Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

35 λεπτά πριν, totalius είπε

Σε 2-3 εβδομάδες δε θα ασχολειται κανείς με το θεμα . Θα κανουμε τα μπάνια μας κ θα πίνουμε τις πατάρες μας και αραιά κ που θα ακούμε για κάποιον που απεβίωσε λογω κοροναιου κ αυτο μεχρι να βαρεθούν τα κανάλια κ κυρίως ο κόσμος . Απο το χειμώνα κ μετα ίσως μας απασχολήσει ξανά κ αυτο σίγουρα σε μικρότερο βαθμο απο οτι τωρα .

Ούτε μια στο εκατομμύριο. Δεν θα ανοίξουν καν τα ξενοδοχεία/μπιτς μπαρ  μέχρι Ιούλιο+ και πάλι με περιορισμούς. Για μαζικές συγκεντρώσεις (ποδόσφαιρο, συναυλίες) έχουμε τελειώσει για το καλοκαίρι.

Ο ιός περιορίστηκε αλλά δεν θέλει και πολύ για να γίνουμε Αγγλία-Ιταλία σε 10-20 μέρες.

Βλέπω πολύ κόσμο με αυτή τη νοοτροπία... νομίζουν ότι "κερδίσαμε τον ιό" και 5-6 Μαίου θα γίνει ντου στις καφετέριες και θα είμαστε όπως πριν.

Οι αποστάσεις, η ατομική υγιεινή και το πλύσιμο χεριών θα μείνουν για καιρό ακόμη.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 5
  • Sad 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

Ούτε μια στο εκατομμύριο. Δεν θα ανοίξουν καν τα ξενοδοχεία/μπιτς μπαρ  μέχρι Ιούλιο+ και πάλι με περιορισμούς. Ο ιός περιορίστηκε αλλά δεν θέλει και πολύ για να γίνουμε Αγγλία-Ιταλία σε 10-20 μέρες.

Βλέπω πολύ κόσμο με αυτή τη νοοτροπία... νομίζουν ότι "κερδίσαμε τον ιό" και 5-6 Μαίου θα γίνει ντου στις καφετέριες και θα είμαστε όπως πριν.

Οι αποστάσεις, η ατομική υγιεινή και το πλύσιμο χεριών θα μείνουν για καιρό ακόμη.

Οι αποστάσεις οκ, πρέπει κάποτε να σταματήσουν, αλλά η ατομική υγιεινή και το πλύσιμο των χεριών δεν θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα και να είναι μόνιμα χωρίς να χρειάζεται να αναφέρονται ως συμβουλή/παρότρυνση?

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, devanir είπε

Αυτό που με ενοχλεί τώρα είναι η κατακόρυφη αύξηση τους τις τελευταίες βδομάδες και ο τρόπος με τον οποίο τρέχουν καταπάνω μου ξεφυσώντας και βαριαναίσοντας σαν αχνισμένες πριγκιποπούλες, ξερνώντας τόνους ιικού φορτίου σε ακτίνα πολλών μέτρων γύρω τους. Όλοι αυτοί που κατ' έσενα «βρήκαν το φως» και άρχιζαν να γυμνάζονται σε μια φαιδρή προσπάθεια να ξεγελάσουν τον μπάτσο κάνουν πολύ χειρότερη την εμπειρία της συντριπτικής πλειοψηφίας που απλώς θέλει να βγει μια βόλτα. 

Επρεπε να απαγορευτει το τρεξιμο και η ποδηλασια και να μεινει μονο το περπατημα ως λογος εξοδου..

Δημοσ.
4 minutes ago, SB_1957 said:

να θεωρούνται αυτονόητα

Καλά πολλά θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, αλλά δεν.. Το συναντάς κι εδώ μέσα

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον τα κρούσματα ειναι σε μονοψήφιο αριθμο λογικό ειναι να υπαρχει χαλάρωση σε ολους μας . Σήμερα πήγα super market μετα απο μια εβδομαδα και έκανα τα μισα απο οσα έκανα πριν απο αποψη προστασίας απλα γιατι δε βλεπω κανένα κίνδυνο πια . Ειναι μια λογική αντίδραση του κόσμου . Η ατομική υγιεινή ειναι κατι που πρεπει να το έχεις ετσι κ αλιως . Δλδ ειναι αδιανόητο να γυρνάς απο Super market κ να μη πλένεις τα χέρια σου . Άλλο αυτο κ άλλο να περνάς τα παντα με απολυμαντικό πριν τα φυλάξεις . Άλλο να πλένεις τα χέρια σου οταν πιάνεις λεφτά κ άλλο να περνάς τα κέρματα με απολυμαντικό. Το αν αυτη η αλλαγη κ η χαλάρωση θα μας κανει Ιταλία δε το ξέρει κανείς . Γνώμη μου ειναι πως δε θα συμβεί γιατι ο ιός εκανε το κύκλο του ήρθε το καλοκαιρι οπου ετσι κ αλλιώς εξασθενεί κ τελος πάντων δε βάζω κανένα σε κίνδυνο με το να παω να κανω μια βουτιά στη θάλασσα .

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, techPro είπε

Με άλλα λόγια δηλαδή λες ότι πρόκειται για μικροπολιτική, αν κάτι πάει στραβά αν δεν υπάρχει χαλάρωση η κυβέρνηση θα επιρρίψει τις ευθύνες στους παραβάτες. Αν αυτός είναι ο στόχος εγώ εκτός από ανήθικο (μεταβίβαση ευθύνης) το βλέπω και μη αποδοτικό, γιατί εγώ τουλάχιστον πάλι θα σκεφτόμουν την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις διατάξεις που θέσπισε, κάτι το οποίο την επιβαρύνει εξ' ορισμού πλήρως.

Επίσης είναι ύψιστο καθήκον κάθε κυβέρνησης να καλλιεργεί την ενότητα. Κατονομάζοντας τους παραβάτες ως αιτία του κακού περισσότερο διχασμό προκαλεί παρά τονώνει την ψυχολογία όπως είπες. Δηλαδή αν παρατείνονται τα μέτρα θα αλληλοσκοτωνόμαστε λέγοντας ότι ο Χ και ο Ψ μας ταλαιπωρεί και εμάς του υπόλοιπους, επειδή αν είχε επιδείξει συνέπεια τώρα θα είχαμε ήδη χαλάρωση.

Όχι. Καμία κίνηση δεν επιτρέπεται δια της πλαγίας οδού. Γίνεται πρώτα άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κρατώντας τα πάντα κλειστά εκτός από λίγες κατηγορίες επιχειρήσεων οι οποίες σταδιακά θα πληθαίνουν. Αν παρατηρηθεί αύξηση μένουμε στο τρέχων επίπεδο χαλάρωσης χωρίς να προχωράμε στο επόμενο. Αν παρατηρηθεί αύξηση πάνω από ένα συγεκριμένο όριο τότε επιστρέφουμε στο προηγούμενο βήμα. Αυτή η ευθεία διαδικασία είναι η μόνη ορθή.

Βασικα σου απαντησα οτι δεν ειναι ιδιο το να παιρνει η κυβερνηση μετρα πισω και μετα να τα ξαναεφαρμοζει, οταν μπορει μεσω της ελεγχομενης ανυπακοης να πετυχει το στοχο. Τωρα για τα αλλα που λες σου απαντησε και ο φιλος παραπανω. Νομιζω οτι το βλεπεις οτι εχουν χαλαρωσει οι ελεγχοι. Καμια κυβερνηση δεν καλλιεργει την ενοτητα σε μια καθαρα ταξικη κοινωνια. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Το θέμα είναι να κρατάμε τις αποστάσεις όσο είναι δυνατόν και να μην συμπέφτουμε ωστέ να μην γίνεται συνώστισμός...

Τουλαχιστον 4,5 μετρα θελεις αποσταση απο αυτον που τρεχει διπλα σου και 20 με 25 μετρα θελεις αποσταση απο αυτον που ποδηλατει κοντα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εγώ πάντως έχω βαρεθεί να πλένω συνέχεια τα χέρια μου και έχω αρχίσει να κάνω εκπτώσεις στην αρχική μου φρίκη

Η κατανάλωση αντισηπτικού ειδικά έχει πέσει κατακόρυφα

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Εγώ πάντως έχω βαρεθεί να πλένω συνέχεια τα χέρια μου και έχω αρχίσει να κάνω εκπτώσεις στην αρχική μου φρίκη

Η κατανάλωση αντισηπτικού ειδικά έχει πέσει κατακόρυφα

Κι όμως,  μάλλον τώρα που θα αρχίσουν να αφήνουν λίγο λάσκα τον κόσμο πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τις συνθήκες υγεινής μας. Πριν με όλο τον κόσμο μαντρωμένο ήταν πιο ακίνδυνα τα πράγματα.

Γενικά, όλα είναι μια πρωτοφανής άσκηση λελογισμένων ρίσκων που θα πέρνονται από εδώ και πέρα. Η οποία άσκηση βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Ο καθένας θα κληθεί αργά ή γρήγορα να αναλαμβάνει μόνος τους τις ευθύνες της μη νόσησής του. Δεν μπορεί κανένα κράτος να φροντίζει να εγγυάται για ολόκληρο τον πληθυσμό του για μήνες επί μηνών, μέχρι τελικά να βρεθεί το εμβόλιο, γιατί μέχρι τότε θα έχει καταστραφεί. Σιγά-σιγά θα μας βγάλουν έξω λοιπόν (λιγότερο ή περισσότερο) για να κινηθούν και οι μηχανές της οικονομίας. Σε αυτόν τον ενδιάμεσο χρόνο λοιπόν, όποιοι δεν προσέξουν, ρισκάρουν να την πατήσουν.

Και φυσικά worst case scenario: να κολλήσεις, να είσαι ασυμπτωματικός και να το μεταφέρεις σε κάποιον κοντινό σου συγγενή που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Άντε να κάνεις πρόληψη σε τέτοιες περιπτώσεις... Χαμπάρι δε θα πάρεις μέχρι να γίνει η μαλακία.

Αυτό που ζούμε είναι άλλη μια αλλαγή σελίδας στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ant_ είπε

Τελευταια αναφερει τα νουμερα των τεστ κατα την ενημερωση?

Δε χρειάζεται.

Το ότι μετράμε μόνο όσους αρρωσταίνουν βαριά και πάνε στα νοσοκομεία, είναι από μόνο του καλός τρόπος μέτρησης διασποράς της νόσου, εφόσον είναι συνεπές μέτρο. Δηλ. γίνεται πάντα έτσι, και δεν τους καπνίζει ξαφνικά να κάνουν πολύ περισσότερα ή να μη κάνουν καθόλου.

Και βάσει του ανωτέρω, το ότι τα σοβαρά κρούσματα βρίσκονται στα 6-7 πλέον αντί των 90 τη μέρα που ήταν πριν 2 βδομάδες, σημαίνει ότι ο ιός έχει συμμαζευτεί σοβαρά και ότι ένα ποσοστό του πληθυσμού έχει νοσήσει κι αποκτήσει ανοσία που θα κάνει λίγο δυσκολότερη τη δουλειά του ιού σε επόμενα κύματα.

Δημοσ.

Γιατι δεν χρειαζεται 

καποιος μπορει να μην εχει σοβαρα συμπτωματα αλλα να το μεταδωσει σε καποιον που θα το περασει βαρια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...