Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Ναι, μόνο που όταν ανοίξουν τα σχολεία θα είναι καλός Μάιος και όσο πάει ο καιρός θα ζεσταίνει. Το Σεπτέμβρη θα γίνεται το ανάποδο.

Για κρύα στην Ελλάδα μιλάμε για Νοέμβριο και βάλε όπως και να χει

Το οποιοδήποτε "κλείδωμα" τον Σεπτέμβρη αν συνεχίσουμε να έχουμε εικόνα όπως η τωρινή είναι απλά αδικαιολόγητο

Τουλάχιστον για Αθήνα δεν ξέρω τι γίνεται στον Έβρο

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Κοίτα δε συμφωνώ πολύ με αυτό.

Είχα δει παλιά ένα ντοκιμαντέρ για το τσουνάμι (νομίζω το Ιαπωνικό).

Θέτανε εκεί τον εξής προβληματισμό:
Είσαι η πολιτεία. Μαθαίνεις για ένα μεγάλο κίνδυνο που επίκειται σε λίγες ώρες. Τί κάνεις; Το ανακοινώνεις στους πολίτες που δεν είναι έτοιμοι να το διαχειριστούν,, ξεχύνονται ανοργάνωτα στους δρόμους για να γλυτώσουν και πιθανώς γίνεται και μεγαλύτερο κακό ή κάνεις μια διαχείριση της ενημέρωσης, όπου ανακοινώνεις μονάχα ό,τι θεωρείς ότι θα βοηθήσει να έχεις τις λιγότερες δυνατές απώλειες;

..

Εδώ όμως προσπαθούν να κάνουν Damage Control αφού έχουν πανικοβάλει τον κόσμο.. και τελικά έρχεται ένα κύμα αντί για τσουνάμι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Λάθος. 

Οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν μόνο τον Αύγουστο.

Από εκεί και πέρα, όταν μιλάμε για δημοτικό, δηλαδή 6 έως 12 ετών, έχεις την επιλογή να  στείλεις το παιδί στο χωριό, είναι κάτι που κάνουν πολλοί. Ελπίζω η ελλιπής κριτική σου ικανότητα να μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά στις ανάγκες του παιδιού όσον αφορά στους γονείς του ανάλογα με την ηλικία του.

Για γυμνάσιο και λύκειο προφανώς δεν έχει νόημα να συζητάμε ποιος θα κρατάει τους μαντραχαλαίους.

Απλά όσοι λένε αυτή την ατάκα (ποιος τα κρατάει το καλοκαίρι), είναι προφανές ότι δεν είναι γονείς, άρα δεν έχουν ιδέα, άρα ας πάψουν επιτέλους να μπαρουφολογούν για να μην πω τίποτ' άλλο.

Φιλε μου  μιλαω για δημοτικα, γυμνασια και λυκεια (που ειναι υποχρεωτικη η εκπαιδευση) οταν αναφερομαι οτι ετσι και αλλιως και να ανοιξουν θα ξανακλεισουν μετα απο 3-4 βδομαδες. Οποτε  ναι, το να ανοιξεις ολα τα σχολεια για τοσο μικρο χρονικο διαστημα, δημιουργωντας στις αιθουσες τον ορισμο του συγχωτισμου που μπορει απ το πουθενα να δημιουργησει τρελη διασπορα, το θεωρω τουλαχιστο αστειο να υπαρχει εστω σαν σκεψη, τεραστιο ρισκο για το τιποτα. Αν μετα απ τοσα μετρα που εχουνε παρει το τελευταιο μηνα και με οτι επιπτωσεις ειχαν αυτα τα μετρα στο οικονομικο κομματι για ολους μας, αν πουνε " ας ανοιξουμε για 3 εβδομαδες τα σχολεια βαζοντας 25-30 παιδια σε καθε αιθουσα" περιμενωντας ειδικα απο παιδακια του δημοτικου να τηρουνε μετρα υγιεινης και αποστασεις ασφαλειας, συγνωμη αλλα νιωθω οτι μας δουλευουν καταμουτρα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι

Έχουν false positives ή μπερδεύονται λέει με το ποια είναι τα αντισώματα του κορωνοϊου γιατί αυτά τα τεστ δεν είναι καλά

Το τεστ του κορωνοϊου με το οποίο βγάζουν τα κρούσματα δηλαδή είναι καλό;

Πώς δεν μπορούν να εντοπίσουν τα αντισώματα του συγκεκριμένου αλλά μπορούν να εντοπίσουν ότι μιλάμε για covid19 και όχι για κάποιον άλλο κορωνοϊο;

Αυτό το τέστ δηλαδή πόσο γρήγορα το εξέλιξαν αλλά όλα τα άλλα τεστ ή θεραπείες θέλουν τόσους μήνες για να είναι βέβαιοι;

Το τεστ που ανιχνεύουν αντισώματα γίνεται με ανοσολογικές τεχνικές (δλδ χρησιμοποιούμε αντισώματα για να εντοπίσουμε αυτό που ψάχνουμε). Αυτές έχουν προβλήματα με την ευαισθησία και την ειδικότητά τους, εξού και δίνουν πολλά false positives/negatives. Δε χρησιμοποιούνται για να εντοπίσουν ενεργή νόσο. 

Τα τεστ των κρουσμάτων χρησιμοποιούν μοριακές τεχνικές, ανιχνεύουν δλδ το γενετικό υλικό του ιού. Αυτές δε δίνουν false positives (μόνο από ανθρώπινο λάθος) και έχουν μακράν υψηλότερη ευαισθησία. 

Οι τεχνικές αυτές δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο για όλους του ιούς και βασίζονται στην δομή των αντισωμάτων ή την αλληλουχία του ιού. Από τη στιγμή που ξέρουμε την αλληλουχία του ιού, μπορούμε και να προσαρμώσουμε τα τεστ αντίστοιχα.

Επεξ/σία από fmarulezkd
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Adrian είπε

Εδώ όμως προσπαθούν να κάνουν Damage Control αφού έχουν πανικοβάλει τον κόσμο.. και τελικά έρχεται ένα κύμα αντί για τσουνάμι.

Aν ηξεραν οτι προλαβαν και πηραν τα μετρα εγκαιρως, δε θα μιλαγαν ετσι, εσυ μιλας επειδη πηγαν ολα καλα, αλλα αυτοι προετοιμαζονταν για τσουναμι σαν την ιταλια.

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Φιλε μου  μιλαω για δημοτικα, γυμνασια και λυκεια (που ειναι υποχρεωτικη η εκπαιδευση) 

Τα λύκεια δεν είναι στην υποχρεωτική εκπαιδευση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τα λύκεια δεν είναι στην υποχρεωτική εκπαιδευση.

Για αυτους που ηδη φοιτουνε στο λυκειο ειναι , γιατι θα μεινουνε απο απουσιες αν ανοιξουνε και δεν πανε. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Adrian είπε

Περιέργως χρησιμοποίησες το πιο ηλήθιο παραλληλισμό για αυτό που προσπαθείς να πεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καλύτερων συστημάτων τσουνάμι είναι στο τέλος ένα κύμα. "That's the whole point".

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Φιλε μου  μιλαω για δημοτικα, γυμνασια και λυκεια (που ειναι υποχρεωτικη η εκπαιδευση) οταν αναφερομαι οτι ετσι και αλλιως και να ανοιξουν θα ξανακλεισουν μετα απο 3-4 βδομαδες. Οποτε  ναι, το να ανοιξεις ολα τα σχολεια για τοσο μικρο χρονικο διαστημα, δημιουργωντας στις αιθουσες τον ορισμο του συγχωτισμου που μπορει απ το πουθενα να δημιουργησει τρελη διασπορα, το θεωρω τουλαχιστο αστειο να υπαρχει εστω σαν σκεψη, τεραστιο ρισκο για το τιποτα. Αν μετα απ τοσα μετρα που εχουνε παρει το τελευταιο μηνα και με οτι επιπτωδεις ειχαν αυτα τα μετρα στο οικονομικο κομματι για ολους μας, αν πουνε " ας ανοιξουμε για 3 εβδομαδες τα σχολεια βαζοντας 25-30 παιδια σε καθε αιθουσα" και να περιμενεις ειδικα απο παιδακια του δημοτικου να τηρουνε μετρα υγιεινης και αποστασεις ασφαλειας, συγνωμη αλλα νιωθω οτι μας δουλευουν καταμουτρα.

Εσύ καλά τα λες, αλλά όπως (ελπίζω να) κατάλαβες απ' το post μου, το πρόβλημα επικεντρώνεται στις μικρές ηλικίες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, και ίσως όλες οι τάξεις του δημοτικού).

Για αυτές τις κατηγορίες λοιπόν, δεν είναι τόσο απλό το να μην ανοίξουν καθόλου, απ' τη στιγμή που θα ανοίξουν πάλι οι επιχειρήσεις και θα γυρίσουν οι γονείς στις δουλειές τους.

Είναι ανεπίτρεπτο να μη μεριμνήσει για αυτές τις περιπτώσεις το κράτος, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Τόσες μέρες δεν έχει σκάσει γιατί στις περισσότερες οικογένειες έστω ο ένας γονέας είναι σε αναστολή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Για αυτους που ηδη φοιτουνε στο λυκειο ειναι , γιατι θα μεινουνε απο απουσιες αν ανοιξουνε και δεν πανε. 

Όχι φυσικά και δεν είναι.

Δεν έχεις καμία υποχρέωση να συνεχίσεις να πηγαινεις στο λύκειο. Μπορείς να σταματήσεις χωρίς καμία επίπτωση. Μη παίζουμε με τις λέξεις.

Εκτός αν η λογική σου είναι "αν αρχίσεις να κάνεις κάτι είσαι υποχρεωμένος να το τελειώσεις".

Με αυτή τη λογική είναι και το πανεπιστήμιο αν ένας έχει ξεκινήσει είναι και να αν φας όλο το πιάτο εφόσον φας την πρώτη κουταλιά μακαρόνια σε ένα εστιατώριο.

Δε ξέρω το point σου, δε συμφωνώ ή διαφωνώ με κάτι που είπες (δε ξέρω τι λέτε απλά είδα αυτό το post σου), απλά διωρθώνω κάτι που είπες λάθος.

eidt:

* btw, αυτό με τις απουσίες ισχύει και στο γυμνάσιο, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το "υποχρεωτικό" του πράγματος, δε σε υποχρεώνει κάποιος να περάσεις τη τάξη με το ζόρι. Αν είναι να μείνεις, θα μείνεις. Νο prob.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εσύ καλά τα λες, αλλά όπως (ελπίζω να) κατάλαβες απ' το post μου, το πρόβλημα επικεντρώνεται στις μικρές ηλικίες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, και ίσως όλες οι τάξεις του δημοτικού).

Για αυτές τις κατηγορίες λοιπόν, δεν είναι τόσο απλό το να μην ανοίξουν καθόλου, απ' τη στιγμή που θα ανοίξουν πάλι οι επιχειρήσεις και θα γυρίσουν οι γονείς στις δουλειές τους.

Είναι ανεπίτρεπτο να μη μεριμνήσει για αυτές τις περιπτώσεις το κράτος, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Τόσες μέρες δεν έχει σκάσει γιατί στις περισσότερες οικογένειες έστω ο ένας γονέας είναι σε αναστολή.

Ε, τωρα στις περισσοτερες ενας θα ειναι ανεργος. Problem Fixed.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

Κοιτά δεν διαφωνούμε ότι γίνεται διαχείριση (της πλάκας), είναι προφανές, όπως προφανές ήταν εξαρχής ότι η μάσκα ΣΩΖΕΙ (αν χειριστεί σωστά, μόνο ένας ηλίθιος θα διαφωνουσε) άσχετα με το τι θελαν να περάσουν, πάντως μάσκες ούτως η άλλως δεν υπήρχαν (εξαφανίστηκαν) εξ αρχής (άρα;) και οι γιατροί/νοσοκομεία δεν παίρνουν μάσκες από καταστήματα λιανικής υποθέτω, όπως και εμείς δεν μπορούμε να βρούμε από οπού προμηθεύονται αυτοί.

Φαντάσου πόσο χειρότερα θα ήταν από την ανάποδη λοιπόν. Οι γιατροί δεν παιρνουν λιανικής, αλλά θέλουν τις πιο καλές μάσκες. Τις οποίες δεν επίταξαν τυχαία από τις επιχειρήσεις. Αν τις είχαν αγοράσει όλες τρελαμένοι ιδιώτες, θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν ακόμα λιγότερες από τις μη επαρκείς που έχουν τώρα.

31 λεπτά πριν, Adrian είπε

Δε θα συμφωνήσω. Πίστεψέ με θα μπορούσαν να τον πανικοβάλουν πολύ περισσότεροαν αν του έλεγαν όλη την αλήθεια ωμά. Και τσουνάμι θα ερχόταν αν δε γινόταν η όποια διαχείριση γίνεται. Κύμα φτάνεις να το χαρακτηρίζεις εσύ τώρα, ακριβώς γιατί το βλέπεις αφού κάποιοι φρόντισαν να έχει περάσει από "κυματοθραύστες" πριν.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι

Έχουν false positives ή μπερδεύονται λέει με το ποια είναι τα αντισώματα του κορωνοϊου γιατί αυτά τα τεστ δεν είναι καλά

Το τεστ του κορωνοϊου με το οποίο βγάζουν τα κρούσματα δηλαδή είναι καλό;

Πώς δεν μπορούν να εντοπίσουν τα αντισώματα του συγκεκριμένου αλλά μπορούν να εντοπίσουν ότι μιλάμε για covid19 και όχι για κάποιον άλλο κορωνοϊο;

Αυτό το τέστ δηλαδή πόσο γρήγορα το εξέλιξαν αλλά όλα τα άλλα τεστ ή θεραπείες θέλουν τόσους μήνες για να είναι βέβαιοι;

Σύμφωνα με την κυρία Shi Zhengli (Διευθύντρια του Wuhan Institute of Virology, η πλέων ειδική στους κορωνοΐούς από νυχτερίδες "λεω εγώ") δεν κάνουν καλή δουλειά τα PCR τεστ γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στους κορωνοΐούς. Οπότε έχεις πολλά false positives δεδομένου ότι και η γρίπη κατά ένα ποσοστό προκαλείται από κορωνοΐό. Προτείνει NGS τεστ αλλά βεβαία υπάρχει και θέμα κόστους..

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31996413

Επεξ/σία από Adrian
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 λεπτά πριν, DrLo είπε

Όχι φυσικά και δεν είναι.

Δεν έχεις καμία υποχρέωση να συνεχίσεις να πηγαινεις στο λύκειο. Μπορείς να σταματήσεις χωρίς καμία επίπτωση. Μη παίζουμε με τις λέξεις.

Εκτός αν η λογική σου είναι "αν αρχίσεις να κάνεις κάτι είσαι υποχρεωμένος να το τελειώσεις".

Με αυτή τη λογική είναι και το πανεπιστήμιο αν ένας έχει ξεκινήσει είναι και να αν φας όλο το πιάτο εφόσον φας την πρώτη κουταλιά μακαρόνια σε ένα εστιατώριο.

Δε ξέρω το point σου, δε συμφωνώ ή διαφωνώ με κάτι που είπες (δε ξέρω τι λέτε απλά είδα αυτό το post σου), απλά διωρθώνω κάτι που είπες λάθος.

Δν παιζω με τις λεξεις ξαναδιαβασε το ποστ μου, εσυ πηρες ενα κομματι 2 σειρες σε ολοκληρο ποστ που εκανα. Αυτος που  δν ηθελε να παει λυκειο δν πηγε ουτε τον νοιαζει ουτε τον αφορα αν ανοιξουν η δεν.ανοιξουν.

8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Καταλαβαινω τι λες και εκει προφανως το θεμα δεν ειναι καθολου απλο και πρπε να γινει μεριμνα. Εγω αναφερομαι αποκλειστικα στο ανοιγμα δημοτικων, γυμνασιων και Α κ Β λυκειου οταν λεω ρισκο χωρις λογο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ε, τωρα στις περισσοτερες ενας θα ειναι ανεργος. Problem Fixed.

Αφού υποτίθεται ότι δεν επιτρέπονται οι απολύσεις για κάποιους μήνες.

Ούτε με την τετράωρη εργασία λύνεται το πρόβλημα, ούτε με τη δεκαπενθήμερη εργασία ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο θα σκαρφιστούν.

Εκτός κι αν λες για τις επιχειρήσεις που έχουν βάλει ή θα βάλουν λουκέτο. ΟΚ, εκεί δε θα υπάρχει το πρόβλημα του ποιος θα κρατήσει το παιδί, αλλά αν θα έχει να φάει.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...