Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Δε χρειάζεται.

Το ότι μετράμε μόνο όσους αρρωσταίνουν βαριά και πάνε στα νοσοκομεία, είναι από μόνο του καλός τρόπος μέτρησης διασποράς της νόσου, εφόσον είναι συνεπές μέτρο. Δηλ. γίνεται πάντα έτσι, και δεν τους καπνίζει ξαφνικά να κάνουν πολύ περισσότερα ή να μη κάνουν καθόλου.

Και βάσει του ανωτέρω, το ότι τα σοβαρά κρούσματα βρίσκονται στα 6-7 πλέον αντί των 90 τη μέρα που ήταν πριν 2 βδομάδες, σημαίνει ότι ο ιός έχει συμμαζευτεί σοβαρά και ότι ένα ποσοστό του πληθυσμού έχει νοσήσει κι αποκτήσει ανοσία που θα κάνει λίγο δυσκολότερη τη δουλειά του ιού σε επόμενα κύματα.

Ποια ανοσία;Με 2408 καταγεγραμένα κρούσματα;Είμαστε πάρα πολύ μακρύα από ανοσία.Οπως και όλες οι άλλες χώρες.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Δε χρειάζεται.

Το ότι μετράμε μόνο όσους αρρωσταίνουν βαριά και πάνε στα νοσοκομεία, είναι από μόνο του καλός τρόπος μέτρησης διασποράς της νόσου, εφόσον είναι συνεπές μέτρο. Δηλ. γίνεται πάντα έτσι, και δεν τους καπνίζει ξαφνικά να κάνουν πολύ περισσότερα ή να μη κάνουν καθόλου.

Και βάσει του ανωτέρω, το ότι τα σοβαρά κρούσματα βρίσκονται στα 6-7 πλέον αντί των 90 τη μέρα που ήταν πριν 2 βδομάδες, σημαίνει ότι ο ιός έχει συμμαζευτεί σοβαρά και ότι ένα ποσοστό του πληθυσμού έχει νοσήσει κι αποκτήσει ανοσία που θα κάνει λίγο δυσκολότερη τη δουλειά του ιού σε επόμενα κύματα.

Προφανώς και χρειάζονται τα τεστ. Μη κοιτάς που εδώ Ελλάδα κάνουμε τα λιγότερα τεστ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kritikos28 είπε

Ποια ανοσία;Με 2408 καταγεγραμένα κρούσματα;Είμαστε πάρα πολύ μακρύα από ανοσία.Οπως και όλες οι άλλες χώρες.

Μα δεν ξέρεις από τα κρούσματα αυτά πόσοι έχουν θεραπευτεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pontez2 είπε

https://time.com/5824836/greece-coronavirus/

Υποθέτω αναφέρεσαι σε αυτο το άρθρο. Δεν ξέρω αν το διάβασες οπως ειναι, ή διάβασες αυτό που γράφουν τα Ελληνικά ΜΜΕ, αλλά στη πραγματικότητα μονο κολακευτικό δεν είναι για εμάς.

Μέσες άκρες σου λέει οτι ακριβώς επειδή η Ελλάδα ειχε μια παρατημένη υγεία από το 2008, αναγκάσθηκε να πάρει πολύ νωρίς μέτρα και τώρα θα αναγκασθεί σιγά σιγά να τα άρει διοτι η οικονομία της είναι διαλυμένη.

Δεν αναφέρονται σε succes story σε αντίθεση με αυτό που παρουσιάζει πληθώρα ελληνικών ΜΜΕ. 

Μέρες τώρα είχα πέσει στην ίδια σκέψη αναφορικά με τα άρθρα αυτά διότι το αλλά ήταν κάπου στο τέλος και πάντα αναρωτιόμουν που είναι το θετικό; Ο χρόνος θα δείξει τι είναι σωστό και τι όχι είναι η μόνη απάντηση που κρατώ. Ήθελα να τοποθετηθώ και εγώ αλλά λέω άσε θα με κράξουν για την αρνητικότητα μου

Επεξ/σία από EvilKat
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, EvilKat είπε

Μέρες τώρα είχα πέσει στην ίδια σκέψη αναφορικά με τα άρθρα αυτά διότι το άλλα ήταν κάπου στο τέλος και πάντα αναρωτιόμουν που είναι το θετικό; Ο χρόνος θα δείξει τι είναι σωστό και τι όχι είναι η μόνη απάντηση που κρατώ. Ήθελα να τοποθετηθώ και εγώ αλλά λέω άσε θα με κράξουν για την αρνητικότητα μου

Το θετικο ειναι οτι μιλανε με καλα λογια για την Ελλαδα στο θεμα της αντιμετωπισης του ιου, αν υπαρξει καποιου ειδους τουρισμός (με αξιοπιστα rapid tests η w/e) τοτε αυτο μπορει να μας βγει σε καλο μιας και ολα τα major ειδησεογραφικα του κοσμου βγαζουν την ιδια είδηση. Οτι η Ελλαδα τα παει καλα στο θεμα της αντιμετωπισης του ιου καθως η κυβερνηση πηρε γρήγορα δραστικα μετρα και συνεπως ειναι safe χωρα αυτη τη στιγμη σε αντιθεση με μια αλλη απιστευτα τουριστικη χωρα οπως η Ισπανια ξερω γω.

Δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις απο τα παραπανω πραγματικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ADHD είπε

Το θετικο ειναι οτι μιλανε με καλα λογια για την Ελλαδα στο θεμα της αντιμετωπισης του ιου, αν υπαρξει καποιου ειδους τουρισμός (με αξιοπιστα rapid tests η w/e) τοτε αυτο μπορει να μας βγει σε καλο μιας και ολα τα major ειδησεογραφικα του κοσμου βγαζουν την ιδια είδηση. Οτι η Ελλαδα τα παει καλα στο θεμα της αντιμετωπισης του ιου καθως η κυβερνηση πηρε γρήγορα δραστικα μετρα και συνεπως ειναι safe χωρα αυτη τη στιγμη σε αντιθεση με μια αλλη απιστευτα τουριστικη χωρα οπως η Ισπανια ξερω γω.

Το σημαντικότερο είναι η Τουρκία που αρχίζει να θεωρείται πλήρως αναξιόπιστη.

Αν και για να πω όλη τη γνώμη μου, δε νομίζω ότι θα υπάρξει η έννοια τουρισμός τη φετινή σεζόν. Τη βλέπω χαμένη. Το γράφω λίγο ακραία, αλλά τέλος πάντων στην καλύτερη βλέπω αριθμούς τόσο μικρούς που θα είναι non-factor για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Κακό δεν κάνει να γίνει η προσπάθεια βέβαια, απλά το βλέπω σαν παρηγοριά στον άρρωστο περισσότερο. Ας γίνει έστω για την ψυχολογία.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.

Αν όσοι έχουν κολλήσει, έχουν ανοσία, ίσως ο τουρισμός θα πρέπει να στοχεύσει και σε χώρες που έχουν πληγεί βαριά από τον κοραναιό.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Το σημαντικότερο είναι η Τουρκία που αρχίζει να θεωρείται πλήρως αναξιόπιστη.

Αν και για να πω όλη τη γνώμη μου, δε νομίζω ότι θα υπάρξει η έννοια τουρισμός τη φετινή σεζόν. Τη βλέπω χαμένη τη σεζόν. Δε σώζεται. Το γράφω λίγο ακραία, αλλά τέλος πάντων στην καλύτερη βλέπω αριθμούς τόσο μικρούς που θα είναι non-factor για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Κακό δεν κάνει να γίνει η προσπάθεια βέβαια. Απλά το βλέπω σαν παρηγοριά στον άρρωστο.

Κοιτα σιγουρα η πιτα θα ειναι κατα πολυ μικρότερη και θα χαθει πολυ χρημα απλα εμεις λογο έγκαιρης αντιδρασης στον ιο μπορουμε να διεκδικησουμε μεγαλυτερο κομματι. Μπορει να εχεις και δικιο και να ειναι εντελως χαμενη η σεζον, θα δειξει αυτο. Δεν ειμαι επαγγελματιας του τουρισμου ουτε εχω καμια σχεση για να ξερω απο κρατησεις/ακυρωσεις κλπ επισης απλα υποθεσεις κανω συμφωνα με την εικονα μας διεθνως atm.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ADHD είπε

Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος.

αυτό δεν σημαίνει πως μόνο η δική σου είτε η δική μου άποψη είναι σωστή.

Και στο κάτω κάτω δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να καταλάβω το ίδιο με εσένα!

Επεξ/σία από EvilKat
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, EvilKat είπε

Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος.

αυτό δεν σημαίνει πως μόνο η δική σου είτε η δική μου άποψη είναι σωστή.

Και στο κάτω κάτω δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να καταλάβω το ίδιο με εσένα!

Με τη διαφορα οτι δεν εχεις εκφραση τη δικη σου, εγω ειπα και στα αλλα posts γιατι λογο αυτης της εικονας ισως μπορουμε να διεκδικησουμε μεγαλυτερο κομματι απο την πίτα. Εσυ ειλικρινα δεν καταλαβαινω καθολου τι λες? Οτι το αρθρο στην τελικη ειναι αρνητικό επειδη μιλαει για χρεοκοπημένη χωρα κλπ? Απαντησα σε αυτο, ουτε τα CC και η καταστροφή του '15 εμποδισαν τους τουριστες να ερθουν. Οσο η Ελλαδα ειναι μια Ευρωπαϊκή χωρα θεωρείται ασφαλης στο μυαλο των περισσοτερων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...