Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, gordonas είπε

Ο πολύ χαμηλός αριθμός θυμάτων που έχουμε στην Ελλάδα δεν σε ικανοποιεί; 

Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ; Ούτε αυτός σε ικανοποιεί; 

Θα προτιμούσες τα νούμερα της Πορτογαλίας; 

48 έως 72 ώρες, ΑΡΓΟΤΕΡΑ να περνάμε τα μέτρα, τώρα θα είμασταν Πορτογαλία.

Οπότε, τωρα μπορούμε να λέμε ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, εκ του ασφαλούς.

• Like 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jokul7 είπε

Συγνώμη, επειδή δεν έχω ιδέα από μάσκες, αυτή η μάσκα είναι μόνο για 8 ώρες και μετά την πετάς;

Στις μασκες κοιταμε αν λενε NR ή R. Δηλαδη, NON REUSABLE(μιας χρησης) ή REAUSABLE(πολλαπλων χρησεων)

Οι συγκεκριμενες ειναι μιας χρησεως

Το ζητουμενο και η διαφορα πολλων εδω περα ειναι η εξης : ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. 

ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ δε σημαινει πως δεν τηρουμε τα μετρα που θα επιβαλλουν, να ειμαστε ξεκαθαροι

Επεξ/σία από panostom
  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Τους δείξαμε εμπιστοσύνη σε όλα  κ είχαμε αυτά που αναφέρεις.

Τους εμπιστευόμουν όταν έλεγαν για τη μάσκα πως δεν προσφέρει προστασία(χαζομάρα μου τελικά που δεν μπήκα στη διαδικασία να "διαβάσω" πίσω από τις λέξεις, όπως οι περισσότεροι εδώ ,πως δεν το εννοούσαν..απλά το έλεγαν για να μη πέσουμε σα τα κοράκια πάνω τους..)

Τους εμπιστεύθηκα για τα σχολεία.

Τώρα να τους εμπιστευθώ που κάνουν στροφή 180°μοίρες;;προσωπικά όχι δεν τους εμπιστεύομαι.

Εσύ θα συνεχίσεις να τους εμπιστεύεσαι αν μετά από αυτά ,που τώρα κάνουν στροφή, έχουμε αύξηση σε θανάτους κ νοσηλευομενους;;

Βασικά με γλύτωσες από το να τα γράφω. Και βασικά δεν γίναμε Πορτογαλία γιατί μείναμε μέσα. Αυτό ήταν το μέτρο που δούλεψε, γιατί δεν έγινε και κάτι άλλο δραστικό από τους υπεύθυνους.

Απλά ο @gordonas δεν απαντάει στο βασικό. Είναι κωλοτούμπα ή όχι; Μπορείς να εμπιστεύεσαι έτσι τυφλά κάποιον που κάθε μέρα λέει κάτι διαφορετικό που πρακτικά αναιρεί ότι έλεγε μερικές μέρες πριν; Εγώ προσωπικά όχι. Κάποιοι φαίνεται πως ναι.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, panostom είπε

Στις μασκες κοιταμε αν λενε NR ή R. Δηλαδη, NON REUSABLE(μιας χρησης) ή REAUSABLE(πολλαπλων χρησεων)

Οι συγκεκριμενες ειναι μιας χρησεως

18 ευρώ για μάσκα μιας χρήσης; Φαντάζομαι είναι μόνο για επαγγελματίες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Βασικά με γλύτωσες από το να τα γράφω. Και βασικά δεν γίναμε Πορτογαλία γιατί μείναμε μέσα. Αυτό ήταν το μέτρο που δούλεψε, γιατί δεν έγινε και κάτι άλλο δραστικό από τους υπεύθυνους.

Απλά ο @gordonas δεν απαντάει στο βασικό. Είναι κωλοτούμπα ή όχι; Μπορείς να εμπιστεύεσαι έτσι τυφλά κάποιον που κάθε μέρα λέει κάτι διαφορετικό που πρακτικά αναιρεί ότι έλεγε μερικές μέρες πριν; Εγώ προσωπικά όχι. Κάποιοι φαίνεται πως ναι.

Εν μερει μπορεις να εμπιστευτεις καποιον που αλλαζει αποψη ανα καιρους, οταν μιλαμε για εναν αγνωστο ιο που τα δεδομενα ρεουν με ταχυτατα καθημερινα. Σημασια εχουν οι προθεσεις και οι αιτιασεις πισω απο τις ανακοινωσεις. Στο συγκεκριμενο σημειο τα πραγματα δεν ειναι ξεκαθαρα. Η αληθεια ειναι πως παμε σε επανεκκινηση της οικονομιας με καθε κοστος, επειδη δε γινεται αλλιως. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Τα μέτρα, τα πήρε ΚΑΠΟΙΟΣ, όχι ο κανείς.

48 έως 72 ώρες ΑΡΓΟΤΕΡΑ, αν τα παίρναμε, τώρα θα είμασταν Πορτογαλία.

Αλλά, τώρα έχουμε την πολυτέλεια να λέμε ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, εκ του ασφαλούς.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Τους δείξαμε εμπιστοσύνη σε όλα  κ είχαμε αυτά που αναφέρεις.

Τους εμπιστευόμουν όταν έλεγαν για τη μάσκα πως δεν προσφέρει προστασία(χαζομάρα μου τελικά που δεν μπήκα στη διαδικασία να "διαβάσω" πίσω από τις λέξεις, όπως οι περισσότεροι εδώ ,πως δεν το εννοούσαν..απλά το έλεγαν για να μη πέσουμε σα τα κοράκια πάνω τους..)

Τους εμπιστεύθηκα για τα σχολεία.

Τώρα να τους εμπιστευθώ που κάνουν στροφή 180°μοίρες;;προσωπικά όχι δεν τους εμπιστεύομαι.

Εσύ θα συνεχίσεις να τους εμπιστεύεσαι αν μετά από αυτά ,που τώρα κάνουν στροφή, έχουμε αύξηση σε θανάτους κ νοσηλευομενους;;

1. Δεν γίνεται να μείνουμε σε καραντίνα 18 μήνες ή όσο χρειαστεί για να βγει εμβόλιο/θεραπεία. Είναι αδύνατο από όποια οπτική και να το δεις.

2. Είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουμε αύξηση κρουσμάτων, νοσηλευομένων, θανάτων κτλ. Το έχουν επισημάνει ότι μπορεί να συμβεί αυτό, οπότε και θα πράξουν ανάλογα.

Οι αποφάσεις από εδώ και πέρα θα είναι μια τραμπάλα μεταξύ του 1 και 2. ΟΛΕΣ οι χώρες σε αυτή την λογική βαδίζουν.

Όλες οι οικονομίες είναι στα όρια τους, λίγο ή πολύ. Επομένως επιβάλλεται να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε σε μια κανονικότητα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα αποδεχτούμε έναν αριθμό θυμάτων. 

Η απάντησή μου λοιπόν είναι ότι προς το παρόν τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Όσο ακολουθούν αυτά που προστάζει η επιστήμη της υγείας και η ανάγκη για να μην καταρρεύσει η οικονομία και ο τρόπος ζωής που έχουμε χτίσει εδώ και ένα αιώνα, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ.

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Deathmace είπε

Εξάλλου το ποσοστό θνησιμότητας της covid-19 εξακολουθεί να αυξάνει μέρα με την ημέρα. Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων του ινστιτούτου, βρίσκεται στο 3,8% για τη Γερμανία, ποσοστό που παραμένει μικρότερο από αυτό που καταγράφεται σε γειτονικές της χώρες.

αναρωτιέμαι αν κάποιος θα μάθει κάποτε να χρησιμοποιεί σωστά τα νούμερα 

• Like 4
Δημοσ.
6 minutes ago, sotosko said:

Έχω την εντύπωση ότι επειδή διαθέτει βαλβίδα εκπνοής είναι πιο επικίνδυνη από το να μην φοράς μάσκα, ειδικά αν είσαι φορέας. Μέσω της βαλβίδας βγαίνει αέρας με μεγαλύτερη πίεση και επομένως διασπείρεται σε μεγαλύτερη απόσταση.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορά κατά την εκπνοή, αλλά για την εισπνοή προφανώς δεν υπάρχει. Σε κάποια tests που κοίταζα μάλιστα ορισμένες μάσκες με βαλβίδα υπερτερούσαν ελαφρώς αυτών της αντίστοιχης κατηγορίας χωρίς βαλβίδα. Ούτως η άλλως όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο ασφαλείας της μάσκας τόσο δυσκολεύει και η εκπνοή, οπότε η βαλβίδα λειτουργεί ανακουφιστικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kritikos28 είπε

Για αυτό ο ΠΟΥ δεν θέλει να εκδίδονται πιστοποιητικά ανοσίας.

δύσκολα θα εκδίδονται τέτοια πιστοποιητικά γιατί μετά όλοι θα προσπαθούν να κολλήσουν 

επίσης ιατρικό απόρρητο προσωπικά δεδομένα κτλ..

όχι ότι έχει σημασία για τον που αυτό...

3 λεπτά πριν, gordonas είπε

Η απάντησή μου λοιπόν είναι ότι προς το παρόν τους εμπιστεύομαι απόλυτα 

πολύ ενθουσιώδη σε βρίσκω πάντως 

• Like 4
Δημοσ.

Προσωπικά θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο με αυτό κατά την διάρκεια των μέτρων παρολη την άρση τους. Ούτε καφετέριες, ούτε εστιατόρια, ουτε delivery, ούτε εμπορικά καταστήματα, ούτε malls... διαπίστωσα εξάλλου σε αυτό το διάστημα ότι δεν χρειάζομαι τίποτα από τα ανωτέρω. Μάσκα παντού όπως τώρα, ίσως υφασμάτινη πια μιας και από τις άλλες ξεμένω οσονούπω, τηλεργασια για όσο διάστημα μου επιτρέπεται με περιορισμένες επισκέψεις στον χώρο εργασίας και το παιδί στο σπίτι. 

• Like 10
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

δύσκολα θα εκδίδονται τέτοια πιστοποιητικά γιατί μετά όλοι θα προσπαθούν να κολλήσουν 

επίσης ιατρικό απόρρητο προσωπικά δεδομένα κτλ..

όχι ότι έχει σημασία για τον που αυτό...

πολύ ενθουσιώδη σε βρίσκω πάντως 

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Τσιόδρα και την κυβέρνηση. Ενθουσιασμό εν μέσω πανδημίας δεν μπορώ να έχω. Δεν είμαι χαρούμενος με αυτό που βιώνω, συγγνώμη.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jokul7 είπε

18 ευρώ για μάσκα μιας χρήσης; Φαντάζομαι είναι μόνο για επαγγελματίες

Ήταν πολύ φθηνότερες, βρήκαν ευκαιρία και δεκαπλασίασαν την τιμή. Συνήθως τις χρησιμοποιούσαν για διάφορες επικίνδυνες διαδικασίες πχ βιομηχανίες παρασκευής χρωμάτων που οι σκόνες παρασκευής ή οι αναθυμιάσεις θα σου έκαναν καινούργιο πνεύμονα χωρίς αυτές και μετά την πέταγες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, techPro είπε

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορά κατά την εκπνοή, αλλά για την εισπνοή προφανώς δεν υπάρχει. Σε κάποια tests που κοίταζα μάλιστα ορισμένες μάσκες με βαλβίδα υπερτερούσαν ελαφρώς αυτών της αντίστοιχης κατηγορίας χωρίς βαλβίδα. Ούτως η άλλως όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο ασφαλείας της μάσκας τόσο δυσκολεύει και η εκπνοή, οπότε η βαλβίδα λειτουργεί ανακουφιστικά.

Παραθέτω κείμενο από το onmed.gr, εδώ: https://www.onmed.gr/ygeia-politiki/story/383065/koronoios-odigies-gia-ti-sosti-xrisi-maskon-apo-ton-pis

Αναφορά σε κείμενο

Οι μάσκες με βαλβίδα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις μάσκες με βαλβίδα (τύπου FFP2 και 3), η χρήση τους από ασθενείς ευνοεί την μετάδοση του ιού στο εξωτερικό περιβάλλον (ψεκάζοντας προς τα έξω εκπνοές με ιικό φορτίο). Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και όταν βλέπουν κάποιο –μη γιατρό ή νοσηλευτή- να φοράει τέτοια μάσκα πρέπει να τηρούν μεγάλες αποστάσεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...