Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, Adrian said:

Και στην γρίπη υπάρχει ανοσία της αγέλης και εμβόλια αλλά πάλι την έχουμε κάθε χρόνο..

Ναι αλλα εξασθενημενη. Δεν ειπε κανενας οτι τον κορωνοϊο θα παψουμε να τον εχουμε.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CleanthisD είπε

Με το που θα βγει το εμβόλιο πάντως το επόμενο πρόβλημα μας θα είναι οι αντίεμβολιαστες. Είτε τους ψεκασμενους με 5g είτε αυτούς που θα σκέφτονται ότι παρακαμφθηκαν ένα σωρό πρωτόκολλα ασφαλείας για να βγει γρήγορα στην αγορά. 

Ειδικά το δεύτερο δεν έχει βάση; Ποιος θα πάρει την ευθύνη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό; Το σωστό είναι να την πάρουν αυτοί, αλλά δύσκολο το βλέπω.

Για τις κεραίες και τα σήματα θα δούμε σε μερικά χρόνια αν και που βλάπτουν.

16 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Απ τη στιγμη που βλεπουμε ατομα που το περασαν, να ξανανοσουν, παει περιπατο η κουβεντα για ανοσια της αγελης. 

Ξερω γω, μπορει και να βασιζεται σε καποια λογικη το "δε μ αρεσει αυτο, αλλα δε μ αρεσει ουτε το αλλο, μονο να γκρινιαζω ξερω". Οχι στην κοινη λογικη ασφαλως, αλλα σε καποια λογικη θα παταει, ποιος ξερει...

Μα ακόμα και να συμφωνεί κάποιος με τα μέτρα και να τα καταλαβαίνει είναι δυνατόν να του αρέσει αυτό που γίνεται; Είναι υποχρεωτικό οκ, αλλά αν φτάσει να μας αρέσει κιόλας είναι ανησυχητικό!

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ.

Ειλικρινά θεωρεί κάποιος ότι αυτή (όχι μόνο Ελλάδα, παγκοσμίως) είναι καραντίνα και lockdown; Κάποιος υπεύθυνος που θα θέλει να θέσει σε καραντίνα ένα πληθυσμό θα βασιστεί στην "κοινή λογική" που θα έχει η κυρα Παγώνα να μην πάει εκκλησία η δεν ξέρω εγώ που αλλού; Καραντίνα είναι να είσαι κλειδωμένος στο σπίτι σου και εάν βγάζεις κεφάλι να σε πυροβολήσουν. Αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό.. Όποτε ποια η διαφορά στην "καραντίνα" που έχουμε με το να γίνει ένα σωστό triage στα νοσοκομεία, αντί αυτού που έκανε η Ιταλία και έβαλε όλο τον κόσμο στο πανικό;

5 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Ναι αλλα εξασθενημενη. Δεν ειπε κανενας οτι τον κορωνοϊο θα παψουμε να τον εχουμε.

Ναι αλλά προέκυψε θέμα ότι κάποιος που το είχε τα ξαναέχει και απορούμε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, zio10 said:

Είναι υποχρεωτικό οκ, αλλά αν φτάσει να μας αρέσει κιόλας είναι ανησυχητικό!

Το διαβαζεις λαθος, οκ να μη σ αρεσει το lockdown και να θες να ληξει, αλλα να μη θες το lockdown κι οταν πανε να ανοιξουν μαγαζια να λες ερχονται τα χειροτερα, ε αυτο κι αν ειναι ανησυχητικο..

5 minutes ago, Adrian said:

και απορούμε..

Αυτο συμβαινει γιατι λανθασμενα εχουμε δεσει κομπο οτι οποιος το περασει ξεμπερδεψε.

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Adrian είπε

Ειλικρινά θεωρεί κάποιος ότι αυτή (όχι μόνο Ελλάδα, παγκοσμίως) είναι καραντίνα και lockdown; Κάποιος υπεύθυνος που θα θέλει να θέσει σε καραντίνα ένα πληθυσμό θα βασιστεί στην "κοινή λογική" που θα έχει η κυρα Παγώνα να μην πάει εκκλησία η δεν ξέρω εγώ που αλλού; Καραντίνα είναι να είσαι κλειδωμένος στο σπίτι σου και εάν βγάζεις κεφάλι να σε πυροβολήσουν. Αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό.. Όποτε ποια η διαφορά στην "καραντίνα" που έχουμε με το να γίνει ένα σωστό triage στα νοσοκομεία, αντί αυτού που έκανε η Ιταλία και έβαλε όλο τον κόσμο στο πανικό;

Φυσικά και υπάρχει. Φυσικά και έχουμε καραντίνα και lockdown.

• Like 1
Δημοσ.

Ολο το παιχνίδι εφόσον τελειώνεις με την καραντίνα, θα παιχθεί στα tests.

Επίσης τεχνολογία με κινητά και θερμόμετρα παντού θα παίξει μεγάλο ρόλο.

Οπως είδατε και στο βίντεο που έχω ανεβάσει για το Βιετνάμ, αν θέλεις ακόμα και 40 εκατομμύρια να είσαι έχεις μηδενικά θύματα από τον ιό.

• Like 1
Δημοσ.

Λέγεται ότι στην κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ, γινόταν μέχρι και χειρουργικες επεμβάσεις, αλλά αν ο ασθενής ΘΕΛΕΙ, γιατί όχι ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Report 9: Impact of non-pharmaceutical interventions (NPIs) to reduce COVID-19 mortality and healthcare demand

Όσο πιο επιτυχημένη είναι μια στρατηγική σε προσωρινή καταστολή(της εξάπλωσης, δλδ flattening), τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μεταγενέστερη επιδημία ελλείψει εμβολίου, λόγω χαμηλότερης ανοσίας της αγέλης.

+

Τοσο μεγαλυτερη θα ειναι η μεταγενεστερη επδημια σε σχεση με τι? 

15 λεπτά πριν, Adrian είπε

Φιλε καραντινα ειχαμε, και την ειχαμε στο μετρο που θεωρουσαν οτι επρεπε. Και οπως βλεπουμε εδω στην Ελλαδα ήταν οπως επρεπε. Δην υπηρχε λογος για περισσοτερα μετρα, και μακαρι να μην υπαρξουν και στο μελλον. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

Ναι γιατι αλλο μετρα προστασιας και αλλο μετρα υγιεινης. Εγω για να προστατευομαι πχι θα παρω διαφορα μετρα, αλλα δεν απασχολουν τον Τσιοδρα, ο Τσιοδρας θελει να μην διασπειρω  τον ιο, εγω θελω να μην τον κολλησω οσο δεν εχουν βρει τροπο αντιμετωπισης

εγώ (χωρίς να τον εκφράζω βέβαια ή να είμαι στο μυαλό του) δεν ξέρω αν θέλει ακριβώς αυτό ή απλά δεν θέλει να του γεμίσεις τα νοσοκομεία 

δε νομίζω ότι το θέμα είναι να μην αρρωστήσεις εσύ και ο κάθε εσύ

εσύ φυσικά θα προσπαθήσεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου, οκ δεκτό, αλλά το αν αξίζει όλη αυτή η διαδικασία είναι υπό συζήτηση

αν ήξερες ότι απλά θα το περάσεις ως ίωση και τέλος δε νομίζω ότι θα σε ενδιέφερε και αν δεν είχε πάρει τόση έκταση το θέμα δεν θα σε ενδιέφερε όπως υποθέτω δεν σε ενδιέφερε εξίσου και ο h1n1 ας πούμε που επίσης ενδέχεται (με αρκετά μικρές πιθανότητες) να σε έστελνε στον άλλο κόσμο 

η όλη ιστορία με τον συγκεκριμένο ιό πιστεύω πώς έγινε για τα συστήματα υγείας, όχι επειδή είναι κάτι εξωπραγματικό , δεν είναι πανώλη 

το αν η αντίδραση για όλα αυτά ήταν υπερβολική ή όχι θα το κρίνει η ιστορία 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

... εγω θελω να μην τον κολλησω οσο δεν εχουν βρει τροπο αντιμετωπισης

...

Είσαι σίγουρος ότι δεν το έχεις περάσει ήδη;

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-prisons-testing-in/in-four-u-s-state-prisons-nearly-3300-inmates-test-positive-for-coronavirus-96-without-symptoms-idUSKCN2270RX

Επεξ/σία από Adrian
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Adrian είπε

?Ναι στα χανια δεν υπηρξε προβλημα. Στην αθηνα νομιζω οτι κανενας δε μπορει να ειναι σιγουρας. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

?Ναι στα χανια δεν υπηρξε προβλημα. Στην αθηνα νομιζω οτι κανενας δε μπορει να ειναι σιγουρας. 

αυτό που πρέπει να ευχόμαστε όλοι πλέον είναι μακάρι να το έχουμε περάσει μπας και μας αφήσουν στην ηρεμία μας , ή έστω μακάρι να το έχουν περάσει πάρα πάρα πολλοί 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εγώ (χωρίς να τον εκφράζω βέβαια ή να είμαι στο μυαλό του) δεν ξέρω αν θέλει ακριβώς αυτό ή απλά δεν θέλει να του γεμίσεις τα νοσοκομεία 

δε νομίζω ότι το θέμα είναι να μην αρρωστήσεις εσύ και ο κάθε εσύ

εσύ φυσικά θα προσπαθήσεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου, οκ δεκτό, αλλά το αν αξίζει όλη αυτή η διαδικασία είναι υπό συζήτηση

αν ήξερες ότι απλά θα το περάσεις ως ίωση και τέλος δε νομίζω ότι θα σε ενδιέφερε και αν δεν είχε πάρει τόση έκταση το θέμα δεν θα σε ενδιέφερε όπως υποθέτω δεν σε ενδιέφερε εξίσου και ο h1n1 ας πούμε που επίσης ενδέχεται (με αρκετά μικρές πιθανότητες) να σε έστελνε στον άλλο κόσμο 

η όλη ιστορία με τον συγκεκριμένο ιό πιστεύω πώς έγινε για τα συστήματα υγείας, όχι επειδή είναι κάτι εξωπραγματικό , δεν είναι πανώλη 

το αν η αντίδραση για όλα αυτά ήταν υπερβολική ή όχι θα το κρίνει η ιστορία 

Μαλλον μαζι πανε αυτα τα δυο. Αν η διασπορα ειναι μικρη ταυτοχρονα οι ΜΕΘ (που αυτο τον νοιαζει τον τσιοδρα) δε θα γεμισουν. Και βεβαια αν βλεπω να αρρωσταινουν οι διπλα μου δεν εχει νοημα να προσπαθησω να το αποφυγω, αλλα μεχρι τωρα που δεν ακουμε προβλημα διπλα μας σαφως και θα προσπαθω να προστατευθω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αυτό που πρέπει να ευχόμαστε όλοι πλέον είναι μακάρι να το έχουμε περάσει μπας και μας αφήσουν στην ηρεμία μας , ή έστω μακάρι να το έχουν περάσει πάρα πάρα πολλοί 

Εχεις καταλάβει τι είναι αυτή η ανοσία της αγέλης;

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...