι ελέγχθηκε μικρό ποσοστό.

Μπορεις να σκεφτεις μερκα πιθανα ενδεχομενα για το πως θα εξελιχθει η κατασταση? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Να 'χαμέ να λέμε θα είναι οι υποτιθέμενοι έλεγχοι. Είναι προφανές.
Τα περισσότερα από αυτά που εξαγγέλθηκαν είναι ανεφάρμοστα.
Θα έχουμε κάποιους έλεγχους για να παρουσιαστούν από τα ΜΜΕ και μετά το χάος.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...