Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gordonas είπε

Και για την μηνιγγίτιδα ισχύει αυτό. Μην αρχίσω και γράφω κατεβατά με ασθένειες που έχουν μεγαλύτερη ποσοστιαία πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά.

Ο Τσιόδρας έχει πει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στα παιδιά είναι απειροελάχιστο και επιβεβαιώνεται από όλο τον πλανήτη. Τι νόημα έχει να το προστατεύσεις από το "τίποτα";

Για σενα μπορεί να μην έχει νόημα.

Για μενα έχει τεράστια σημασία ως μάνα να προστατεύσω το παιδί μου από κάτι που δεν έχει θεραπεία κ εμβόλιο!δεν θα λογοδοτήσω σε κανέναν που θέλω να προστατέψω τα παιδιά μου .-

*Για τις περισσότερες ασθένειες που αναφέρεις ή θα μπορούσες ν"αναφέρεις υπάρχουν εμβόλια.

• Like 5
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως ολοι ειμαστε ισοι απεναντι στον ιο. Μπορει να ισχυει μπορει και οχι, οτι εχει σημασια και η εκθεση στο ιικο φορτιο.

Επομενως, εγω ως νεος αλλα με ασθμα, ισως να κινδυνευω.

11 λεπτά πριν, Teras1 είπε

Επειδή έχει ξεφύγει αυτός ο παραλογισμός με τις μάσκες ας εξετάσουμε κάποια ρεαλιστικά σενάρια της επόμενης μέρας.

Σενάριο έξοδος με φίλους.

Θέλετε να βγείτε με τρεις φίλους ή είστε μαζί με την/τον σύντροφό σας και βγαίνετε με φιλικά ζευγάρια. Προορισμός βόλτα και φαγητό/καφές/ποτό.

Περπατάτε με απόσταση δύο μέτρων ο ένας απο τον άλλο και μιλάτε φωνάζοντας μέσα απο τις μάσκες. 

Μα δεν χρειάζονται οι μάσκες σε εξωτερικό χώρο λέτε! Κι όμως: Αν ένας στην παρέα έχει τον ιό και τον μετάδωσει σε άλλον ακόμα και από την ομιλία, έχουμε διασπορά.

Φτάνετε στο μαγαζί. Πως θα καθήσετε ο ένας δύο μέτρα μακριά απο τον άλλο; Δεν θα γίνει. Θα φάτε/πιείτε με τις μάσκες; Όχι, θα τις βγάλετε. Διασπορά.

Σενάριο κουρείο/κομμωτήριο

Θα πάω εγώ με τη μάσκα μου υποχρεωτικά να κουρευτώ. Πως θα με κουρέψει ο μπαρμπέρης; Θα σηκώνει το λαστιχάκι πίσω για να περνάει το ψαλίδι και την μηχανή από κάτω ή θα βγάζω τη μάσκα και θα την κράταω στο στόμα με το χέρι μέχρι να τελειώσει; Διασπορά.

Θα απαγορευτεί το μούσι μιας και δεν φοριέται η μασκα με μούσι; Αν όχι, τότε πως θα μου φτιάξει το μούσι ο κουρέας με τη μάσκα αν δεν είναι απόφοιτος του Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry; Διασπορά. (Όποιος πει να πάρω ξυριστική να το φτιάχνω μονος μου ας προτείνει κανένα καλό μοντέλο τουλάχιστον).

Προτείνω να θεσπιστεί η υποχρεωτική εκμάθηση της νοηματικής για αυτή την νέα εποχή του καρναβ..της μάσκας που έρχεται. Για να είμαστε σίγουροι. 😀

Τετοιες σκεψεις εκανα κι εγω αυτες τις μερες. Οπως και να το σκεφτεις αν φορας μασκα πώς θα πιεις τον καφε σου, τη μπυρα σου κλπ αν εισαι σε εξωτερικο χωρο; Θα εχεις 3-4 μαζι σου, θα απομακρυνεσαι, θα πινεις και θα βαζεις μια καθαρη ενω βαζεις τη λερωμενη σε μια σακουλα;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Teras1 είπε

Επειδή έχει ξεφύγει αυτός ο παραλογισμός με τις μάσκες ας εξετάσουμε κάποια ρεαλιστικά σενάρια της επόμενης μέρας.

Θέλετε να βγείτε με τρεις φίλους ή είστε μαζί με την/τον σύντροφό σας και βγαίνετε με φιλικά ζευγάρια. Προορισμός βόλτα και φαγητό/καφές/ποτό.

Περπατάτε με απόσταση δύο μέτρων ο ένας απο τον άλλο και μιλάτε φωνάζοντας μέσα απο τις μάσκες. 

Μα δεν χρειάζονται οι μάσκες σε εξωτερικό χώρο λέτε! Κι όμως: Αν ένας στην παρέα έχει τον ιό και τον μετάδωσει σε άλλον ακόμα και από την ομιλία, έχουμε διασπορά.

Φτάνετε στο μαγαζί. Πως θα καθήσετε ο ένας δύο μέτρα μακριά απο τον άλλο; Δεν θα γίνει. Θα φάτε/πιείτε με τις μάσκες; Όχι, θα τις βγάλετε. Διασπορά.

Θεωρω αυτονοητο οτι ο καθενας θα εχει ενα κυκλο 5-10 ατομων (οικογενεια-φιλοι-εργασια) με τα οποια θα ερχεται σε πιο στενη επαφη, με οσες προφυλαξεις μπορει βεβαια. Ηδη συμβαινει σε ενα βαθμο.

Το σημαντικο ειναι να μη μεταδοθει ανεξελεγκτα σε ασυσχετιστους πολιτες και χαθει η μπαλα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, gordonas είπε

Και για την μηνιγγίτιδα ισχύει αυτό. Μην αρχίσω και γράφω κατεβατά με ασθένειες που έχουν μεγαλύτερη ποσοστιαία πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά.

Ο Τσιόδρας έχει πει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στα παιδιά είναι απειροελάχιστο και επιβεβαιώνεται από όλο τον πλανήτη. Τι νόημα έχει να προστατεύσεις το παιδί σου από το "τίποτα";

Πιο πολύ κινδυνεύουν από τροχαίο με το αυτοκίνητο. Να μου έλεγες για γονείς 50+ να το συζητήσω. Αλλά για τα παιδιά και γονείς μέχρι τα 50;

Καταρχήν δεν έχουμε επιδημία μηνιγγίτιδας,οπότε μην μπερδεύεσαι.

Και αν θες να εξετάσουμε τα ποσοστά που έχουμε με τις παρούσες συνθήκες να κολλήσει ένα παιδί αυτή την περίοδο κορωνοϊό με μηνιγγίτιδα και τι συνέπειες έχει στο περιβάλλον ενός παιδιού αν κολλήσει κορωνοϊό σε σχέση με την μηνιγγίτιδα.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταλλαχτεί ο ιός και να πλήττει και τα παιδάκια,υπάρχει η πιθανότητα να γίνει,έχεις κάποια εγγύηση ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.Από την στιγμή που έχουμε αυτή την πιθανότητα είσαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο για τα παιδιά σου;

Εγώ είμαι της άποψης καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν από την στιγμή που βρισκόμαστε σε θολά νερά με έναν ιό που δεν έχει θεραπεία.

Επεξ/σία από fawks0123
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα; Όποιος θέλει στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο, όποιος θέλει δεν τα στέλνει. Θα σου δώσουν επιλογές και για τα 2 και θα ορίσουν τις συνθήκες για να επιστρέψει κάποιο παιδί στο σχολείο (αντισηπτικά κλπ). Θεωρώ ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν πλέον είναι μικρές (RO ~ 0,7) αλλά είναι ακόμα υπολογίσιμες. Θα δούμε και θα πράξουμε.

Επεξ/σία από jokul7
  • Like 1
Δημοσ.

Κατά πως φαίνεται η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να δίνει για πάντα το επίδομα 800 ευρω ούτε τη μείωση του ενοικίου. Οπότε πάμε για άνοιγμα με όποιο κόστος από όσο καταλαβαίνω. Ακόμη κι αν οι λοιμωξιολόγοι πουν το αντίθετο, το κράτος δεν έχει λεφτά να στηρίξει τις κλειστές επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Πιστεύω ότι και άνοδο των κρουσμάτων να έχουμε, δεν θα ξαναπάμε σε γενικό lockdown. Ίσως σε τοπικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Κατά πως φαίνεται η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να δίνει για πάντα το επίδομα 800 ευρω ούτε τη μείωση του ενοικίου.

Οι ιδιοκτητες εδωσαν τη μειωση του ενοικιου,οχι η κυβερνηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Teras1 είπε

Σενάριο κουρείο/κομμωτήριο

Θα πάω εγώ με τη μάσκα μου υποχρεωτικά να κουρευτώ. Πως θα με κουρέψει ο μπαρμπέρης; Θα σηκώνει το λαστιχάκι πίσω για να περνάει το ψαλίδι και την μηχανή από κάτω ή θα βγάζω τη μάσκα και θα την κράταω στο στόμα με το χέρι μέχρι να τελειώσει; Διασπορά.

Θα απαγορευτεί το μούσι μιας και δεν φοριέται η μασκα με μούσι; Αν όχι, τότε πως θα μου φτιάξει το μούσι ο κουρέας με τη μάσκα αν δεν είναι απόφοιτος του Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry; Διασπορά. (Όποιος πει να πάρω ξυριστική να το φτιάχνω μονος μου ας προτείνει κανένα καλό μοντέλο τουλάχιστον).

Προτείνω να θεσπιστεί η υποχρεωτική εκμάθηση της νοηματικής για αυτή την νέα εποχή του καρναβ..της μάσκας που έρχεται. Για να είμαστε σίγουροι. 😀

Σιγά μην κάτσει κανένας να διευκρινίσει τέτοιες βλακείες. Θα πουν απλά μάσκα υποχρεωτική σε κλειστους χώρους αλλά για προφανείς λόγους δεν θα πουν για πρόστιμα, τιμωρίες κλπ. Βλέποντας και κάνοντας. Από κει και πέρα, προφανώς κάποιοι θα φοράνε και κάποιοι όχι. Όταν ο ίδιος ο Τσιόδρας πριν λίγες μέρες έλεγε να φοράνε μόνο οι ασθενείς κι όσοι είναι σε χώρους υγείας; Ξαφνικά γίνεται να λέει όλοι υποχρεωτικά έξω; Γίνεται, αλλά πολλοί δεν θα τον πάρουμε στα σοβαρά και δεν θα το τηρήσουμε. Και στα κουρεία προφανώς δεν θα τηρηθεί γιατί δεν γίνεται να κουρευτείς με μάσκα. Ο κουρέας πώς θα σου καθαρίσει το πρόσωπο από τις τρίχες; Αστεία πράγματα. Από τη στιγμή που θα τα ανοίξουν όλα, αποδέχονται διασπορά και αύξηση.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, fawks0123 είπε

Καταρχήν δεν έχουμε επιδημία μηνιγγίτιδας,οπότε μην μπερδεύεσαι.

Και αν θες να εξετάσουμε τα ποσοστά που έχουμε με τις παρούσες συνθήκες να κολλήσει ένα παιδί αυτή την περίοδο κορωνοϊό με μηνιγγίτιδα και τι συνέπειες έχει στο περιβάλλον ενός παιδιού αν κολλήσει κορωνοϊό σε σχέση με την μηνιγγίτιδα.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταλλαχτεί ο ιός και να πλήττει και τα παιδάκια,υπάρχει η πιθανότητα να γίνει,έχεις κάποια εγγύηση ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.Από την στιγμή που έχουμε αυτή την πιθανότητα είσαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο για τα παιδιά σου;

Εγώ είμαι της άποψης καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν από την στιγμή που βρισκόμαστε σε θολά νερά με έναν ιό που δεν έχει θεραπεία.

Δεν χρειάζεται να έχουμε επιδημία μηνιγγίτιδας. Δεν μπερδεύομαι. Υπάρχει μηνιγγίτιδα στην Ελλάδα και έχουμε κάθε χρόνο θύματα σε παιδικό πληθυσμό δυστυχώς.

Με τα ενδεχόμενα που γράφεις, δεν θα βγαίναμε από τα σπίτια μας. 

Το ποσοστό θνησιμότητας για ένα παιδάκι από τροχαίο είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει από τον SARS2. 

Δεν έχει καμία λογική να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το τίποτα (0,001% και ούτε). 

Επεξ/σία από gordonas
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ougxar είπε

Οι ιδιοκτητες εδωσαν τη μειωση του ενοικιου,οχι η κυβερνηση

Τι λες παιδάκι μου. Ψηφίστηκε με νόμο. Ότι και να έλεγαν οι ιδιοκτήτες, 40% θα παίρνανε.

Δημοσ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι κυρίως από την μετάδοση του ιού από το παιδί σε κάποιον μεγαλύτερο, όχι για το ίδιο το παιδί.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...