Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Exodia The Forbidden One said:

τι γινεται παιδια χθες εβλεπα κοσμο να κανει βολτουλες χαλαρα τι εγινε μονο εγω καθομαι σπιτι

Απο το παράθυρο τους έβλεπες? 

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Eloy είπε

"Η νικοτίνη είναι πιθανόν ότι έχει κάποια προστατευτική δράση στην προσβολή από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με ερευνητές στην Γαλλία, όπου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές πρόληψης και θεραπείας με την χρήση τσιρότων νικοτίνης στο νοσοκομείο La Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι.

Γιατί η νικοτίνη συγκεκριμένα? Οι φανατικοί αντικαπνιστές λένε οτι το τσιγάρο περιέχει 4000 χημικές ουσίες, γιατί να μήν είναι κάποια απο τις υπόλοιπες 3999?

Πέρα απο την πλάκα, το πιό πιθανό σενάριο είναι το selection bias. Ήτοι, καπνιστές παραμένουν αυτοί που έχουν τον πιό γερό οργανισμό, οι υπόλοιποι δεν αντέχουν και το κόβουν κάποια στιγμή.

• Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fubar.gr είπε

Πέρα απο την πλάκα, το πιό πιθανό σενάριο είναι το selection bias. Ήτοι, καπνιστές παραμένουν αυτοί που έχουν τον πιό γερό οργανισμό, οι υπόλοιποι δεν αντέχουν και το κόβουν κάποια στιγμή.

αυτή τη θεωρία δεν την έχω ξανακούσει, μου κάνει εντύπωση έχουμε περισσότερες πληροφορίες; 

αντιλαμβάνομαι τι λες και πώς το λες, αλλά μου κάνει εντύπωση να είναι ο κανόνας των καπνιστών 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

Γιατί η νικοτίνη συγκεκριμένα? Οι φανατικοί αντικαπνιστές λένε οτι το τσιγάρο περιέχει 4000 χημικές ουσίες, γιατί να μήν είναι κάποια απο τις υπόλοιπες 3999?

Υπάρχει και η άλλη εξήγηση ότι αυτοί που συνεχίζουν να καπνίζουν είναι οι πιο χαζοί και έτσι ο Δαρβίνος βρήκε τον τρόπο να τους διαχωρίσει και να τους πάρει κοντά του πιο γρήγορα 😁

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

αυτά είναι υποθέσεις 

3 λεπτά πριν, johnbond είπε

Υπάρχει και η άλλη εξήγηση ότι αυτοί που συνεχίζουν να καπνίζουν είναι οι πιο χαζοί και έτσι ο Δαρβίνος βρήκε τον τρόπο να τους διαχωρίσει και να τους πάρει κοντά του πιο γρήγορα 😁

καθρεφτάκι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμένω με περιέργεια να ακούσω τι μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν για τους εργαζόμενους γενικότερα. Εστίαση, λιανεμπόριο κλπ. Ανοίγουν πχ μέσα Μαίου, λέμε τώρα δεν ξέρω, χώροι εστίασης. Μόνο με έξω τραπέζια(όσοι έχουν) με απόσταση μεταξύ τους κλπ. Προφανώς ο χ εργοδότης δεν χρειάζεται όλο το προσωπικό που είχε έως και πριν την κρίση. Άρα πώς θα γίνει; Αντίστοιχα και τα εστιατόρια και τα εμπορικά μαγαζιά για άλλους λόγους αλλά αντίστοιχους.

Επεξ/σία από aris_rom
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αυτά είναι υποθέσεις

Εμένα δεν μου μοιάζει για απλη υπόθεση, αλλα τεκμηριωμένη μαθηματική επιχειρηματολογία. 

Τα έως τώρα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους από οποιαδήποτε αιτία σε αυτές τις 14 χώρες δείχνουν περίπου 122.000 παραπάνω θανάτους σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων ετών 2015-2019, αριθμός σημαντικά υψηλότερος από τους 77.000 θανάτους που έχουν επίσημα αποδοθεί στη νόσο Covid-19 στις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο Μαρτίου και Απριλίου 2020.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι μόνο το κάπνισμα, είναι και το άτμισμα. ο κορωνοιός προσβάλει τα πνευμόνια. Με το κάπνισμα/ατμισμα παίρνει ο χρήστης την νικοτίνη κατευθείαν στα πνευμόνια. Προφανώς το κάπνισμα  (όχι το άτμισμα) είναι κάτι πολύ βλαβερό, αλλά αν η νικοτίνη πράγματι κάνει δουλειά κατα του κορωνοιού, τότε και τα δύο είναι πιο δραστικά απο τα αυτοκόλλητα νικοτίνης που δρουν στο αίμα  γιατί βρίσκεται επι τόπου... Είμαι σίγουρος όμως οτι ακόμα κι αν αποτελεί αξιόμαχο όπλο η νικοτίνη, το "κατεστημένο" προτιμάει να πεθαίνει ο κόσμος απο τον ιό παρά να αποδεχτούν την εναλλακτική χρήση της νικοτίνης...Pavlov's dogs effect...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

Εμένα δεν μου μοιάζει για απλη υπόθεση, αλλα τεκμηριωμένη μαθηματική επιχειρηματολογία. 

Τα έως τώρα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους από οποιαδήποτε αιτία σε αυτές τις 14 χώρες δείχνουν περίπου 122.000 παραπάνω θανάτους σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων ετών 2015-2019, αριθμός σημαντικά υψηλότερος από τους 77.000 θανάτους που έχουν επίσημα αποδοθεί στη νόσο Covid-19 στις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο Μαρτίου και Απριλίου 2020.

Έστω και να ισχύει αυτό δεν είναι λύση να μείνουμε όλοι μέσα για άλλους 12 μήνες, μέχρι δηλαδή, και αν, βρούν το εμβόλιο. Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε μερικοί. Συνδυάζουμε αυτά τα 2 πράγματα. Κυκλοφορεί ο ιός, άρα καραντίνα. Ο ιός θα κυκλοφορεί όποτε και να λήξουμε τη καραντίνα, είτε τώρα, είτε μετά απο 3 μήνες. Πρέπει πλέον με προσοχή και ατομική ευθύνη να βγούμε στη κανονική ζωή σιγά σιγά.

Επεξ/σία από eliashadow
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, Eloy said:

Δεν είναι μόνο το κάπνισμα, είναι και το άτμισμα. ο κορωνοιός προσβάλει τα πνευμόνια. Με το κάπνισμα/ατμισμα παίρνει ο χρήστης την νικοτίνη κατευθείαν στα πνευμόνια. Προφανώς το κάπνισμα  (όχι το άτμισμα) είναι κάτι πολύ βλαβερό, αλλά αν η νικοτίνη πράγματι κάνει δουλειά κατα του κορωνοιού, τότε και τα δύο είναι πιο δραστικά απο τα αυτοκόλλητα νικοτίνης που δρουν στο αίμα  γιατί βρίσκεται επι τόπου... Είμαι σίγουρος όμως οτι ακόμα κι αν αποτελεί αξιόμαχο όπλο η νικοτίνη, το "κατεστημένο" προτιμάει να πεθαίνει ο κόσμος απο τον ιό παρά να αποδεχτούν την εναλλακτική χρήση της νικοτίνης...Pavlov's dogs effect...

Συζητήθηκε πριν κάμποσες σελίδες, όχι πάλι...

• Thanks 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, aris_rom είπε

Περιμένω με περιέργεια να ακούσω τι μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν για τους εργαζόμενους γενικότερα. Εστίαση, λιανεμπόριο κλπ. Ανοίγουν πχ μέσα Μαίου, λέμε τώρα δεν ξέρω, χώροι εστίασης. Μόνο με έξω τραπέζια(όσοι έχουν) με απόσταση μεταξύ τους κλπ. Προφανώς ο χ εργοδότης δεν χρειάζεται όλο το προσωπικό που είχε έως και πριν την κρίση. Άρα πώς θα γίνει; Αντίστοιχα και τα εστιατόρια και τα εμπορικά μαγαζιά για άλλους λόγους αλλά αντίστοιχους.

Κάτι ακούστηκε ότι θα μπορεί να απασχολεί τους υπαλλήλους εκ περιτροπής. Για μισό μήνα και για τον άλλον μισό θα παίρνουν ένα συμπλήρωμα από το κράτος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

εφόσον δεν έχουμε νεκροψίες και τεστ είναι υποθέσεις 

όπως υποθέσεις είναι στην πραγματικότητα και άλλοι θάνατοι που αποδίδονται στον covid χωρίς να έχει γίνει νεκροψία απλά επειδή βρέθηκε κάποιος θετικός στο τεστ 

επίσης ίσως θα έπρεπε να γίνεται και κάποιο φιλτράρισμα, αν κάποιος είναι ας πούμε πάνω απο 90 και πάει στο νοσοκομείο από όσο θυμάμαι και από τους 4 παππούδες μου που έφτασαν κοντά ή ξεπέρασαν αυτή την ηλικία δεν κάθισε κάποιος να τους κάνει τεστ και να τους αποδώσει το θάνατο σε κάποιο θανατηφόρο ιο, απλά πέθαναν οι άνθρωποι και τέλος , προφανώς και με το παραμικρό θα πέθαιναν 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εφόσον δεν έχουμε νεκροψίες και τεστ είναι υποθέσεις 

όπως υποθέσεις είναι στην πραγματικότητα και άλλοι θάνατοι που αποδίδονται στον covid χωρίς να έχει γίνει νεκροψία απλά επειδή βρέθηκε θετικός στο τεστ 

Αν είναι να παίζουμε και να επεξηγούμε δεδομένα κατά το δοκούν το καταλαβαίνω.
Άλλα έχουμε 2 δεδομένα, τεράστια αύξηση των θανάτων τους 3/2020 και 4/2020 σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και την εμφάνιση του κορωνοϊού αυτούς τους μήνες στις συγκεκριμένες χώρες. Αρα τι κάνει νιάου νιάου;

Επεξ/σία από rosgr100
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...