Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dazed είπε

Εδω ειναι που επρεπε να εχει δουλεψει η πολιτεια πριν αποφασισει χαλαρωμα μετρων και φυσικα πεταξε το μπαλακι στην ατομικη ευθυνη, λες και ειναι επιλογη σου τι θα κανεις με το παιδι αν πρεπει να πας για δουλεια.

Ωραία, δε δούλεψε πάνω σε αυτό.

Τώρα τι κάνουμε;

Αποψάρες βλέπω, πιθανές λύσεις δε βλέπω.

28 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Πάντως είστε τυχεροί αν έχετε ωράριο που συμπέφτει με αυτό των σχολείων..οι περισσότεροι δεν έχουν..ειδικά αν δουλεύουν βάρδιες..κ αν μεγαλώνει κ ένας μόνο γονέας τα παιδιά άστα ..

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ναι, είναι τυχεροί όσοι έχουν πρωινά ωράρια. Τώρα τι γίνεται όμως;

Μα τώρα είναι που βολεύουν οι βάρδιες.

29 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Οπότε ο καθένας έχει τα δίκια του..

Αφού έχει ο καθένας τα δίκια του, λέτε εσείς τις αποψάρες μας να λέμε κι εμείς τις δικές μας.

Εσύ απ' ότι κατάλαβα είσαι μάνα που κρατάς η ίδια το παιδί σου, ή τουλάχιστον θα το κάνεις από εδώ και πέρα.

Οπότε αν ισχύει το έχεις λυμένο αυτό το θέμα οπότε κοιτάς τα υπόλοιπα άλυτα που έχεις.

Ε, αυτό κάνουν όλοι αλλά δε θέλετε να το αποδεχθείτε.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, 1comment είπε

Πολύ μακρυά το πήγες.... Καταρχήν μπορεί να βγει ποτέ εμβόλιο όπως δεν βγήκε με τον άλλο κορονοϊό το 2003. Μπορεί αυτά τα μέτρα να ήρθαν για να μείνουν...για πάντα!

9.5% chance of death (all countries)
Frequency 8,098 cases
Deaths 774

Ο πρώτος sars είχε 8000 υποθέσεις.

Τώρα έχουμε φτάσει τα 3 εκατομμύρια υποθέσεις με τον 2,lockdown και οικονομίες στο γύψο.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι το ίδιο,110 εταιρίες δουλεύουν σε εμβόλια και φάρμακα.το Εμβόλιο θα κυκλοφορήσει και θα είναι υποχρεωτικό για όλους,μπορεί να έχεις τύπου υγειονομικό διαβατήριο που πιστοποιεί το αν εμβολιάστηκες,η να ειδοποιούν ηλεκτρονικά το κράτος ότι ο τάδε εμβολιαστηκε.

Αυτές είναι δικές μου σκέψεις,πιστεύω πως κάποιες θα γίνουν.

Επεξ/σία από lionheart20
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, logistoulis said:

Το ίδιο είπαν και για τα ΚΤΕΟ που η φοροδιαφυγή είναι ανύπαρκτη

Δεν έχουν καμιά σημασία αυτά..

Άμα ζεις εκτός Αθήνας το βρίσκω αρκετά πιθανό ο γιατρός σου να είναι Αθήνα

Το θέμα δεν είναι αν είναι πιθανό ή όχι (προσωπικά ξέρω αρκετά άτομα που πηγαίνουν Αθήνα για γιατρούς), αλλά τι προβλέπεται από το νόμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, techPro είπε

Δηλαδή επιτρεπόταν πάντα η επίσκεψη σε γιατρό εκτός νομού;

Εκτός περ. ενότητας, όχι νομού. Φυσικά, επιτρέπεται να πας όπου θέλεις με τα κατάλληλα δικαιολογητικά και βεβαίωση.

3 λεπτά πριν, techPro είπε

Το θέμα δεν είναι αν είναι πιθανό ή όχι (προσωπικά ξέρω αρκετά άτομα που πηγαίνουν Αθήνα για γιατρούς), αλλά τι προβλέπεται από το νόμο.

Είπαμε, κυκλοφορείς και πας όπου θες με τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Η αδικαιολογητη μετακίνηση τιμωρείται.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Ωραία, δε δούλεψε πάνω σε αυτό.

Τώρα τι κάνουμε;

Αποψάρες βλέπω, πιθανές λύσεις δε βλέπω.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ναι, είναι τυχεροί όσοι έχουν πρωινά ωράρια. Τώρα τι γίνεται όμως;

Μα τώρα είναι που βολεύουν οι βάρδιες.

Αφού έχει ο καθένας τα δίκια του, λέτε εσείς τις αποψάρες μας να λέμε κι εμείς τις δικές μας.

Εσύ απ' ότι κατάλαβα είσαι μάνα που κρατάς η ίδια το παιδί σου, ή τουλάχιστον θα το κάνεις από εδώ και πέρα.

Οπότε αν ισχύει το έχεις λυμένο αυτό το θέμα οπότε κοιτάς τα υπόλοιπα άλυτα που έχεις.

Ε, αυτό κάνουν όλοι αλλά δε θέλετε να το αποδεχθείτε.

Δεν νομίζω να διαφώνησα μαζί σου εξαρχής.Κ σε άλλο post σου είχα γράψει πως εχεις τα δίκια σου.

Λύση το κράτος δίνει αφού τα σχολεία θ ανοίξουν όλα μέχρι τέλος Μαΐου..οπότε σας δόθηκε η λύση.

Κάποιοι άλλοι θα βρούμε λύση μόνοι μας,π.χ. να μη τα στείλουμε σχολείο.

Οι βάρδιες βολεύουν όταν μπορούν κ οι δυο γονείς να συμμετέχουν στο μεγάλωμα των παιδιών..σε αντίθετη περίπτωση χρειάζεσαι γιαγιά παππού νταντά ή ανεργία..διαλέγω κ παίρνω.

Δημοσ.
Just now, 1comment said:

Εκτός περ, ενότητας, όχι νομού. Φυσικά, επιτρέπεται να πας όπου θέλεις με τα κατάλληλα δικαιολογητικά και βεβαίωση.

Ποια είναι τα κατάλληλα δικαιολογητικά; Βασικά μόνο η βεβαίωση μετακίνησης που υπογράφει το ίδιο το άτομο που μετακινείται. Δε νομίζω πως απαιτείται κάτι επιπλέον. Οπότε έτσι θεωρητικά θα μπορούσε να μετακινηθεί κανείς κι εκτός νομού για επίσκεψη για γιατρό. Εγώ είχα την εντύπωση πως ήταν δυνατή η μετακίνηση μόνο σε γιατρούς εντός της πόλεως...

Όσο για μέσα στις ίδιες τις πόλεις τυπικοί ήταν πάντα οι έλεγχοι. Λίγα δευτερόλεπτα για την επίδειξη της βεβαίωσης κι αυτό ήταν.

7 minutes ago, 1comment said:

Είπαμε, κυκλοφορείς και πας όπου θες με τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Η αδικαιολογητη μετακίνηση τιμωρείται.

Εδώ υπεισέρχεται το θέμα του ορισμού της άσκοπης μετακίνησης. Αν δηλώσεις πάω supermarket στη διπλανή πόλη, 1 ώρα δρόμο, μάλλον αυτό δε θα γίνει δεκτό. Ομοίως και για γιατρό θα μπορούσαν να πουν εκτάκτως βρες κάποιον στην πόλη σου, εκτός κι αν πρόκειται για ιατρικές υπηρεσίες που δεν υπάρχουν διαθέσιμες.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Λύση το κράτος δίνει αφού τα σχολεία θ ανοίξουν όλα μέχρι τέλος Μαΐου..οπότε σας δόθηκε η λύση.

Αυτη τη στιγμη δεν έχει δωσει λύση. Περιμένουμε αυριο τι θα ειπωθει. Για τα δημοτικά ειπαν οτι ΜΠΟΡΕΙ και για τα ειδικά δεν έχει ακουστει τιποτα!

Αντιλαμβάνεσθε οτι η αγωνια εργαζόμενων και μη γονιων ειναι στο κατακόρυφο αυτη τη στιγμη.

Για την ιστορία, αν για τα δημοτικά η εξ αποστάσεως δεν ενδεικνύτε για τα ειδικά είναι άχρηστη

Και πάντα υπάρχει το μεγάλο ερωτηματικό "γιατι οχι τωρα και ναι τον Σεπτέμβρη. Τι θα έχει αλλάξει ως τοτε"?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αυτη τη στιγμη δεν έχει δωσει λύση. Περιμένουμε αυριο τι θα ειπωθει. Για τα δημοτικά ειπαν οτι ΜΠΟΡΕΙ και για τα ειδικά δεν έχει ακουστει τιποτα!

Αντιλαμβάνεσθε οτι η αγωνια εργαζόμενων και μη γονιων ειναι στο κατακόρυφο αυτη τη στιγμη.

Για την ιστορία, αν για τα δημοτικά η εξ αποστάσεως δεν ενδεικνύτε για τα ειδικά είναι άχρηστη

Και πάντα υπάρχει το μεγάλο ερωτηματικό "γιατι οχι τωρα και ναι τον Σεπτέμβρη. Τι θα έχει αλλάξει ως τοτε"?

Για μένα προσωπικά κ πολλούς άλλους με τα ίδια θέματα με τα δικά μου  δεν θα έχει αλλάξει κάτι κ για τον Σεπτέμβριο.Εκτός αν το περάσουμε κ αποδειχτεί πως έχουμε αντισώματα κ δεν το ξανακολλάμε για χ διάστημα οπότε μπορούν να μείνουν με παππού γιαγιά χωρίς να τους βάζουν σε κίνδυνο.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Και θα ξαναπώ ότι για βρεφονηπιακούς και παιδικούς (που εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα) δεν έχει ειπωθεί τίποτα, μόνο για δημοτικά.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, phanispal είπε

Και θα ξαναπώ ότι για βρεφονηπιακούς και παιδικούς (που εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα) δεν έχει ειπωθεί τίποτα, μόνο για δημοτικά.

"Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστοί και η επαναλειτουργία τους θα επανακαθοριστεί σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εξέλιξη."

Δυστυχώς μονο αυτά ξέρουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Αδυνατώ να κατανοήσω την εμμονή με το άνοιγμα των σχολείων, πέραν ίσως της ανάγκης για αποφυγή «ταπείνωσης» της wonder child υπουργού μας στο πρώτο της κιόλας outing. Η προσπάθεια να περισωθεί μια ήδη χαμένη χρονιά είναι εντελώς μάταιη και φοβάμαι πως θα μας κοστίσει πολύ in the long run.

Παρεπιπτόντως, αυτό με την διατήρηση του περιορισμού στις μετακινήσεις εκτός νομών ήταν πολύ dick move εκ μέρους τους. Ήμουν έτοιμος να πάω ταξιδάκι την Πρωτομαγιά και να γυρίσω κυριλέ την Τρίτη, διάβαζα σε όλα τα κυβερνητικά σάιτ πως δεν θα είχα πρόβλημα, είχα κάνει το προγραμματάκι μου και ξαφνικά με ακυρώνουν έτσι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, devanir είπε

Αδυνατώ να κατανοήσω την εμμονή με το άνοιγμα των σχολείων, πέραν ίσως της ανάγκης για αποφυγή «ταπείνωσης» της wonder child υπουργού μας στο πρώτο της κιόλας outing. Η προσπάθεια να περισωθεί μια ήδη χαμένη χρονιά είναι εντελώς μάταιη και φοβάμαι πως θα μας κοστίσει πολύ in the long run.

Παρεπιπτόντως, αυτό με την διατήρηση του περιορισμού στις μετακινήσεις εκτός νομών ήταν πολύ dick move εκ μέρους τους. Ήμουν έτοιμος να πάω ταξιδάκι την Πρωτομαγιά και να γυρίσω κυριλέ την Τρίτη, διάβαζα σε όλα τα κυβερνητικά σάιτ πως δεν θα είχα πρόβλημα, είχα κάνει το προγραμματάκι μου και ξαφνικά με ακυρώνουν έτσι. 

η εμμονη της υπουργου δε γινεται για τα παιδια ή τη μαθηση αλλα για τους γονεις που πρεπει να τα παρκαρουν καπου (ειδικα τωρα που θα γυρισουν ολοι στις μπιζνες...ή οχι ολοι αλλα οσοι εχουν εργασια)!!

οποτε σκεφτονται οτι αφου ειναι τα παρκαρουν καπου, ας μην ειναι στα μπαρμπαδια αλλα στους δασκαλους.

σκεψου ποσος κοσμος που δουλευε ή δουλευει κ τρελαθηκε με το λοκνταουν για το που θα γινει το ξεφορτωμα...

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ.
12 ώρες πριν, lovesucks είπε

Δεν είναι μόνο στο θέμα μάσκα που μας τα γύρισαν..δείτε κ για τα σχολεία τι έλεγαν..

Για τα σχολεία υπάρχει απάντηση γιατί τώρα δεν είναι κέντρα διασποράς ενώ ήταν πριν δυο μήνες;

Και για τα σχολεια ειπαν, οποιος καταλαβε καταλαβε.

12 ώρες πριν, skiabox είπε

Ο covid έχει 98% ίδιο γονιδίωμα με ιό που είχαν καταγράψει στις νυχτερίδες.

Δείτε το καταπληκτικό documentary series που ξεκίνησε το netflix!

Και ο χιμαπτης 99% ιδιο με του ανθρωπου. 2% διαφορα μπορει να ειναι τεραστεια, μονο γιατρος μπορει πραγματικα να καταλαβει τετοιες πληροφοριες.

12 ώρες πριν, BrocasHelm είπε

Ορισμός της κωλοτούμπας είναι βασικά.

Επίσης αυτό το "Τους εμπιστευόμαστε και συνεχίζουμε" είναι λίγο τρομακτικό. Γιατί δεν έχουν δώσει δείγματα που τους κάνουν άξιους εμπιστοσύνης.

Ευτυχως που ειναι ελαχιστοι αυτοι που βλεπουν κωλοτουμες τα προφανη

10 ώρες πριν, lovesucks είπε

Τελικά είμαστε πολλοί που θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως τους προηγούμενους δυο μήνες.

Συνειδητά για να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας κ την υγεία μας κ για όσο μας επιτρέπεται.

Αυτό ορίζει η παιδεία μου .Να προστατεύω τα παιδιά μου κ τους γονείς μου  κ  παράλληλα να μην αποτελέσω αιτία να νοσήσει κάποιος εξαιτίας μου.Να μη χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να ζήσουν άλλα 30 κ 40χρόνια ..Είμαι σταθερή στην παραπάνω άποψη απ"όταν ήρθε ο ιος εδώ.Δεν ρισκάρω ζωές και δεν αλλάζω γνώμη όπως ορίζει ο Τσιόδρας κ ο κάθε ένας εκεί πάνω που μας πάνε όπου τους βολεύει ανάλογα με το τι θέλουν να σώσουν.

Η ληξη της καραντινας παει μαζι με πιο αυστηρα ατομικα μετρα. Τωρα θα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα οχι πιο ευκολα. Βασικα μεχρι να βρεθει το εμβολιο θα υπαρχει προβλημα και μακαρι το καλοκαιρι να αποτελει ενα μικρο διαλειμμα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Δεν υπήρχαν μάσκες για νοσηλευτές και γιατρούς και γίνονταν "πειρατίες" και κατασχέσεις σε φορτία με μάσκες στα σύνορα από τα διάφορα κράτη!

Εκτινάχτηκαν οι τιμές τους χωρίς να είναι υποχρεωτικές!

Φαντάζεστε τί θα γινόταν αν έπρεπε υποχρεωτικά να φοράμε όλοι μάσκες?

Θα σκοτωνόμασταν μεταξύ μας για μία μάσκα!!!

Αρκούσε η πάνινη μάσκα. Για την προστασία των άλλων με το σκεπτικό ότι όλοι μπορεί να είναι φορείς.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι εγώ, νομίζω ότι το θέμα των σχολείων είναι πρόβλημα για αρκετούς και το αναγνωρίζω όπως και αρκετά άλλα πράγματα, όμως με δεδομένο ότι ο ιός χωρίς αποτελεσματικό εμβόλιο θα συνεχίζει να υπάρχει και πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος έξαρσης ποια είναι η πρόταση σας?? Lock-down μέχρι το εμβόλιο?? 

Αν γίνεται με τα τωρινά δεδομένα και την ισχύ Ελλάδος για να είμαστε ρεαλιστές όχι τι κάνει πχ η Βόρεια Κορέα κλπ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...