Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Η κανονικότητα μάλλον θα επιστρέψει όταν θα υπάρχουν φάρμακα, εμβόλια ή ικανοποιητικά αντισώματα.

Όλα τα άλλα είναι φούμαρα!

Όχι οτι αποκλείω το ενδεχόμενο να προωθήσουν φάρμακα και εμβόλια placebo αν χρειαστεί για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα... 

Για θύμισε μου, πόσα άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη φτώχεια; Τα λέμε τι φθινόπωρο που 2-3 εκατομμύρια Έλληνες θα είναι άνεργοι.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μου φαίνεται είναι σαν το walking dead η φάση. Το έχουμε σχεδόν όλοι μέσα μας.  Απλά είμαστε ασυμπτωματικοί οι περισσότεροι. Στο WD γίνονταν ζόμπι όταν πέθαιναν από πάσης φύσεως θανάτου άλλο αυτό 🤭

• Sad 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, silverado είπε

Εννοεις κανεις απο τους ειδικους ;

Ναι, αλλά και οι δημοσιογράφοι δεν φαίνεται να δίνουν καμία σημασία. Έχω δουλέψει λίγα απογεύματα σε ξυλουργείο για να φτιάξω κάποιες ιδιοκατασκευές και κάθε βράδυ είχα πονοκεφάλους από τα χημικά και τα ρουθούνια ήταν βουλωμένα από σκόνες. Σίγουρα με τον καιρό σου γίνεται συνήθεια και δεν σε ενοχλεί, η ζημιά όμως δεν παύει να συντελείται.

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Δεν ξέρω κατά πόσο μας δίνει πλεονέκτημα ένα άρθρο που παρουσιάζει τη χωρα (σωστά βέβαια), ως φτωχοποιημένη και με παρατημένη υγεία από το 2008.

Προσωπικά αν διάβαζα κάτι τέτοιο για άλλη χώρα θα καταλαβαινα πως αν τυχον πάω σε αυτη τη χωρα υπάρχει περίπτωση να απολειστώ σε πιθανή έξαρση.

Καταλαβαίνεις οτι υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά του νομισματος, την οποια δεν παρουσιάζουν τα ΜΜΕ όταν αναφέρονται σε τέτοια άρθρα. Ο αρθρογράφος ειναι εξαιρετικός πάντως (δεν κοιταξα αν ειναι Έλληνας κιολας)

Αν ειναι να βρεθεις καπου σε πιθανη εξαρση φανταζομαι οτι οι 9/10 θα επελεγαν το σπιτι τους και οχι μια ξενη χωρα οσο καλη και αν ειναι αυτη στις υποδομες σε ολα οποτε δεν μου λεει κατι αυτο. Οσο για το φτωχοποιημενη εχουν γραψει πολυ χειροτερα αρθρα αλλα τον τουριστα δεν τον ενδιαφερει αυτο και το εχει αποδειξει οταν υπηρξαμε σε πολυ χειρότερη κατασταση μια χαρα τουρισμο ειχαμε και παλι ('15 πχ). Το θεμα του ιου ειναι διαφορετικο, ο τουριστας που θα το ρισκάρει θελει μια χωρα με χαμηλη διασπορα οχι πολλες ΜΕΘ και state of the art συστημα υγειας μηπως και βρεθει εκει, με αυτη τη λογικη προφανως δεν θα ταξιδέψει καθολου. :P 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pontez2 είπε

https://time.com/5824836/greece-coronavirus/

Υποθέτω αναφέρεσαι σε αυτο το άρθρο. Δεν ξέρω αν το διάβασες οπως ειναι, ή διάβασες αυτό που γράφουν τα Ελληνικά ΜΜΕ, αλλά στη πραγματικότητα μονο κολακευτικό δεν είναι για εμάς.

Μέσες άκρες σου λέει οτι ακριβώς επειδή η Ελλάδα ειχε μια παρατημένη υγεία από το 2008, αναγκάσθηκε να πάρει πολύ νωρίς μέτρα και τώρα θα αναγκασθεί σιγά σιγά να τα άρει διοτι η οικονομία της είναι διαλυμένη.

Δεν αναφέρονται σε succes story σε αντίθεση με αυτό που παρουσιάζει πληθώρα ελληνικών ΜΜΕ. 

Το να αντιλαμβάνεσαι ποια είναι η κατάστασή σου και οι δυνατότητές σου και να δρας ανάλογα είναι αρνητικό?

Αν δεν είχαμε χάλια σύστημα υγείας και οικονομικά προβλήματα δεν θα χρειάζονταν τα μέτρα?

Οι άλλες χώρες με ισχυρή οικονομία και καλό σύστημα υγείας γιατί πήραν μέτρα?

Και αυτοί λόγω της οικονομικής ζημιάς δεν σκέφτονται να τα αποσύρουν σταδιακά παρόλο που δεν ξέρουν τί θα επακολουθήσει?

Τα πήγαμε καλύτερα από τους άλλους γιατί αντιδράσαμε λίγο νωρίτερα και πιο αυστηρά. Οι άλλοι το έκαναν, αλλά η ολιγοήμερη καθυστέρηση είχε τραγικές συνέπειες!

Δεν το βρήκα το άρθρο υποτιμητικό, απλά αντικειμενικό!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί που είχαν καλύτερα συστήματα υγείας αγνόησαν αρχικά τους επιδημιολόγους γιατί δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τους είπε επιδημιολόγος ότι ένας ιός που εξαπλώνεται τόσο γρήγορα μπορεί να αντιμετωπιστεί από το σύστημα υγείας. Η έξοδος στην κανονικότητα μπορεί να γίνει σε δύο σενάρια, τα τεστ αντισωμάτων να δείξουν ότι ο ιος έχει μολύνει τεράστια κομμάτια του πληθυσμού και δεν το πήραμε χαμπάρι (μικρή πιθανότητα) ή να σου μοιράσουν κάποιες μάσκες για στρυμωγμένες καταστάσεις, να εφαρμόσουν κάποιους κανονισμούς αποστασιοποίησης και να σου δώσουν την ευχή τους να συνεχίσεις την ζωή σου (μεγαλύτερη πιθανότητα) ενώ τώρα που είναι υπό κάποιο έλεγχο τα κρούσματα θα προσπαθούν να λαμβάνουν μέτρα για να περιορίζουν όσο το δυνατόν τις καινούργιες εστίες διασποράς. Τα φάρμακα που έχουν δοκιμαστεί ως τώρα δεν έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα και το εμβόλιο είναι ζήσε μάη μου.  

Επεξ/σία από patclo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Δεν το βρήκα το άρθρο υποτιμητικό, απλά αντικειμενικό!

Δεν το χαρακτηρισα υποτιμητικό αλλά μη κολακευτικό. Θεωρω οτι γράφει τα πράγματα οπως ακριβως ειναι και δεν αναφέρεται σε επιτυχίες σε αντιθεση με το πως το μεταφράζει μεριδα του ελληνικου τυπου.

Δημοσ.

Ξέρει κανείς τί μίγματα είναι συνήθως αυτά με τα οποία ψεκάζουν δήμοι, περιφέρειες κλπ. τους δημόσιους χώρους, τα λεωφορεία κλπ.;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, afragorn είπε

Τα 11 μύρια δε τα πήραν για να μας πουν ιστορίες για φαντάσματα. Τα πήραν για να αποθεώνουν τις κυβερνητικές επιλογές, να μη παίζει πουθενά κανένα σκάνδαλο (πέρα από αυτό με τα ΚΕΚ που μαθεύτηκε λόγω τρολαρίσματος στα social media ) και για να παίζουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια τρέφοντας ένα φόβο, ο οποίος είναι υπέρμετρος σε σύγκριση με τα κρούσματα της χώρας. Δε ζούμε σε άλλη χώρα. Τους ίδιους είχαμε και παλαιότερα...

Συμφωνώ ότι κακώς δόθηκαν 11 εκατ για κάτι που βάσει νόμου είναι υποχρεωμένα τα ΜΜΕ να το κάνουν δωρεάν και γελοίο το πρόγραμμα κατάρτισης με τα ΚΕΚ!

Αλλά πιστεύεις ότι τα κρούσματα θα ήταν τα ίδια αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα και ότι είναι αδικαιολόγητος ο φόβος, που λες ότι καλλιεργούν τα ΜΜΕ (κάτι που συμβαίνει παντού και πάντα και όχι μόνο τώρα με τον κορωνοϊό)?

• Like 1
Δημοσ.
38 minutes ago, sdragon said:

Τουρισμός χωρίς καλά τεστ αντισωμάτων δεν θα υπάρξει. Αν και στην Αμερική κυκλοφορούν, παίρνουν μόνο έγκριση από την ίδια την εταιρεία και όχι από τον οργανισμό.

The researchers taking a gamble with antibody tests for coronavirus

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sdragon είπε

Για θύμισε μου, πόσα άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη φτώχεια; Τα λέμε τι φθινόπωρο που 2-3 εκατομμύρια Έλληνες θα είναι άνεργοι.

Για ποιό μέρος του κόσμου θες να μιλήσουμε;

Για Αφρική και Ασία ή για Ευρώπη και Αμερική;

Δημοσ.

Μιλάμε όλοι για τεστ αντισωμάτων. ΟΚ, αυτά θα μας δείξουν την διασπορά. Αν δεν γνωρίζουμε όμως την ανοσία σε βάθος χρόνου που προσφέρουν τα αντισώματα, η διασπορά έχει μικρή σημασία. 

Είναι αρκετά ακόμα που χρειάζεται να πάρουμε ως βοήθεια από τους ερευνητές.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, jonkyr είπε

Αυτή η βλακεία με τους μαραθωνοδρόμους κάπου πρέπει να σταματήσει. Χιλιάδες άνθρωποι που ασκούνταν τακτικά, πήγαιναν γυμναστήριο, έπαιζαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, beach volley (δύο τέτοιους έχω στο γραφείο, ενώ οι μισοί εδώ μέσα ίσως έμαθαν το άθλημα από τπτ Ολυμπιακούς Αγώνες), κολυμπούσαν ή έτρεχαν έξω, έχασαν τους χώρους τους. Δεν τους βλέπετε διότι δεν διασταυρώνονται οι δρόμοι σας. Ανάμεσά τους είμαι κι εγώ, που στα 46 μου παίζω ποδόσφαιρο κάθε Σάββατο κι επιλέγω να τρέχω σε αθλητικό χώρο ή/και σε πάρκο, ποτέ σε δρόμους. Όμως, παρότι τα παπούτσια μου δεν είναι ιδανικά για τρέξιμο σε άσφαλτο, πρέπει κάπως να γυμναστώ.

Η μεγάλη πλειοψηφία μη-δρομέων βρήκε διέξοδο στο τρέξιμο, ενώ πολλοί απλώς περπατούν (γρήγορα). Κυρίως επειδή είχαν επιτέλους χρόνο (ναι, ΧΡΟΝΟ) για να το δοκιμάσουν. Το νέο "γήπεδο"; Άδειοι δρόμοι, χωρίς να κινδυνεύουν να τους πατήσουν αυτοκίνητα και μηχανάκια που οδηγούν στρεσαρισμένοι κάφροι, κουρασμένοι κομπλεξικοί, απογοητευμένοι από τη δουλειά και τη ζωή τους.

Συνεπώς, όσοι τα βάζετε με τους "μαραθωνοδρόμους", συνέλθετε. Για κάποιους, "άθληση" δεν σημαίνει παϊδάκια, δύο λίτρα κρασί, τρία κιλά παγωτό Lidl κι ένα πακέτο τσιγάρα. Μην βλέπετε το δέντρο, σκεφτείτε ότι αν έστω ένας ξεκίνησε να περπατάει ή να τρέχει στην καραντίνα, ίσως το διατηρήσει στη ζωή του. Κέρδος. Για την υγεία δεν συζητάμε σε αυτό το νήμα;

Κι όταν ανοίξουν ξανά οι χώροι άθλησης, μη σκάτε: θα σας αδειάσουν (αδειάσουμε) τους δρόμους για περισσότερα πατιλίκια και σούζες. Ως τότε υπομονή. Άλλωστε δεν σας ενδιέφερε πριν ποιος και πού γυμνάζεται. Γιατί να σας ενδιαφέρει τώρα;

Σίγουρα τους έχεις προσέξει αυτούς που έχουν γεμίσει τους δρόμους? Γιατί οι οι περισσότεροι είναι υπέρβαροι με καφέ στα χέρια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ge-lyk είπε

Σίγουρα τους έχεις προσέξει αυτούς που έχουν γεμίσει τους δρόμους? Γιατί οι οι περισσότεροι είναι υπέρβαροι με καφέ στα χέρια 

Aυτο τους αφαιρεί το δικαίωμα να ασκηθούν έστω και με περπάτημα;
Πρέπει να μείνουν σε εναν καναπέ να επιδεινωνόσουν την κατάσταση τους;
Τραγική λογική.

Α και ρατσιστική επίσης.

Επεξ/σία από rosgr100
  • Like 7
  • Thanks 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...