Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτη φορά βλέπω νήμα σε φόρουμ που να πέφτουν τα μνμ βροχή και οι σελίδες του να μειώνονται... Ταλαίπωροι διαχειριστές 😕

Spoiler

Όχι τπτ άλλο, αλλά δεν προλαβαίνω να δω και τι σβήνεται...

• Like 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, moure είπε

Στο Χονγκ Κονγκ επίσης ένα σπιτι 85 τετραγωνικά σε μέτρια περιοχή έχει ενοίκιο 3700 ευρώ.

Εκεί, δεν δωσανε την έκπτωση του 40%, να πληρώσει 2.220€ ?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kondoras είπε

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Ίσως ήμασταν υποτιμημένοι. Ίσως η παρουσία ενός σοβαρού επιστήμονα, του Τσιόδρα, να βοήθησε. Ίσως να φοβηθήκαμε από την Ιταλία.

Γενικώς το πήγαμε ανέλπιστα καλά μέχρι τώρα.

Φτού να μη μας ματιάσω 🤣

Όταν λένε για τις μάσκες ότι δεν προστατεύουν τότε οι γιατροί γιατί φοράνε? Και δεν εννοώ τη στολή προστασίας, εννοώ όταν φοράνε μόνο μάσκα γάντια. Αν δεν προστάτευε δεν θα φορούσαν καθόλου. Το θέμα είναι ότι αν δεν γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, θα υπάρχει πρόβλημα. Ήδη οι δικοί μου αρνούνται κατηγορηματικά και άντε να τους πείσω...

Δημοσ.

Στην εργασία μου πάντως που έρχομαι σε επαφή με πολλά συνεργεία (τεχνικούς, μαραγκούς, κλπ) κανένας δεν φοράει μάσκα / γάντια.  Η ενημέρωση που έχουν είναι να μην φοράνε και απλά να κρατάνε αποστάσεις, να μην κοιτάνε ο ένας τον άλλον όταν μιλάνε και πολύ καλό και συχνό πλύσιμο χεριών.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, techPro είπε

Εγώ είδα ακριβώς το αντίθετο και το λέω. Ποτέ δεν είδα σε τράπεζα να τηρούνται οι αποστάσεις, μόνο μια φορά που υπήρχε αστυνομία. Όλες τις υπόλοιπες φορές είδα μπουλούκια δεκάδες άτομα να περιμένουν στην ουρά, πιθανόν για τα ATM ή και για να μπουν εντός, σε περίοδο πληρωμών εννοείται. Επίσης σε σουπερμάρκετ πάντα υπάρχουν άτομα που πλησιάζουν χωρίς να περιμένουν να τελειώσεις και να προχωρήσεις. Σουπερμάρκετ πάω πλέον μόνο σε ώρες που έχουν χαμηλή κίνηση, γιατί η εμπειρία μου ήταν πολύ κακή. Και σε λαϊκή 3-4 φορές που πέρασα σε κάθετους δρόμους με αυτοκίνητο είδα κανονικότατο συνωστισμό. Στην πολυκατοικία απέναντι από τη δική μου επίσης καθημερινά βλέπω επισκέπτες να πηγαινοέρχονται. Προ ολίγου που είχα βγει για ψώνια, έξω από κούριερ, υπήρχε ουρά 10 ατόμων χωρίς καμία απόσταση.

Επομένως η προσωπική μου εμπειρία είναι ακριβώς η αντίθετη. Τήρηση αποστάσεων δεν είδα να συμβαίνει πότε.

Ok... Αν δεν το είδες με τα μάτια σου, it didn’t happen...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papars είπε

Στην εργασία μου πάντως που έρχομαι σε επαφή με πολλά συνεργεία (τεχνικούς, μαραγκούς, κλπ) κανένας δεν φοράει μάσκα / γάντια.  Η ενημέρωση που έχουν είναι να μην φοράνε και απλά να κρατάνε αποστάσεις, να μην κοιτάνε ο ένας τον άλλον όταν μιλάνε και πολύ καλό και συχνό πλύσιμο χεριών.

Ο ξάδερφος μου δουλεύει μηχανικός στο Μόναχο σε μεγάλη εταιρεία ζυθοποιείας και δεν φοράνε γάντια-μάσκα, απλά τους ρώτησαν αν έχουν συμπτώματα και αν ταξίδεψαν σε περιοχές υψηλού κινδύνου πχ Ιταλία, Ισπανία. Τώρα με τα νέα μέτρα που πήραν εκεί δλδ υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν ξέρω δε μίλησα ακόμη

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, silverado είπε

Αυτο ειδες εσυ γυρω σου.
Ακομα και να ειδες την πραγματικοτητα ( που δεν την ειδες ), το 10 %  που δεν τηρησε την καραντινα ,ευκολα κολλαει  το 50 %, του 90 % που πιστευει οτι τηρησε την καραντινα.

Αν ακολουθήσουμε την υπόθεση που κάνεις, τότε πως δεν εκτινάχθηκαν οι θάνατοι;
(Αν είναι να μου πεις λόγο γεωγραφίας, άστο...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Dannie είπε

Παιδια για να καταλαβω ολο αυτο περι κλιματιστικων εννοουν σε χωρους οπου μαζευεται κοσμος(σουπερ,καφετερειες κ.τ.λ)και σε σπιτια οταν καποιος νοσει.Οταν ο αλλος ειναι μονος του δεν υπαρχει κανενα προβλημα με την χρηση του.Μας εχουν ζαλισει μια με τις μασκες μην τις βαζετε αλλα τωρα να τις βαζετε σε ΜΜΜ και σουπερ ηξεις αφιξεις...!

Νομιζω οτι δεν το εχουν εξηγησει σωστα, και προσφατα μου ειπε η μανα μου οτι φοβαται να χρησιμοποιησει το κλιματιστικο στο σπιτι και γελαγα. Τα κλιματιστικα στα σπιτια ΔΕΝ φερνουν φρεσκο αερα απο εξω παρα μονο ενα μοντελο την daikin και ενα της hitachi (πανακριβα και τα δυο). Ολα τα αλλα κανουν ανακυκλωση του αερα στο σπιτι, αρα αν ενας φορεας βηξει πανω στην εξωτερικη μοναδα (λολ), δεν μπορει να μπει τιποτα στο σπιτι.  Τα κλιματιστικα που χρησιμοποιουν στα πολυκαταστηματα και μεγαλα γραφεια  χρησιμοποιουν αεραγωγους και εχουν την δυνατοτηα ελεγχου σε τι ποσοστο θα φερνουν φρεσκο αερα. Εκει πραγματι μπορει ο αερας απο εναν χωρο να κανει πραγματικο ταξιδι και να παει και σε αλλον χωρο. Εκει ειπαν λοιπον να γινει ρυθμιση να μη γινεται ανακυκλωση αλλα χρηση 100% φρεσου αερα. Δηλαδη στα σπιτια τα κλιματιστικα μας προστατευουν επειδη δεν φερνουν φρεσκο αερα αλλα στα καταστηματα μας προστατευει να ρυθμιστουν να φερνουν φρεσκο αερα για να μην γινει διασπορα του ιου... Τωρα πολυ αμφιβαλω οτι θα γινει τετοια ρυθμιση στο ποσοστο φρεσκου αερα στο 100% διοτι αυξανεται δραματικα η καταναλωση. Για να καταλαβετε σε αεροδρομιο που δουλευα καποτε τα ρυμιζα στο 30%max χρηση φρεσου αερα διοτι διαφορετικα δεν ειχε αποδοση.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheGrisGrisMan είπε

Αν ακολουθήσουμε την υπόθεση που κάνεις, τότε πως δεν εκτινάχθηκαν οι θάνατοι;
(Αν είναι να μου πεις λόγο γεωγραφίας, άστο...)

Λογω ιου.

Δημοσ.
50 minutes ago, TheGrisGrisMan said:

Διαβάζοντας, βλέπω ότι εχει δημιουργηθεί ένα νεο ποίημα απο μερικούς. Πάει ως εξης:

«τα μέτρα ήταν άχρηστα γιατί έτσι και αλλοιώς όλοι τα παραβίαζαν τόσο καιρό (βάζουν και παραδειγματα: στη λαϊκή χαμός, στους δρόμους συνωστισμός κλπ κλπ), το κράτος δεν μπόρεσε να τα επιβάλει και συνεπώς μια τρύπα στο νερό, τσάμπα η οικονομική ζημιά που πάθαμε». 

Σε άλλη πραγματικότητα ζουν μάλλον (όπως ζούσαν και εκείνοι που ελεγαν για τεράστιες ουρές και καβγάδες στα σούπερ μάρκετ και ότι γίνεται πανικός και χαμος), κάτι που είναι δικαίωμα τους.

Αλλά δεν είναι δικαίωμα τους να αλλάζουν την πραγματική ...πραγματικότητα, αυτη στην οποία ζούμε όλοι... 

ΙΜΟ ενα 90% όλων μας τήρησε σε μεγάλο βαθμό την καραντίνα. Αυτό ειδα γύρω μου..

——

Το ξέρουμε όλοι όσοι τα ζησαμε... Αλλά το λέω για να ξερει καποιος που διαβάζει στο μέλλον, τι πραγματικά συνέβη το Μαρτιο/Απριλιο του 2020, κ να μην μπερδεύεται απο φαντασιώσεις διαφόρων τυπάδων...

Εσυ αναγνώστη του 2050: να ξερεις ότι τα μέτρα αυτήν την περίοδο, τηρήθηκαν σε ευλαβικό βαθμό απο όλους μας. Ελπίζω τώρα που θα γίνει η άρση τους, να φερθούμε το ίδιο υπεύθυνα. Ας επικεντρωθούμε στο να κάνουμε εμείς, ο καθένας μας ατομικά, αυτό που πρέπει και ας ελπίσουμε για το καλύτερο. 

Εγώ αναφέρομαι συγκεκριμένα στο συνωστισμό. Εσύ παίρνεις δικά μου λόγια και προσθέτεις ένα συμπέρασμα το οποίο εγώ δεν το διατύπωσα ποτέ.

Είπα ότι τα μέτρα δε λειτούργησαν στο σύνολό τους; Είπα πως αθλητικοί χώροι, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά και γεμάτα παρά τα μέτρα ή πως πρέπει να ανοίξουν άμεσα;

Αυτό που έγραψα είναι να γίνει άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία όσο τα περισσότερα κέντρα συγκέντρωσης του πληθυσμού είναι κλειστά δεν προσφέρει πολλά επιπροσθέτως από μόνη της, εκτός κατά τις περιόδους μαζικής εξόδου.

Ο συνωστισμός στα σημεία όπου επιτρέπεται η μετακίνηση ίδιος θα είναι είτε υπάρχει απαγόρευση, είτε όχι.

Προσωπικά να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μέχρι τώρα δεν έχω δει ούτε μία φορά πάντως, μόνο μία φορά παρουσία αστυνομίας έξω από τράπεζα.

1 minute ago, Curtis76 said:

Νομιζω οτι δεν το εχουν εξηγησει σωστα, και προσφατα μου ειπε η μανα μου οτι φοβαται να χρησιμοποιησει το κλιματιστικο στο σπιτι και γελαγα. Τα κλιματιστικα στα σπιτια ΔΕΝ φαιρνουν φρεσκο αερα απο εξω παρα μονο ενα μοντελο την daikin και ενα της hitachi (πανακριβα και τα δυο). Ολα τα αλλα κανουν ανακυκλωση του αερα στο σπιτι, αρα αν ενας φορεας βηξει πανω στην εξωτερικη μοναδα (λολ), δεν μπορει να μπει τιποτα στο σπιτι.  Τα κλιματιστικα που χρησιμοποιουν στα πολυκαταστηματα και μεγαλα γραφεια  χρησιμοποιουν αεραγωγους και εχουν την δυνατοτηα ελεγχου σε τι ποσοστο θα φερνουν φρεσκο αερα. Εκει πραγματι μπορει ο αερας απο εναν χωρο να κανει πραγματικο ταξιδι και να παει και σε αλλον χωρο. Εκει ειπαν λοιπον να γινει ρυθμιση να μη γινεται ανακυκλωση αλλα χρηση 100% φρεσου αερα. Δηλαδη στα σπιτια τα κλιματιστικα μας προστατευουν επειδη δεν φερνουν φρεσκο αερα αλλα στα καταστηματα μας προστατευει να ρυθμιστουν να φερνουν φρεσκο αερα για να μην γινει διασπορα του ιου... Τωρα πολυ αμφιβαλω οτι θα γινει τετοια ρυθμιση στο ποσοστο φρεσκου αερα στο 100% διοτι αυξανεται δραματικα η καταναλωση. Για να καταλαβετε σε αεροδρομιο που δουλευα καποτε τα ρυμιζα στο 30%max χρηση φρεσου αερα διοτι διαφορετικα δεν ειχε αποδοση.

Ο αέρας από έξω δεν είναι επικίνδυνος. Ο ανακυκλωμένος είναι επικίνδυνος αν υπάρχουν στο χώρο άτομα που διασπείρουν τον ιό.

• Confused 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Locke_John είπε

το εξηγείς λίγο αυτό με το %? τα κρούσματα στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα είναι κάτι λιγότερα από 2500.

Αναφέρομαι στον παγκόσμιο πληθυσμό. Προφανώς και διαφέρει το ποσοστό των κρουσμάτων ανά χώρα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, techPro είπε

Εγώ αναφέρομαι συγκεκριμένα στο συνωστισμό. Εσύ παίρνεις δικά μου λόγια και προσθέτεις ένα συμπέρασμα το οποίο εγώ δεν το διατύπωσα ποτέ.

Είπα ότι τα μέτρα δε λειτούργησαν στο σύνολό τους; Είπα πως αθλητικοί χώροι, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά και γεμάτα παρά τα μέτρα ή πως πρέπει να ανοίξουν άμεσα;

Αυτό που έγραψα είναι να γίνει άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία όσο τα περισσότερα κέντρα συγκέντρωσης του πληθυσμού είναι κλειστά δεν προσφέρει πολλά επιπροσθέτως από μόνη της, εκτός κατά τις περιόδους μαζικής εξόδου.

Ο συνωστισμός στα σημεία όπου επιτρέπεται η μετακίνηση ίδιος θα είναι είτε υπάρχει απαγόρευση, είτε όχι.

Προσωπικά να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μέχρι τώρα δεν έχω δει ούτε μία φορά πάντως, μόνο μία φορά παρουσία αστυνομίας έξω από τράπεζα.

Ο αέρας από έξω δεν είναι επικίνδυνος. Ο ανακυκλωμένος είναι επικίνδυνος αν υπάρχουν στο χώρο άτομα που διασπείρουν τον ιό.

Στα σπιτια δεν ισχυει ομως αυτο. Οταν ο αλλος νοιωθει και ειναι καλα, και ταυτοχρονα ακουει τον κινδυνο των κλιματιστικων, φοβαται μη του ερθει κατι απ εξω.. Αν μεσα στο σπιτι υπαρχει καποιος με τον ιο, δε τη γλιτωνει ετσι κι αλλοιως οποιος ειναι μαζι. Νομιζω οτι προσπαθησα και εξηγησα οσο μπορουσα τις διαφορες. Στα καναλια γινεται αναφορα γενικη για κλιματιστικα και εχει τρομαξει κοσμος και δεν αναβει τα κλιματιστικα στο σπιτι. 

Δημοσ.
3 minutes ago, Curtis76 said:

Στα σπιτια δεν ισχυει ομως αυτο. Οταν ο αλλος νοιωθει και ειναι καλα, και ταυτοχρονα ακουει τον κινδυνο των κλιματιστικων, φοβαται μη του ερθει κατι απ εξω.. Αν μεσα στο σπιτι υπαρχει καποιος με τον ιο, δε τη γλιτωνει ετσι κι αλλοιως οποιος ειναι μαζι. Νομιζω οτι προσπαθησα και εξηγησα οσο μπορουσα τις διαφορες. Στα καναλια γινεται αναφορα γενικη για κλιματιστικα και εχει τρομαξει κοσμος και δεν αναβει τα κλιματιστικα στο σπιτι. 

Νομίζω πως στην ενημέρωση χθες ειπώθηκε να βάζετε τα κλιματιστικά στο φρέσκο αέρα και όχι στην ανακύκλωση. Προφανώς γιατί στον εξωτερικό αέρα δεν μπορεί να υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο. Αντίθετα στη λειτουργία της ανακύκλωσης το κλιματιστικό μπορεί να διασπείρει τον ιό αν αιωρείται στο χώρο. Βέβαια στα σπίτια τα κλιματιστικά σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων μόνο σε ανακύκλωση δουλεύουν. Επίσης αν είσαι στο σπίτι όλη μέρα με τα ίδια άτομα, ούτως ή άλλως ο κίνδυνος μετάδοσης είναι υψηλός και δε νομίζω πως η διαφορά από το κλιματιστικό πρακτικά θα είναι υπολογίσιμη.

Σε χώρους όμως που συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, αν τα κλιματιστικά λειτουργούν στην ανακύκλωση, ίσως αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει κάποια μελέτη που να λέει σε τι βαθμό συμβαίνει αυτό.

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, techPro said:

Νομίζω πως στην ενημέρωση χθες ειπώθηκε να βάζετε τα κλιματιστικά στο φρέσκο αέρα και όχι στην ανακύκλωση.

Υπάρχουν κλιματιστικά (όχι στο αμαξι) που φέρνουν αέρα από έξω? Αν δεν κάνω λάθος όλα είναι ανακύκλωσης, σίγουρα τα επιτοίχια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...