Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Έμπαινες μέσα 2.000€ το μήνα γιατί όμως; Για να μην υπάρξει εξάπλωση και απότομη κορύφωση. Αφού ακόμα και νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ με διάφορες ευπάθειες(και νεαρής ηλικίας ακόμα) πεθαίνουν.

Τώρα σου λένε ότι θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή παρά τον μη μηδενισμό των κρουσμάτων, ΑΡΚΕΙ να φοράνε όλοι μάσκες. Δηλαδή, αν βήχουν όλοι μέσα από τις μάσκες και ξύνουν το πρόσωπό τους μέσα από αυτές δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα και νέο peak. Εμμέσως αυτό ομολογούν.

Δεν μπορούσαν τουλάχιστον να το πουν αυτό εξαρχής και αντί να κλείσουν την οικονομία να έκλειναν μόνο σχολεία(λογω της απρόσεκτης συμπεριφοράς των παιδιών) μαζί με κάποιους περιορισμούς για τις επιχειρήσεις; Ήταν ανάγκη το καθολικό κλείσιμο; Η υποχρεωτική χρήση μάσκας έσωσε τις χώρες της Ασίας. Γιατί δεν το κάναμε και στην Ευρώπη είναι το θέμα.

ΔΕΝ έσωσε η υποχρεωτική χρήση μάσκας τις χώρες της Ασίας. Ούτε καν. Όλες οι χώρες που πήγαν καλά, είτε έκαναν πάρα πολύ καλή και αυστηρή ιχνηλάτηση, είτε είχαν εμπειρία από τον πρώτο SARS, είτε και τα δύο. Η ψηφιακή ιχνηλάτηση που έκαναν και τα μέτρα προστασίας που ήταν ΕΤΟΙΜΟΙ να πάρουν, δεν τα έχουμε δει στον ύπνο μας. Προφανώς και εμείς την επόμενη φορά (ελπίζω να αργήσει πάρα πολύ) θα είμαστε αντίστοιχα έτοιμοι.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Weiss είπε

Διαβάζω για προστιμο σε όσους δε φοράνε μάσκα εκεί που προβλέπεται. Το ερώτημα είναι αν τη μάσκα είναι υποχρεωμένο το κατάστημα να δώσει στον πελάτη ή αν ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να τη φέρει από μόνος του. 

Με 2-5 ευρώ που έχει τώρα μια απλή μάσκα πόσο θα κοστίζει η αγορά που θα κάνεις για να έχεις δώρο μάσκα;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, 1comment είπε

Κι άλλη αντίφαση. Ο Μητσοτάκης είπε ότι απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εντός του νομού, ο Σκέρτσος που μίλησε μετά είπε ότι θα χρειάζεται sms για μετακίνηση εκτός περ. ενότητας. Δείτε το βίντεο στο 7.33

και εγω απο την στιγμη των ανακοινωσεων εκει εχω κολλησει.πραγματι δεν διευκρινιζει.μας ελεγαν οτι εντος νομου απαγορευοταν να μετακινηθεις και αυτο ισχυει μαλιστα ως 4 μαιου.δηλαδη αν θες να πας απο τα νοτια προαστεια της αθηνας πχ γλυφαδα στα βορεια στην κηφισια δεν μπορεις γιατι αλλαζεις περιφερειακη ενοτητα και το προστιμο ηταν 300 ευρω γιατι αλλαζες περιφερειακη ενοτητα.ουκ ολιγοι την πατησαν ετσι και πληρωσαν το προστιμο.

σημερα μας ελεγαν οτι εντος νομου θα μπορεις να μετακινηθεις.αλλα αυτος στο 7¨33 λεπτο ξανα τα ιδια μας λεει.

η αττικη να ξερετε χωριζεται σε 4 τομεις. βορειος,νοτιος,ανατολικος,δυτικος και αυτοι οι τομεις απαρτιζονται απο περιφερειακες ενοτητες.

τελικα μπορουμε να παμε απο τα βορεια προαστεια στα νοτια? απο τα δυτικα στα ανατολικα οπου αλλαζουν οι περιφερειακες ενοτητες ή οχι????

Δημοσ.

Αν τα μέτρα τηρηθούν αυστηρά απο όλους τότε ίσως καταφερουμε να μείνουμε ανοιχτά για μεγάλο διάστημα.

Αλλά μιλάμε για τους Έλληνες που δεν σέβονταν ούτε τον αντικαπνιστικο νόμο οπότε δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Λογικά θα τηρηθούν για καμία βδομάδα και μετά γιούρια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, dazed είπε

Με συγχωρειτε, απλα δεν εκανα ξεκαθαρο πως μιλαγα μονο για την τρεχουσα περιοδο και οχι για τα σχολεια γενικα. Προφανως και ειναι απαραιτητα και μακαρι να ηταν και σε καλυτερο επιπεδο. Το να ανοιξουν τωρα ομως μου φαινεται απιστευτα ριψοκινδυνο, και μαλιστα σε συνδιασμο με τις καλοκαιρινες διακοπες παππουδες, γιαγιαδες κλπ.

Ωραία, ας μην ανοίξουν σου λέω εγώ, παρόλο που ο Τσιόδρας είπε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες το άνοιγμα.

Παράλληλα ανοίγουν οι επιχειρήσεις και οι γονείς θα αρχίσουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους.

Πες μου ποιος θα τα κρατήσει.

Άντε πες κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να έχουν κοντά γιαγιά και παππού. Που και πάλι σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα κι αυτό ενέχει κινδύνους αφού είναι ευπαθείς ομάδες.

Εκείνοι που δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια, ούτε τα λεφτά για νταντά, τι θα τα κάνουν;

Λέμε κάτι για να το λέμε; Να ξέρω άμα είναι να ζητήσω από σένα, τον Kostasspil και τους υπόλοπους ομοϊδεάτες να μου παραχωρήσετε τη γυναίκα/κόρη/αδερφή/μάνα σας να μου προσέχει το παιδί, αφιλοκερδώς φυσικά.

Ή μπορούμε να κάνουμε και το άλλο. Να μην πηγαίνω για δουλειά, να κρατάω εγώ το παιδί μου και να μου πληρώνετε εσείς το μισθό μου.

Τι, όχι;

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sonikk είπε

και εγω απο την στιγμη των ανακοινωσεων εκει εχω κολλησει.πραγματι δεν διευκρινιζει.μας ελεγαν οτι εντος νομου απαγορευοταν να μετακινηθεις και αυτο ισχυει μαλιστα ως 4 μαιου.δηλαδη αν θες να πας απο τα νοτια προαστεια της αθηνας πχ γλυφαδα στα βορεια στην κηφισια δεν μπορεις γιατι αλλαζεις περιφερειακη ενοτητα και το προστιμο ηταν 300 ευρω γιατι αλλαζες περιφερειακη ενοτητα.ουκ ολιγοι την πατησαν ετσι και πληρωσαν το προστιμο.

σημερα μας ελεγαν οτι εντος νομου θα μπορεις να μετακινηθεις.αλλα αυτος στο 7¨33 λεπτο ξανα τα ιδια μας λεει.

η αττικη να ξερετε χωριζεται σε 4 τομεις. βορειος,νοτιος,ανατολικος,δυτικος και αυτοι οι τομεις απαρτιζονται απο περιφερειακες ενοτητες.

τελικα μπορουμε να παμε απο τα βορεια προαστεια στα νοτια? απο τα δυτικα στα ανατολικα οπου αλλαζουν οι περιφερειακες ενοτητες ή οχι????

Κοίτα, εγώ που χρειάστηκε, είχα βεβαίωση ότι πάω σε γιατρό και μου έκαναν 2 ερωτήσεις οι μπάτσοι στα διόδια (μόνο εκεί πέτυχα). Οπότε θα σου έλεγα βεβαίωση με κωδικό 1 και έχε και το Ε1 σου γιατί θα χρειαστεί για την επιστροφή.

Φαντάζομαι ότι μέχρι 4 μαιου θα βγει νόμος για όλα αυτά και θα διευκρινίζει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sonikk είπε

:( όντως δε θα μπορούμε οι της υπόλοιπης Αθήνας να πάμε προς τα νότια;?...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Καλύτερα, θέλετε να έρθετε όλοι θάλασσα ε;

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Locke_John είπε

έγινε σαφέστατη αναφορά για μετακινήσεις των πολιτών εντός του νομού που κατοικούν . Τι άλλο θέλετε για να γινει κατανοητό ?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ωραία, ας μην ανοίξουν σου λέω εγώ, παρόλο που ο Τσιόδρας είπε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες το άνοιγμα.

Παράλληλα ανοίγουν οι επιχειρήσεις και οι γονείς θα αρχίσουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους.

Άντε πες κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να έχουν κοντά γιαγιά και παππού. Που και πάλι σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα κι αυτό ενέχει κινδύνους αφού είναι ευπαθείς ομάδες.

Εκείνοι που δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια, ούτε τα λεφτά για νταντά, τι θα τα κάνουν;

Λέμε κάτι για να το λέμε; Να ξέρω άμα είναι να ζητήσω από σένα, τον Kostasspil και τους υπόλοπους ομοϊδεάτες να μου παραχωρήσετε τη γυναίκα/κόρη/αδερφή/μάνα σας να μου προσέχει το παιδί, αφιλοκερδώς φυσικά.

Τι, όχι;

Με βαση ολα αυτα που με χρεωνεις σαν δικα μου λεγομενα εγινε το αρχικο lockdown (οσο lockdown ητανε). Δεν ξερω γιατι σου φαινονται οτι ανηκουν σε καποια ιδεολογια και οτι ειμαι ομοϊδεατης με καποιον αλλο. Το οτι δημιουργουνται προβληματα ειναι προφανες, αλλα δεν λυνονται με το να παρουμε τεραστια ρισκα για ολους, επειδη καποι πρεπει να αφησουν καπου τα παιδια τους για να πανε να δουλεψουν. Εδω ειναι που επρεπε να εχει δουλεψει η πολιτεια πριν αποφασισει χαλαρωμα μετρων και φυσικα πεταξε το μπαλακι στην ατομικη ευθυνη, λες και ειναι επιλογη σου τι θα κανεις με το παιδι αν πρεπει να πας για δουλεια.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Λέμε κάτι για να το λέμε; Να ξέρω άμα είναι να ζητήσω από σένα, τον Kostasspil και τους υπόλοπους ομοϊδεάτες να μου παραχωρήσετε τη γυναίκα σας, την κόρη σας, την αδερφή σας, τη μάνα σας να μου προσέχει το παιδί, αφιλοκερδώς φυσικά.

Τι, όχι;

Δεν ενέχει κινδύνους για τις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με τα δικά μας λεγόμενα..Ότι ακούσαμε από τους επιστήμονες επαναλαμβάνουμε..Κ σήμερα ,πριν λίγο είπαν πως οι ευπαθείς κ ηλικιωμένοι παραμένουν σε καραντίνα..Οπότε αυτοί που τα αφήνουν σε παππου γιαγιά κ δεν έχουν λεφτά για νταντά τι θα κάνουν;;

Δίκιο έχεις κ συ...δίκιο έχουμε κ μεις..απλά όπως ξαναείπα ..το κράτος θα πρεπε να χε προνοήσει χρόνια τώρα γι αυτό όπως γίνεται κ σε άλλες χώρες.

Πάντως είστε τυχεροί αν έχετε ωράριο που συμπέφτει με αυτό των σχολείων..οι περισσότεροι δεν έχουν..ειδικά αν δουλεύουν βάρδιες..κ αν μεγαλώνει κ ένας μόνο γονέας τα παιδιά άστα ..

Οπότε ο καθένας έχει τα δίκια του..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paiktaras69 είπε

έγινε σαφέστατη αναφορά για μετακινήσεις των πολιτών εντός του νομού που κατοικούν . Τι άλλο θέλετε για να γινει κατανοητό ?

πού την ειδες την σαφηνεια ρε μεγαλε? 100 ατομα εχουν καταμπερδευτει σε πολλα site στο διαδικτυο! δεν διαβαζεις τιποτα εσυ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε

συμφωνώ ότι από στόματος πρωθυπουργού αυτό ακούστηκε. απλά επειδή αναφέρθηκαν σε "διαφορετικές" δηλώσεις κάποιου άλλου προκύπτει το "μπέρδεμα".

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρεσει ωρες ωρες, η ατομικη ευθυνη σε μερικους παει περιπατο. Μηπως  το αφεντικο μας να αρχισει πληρωνει και τα εισιτηρια για να παμε στην δουλεια, το καφεδακι που θα παραγγειλουμε, τα μεσημεριανο μας, το brunch (sic) μας. Αμα δεν θελετε, αφηστε καναν αλλο να παει στην θεση σας, με τετοια ανεργια που θα πεσει η μασκα θα ειναι το λιγοτερο προβλημα.

Έτσι, όποιος δεν φοράει μάσκα, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο θα βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 150 ευρώ.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και όποιες επειχειρήσεις προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Ακόμη, μάσκα υποχρεούνται να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Αυστηρή σύσταση προβλέπεται για τη χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πολίτες.

Επιπλέον αυστηρή σύσταση υπάρχει για τη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ελεγκτές θα έχουν επιφορτιστεί για την εφαρμογή του μέτρου.

Επίσης, καλούνται όλοι οι πολίτες 3ης ηλικίας να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι, αν και υπάρχει ισχυρή σύσταση για εκείνους να συνεχίσουν να μένουν σπίτι.

Επεξ/σία από christos_75
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dazed είπε

Με συγχωρειτε, απλα δεν εκανα ξεκαθαρο πως μιλαγα μονο για την τρεχουσα περιοδο και οχι για τα σχολεια γενικα. Προφανως και ειναι απαραιτητα και μακαρι να ηταν και σε καλυτερο επιπεδο. Το να ανοιξουν τωρα ομως μου φαινεται απιστευτα ριψοκινδυνο, και μαλιστα σε συνδιασμο με τις καλοκαιρινες διακοπες παππουδες, γιαγιαδες κλπ.

Mα, δε τσακωνόμαστε. Κουβέντα ειναι. :-)

Και κάτι ακομα για την εξ αποστάσεως που αρκετοι (και ειναι λογικο) δεν το γνωριζουν.

Η θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως έγινε μονο για τους ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ πουθενά εξ αποστάσεως εκπαίδευση ανηλίκων.

Οταν ένα παιδι πχ αρρωστήσει σοβαρά και πρέπει να μείνει σπιτι για πολλούς μήνες ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ή ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ στο σπιτι. Αν ειναι στο νοσοκομείο, πχ στο Παίδων, υπάρχει εκει σχολείο με διευθυντή και εκπαιδευτικους που υποστηρίζει το παιδί. (τα γράφω με κεφαλαία διοτι ειναι πολύ σημαντικά)

Οχι απλά δεν ενδεικνύτε η εξ αποστάσεως αλλά ειναι απαγορευτικη κανονικά.

Ζουμε κάποιες πολυ ιδιαίτερες ημέρες και ειναι προφανές πως υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για να μην αφηνουν τα δημοτικά να ανοίξουν. Ισα ίσα που ειναι τα πρώτα που έπρεπε να ανοιξουν. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...