Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτοί που λένε για ανοσιες αντισώματα κλπ μπορούν να εγγυηθούν ότι όποιος κολλήσει δε θα έχει άλλα κουσούρια και ευαισθησίες που θα τον συνοδεύουν όλη του τη ζωή? 

• Like 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε παιδια τι δεν καταλαβαινετε??? 

οι ειδικοι το λενε ξεκαθαρα! καθιστε σπιτια σας γιατι δεν εχουμε ιδεα τι μας γινεται!

μια απορια ασχετη για οποιον γνωριζει κατι παραπανω.βλεπω διαφορα βιντεο και εικονες που σε καποιους κανουν το τεστ για τον κορωνοιο και παιρνουν επιχρυσμα απο το στομα ή την μυτη και σε αλλους παιρνουν αιμα απο το χερι στο υψος του αγκωνα. ξερετε γιατι συμβαινει αυτο και ποια η διαφορα του??

Επεξ/σία από sonikk
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Το έχουν αναφέρει και παλαιότερες έρευνες από Κίνα-Ιαπωνία...

Κοίτα εγώ όσο και να θέλω να το πιστέψω αυτό (με όλη μου τη καρδιά κιόλας), μπορεί απλά να ήταν κακό δείγμα αυτών των ερευνών..

Πάντως κανείς επίσημα δεν πρόκειται να βγει να πει καπνιστε, οπότε στη πράξη θα μάθουμε 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, johnbond είπε

Είναι γενικά αξιόπιστος αυτός;

Έχει συζητηθεί εκτενώς κα στο προηγούμενο thread τι εστί Φαρσαλινός και ποιά η σχέση του με το κάπνισμα.

Άσχετα με όλα τα άλλα ... εγώ θα είχα τρομερά ερωτηματικά στο πόσο αξίοπιστος μπορεί ναι είναι μια σειρά από "τοποθέτησεις προιόντος" στο zougla (γιατί αυτό είναι στην ουσία το όλο "business plan" και του μέσου και της σχέσης των 2).  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Η λογικη λεει οτι οτι δηποτε εκλεισες πρωτο (σημαινει οτι ειναι και το πιο επικινδυνο για μεγαλη διασπορα) θα το ανοιξεις τελευταιο στην "χαλαρωση" και το πιο αυστηρο μετρο που πηρες στο peak της εξαρσης για να μπλοκαρεις κατα το δυνατον τν εξαρση( ουσιαστικα αυτο ειναι η απογορευση κυκλοφοριας με το να σταλνουμε sms για να βγουμε απο το σπιτι μονο για κατο απαραιτητο) το βγαζεις πρωτο κατα την χαλαρωση. Αρα λοιπον μας λενε οτι συζητανε να μεινει ολο το μαιο του sms, δλδ για να βγεις βολτα με το ποδηλατο θα πρπει πρωτα να ζητας "αδεια", τα μεγαλα καταστηματα/επιχιρησεις θα παραμεινουν κλειστα, αλλα λεμε να ανοιξουμε τα σχολεια και τα δημοτικα να βαλουμε καμια 25αρια παιδακια μεσα σε μια αιθουσα επι τοσες ωρες. Και αν εχει ενα τον ιο που θα ειναι ασυμπτωματικο πιθανοτατα σε αυτη τν ηλικια ας το κολλησει ολο το σχολειο και εν συνεχεια γονεις παππουδες κτλ.

Μονο εγω δν βλεπω καμια λογικη σε ολο αυτο τι φαση?

Κι εμένα δε μου φαίνεται το λογικότερο.

Αλλά φίλε θεωρώ ότι είναι τόσο πολύπλοκη η κατάσταση, που δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι να κάνουν έτσι που να είναι απόλυτα σωστό και πετυχημένο. Ή πως θα πάρουν την ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Και οι επιστήμονες έχουν άγνοια για κάποια πράγματα. Δε νομίζω ότι θα ήθελαν πολλοί να είναι στη θέση αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις αυτές τις μέρες. Απώλειες θα υπάρχουν σίγουρα. Και οικονομικές και ανθρώπινες. Οι αποφάσεις θα κρίνουν πόσες θα είναι από κάθε πλευρά.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 5
Δημοσ.

μια απορια ασχετη για οποιον γνωριζει κατι παραπανω.βλεπω διαφορα βιντεο και εικονες που σε καποιους κανουν το τεστ για τον κορωνοιο και παιρνουν επιχρυσμα απο το στομα ή την μυτη και σε αλλους παιρνουν αιμα απο το χερι στο υψος του αγκωνα. ξερετε γιατι συμβαινει αυτο και ποια η διαφορα του??

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sonikk είπε

Και χθες νομίζω τα ρώτησες και σου απάντησα.αιμα παίρνουν για να δουν αν έχεις αντισώματα,από τη μύτη είναι για να δουν αν έχεις τον ιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Και χθες νομίζω τα ρώτησες και σου απάντησα.αιμα παίρνουν για να δουν αν έχεις αντισώματα,από τη μύτη είναι για να δουν αν έχεις τον ιο

ναι αλλα το αιμα δεν το παιρνουν απο τα δαχτυλο που ειπες αλλα απο το υψος του αγκωνα που σημαινει οτι λαμβανουν αρκετη ποσοτητα.ποση ποσοτητα θελουν για μια απλη ενδειξη οτι εχεις αντισωματα? μα εδω ειπαν οτι για να βρουν αν εχεις αντισωματα τα τεστ δεν ειναι αξιοπιστα και θα σταματησουν να γινονται.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sonikk είπε

ναι αλλα το αιμα δεν το παιρνουν απο τα δαχτυλο που ειπες αλλα απο το υψος του αγκωνα που σημαινει οτι λαμβανουν αρκετη ποσοτητα.ποσο ποσοτητα θελουν για μια απλη ενδειξη οτι εχεις τον ιο? εμενα μου κανει περιεργο ολο αυτο!

Ρε φίλε για αντισώματα σου παίρνουν από τον αγκώνα κι εγώ όταν κάνω εξέταση για κάποια αντισώματα (που έχουν να κάνουν με το θυρεοειδή μου) δεν μου παίρνουν σταγονιτσα από το δάκτυλο αλλά γεμίζουν μια σύριγγα

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sonikk είπε

ναι αλλα το αιμα δεν το παιρνουν απο τα δαχτυλο που ειπες αλλα απο το υψος του αγκωνα που σημαινει οτι λαμβανουν αρκετη ποσοτητα.ποση ποσοτητα θελουν για μια απλη ενδειξη οτι εχεις αντισωματα? μα εδω ειπαν οτι για να βρουν αν εχεις αντισωματα τα τεστ δεν ειναι αξιοπιστα και θα σταματησουν να γινονται.

Δεν ξέρω που τα διαβάζεις αυτά για αγκώνες οριστε

https://www.oxfordbiosystems.com/COVID-19-Rapid-test

This test detects both early marker and late marker, IgM/IgG antibodies in human finger-prick or venous blood samples. It can also be used to test human serum or plasma samples.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Φίλε θεωρώ ότι είναι τόσο πολύπλοκη η κατάσταση, που δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι να κάνουν έτσι που να είναι απόλυτα σωστό και πετυχημένο. Ή πως θα πάρουν την ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Και οι επιστήμονες έχουν άγνοια για κάποια πράγματα. Δε νομίζω ότι θα ήθελαν πολλοί να είναι στη θέση αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις αυτές τις μέρες. Απώλειες θα υπάρχουν σίγουρα. Και οικονομικές και ανθρώπινες. Οι αποφάσεις θα κρίνουν πόσες θα είναι από κάθε πλευρά.

Συμφωνω απολυτα αλλα σε ορισμενα πραγματα υπαρχει και η κοινη λογικη.

Με αυτο εννοω οτι δν υπαρχει λογικη στο να κρατησεις την απογορευση κυκλοφοριας με το sms ολο το μαιο ενω απαγορευεις στα μεγαλα καταστηματα να ανοιξουν και  ταυτοχρονα να πας να μου ανοιξεις δημοτικα και γυμνασια (που ειναι ο ορισμος του συγχρωτισμου στις αιθουσες)για 4-5 εβδομαδες και μετα να τα ξανακλεισεις για καλοκαιρι, περαν της Γ λυκειου λογο πανελλαδικων, ολα τα αλλα μου μοιαζουν τεραστιο ρισκο χωρις λογο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, johnbond είπε

Ο τσιορδας και ο π.ο.υ λένε ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο...

Πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια αντίθεση απόψεων;

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-21/fda-now-says-smokers-may-have-higher-risk-of-catching-covid-19

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/22/french-study-suggests-smokers-at-lower-risk-of-getting-coronavirus (ο τίτλος, δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο του άρθρου, όπως γίνεται συνήθως!!!)

Αυτό που δοκιμάζουν οι Γάλλοι σε ένα νοσοκομείο είναι η νικοτίνη και χρησιμοποιούν αυτοκόλλητα νικοτίνης!
Σε καμιά περίπτωση δεν λένε αρχίστε το κάπνισμα για να μην κολήσετε τον ιό, καθώς οι καπνιστές που τον κολλούν αρρωσταίνουν πιο βαριά!!!

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Δεν ξέρω που τα διαβάζεις αυτά για αγκώνες οριστε

https://www.oxfordbiosystems.com/COVID-19-Rapid-test

This test detects both early marker and late marker, IgM/IgG antibodies in human finger-prick or venous blood samples. It can also be used to test human serum or plasma samples.

αυτο το link που βαζεις ειναι απο site του εξωτερικου.τα ιδια εχουν και εδω ελλαδα για το τεστ?

γιατι εγω στο star channel σημερα σε ενα ρεπορταζ δημοσιογραφου εδειχνε η καμερα την ομαδα του εοδδυ να παιρνει αιμα απο τον αγκωνα απο εναν ρομα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Νομιζω οτι θα το γνωριζει και ο τσιδρας αυτο. Το θεμα ειναι οτι οσοι μιλαγαν για ανοσια αγελης, μιλαγαν για αντιμετωπιση του προβληματος χωρις ληψη μετρων. Ο τσιοδρας πηρε τα μετρα του, εσωσε τον κοσμο, και τα αλλα ειναι περιττα. Οσοι μιλαγαν για ανοσια αγελης εξακολουθουν μιλανε για αποτυχημενη τακτικη αντιμετωπισης.

Γιατί ποιός είπε ότι είναι αποτυχημένη τακτική; Αυτή είναι η μόνη λύση. Αλλά με ελεγχόμενο ρυθμό. Ο μόνος τρόπος να εξαλειφθεί ένας ιός είναι αν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποκτήσει ανοσία. Σε όλες τις πανδημίες αυτό συνέβη.

Επεξ/σία από sdragon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, sonikk είπε

αυτο το link που βαζεις ειναι απο site του εξωτερικου.τα ιδια εχουν και εδω ελλαδα για το τεστ?

γιατι εγω στο star channel σημερα σε ενα ρεπορταζ δημοσιογραφου εδειχνε η καμερα την ομαδα του εοδδυ να παιρνει αιμα απο τον αγκωνα απο εναν ρομα.

Μπορεί να επερναν αιμα για πλάσμα αντισωμάτων ώστε να βοηθήσουν άλλο ασθενή που πάσχει.τοτε ναι θέλει ποσότητα.

Ε δεν τα παράγουμε εμείς τα τεστ ρε συ από το εξωτερικό έρχονται 

Επεξ/σία από lionheart20
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...