Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, gordonas είπε

Αν έχει αδερφό/αδερφή μεγαλύτερο, τι γίνεται; 

Το κάνετε για να προστατεύσετε το παιδί ή εσάς; Δεν μιλάω προσωπικά, γενικά ρωτάω σε όποιον έχει παιδάκι που πηγαίνει νηπιαγωγείο ή παιδικούς.

Αρχικά κανένας γονιός δεν θέλει να κολλήσει το παιδί του.-

Μετά έρχονται κ όλοι οι υπόλοιποι..

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 2
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Btw στο προηγούμενο μήνυμα περί φοιτητών να πω ότι εγώ σχεδίαζα να ξενοικιάσω τέλη Μαρτίου. Ήδη πληρώνω 2 μήνες ενοίκια και πάγια χωρίς λόγο. 

Edit: μόλις το σήκωσαν (επιτέλους) στο ΓΓΠΠ και μου είπαν να πάρω πάλι αύριο. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gordonas είπε

Αν έχει αδερφό/αδερφή μεγαλύτερο, τι γίνεται; 

Το κάνετε για να προστατεύσετε το παιδί ή εσάς; Δεν μιλάω προσωπικά, γενικά ρωτάω σε όποιον έχει παιδάκι που πηγαίνει νηπιαγωγείο ή παιδικούς.

Πάντως καλό είναι να περιμένουμε να δούμε τί θα πούνε για τα σχολεία. Κάπου άκουσα ότι δεν θα μετρήσουν απουσίες επομένως θα μπορεί το παιδί να μείνει στο σπίτι. Ειδικά του Γυμνασίου - Λυκείου δεν βλέπω το λόγο να πάνε. Τουλάχιστον για φέτος.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Αρχικά κανένας γονιός δεν θέλει να κολλήσει το παιδί του.-

Μετά έρχονται κ όλοι οι υπόλοιποι..

Με ποσοστά 0,0001%; 

Από μηνιγγίτιδα κινδυνεύει πολύ περισσότερο.

Δεν θα το βγάλεις έξω βόλτα; Δεν θα έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά; Θα είναι καραντίνα στο σπίτι; Μέχρι πότε; Μέχρι να βγει το εμβόλιο;

Έχω δύο παιδιά, νηπιαγωγείο και δημοτικό. Δεν βλέπω κανένα κίνδυνο για αυτά με τα σημερινά δεδομένα. Πολύ μικρός κίνδυνος υπάρχει για εμάς, αλλά μέχρι εκεί.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καιρός θα ήταν να καταργηθούν οι πανελλήνιες.θες φυσικό: πήγαινε δώσε εξετάσεις στο φυσικό

Θες μαθηματικό: δώσε μαθήματα εισαγωγής στα μαθηματικά κτλπ.

Όχι ο τραγελαφος που περάσαμε όλοι...

• Like 6
Δημοσ.

θα σας πω και εγω την εμπειρία μου με της μάσκες !!! στον χώρο εργασίας μου ..απο της αρχές φεβρουαριου ειχα παραγγείλει απο την αμαζον μερικές μασκες πάνινες με κατι καραγκιοζακια μπροστα ...ελεγαν στην περιγραφη για προστασία απο σκόνη βακτηρίδια ...άρχισα να της χρησιμοποιώ..καθε μερα , στην αρχή οταν ερχόμουν μονο σε επαφή με πελάτες και μετά που είδα οτι σοβαρεύουν τα πράγματα κάθε μέρα με το που έβγαινα από το σπίτι...κατα την επιστροφή της έβγαζα της έπλενα με καυτό νερό και σαπούνι και μετά απο 2 μερες της χρησιμοποιουσα  ξανά ..παντα έβαζα γάντια και έπλενα τα χέρια μου πάντα όταν ήταν εκτεθειμένα ...από το μαγαζί εως να κλείσουμε εδω και ενα μήνα και κατι..ειχαν αρρωστήσει 4 άτομα ..ευτυχώς όλοι είναι καλά ..οπότε παιδιά καλό είναι να φοράμε πάντα μάσκα ..εγώ πιστεύω οτι αυτη με γλίτωσε απο περιπέτειες ...συνήθεια είναι ..μετα απο μερικές φορές δεν το νιώθεις καν ..νομίζω οτι είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας 

Δημοσ.

η λυση ειναι απλη., προαγωγη για ολους στην επομενη ταξη και εισαγωγη σε πανεπιστημια με οτι βαθμο ειχαν 4μηνο και σε σχολη της επιλογης τους με βαση τις περσινες βασεις. ετσι δεν ανοιγουν τα σχολεια πριν απο τον σεπτεμβρη. απλα τα πραματα.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχει ξεφύγει αυτός ο παραλογισμός με τις μάσκες ας εξετάσουμε κάποια ρεαλιστικά σενάρια της επόμενης μέρας.

Σενάριο έξοδος με φίλους.

Θέλετε να βγείτε με τρεις φίλους ή είστε μαζί με την/τον σύντροφό σας και βγαίνετε με φιλικά ζευγάρια. Προορισμός βόλτα και φαγητό/καφές/ποτό.

Περπατάτε με απόσταση δύο μέτρων ο ένας απο τον άλλο και μιλάτε φωνάζοντας μέσα απο τις μάσκες. 

Μα δεν χρειάζονται οι μάσκες σε εξωτερικό χώρο λέτε! Κι όμως: Αν ένας στην παρέα έχει τον ιό και τον μετάδωσει σε άλλον ακόμα και από την ομιλία, έχουμε διασπορά.

Φτάνετε στο μαγαζί. Πως θα καθήσετε ο ένας δύο μέτρα μακριά απο τον άλλο; Δεν θα γίνει. Θα φάτε/πιείτε με τις μάσκες; Όχι, θα τις βγάλετε. Διασπορά.

Σενάριο κουρείο/κομμωτήριο

Θα πάω εγώ με τη μάσκα μου υποχρεωτικά να κουρευτώ. Πως θα με κουρέψει ο μπαρμπέρης; Θα σηκώνει το λαστιχάκι πίσω για να περνάει το ψαλίδι και την μηχανή από κάτω ή θα βγάζω τη μάσκα και θα την κράταω στο στόμα με το χέρι μέχρι να τελειώσει; Διασπορά.

Θα απαγορευτεί το μούσι μιας και δεν φοριέται η μασκα με μούσι; Αν όχι, τότε πως θα μου φτιάξει το μούσι ο κουρέας με τη μάσκα αν δεν είναι απόφοιτος του Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry; Διασπορά. (Όποιος πει να πάρω ξυριστική να το φτιάχνω μονος μου ας προτείνει κανένα καλό μοντέλο τουλάχιστον).

Προτείνω να θεσπιστεί η υποχρεωτική εκμάθηση της νοηματικής για αυτή την νέα εποχή του καρναβ..της μάσκας που έρχεται. Για να είμαστε σίγουροι. 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, xxatziva είπε

η λυση ειναι απλη., προαγωγη για ολους στην επομενη ταξη και εισαγωγη σε πανεπιστημια με οτι βαθμο ειχαν 4μηνο και σε σχολη της επιλογης τους με βαση τις περσινες βασεις. ετσι δεν ανοιγουν τα σχολεια πριν απο τον σεπτεμβρη. απλα τα πραματα.

Τον Σεπτέμβρη τι θα έχει αλλάξει; Όχι ότι συμφωνώ με τα προηγούμενα, αλλά έτσι από περιέργεια.

Θα περνάνε "πίστα" σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μέχρι να το τερματίσουν οι πάντες;

Επεξ/σία από gordonas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συνεχίσουμε να προσέχουμε όσο μπορούμε..Όπως κάναμε ως τώρα.

Μπορείς να μου εγγυηθείς πως θα το περάσουμε εγώ κ τα παιδιά μου ασυμπτωματικά κ χωρίς προβλήματα.;;μπορείς να μου εγγυηθείς πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες στον οργανισμό μας που θα μας ακολουθούν για όλη μας τη ζωή;;εδώ δεν το εγγυώνται οι επιστήμονες...ο Τσιόδρας λέει είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον ιο...κάνω λάθος;

7 λεπτά πριν, gordonas είπε

Με ποσοστά 0,0001%; 

Δεν θα το βγάλεις έξω βόλτα; Δεν θα έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά; Θα είναι καραντίνα στο σπίτι; Μέχρι πότε; Μέχρι να βγει το εμβόλιο;

Έχω δύο παιδιά, νηπιαγωγείο και δημοτικό. Δεν βλέπω κανένα κίνδυνο για αυτά με τα σημερινά δεδομένα. Πολύ μικρός κίνδυνος υπάρχει για εμάς, αλλά μέχρι εκεί.

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, rosgr100 είπε

Πάντως βλέπω να επικρατεί η κατακριτέα από όλους η λογική Μπορις και Σουηδίας, κάτι που όλοι μαζί (και τα ΜΜΕ) χλεύαζαν.

Οι οικονομία πάνω από τούς ανθρώπους και πάμε γερά για ανοσία της αγέλης, δεν ακούω βέβαια καμία ιδιαίτερη κριτική τωρα, τωρα όλα βαίνουν καλώς γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει η οικονομία. 

Η οικονομία που θα άνοιγε όταν "μηδενιζαν" τα κρούσματα και αυτο μετά το πέρας 2 εβδομάδων από το τελευταίο κρούσμα. 

Όσο για τον κουμπαρά υποθέτω όλες οι χώρες δεν έχουν ίδιας χωρητικότητας κουμπάρα αλλά όλος τυχαίος ανοίγουν όλες οι χώρες μαζί. Όπως όλες μαζί τυχαία πάλι αρχίζουν και παρουσιάζουν μια κάποια μείωση θανάτων.

Επίσης αν κάποιες χώρες συμφωνούσαν στο ευρωομολόγο ο κουμπαράς θα μεγάλωνε για όλους αλλά δεν...

Εμπρός λοιπον στον δρόμο που χάραξε ο κατά κοινή ομολογία (μέχρι πριν λίγες μερες) γελοίος Μπορις και οι τρελοί Σουηδοί.

ΟΛΑ κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Άλλη η ανοσία της αγέλης του Boris με 20.000 νεκρούς και άλλη η οποία δικιά μας, μένει να την δούμε.... Έχει σημασία και η ΧΡΟΝΙΚΗ στιγμή. Ο Boris επέλεξε ΜΑΡΤΙΟ, εμείς ΜΑΙΟ, δεν είναι το ίδιο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Θα συνεχίσουμε να προσέχουμε όσο μπορούμε..Όπως κάναμε ως τώρα.

Μπορείς να μου εγγυηθείς πως θα το περάσουμε εγώ κ τα παιδιά μου ασυμπτωματικά κ χωρίς προβλήματα.;;μπορείς να μου εγγυηθείς πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες στον οργανισμό μας που θα μας ακολουθούν για όλη μας τη ζωή;;εδώ δεν το εγγυώνται οι επιστήμονες...ο Τσιόδρας λέει είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον ιο...κάνω λάθος;

Και για την μηνιγγίτιδα ισχύει αυτό. Μην αρχίσω και γράφω κατεβατά με ασθένειες που έχουν μεγαλύτερη ποσοστιαία πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά.

Ο Τσιόδρας έχει πει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στα παιδιά είναι απειροελάχιστο και επιβεβαιώνεται από όλο τον πλανήτη. Τι νόημα έχει να προστατεύσεις το παιδί σου από το "τίποτα";

Πιο πολύ κινδυνεύουν από τροχαίο με το αυτοκίνητο. Να μου έλεγες για γονείς 50+ να το συζητήσω. Αλλά για τα παιδιά και γονείς μέχρι τα 50;

Επεξ/σία από gordonas
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Και για την μηνιγγίτιδα ισχύει αυτό. Μην αρχίσω και γράφω κατεβατά με ασθένειες που έχουν μεγαλύτερη ποσοστιαία πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά.

Ο Τσιόδρας έχει πει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στα παιδιά είναι απειροελάχιστο και επιβεβαιώνεται από όλο τον πλανήτη. Τι νόημα έχει να το προστατεύσεις από το "τίποτα";

Δεν διαφωνώ αλλά "ο φόβος φυλάει τα έρμα". Εγώ πάντως θα περιμένω να δω τί θα γίνει και μετά θα αποφασίσω.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, gordonas είπε

Με ποσοστά 0,0001%; 

Το ποσοστό είναι 0.01%

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...