Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως τα καναλια συνεχιζουν να μη τα λενε καλα σχετικα με τα κλιματιστικα. Πριν ενα λεπτο ρεπορταζ του αλφα ελεγε για τα κλιματιστικα και εδειχνε σπιτια με κλιματιστικα στα μπαλκονια και εσωτερικες μοναδες οικιακων κλιματιστικων .... απλα τρομαζουν χωρις λογο. Αφορα μονο τις μοναδες με αεραγωγους σε μαγαζια και γραφεια.

• Like 3
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, techPro είπε

Εγώ αναφέρομαι συγκεκριμένα στο συνωστισμό. Εσύ παίρνεις δικά μου λόγια και προσθέτεις ένα συμπέρασμα το οποίο εγώ δεν το διατύπωσα ποτέ.

Κοιτά τι συνέβη:

Spoiler

Γράφω κάτι. Επιλέγεις να απαντήσεις. Απαντάς σε αυτό που είπα και κολλάς κάτι ασχετο δίπλα του (τελείως άλλο θέμα) ως ξεκαρφωτη απάντηση, κάνοντας ακόμα και σχόλια για αυτό που ΔΕΝ είπα. Σου επισημαίνω ότι είναι άσχετο, κάτι που το αγνοείς και στη συνέχεια με ρωτάς  «γιατί παίρνω τα δικά σου λόγια και προσθέτω ένα συμπέρασμα δικό μου κλπ κλπ». 

Εμ, έχω μια πρόταση::
Μελετησε την παραπάνω αλληλουχία γεγονότων και κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε στο μέλλον να μπορέσεις να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα.

Μέχρι τότε, συνέχισε τη μόνος σου.

(Btw, ελπίζω απλά να έτυχε τώρα και να μην είναι κάτι μόνιμο...)

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Υπάρχουν κλιματιστικά (όχι στο αμαξι) που φέρνουν αέρα από έξω? Αν δεν κάνω λάθος όλα τα επιτοίχια είναι ανακύκλωσης...

Υπαρχει ενα daikin ururu sarara (πανω απο 2000€ και ενα της hitachi... ισως υπαρχει και κανενα ακομα αλλα γενικα ειναι πανακριβα αυτα.

Δημοσ.
8 minutes ago, Thresh said:

Υπάρχουν κλιματιστικά (όχι στο αμαξι) που φέρνουν αέρα από έξω? Αν δεν κάνω λάθος όλα τα επιτοίχια είναι ανακύκλωσης...

Υπάρχουν κάποια ελάχιστα πανάκριβα μοντέλα. Ένα είναι αυτό:
https://www.daikin.eu/en_us/product-group/air-to-air-heat-pumps/ururu-sarara.html

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Thresh είπε

Σε κεντρικά συστήματα κλιματισμού που παρέχουν και λειτουργία εξαερισμού ναί.

Στα οικιακά συστήματα ή συστήματα ενός χώρου δεν υπάρχει λειτουργία εξαερισμού, άρα και ανανέωσης του αέρα...

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, techPro said:

Υπάρχουν κάποια ελάχιστα πανάκριβα μοντέλα. Ένα είναι αυτό:
https://www.daikin.eu/en_us/product-group/air-to-air-heat-pumps/ururu-sarara.html

Μάλλον μονο αυτό.

Ακόμα κι αν έχεις πανάκριβη αντλία θερμότητας με fan coils στο σπίτι για θέρμανση και ψύξη, πάλι τον εσωτερικό αέρα ανακυκλώνουν.

Δημοσ.
2 minutes ago, Thresh said:

Μάλλον μονο αυτό.

Ακόμα κι αν έχεις πανάκριβη αντλία θερμότητας με fan coils στο σπίτι για θέρμανση και ψύξη, πάλι τον εσωτερικό αέρα ανακυκλώνουν.

Έχω κι εγώ την εντύπωση πως είχα δει άλλο ένα... Δε θυμάμαι αν είναι Hitachi που αναφέρθηκε. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια και να είναι απλά η εντύπωσή μου. Το Daikin το θυμόμουν με το όνομα του μοντέλου.

Για σπίτια μικρή σημασία μάλλον έχει ο ανακυκλωμένος αέρας σχετικά με τον ιό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Μάλλον μονο αυτό.

Ειναι και ενα hitachi σιγουρα, (δουλευα στον αντιπροσωπο τους)... αν ενιδιαφερεσαι να το ψαξω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Thresh είπε

Υπάρχουν κλιματιστικά (όχι στο αμαξι) που φέρνουν αέρα από έξω? Αν δεν κάνω λάθος όλα είναι ανακύκλωσης, σίγουρα τα επιτοίχια.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος και είναι μάλλον αντιπαραγωγικό τη δουλειά αυτή να την κάνει ένα "split" (που όπως το όνομα του φανερώνει αυτή είναι η "φάση" του ... να splitάρει τους δύο χωρους).

Μπορείς να βάλεις έναν μικρό blower και να βάζει λίγο αέρα μέρα (όμως πχ οι εξαεριστήρες στα μπάνια) και είτε να βγαίνει απόφυσικά ανοίγματα (πχ κάτω από πόρτες κλπ) ή να έχεις ένα μικρό παράθυρο ελάχιστα ανοικτό

(ή το αντίθετο, ένας εξαεριστήρας να πετάει έξω αέρα και φρέσκος να μπαινει από άνοιγμα).

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
18 minutes ago, TheGrisGrisMan said:

Κοιτά τι συνέβη:

Reveal hidden contents

Γράφω κάτι. Επιλέγεις να απαντήσεις. Απαντάς σε αυτό που είπα και κολλάς κάτι ασχετο δίπλα του (τελείως άλλο θέμα) ως ξεκαρφωτη απάντηση, κάνοντας ακόμα και σχόλια για αυτό που ΔΕΝ είπα. Σου επισημαίνω ότι είναι άσχετο, κάτι που το αγνοείς και στη συνέχεια με ρωτάς  «γιατί παίρνω τα δικά σου λόγια και προσθέτω ένα συμπέρασμα δικό μου κλπ κλπ». 

Εμ, έχω μια πρόταση::
Μελετησε την παραπάνω αλληλουχία γεγονότων και κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε στο μέλλον να μπορέσεις να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα.

Μέχρι τότε, συνέχισε τη μόνος σου.

(Btw, ελπίζω απλά να έτυχε τώρα και να μην είναι κάτι μόνιμο...)

Σχολιάζω το δεύτερο μέρος της φράσης σου:

«τα μέτρα ήταν άχρηστα γιατί έτσι και αλλοιώς όλοι τα παραβίαζαν τόσο καιρό (βάζουν και παραδειγματα: στη λαϊκή χαμός, στους δρόμους συνωστισμός κλπ κλπ), το κράτος δεν μπόρεσε να τα επιβάλει και συνεπώς μια τρύπα στο νερό, τσάμπα η οικονομική ζημιά που πάθαμε».

με την οποία καταλήγεις ότι αυτοί που λένε πως βλέπουν συνωστισμό θεωρούν πως τα μέτρα στην ουσία ήταν άχρηστα.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στα προηγούμενα δικά μου σχόλια, αλλά και πάλι διευκρινίζω, πως το δικό μου συμπέρασμα δεν είναι πως πρέπει να αρθούν τα πάντα και πως η απόδοση των μέτρων είναι μηδενική. Τι εννοώ το εξήγησα στης προηγούμενη απάντησή μου προς εσένα και ήδη το είχα αναλύσει και σε προηγούμενα ποστ.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Curtis76 said:

Ειναι και ενα hitachi σιγουρα, (δουλευα στον αντιπροσωπο τους)... αν ενιδιαφερεσαι να το ψαξω

Όχι γιατί έτσι κι αλλιώς είναι η εξαίρεση στον κανόνα των επιτοίχιων. Λογικά το έχουν ελάχιστοι, όπως και του Ururu Sarara...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Όχι γιατί έτσι κι αλλιώς είναι η εξαίρεση στον κανόνα των επιτοίχιων. Λογικά το έχουν ελάχιστοι, όπως και του Ururu Sarara...

Ειναι εξαιρεση και τα καναλια το παρουσιαζουν σαν να εχουν τετοια δυνατοτητα ολα τα κλιματιστικα. Δες το σημερα που λογικα ολα θα κανουν ρεπορταζ

(hitachi air exchaner λεγεται το μοντελο )

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα καλό σχόλιο που διάβασα σε ένα site είναι ότι όποιος τουρίστας θέλει να έρθει για διακοπές,μόλις φθάσει Ελλάδα να μπαίνει 14 μέρες σε καραντίνα και μετά είναι ελεύθερος να κάνει τις διακοπές του.

Επεξ/σία από kritikos28
Δημοσ.

Πολυ ρεαλιστικο πλανο ...... Ο τουρισμος ειναι νεκρος κανενας δε θα διακινδυνευσει να γινει το επομενο θεμα στις ειδησεις  

1 λεπτό πριν, kritikos28 είπε

Ένα καλό σχόλιο που διάβασα σε ένα site είναι ότι όποιος τουρίστας θέλει να έρθει για διακοπές,μόλις φθάσει Ελλάδα να μπαίνει 14 μέρες σε καραντίνα και μετά είναι ελεύθερος να κάνει διακοπές.

• Like 1
Δημοσ.

Πέτυχα πριν λίγο μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με το πως μεταπηδούν διαχρονικά οι ασθένειες από τα ζώα στον άνθρωπο. Σε ένα σημείο αναφέρεται σε κλουβιά στοιχισμένα το ένα πάνω στο άλλο όπου τα υγρά των από πάνω ζώων μολύνουν τα από κάτω και δημιουργούν μεταλλάξεις των ιών, όπως γίνεται και στα wet markets στην Κίνα. Η ομιλία είναι από το 2008 και προειδοποιεί για το ενδεχόμενο μελλοντικής πανδημίας γρίπης (!)

Είναι εκπληκτικό το ότι πριν κάποιες εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια, δεν υπήρχε σχεδόν καμία ασθένεια, ούτε καν το κοινό κρυολόγημα, και ότι κάποιοι ιοί απλώς προστίθενται συνεχώς στα προβλήματα της ανθρωπότητας (κοινό κρυολόγημα, γρίπη των χοίρων, HIV κλπ). Φυσικά κάποιες εξαλείφονται που και που.

Επίσης μου λύθηκε η απορία γιατί ο ερχομός των Ευρωπαίων εξόντωσε με ασθένειες τους γηγενείς της Αμερικής και όχι το ανάποδο.

Ο τύπος μιλάει απλά περιεκτικά και κατευθείαν στο θέμα χωρίς φλυαρίες, απλά δείτε τον

• Like 4
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...