Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Κανείς δεν το ξέρει αυτό με σιγουριά, θα 'πρεπε να το έχεις καταλάβει τόσο καιρό.

Θεωρείται πολύ πιθανό ότι το φθινόπωρο θα έχουμε πάλι τα ίδια.

Οπότε τι να τελειώσει λες;

Να τελειώσει το τωρινό κρούσμα buddy, όχι να εξελήφθη ο ιός. Safety first!

4 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Δυστυχώς αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει και δεν μπορεί να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ναι το ξέρω dude αλλα από τις δυο επιλογές πια είναι η καλύτερη και πιο ασφαλείς? Μην το πάμε πιο μακριά, απλά πράγματα, stay home.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός ο Ιός έχει γίνει εξαιρετικά ενοχλητικός. Συμφωνώ με τα μέτρα και μακάρι να ήταν και περισσότερα αλλά πραγματικά προσωπικά έχω αρχίσει να νιώθω την ενόχληση έντονα. Δεν είμαι τύπος ο οποίος κάνει βόλτες και έχει έντονη εξωτερική ζωή, μάλιστα έχω τεράστιες αντοχές στην έγκλειστη ζωή που δύο μήνες καραντίνα μου μοιάζει σαν τίποτα αλλά δέχομαι πίεση στο στενό μου περιβάλλον και υποθέτω πολλοί είναι στην ίδια θέση κάτι που μπορεί να είναι και επικύνδυνο καθώς κάποιος μπορεί να πέσει θύμα βίας.

Εντομεταξύ κάποιοι από εμάς έχουν θεματάκια με το αναπνευστικό και συμπτώματα τα οποία καμιά φορά δε κρύβονται δημόσια. Εγώ ας πούμε έχω αλλεργική ρινίτιδα και στενό διάφραγμα. Επίσης έχω θέματα με παλινδρόμηση και με το στομάχι μου, καμιά φορά αναγκάζομαι να βύχω έντονα. Πριν ακόμη από τον Ιό σπάνια έχω δεχτεί παρατηρήσεις, τώρα δε ξέρω πως μπορεί να μας αντιμετωπίζουν. Η μάνα μου μου λέει έντρομη ότι πήγε να βύξει και δέχτηκε παρατήρηση και άγριο βλέμα από τους δίπλα. Μου λέει να μη βγω γιατί άμα με δουν θα με βάλουν απευθείας σε καραντίνα. Ειδικά κάποιος αλλεργικός αν τον πιάσει κρίση καρφώνεται πολύ εύκολα.

Πότε θα τελειώσει αυτή η αιδία.....

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Σωστά όλα αυτά που γράφονται για φυσικές αποστάσεις.

Πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θα εφαρμοστεί η φυσική απόσταση καθώς μεγάλο μέρος των πολιτών είτε έχει κουραστεί, είτε έχει εφησυχαστεί από την ήπια εικόνα σε κρούσματα και θανάτους λόγω των μέτρων που πάρθηκαν.

Ελπίζω η κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα και οι πολίτες να τα εφαρμόσουν. Θα δούμε τους επόμενους μήνες μια διελκυστίνδα μεταξύ αριθμού κρουσμάτων και εφαρμογή των μέτρων από τους πολίτες.

Λίγα κρούσματα; Χαλαρή εφαρμογή μέτρων; 
Πολλά κρούσματα, ΜΕΘ κτλ; Αύξηση τήρησης μέτρων, τοπικές καραντίνες κτλ. κτλ. 

Τουλάχιστον έχουμε μπροστά μας καλοκαίρι. 
Ελπίζω το φθινόπωρο να ήμαστε όλοι καλά και να έχουμε εξελίξεις από τον χώρο της επιστήμης της υγείας γιατί με τα όπλα που έχουμε τώρα στα χέρια μας, το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, aizensama24 said:

Η μάνα μου μου λέει έντρομη ότι πήγε να βύξει και δέχτηκε παρατήρηση και άγριο βλέμα από τους δίπλα. Μου λέει να μη βγω γιατί άμα με δουν θα με βάλουν απευθείας σε καραντίνα. Ειδικά κάποιος αλλεργικός αν τον πιάσει κρίση καρφώνεται πολύ εύκολα.

Σε αυτή την περίπτωση η μάσκα βοηθάει ψυχολογικά τους άλλους.

• Like 2
Δημοσ.

Η χθεσινή περίληψη:

1. Οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης κρουσμάτων από χθες:

Χώρα Αύξηση Κρούσματα

Mexico 10% 10544
Singapore 10% 11178
Belarus 10% 8022
Saudi Arabia 9% 13930
Ukraine 8% 7170
Qatar 8% 7764
Peru 8% 20914

2. Ποσοστό αύξησης για τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα

Χώρα Κρούσματα Αύξηση

USA 866148 2%
Spain 213024 2%
Italy 189973 1%
France 161530 1%
Germany 151285 0%
UK 138078 3%
Turkey 101790 3%

3. Σε παγκόσμια κλίμακα, έχουμε αυτή τη στιγμή κρούσματα, σε σχέση με 2.614.803 εχθές

Αύξηση δηλαδή κατά 82513 κρούσματα, και ποσοστό 3,16%. Εχθές η αύξηση ήταν 3,08% και προχθές 3,39%

Αναλυτικά οι λίστες εδώ:
https://grbusinessforum.com/forum/leitourgia-epixeirisis/korwnoϊos-kai-epixeiriseis/page/1000/1

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

βλέπω τώρα alpha αυτά που γίνονται με την ιδιωτική κλινική Ταξιάρχης στο Περιστέρι είναι τραγελαφικά οι άνθρωποι πρέπει να πάνε φυλακή και να κλείσει η κλινική

χωρις να θελω να γινω κακος: δημοσιογραφοι και τεχνικοι χυμα εξω απο κλινικη χωρις μετρα ασφαλειας

περαστικοι και περιεργοι κοβουν βολτες

Την ιδια στιγμη υπαρχει διαδηλωση εξω απο τη βουλη απο 100 περιπου ατομα!

Βγηκαμε απο καραντινα και δε το καταλαβα;

Δημοσ.

Οσο ανακοινωνονται 5 κρουσματα τη μερα και ανοιγει ο καιρος καμια απαγορευση κυκλοφοριας δεν θα κανει το πληθος υπευθυνο. 

Πιο λογικο θα μου φαινοταν να γινονται μαζικα τεστ και να λεμε εχουμε 1000 κρουσματα , τα σχολεια κλειστα , τα μαγαζια ανοιχτα με προυποθεσεις και να λεει καθε μερα ο Τσιοδρας "ναι κυκλοφορουμε αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ". 

Δε βλεπω το λογο να μη μπορω να παω στο χωριο μου που εχει 0 κατοικους εγω και 5 οικογενειες σε αποσταση 200 μετρων και να γινεται της π@@@ας να ειναι ολοι εξω και να λεμε οτι εχουμε απαγορευση για τα ματια του κοσμου. 

• Like 2
Δημοσ.

Γενικά πάντως, θα ήθελα να σχολιάσω, ας προσέχει ο καθένας τί γράφει εδώ πέρα. Τα γραπτά μένουν. Επίσης ,υπάρχουν μέλη που αφιερώνουν χρόνο κάθε ημέρα για να εντοπίζουν και να διορθώνουν τα κακώς κείμενα.. ας τους σεβαστούμε.

Άλλο σε φιλική κουβέντα μεταξύ γνωστών να πει κάποιος κάτι που άκουσε ή διάβασε και άλλο να το γράφει σε μια κοινότητα όπου υπάρχουν κάποιοι κανόνες. . 

Ειδικά σε ότι αφορά ιατρικά θέματα, πόσω μάλλον απαισιόδοξες απόψεις και γνώμες κάποιων, καλύτερα να μην τις αναπαράγουμε καθόλου. 

Προφανώς και οι ειδικοί παγκοσμίως ψάχνουν και ερευνούν τί και πώς ,κανείς δεν ξέρει σε τι νερά κολυμπάμε.

Υπομονή ας κάνουμε κ βλέπουμε...

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, techPro είπε

Δε γίνεται ο κόσμος να καθίσει μόνιμα μέσα. Η λύση είναι αυτή:

Εξάλλου δεν είναι η κίνηση στους δρόμους που θα αυξήσει τη μετάδοση ή οι περίπατοι. Πάρα πολύ σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας τα οποία και τώρα που ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας δεν τηρούνται ορισμένες φορές καθόλου σωστά. Προσωπικά έχω δει επανειλημμένα συνωστισμό έξω από τράπεζες, σε σουπερμάρκετ και σε λαϊκές. Δηλαδή σε περιπτώσεις που δικαιολογείται η έξοδος νομιμότατα. 1000 φορές καλύτερα θα ήταν να τηρούνταν οι αποστάσεις ευλαβικά και να μην υπήρχε η απαγόρευση κυκλοφορίας, παρά αυτό που συμβαίνει τώρα.

Και συνωστισμό έχουμε δει και από τα ΜΜΕ σε διάφορες περιπτώσεις. Π.χ. στα ΚΤΕΛ τις ημέρες του Πάσχα. Επίσης ελλιπής είναι η εφαρμογή μέτρων σε κλινικές όπως αποδεικνύεται πρόσφατα, δηλαδή σε χώρους μέγιστου κινδύνου για μετάδοση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν τα μέτρα ευλαβικά. Ούτε ξέρει, ούτε μπορεί ο απλός κόσμος. Εδώ σε νοσοκομεία και δεν μπορούν να τηρηθούν ευλαβικά.

Είναι μεγάλο ρίσκο αυτό που πάει να γίνει με το άνοιγμα αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς.

• Like 1
Δημοσ.

Ήδη έχει αρχίσει να γίνετε χαμός στην Θεσσαλονίκη.  Οι πλατείες έχουν γεμίσει με κόσμο που κάνει βόλτες, παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά μόνο και μόνο το άκουσμα ότι τελειώνουν τα μέτρα. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει αρχές Μαΐου.

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, zio10 said:

Δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν τα μέτρα ευλαβικά. Ούτε ξέρει, ούτε μπορεί ο απλός κόσμος. Εδώ σε νοσοκομεία και δεν μπορούν να τηρηθούν ευλαβικά.

Είναι μεγάλο ρίσκο αυτό που πάει να γίνει με το άνοιγμα αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς.

Εδώ έχουν ξεκινήσει το άνοιγμα χώρες που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμάς. Αν περιμένουμε εμβόλιο ή αποτελεσματική θεραπεία το lockdown σίγουρα θα πρέπει να κρατήσει όλο το έτος ή και περισσότερο, πράγμα ανέφικτο, άρα η καθυστέρηση 1 μήνα δε θα προσφέρει τίποτα. Δε θα υπάρχει κάποια πρόοδος σε αυτό το μήνα. Άντε και η αύξηση των κρουσμάτων θα ξεκινήσει 1 μήνα μετά. Σε τι θα ωφελήσει αυτό;

Και όταν συνωστισμός συμβαίνει και στις επιτρεπόμενες κατηγορίες εξόδου, τι ακριβώς προσφέρει η απαγόρευση;

https://uk.reuters.com/article/uk-womens-day-spain/thousands-march-in-spain-on-womens-day-despite-coronavirus-fears-idUKKBN20V0ZE

Ισπανία σήμερα για παράδειγμα που είναι στην κορυφή κρουσμάτων ανά πληθυσμό.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όντως δεν γίνεται να είμαστε κλεισμένοι μέσα μέχρι να βγει το εμβολίο,που μπορει να πάρει και πολλά χρόνια.Όποτε ανοίγουν όλα σταδιακά και "ο Θεός βοηθός".

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος είπε ρε παιδιά να κλειστούμε μέσα;  Αν δεν τηρούμε τις αποστάσεις, αν δεν τηρούμε τους κανόνες υγιεινής τζάμπα κλειστήκαμε τόσο καιρό μέσα.

Εκτός και να είστε από αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός και δεν πιστεύετε στα εμβόλια.

Να υπενθυμίσω στους αντι-εμβολιαστές μόνο ότι από τον ιό της ευλογιάς είχαν πεθάνει 400-500εκ άνθρωποι.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...