Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Από τη στιγμή που τελειώσει η ιστορία με το sms τελειώνει ο περιορισμός με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και ναι, είμαι απ' αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξει η οικονομία και τα μαγαζιά και το είπε και ο Τσιόδρας ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι, αλλά χωρίς κανένα μέτρο, δεν ξέρω κατά πόσο δεν θα έχουμε εκ νέου αύξηση κρουσμάτων-θανάτων. Γιατί και να μην ανοίξουν τώρα τα καφε, εστιατόρια κλπ, αν είναι ξέφραγο αμπέλι οι μετακινήσεις με έναν ιό που κολλάει τόσο εύκολα (όπως λένε), δεν θα σωθούμε ιδιαίτερα. Πάνε 10 νοματαίοι σε ένα εμπορικό, ένας να νοσεί και να πιάσει πόμολο, ταμείο, καρέκλα, παπούτσι, μετά τα πιάσουν και οι άλλοι 9, κόλλησαν. Εκτός αν υποχρεωθούν όλοι με γάντια-μάσκες (χλωμό).

Δεν ειναι μονο τα εστιατορια. Εγω προχθες πηγα το αυτοκινητο στο service για μιση ωρα. Μπηκε ο μαστορας εκατσε στο καθισμα επιασε τιμονι κτλ κτλ. Θα μπορουσε να βαλει σακουλα στο καθισμα, υπαρχουν μιας χρησης για τον λογο αυτο, να πλυνει τα χερια του κτλ κτλ. Ειχε μπει σε αλλα 50 αυτοκινητα πιο πριν.Νομιζουν οτι μπορουν να εχουν τον ιδιο ρυθμο εργασιας με πριν, που δεν ισχυει αυτο. Πρεπει να καταλαβουν οτι η αποδοση της εργασιας πρεπει να αλλαξει για να μπορει ο αλλος να ειναι καθαρος.  Εγω δε βλεπω διαφορα στο ειδος της επιχειρησης. Δηλαδη αν ανοιξουν 20 μαγαζακια στη σειρα  ποσο διαφορα εχει με το να μην ανοιγει ενα μεγαλο. Οι διαφροες ειναι ελαχιστες, ασε που το μεγαλο εχει τα φραγκα να κανει απολυμανση πιο συχνα και να παρει και κανεναν εργαζομενο για να μπορει να τηρει τα μετρα (και δε μιλαω για τα μετρα που θα πει ο τσιοδρας αλλα τα μτρα που λεει η κοινη λογικη και που ειναι πιο αυστηρα απο τα ελαχιστα του Τσιοδρα).

• Like 5
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Rpanagos είπε

Μονο η Κινα ειχε παρει τα σωστα μετρα καραντίνας κατα την γνωμη μου.
Αλλα εχει και τις υποδομές απο οτι ειδαμε .

Να προσπαθουμε να σώσουμε καθε "φωτια" που ξεσπαει καποια στιγμη θα σταματησει......και θα σταματησει οταν γινουμε σαν ΛΑΟΣ υπεύθυνοι .

Με ενδιαφερει η αποψη σου . Αλλα εδω να την γραψεις τι να το κανω το πμ

Ποια σωστά μέτρα; Να σε κλειδώνουν σπίτι σου να πεθαίνεις από την πείνα; Η να σε αρπάζουν  με το ζόρι να σε βάζουν σε βανακια και να εξαφανίζεσαι από προσώπου γης;

Ή να σου ξεφεύγει το θέμα να προσπαθείς να το αποκρύψεις και τελικά να εξαπλώνεται σε όλο το πλανήτη;

(Και τελικά ούτε κι εκεί ξέρουμε τι πραγματικά έχει γίνει και πόσο αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα τους)

Προσέξτε μερικοί τι εύχεστε, γιατί πολύ αυτονόητη τη θεωρείτε τη δημοκρατία και την αξία της ζωής σας

4 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Επίσης έπεσε και το κάστρο των ωρολογιακων βομβων που ειχαν βαφτισει τα παιδια.

Πάλι καλά

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Ποια σωστά μέτρα; Να σε κλειδώνουν σπίτι σου να πεθαίνεις από την πείνα; Η να σε αρπάζουν  με το ζόρι να σε βάζουν σε βανακια και να εξαφανίζεσαι από προσώπου γης;

Ή να σου ξεφεύγει το θέμα να προσπαθείς να το αποκρύψεις και τελικά να εξαπλώνεται σε όλο το πλανήτη;

(Και τελικά ούτε κι εκεί ξέρουμε τι πραγματικά έχει γίνει και πόσο αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα τους)

Προσέξτε μερικοί τι εύχεστε

Γιατι λες μονο την μια πλευρα?
Πες και για το οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ειχε μεινει χωρις φαι επειδη ολα τους τα εφερναν εξω απο την πορτα.

Οπως και να εχει δεν μπορουμε να συγκριθούμε με την Κινα (ολη η Ευρωπη μαζι).
Τι πιστευεις θα γινοταν αν αυτο ξεσπαγε σε μια χωρα της Ευρωπης???
Θες παραδειγμα την Ιταλια??

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Rpanagos είπε

Πες και για το οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ειχε μεινει χωρις φαι επειδη ολα τους τα εφερναν εξω απο την πορτα.

κανένας; 

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51362772

ή είσαι βέβαιος ότι ξέρεις τα πραγματικά νούμερα της κίνας; 

και ναι τι θες να μου πεις για τον δυτικό κόσμο στην πλειοψηφία του; ότι κακώς έκαναν και δεν πήραν μέτρα κίνας;  όσοι κι αν πέθαναν

και τα οποία μέτρα ποια ήταν ακριβώς; να προσπαθήσουν να θάψουν το θέμα; 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rpanagos είπε

Πρώτα από όλα θα είχαμε μια εικόνα για το πραγματικό μέγεθος της πανδημίας,δεύτερον δεν θα είχαμε Ιταλούς να σπεύδουν σε όλες τις χώρες παγκοσμίως,να εξαφανίζουν κάθε απόθεμα μάσκας και να τις στέλνουν στη χώρα τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Rpanagos είπε

Λεω ποιο κρατος ειχε τα σωστα μετρα καραντινας.

Γιατι καραντινα φιλε μου δεν ειναι γραφω οτι θα παω σουπερ μαρκετ και παω βολτα.

μπορείς να πας σούπερ μπορείς να πας και βόλτα ποιο είναι το πρόβλημά σου; 

στην ελλάδα τουλάχιστον αυτός ο αστείος αριθμός κρουσμάτων που έχουμε δεν δικαιολογεί πλέον αυτούς τους περιορισμούς και ίσως δεν τους δικαιολόγησε και ποτέ 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

μπορείς να πας σούπερ μπορείς να πας και βόλτα ποιο είναι το πρόβλημά σου; 

Αρα για ποια καραντινα μιλαμε ε?

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Τα ατομικα μετρα, ειναι ατομικα διοτι δεν μπορουν ολοι να εφαρμοσουν τα ιδια. 

στα ατομικά μέτρα προστασίας (που νόμιζα ότι αφορά μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και αποστάσεις) περιλαμβάνεται να μην πάει και ένα παιδί σχολείο; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

στα ατομικά μέτρα προστασίας (που νόμιζα ότι αφορά μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και αποστάσεις) περιλαμβάνεται να μην πάει και ένα παιδί σχολείο; 

Ναι γιατι αλλο μετρα προστασιας και αλλο μετρα υγιεινης. Εγω για να προστατευομαι πχι θα παρω διαφορα μετρα, αλλα δεν απασχολουν τον Τσιοδρα, ο Τσιοδρας θελει να μην διασπειρω  τον ιο, εγω θελω να μην τον κολλησω οσο δεν εχουν βρει τροπο αντιμετωπισης

1 λεπτό πριν, Rpanagos είπε

Εγω ειπα οτι και σε ενα μηνα να βγουμε παλι θα πας στον μηχανικο σου που εχει κρατησει 30 τιμονια χωρις να ειναι υπεύθυνος.
Αρα που βλεπεις εσυ το αποτελεσμα των μετρων?Μακροχρόνια μην σκεφτεσαι το σημερα η σε μια εβδομάδα  .

Κανουμε loop. Ειπα οτι δεν θεωρω οτι οσοι ειναι να πεθανουν θα πεθανουν ειτε παρουμε μετρα ειτε οχι διοτι αν οι ΜΕΘ δεν ειναι γεματες ειναι αλλο το πσοσοστο ιασης. Τα μετρα τα πηραμε διοτι ο τσιοδρας δεν ηθελε να γινει διασπορα οπως στην Ιταλια, μεχρι πριν δυο εβδομαδες ειμαι σιγουρος οτι ακομα φοβοταν οτι μπορει να γινομασταν σαν αυτους διοτι δεν ηξερε που βρισκομασταν στη καμπυλη. Τωρα που ειναι σιγουρος θελει να ξεκινησουμε να κολλαμε ελεγχομενα. Αν του ξεφυγει παλι τα ιδια μετρα θα παρει.

Δημοσ.

Χθές το μεσημέρι που ξεκίνησα για δουλειά, ήταν σαν μια κανονική ημέρα, έστειλαν όλοι sms και βγήκαν για ψώνια και για λαϊκή.Το περίμενα να το δω λόγω του καιρού.

Σήμερα αρκετά καλύτερα, επειδή είναι όλα κλειστά.Το βράδυ που σχολάω είναι καλά, ερημιά στους δρόμους και στην εθνική.

Φαίνεται πως ο κόσμος δεν μπορεί να συγκρατηθεί σπίτι λόγω του καιρού και λόγω της κατάστασης που βελτιώθηκε σχετικά με τα κρούσματα κλπ.

Αν οι έλεγχοι χαλάρωσαν κακώς.

Εχουν χάσει την δουλειά τους χιλιάδες Ελληνες, άλλοι σε αναστολή και άλλοι σε εκ περιτροπής εργασία.

Δημοσ.

Report 9: Impact of non-pharmaceutical interventions (NPIs) to reduce COVID-19 mortality and healthcare demand

Αναφορά σε κείμενο

Once interventions are relaxed (in the example in Figure 3, from September onwards), infections begin to rise, resulting in a predicted peak epidemic later in the year. The more successful a strategy is at temporary suppression, the larger the later epidemic is predicted to be in the absence of vaccination, due to lesser build-up of herd immunity. 

Όσο πιο επιτυχημένη είναι μια στρατηγική σε προσωρινή καταστολή(της εξάπλωσης, δλδ flattening), τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μεταγενέστερη επιδημία ελλείψει εμβολίου, λόγω χαμηλότερης ανοσίας της αγέλης.

+

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8248709/China-puts-city-10-million-lockdown-detecting-new-outbreak.html

Αναφορά σε κείμενο

China puts a city of 10 million 'on lockdown' to curb a new coronavirus outbreak after a student returning from New York 'infected more than 70'

Για να δούμε από καλοκαίρι/Σεπτέμβριο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Τελικά όμως τι θέλουμε; να ανοίξουν ή να μην ανοίξουν; γιατί τώρα που πάμε για άνοιγμα πάλι διαβάζω για τα χειρότερα που έρχονται αλλά όταν ήμασταν σε καραντίνα πάλι δε μας άρεσε

Ώρες ώρες νομίζω το thread διανύει την καλύτερη περίοδο του όταν κλειδώνει και δε γράφουμε

Ε λογικό δεν είναι; Σε ποιον να αρέσει; :)

Δεν ξέρω τι είναι σωστό να γίνει, μάλλον κανείς δεν ξέρει. Θα δείξει.

Δημοσ.
42 minutes ago, pirmen56 said:

λόγω χαμηλότερης ανοσίας της αγέλης.

Απ τη στιγμη που βλεπουμε ατομα που το περασαν, να ξανανοσουν, παει περιπατο η κουβεντα για ανοσια της αγελης. 

18 minutes ago, zio10 said:

Ε λογικό δεν είναι;

Ξερω γω, μπορει και να βασιζεται σε καποια λογικη το "δε μ αρεσει αυτο, αλλα δε μ αρεσει ουτε το αλλο, μονο να γκρινιαζω ξερω". Οχι στην κοινη λογικη ασφαλως, αλλα σε καποια λογικη θα παταει, ποιος ξερει...

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και στην γρίπη υπάρχει ανοσία της αγέλης και εμβόλια αλλά πάλι την έχουμε κάθε χρόνο..

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...