Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, techPro είπε

Γιατί να προτιμούν μεγάλο αριθμό απείθαρχων αντί τον ίδιο αριθμό σύννομων; Δεν έχει καμία λογική. Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα έχει ανοσολογικά αν ο αριθμός των επαφών γίνεται κατά παράβαση των κανονισμών, είτε σύμφωνα με αυτούς λόγο χαλάρωσης.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο απλά μιλάμε για παραφροσύνη...

Καθολου παραφροσυνη, η αρση μετρων, ξεθωριαζει την τρομολαγνεια του ιου, κατι απαγορευτικο, για την εκπληρωση παραλληλων στοχων που πριν την εμφανιση του ιου ειχαν βαλτωσει.

Μονος σου λες, οτι το ανοσολογικο αποτελεσμα ειναι ιδιο.

Πετυχαν το να κρατησουν την πιτα ολοκληρη ( ανοσολογικο αποτελεσμα ) και τον σκυλο ( 28 νεες δομες φιλοξενιας, θρησκευτικους περιορισμους, νεο οικονομικο περιβαλλον )  χορτατο.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, techPro είπε

Η ορολογία είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι αν όντως στόχος της κυβέρνησης είναι η ελεγχόμενη αύξηση των κρουσμάτων όπως υπαινίσσεται ο @Curtis76, γιατί αυτό να μη γίνει βάσει χαλάρωσης των μέτρων όπως είναι το λογικό και φυσιολογικό και να γίνεται βάσει της προσμονής για παράβαση των τρεχόντων μέτρων από μερίδα των πολιτών.

η ορολογία δεν είναι το λιγότερο, γιατί αυτού του τύπου η ορολογία δημιουργεί έναν διχασμό που περισσότερο βλαπτικός είναι παρά κάνει καλό

το να περιθωριοποιείς μερίδα πολιτών ψάχνοντας εξιλαστήρια θύματα για την όποια ανικανότητά σου (και δεν μιλάω για την ελληνική πολιτεία, παντού γίνονται ανάλογες προσπάθειες) είναι χειραγώγηση των μαζών χειρίστου επιπέδου 

εδώ πεθαίνει κόσμος και κάποιοι λένε αν είχε τηρήσει τα μέτρα.. αν δηλαδή ήταν "καλό παιδί" γιατί όποιος δεν είναι καλό παιδί θα δικαιολογήσουμε τον θάνατό του; 

τόσο πολύ έχουμε φοβηθεί που θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας και θα αντιμετωπιζόμαστε όπως στο δημοτικό; 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Δεν κατασλαβαίνω τι ακριβως δέχεται πλέον να δει ένας ιδιωτης γιατρός.

Έχω πυρετό και βήχω. Μπορεί να έχω και πνευμονία. Γιατι να μην με εξετάσει? Απο πότε ο πυρετός και τα ακροαστικά αυτόματα ισοδυναμούν με κορονοιό;

Ποια ειναι ακριβως η δουλειά ενός παθολόγου αυτή τη στιγμή; Ενός οικογενειακού ιατρού; Που θα απευθυνθώ αν έχω έναν πυρετό; 

Είναι χεσμένοι όλοι. Εγώ τον πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω πότε μπορεί να με δει γιατί είχα πυρετό (χωρίς άλλα συμπτώματα) και μου είπε να πάω νοσοκομείο να κάνω το τεστ! Ευτυχώς μετά μίλησα και με άλλον και μου είπε να κάτσω στα αβγά μου γιατί κινδυνεύω να εκτεθώ σε πολλά πηγαίνοντας στο νοσοκομείο!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Έχω πυρετό και βήχω. Μπορεί να έχω και πνευμονία. Γιατι να μην με εξετάσει? Απο πότε ο πυρετός και τα ακροαστικά αυτόματα ισοδυναμούν με κορονοιό;

Ποια ειναι ακριβως η δουλειά ενός παθολόγου αυτή τη στιγμή; Ενός οικογενειακού ιατρού; Που θα απευθυνθώ αν έχω έναν πυρετό; 

Κυρίως να σου γράφει καμιά συνταγή και να του στέλνεις το τσεκ.

14 λεπτά πριν, logistoulis είπε

τηλεδιάγνωση κάνουν (επειδή έχω οικογενειακή εμπειρία) και αν επιμείνουν τα συμπτώματα σου λένε κάνε κι ένα τεστ 

Το οποίο τεστ αν το κάνεις έξω θα στο πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ;

Γιατί για να το κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, logistoulis είπε

τόσο πολύ έχουμε φοβηθεί που θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας και θα αντιμετωπιζόμαστε όπως στο δημοτικό; 

Υπάρχει ξεκάθαρη δημιουργία αισθήματος τύψεων και αυτοτιμωρίας, χάρης τα 11 εκατομμύρ... εεε ΜΜΕ ήθελα να γράψω!

Βγαίνεις μία βόλτα και θεωρείσαι ταραχοποιό στοιχείο που δεν επιθυμεί το κοινό καλό και δε σέβεται τη δημόσια υγεία. Λές και θα κολλήσω εάν περάσει κάποιος για 1 δεύτερο από μπροστά μου, ενώ στο Σ/Μ δε θα κολλήσω που μένουμε μέσα μισή ώρα και γυροφέρνουμε...

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ανεξάρτητα με τα παραπάνω, επειδή είναι και η δουλειά μου τέτοια, το πολιτιστικό τοπίο, το εμπόριο και το cultural marketing αλλάζει σε μεγάλο βαθμό πλέον. Η Ελλάδα βέβαια παρά το γεγονός πως ζει από τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δεν δείχνει ακόμα έτοιμη να προβάλει ψηφιακά το τουριστικό και πολιτιστικό κομμάτι της, με εξαιρέσεις βέβαια κολοσσούς όπως το Νιάρχος που βέβαια έχουν τεράστιες χορηγίες.

Ο τουρισμός θα μπορούσε εύκολα να αντικατασταθεί από το εμπόριο, τουλάχιστον προσωρινά, αλλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι.

Αυτό που ακούγεται ότι θα παίξει φέτος αρκετά, είναι το camping. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αυτό που ακούγεται ότι θα παίξει φέτος αρκετά, είναι το camping. 

το camping δεν είναι εστία μολύνσεως από μόνο του;

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι γιατροί είναι άνθρωποι και φοβούνται, φυσιολογικό το βλέπω να προσπαθούν να αποφύγουν αν μπορούν τις στενές επαφές. Ένας 19 χρονος σομαλός από το κρανίδι είναι στο νοσοκομείο του Ρίο. Οι πίνακες του Imperial College που δημοσιεύτηκαν πριν κάνα μήνα δίναν σε ηλικιακή ομάδα 10 - 39 που λογικά είναι αυτοί από την σομαλία 1,5% πιθανότητα νοσηλείας. Ο παθολόγος της περιοχής μας όμως μπορεί να είναι 55αρης και όσα ναναι έχει έναν ενδοιασμό να δει πολλές ύποπτες περιπτώσεις από κοντά γιατί γι αυτόν η πιθανότητα να καταλήξει νοσοκομείο είναι 10%.

Επεξ/σία από patclo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

το camping δεν είναι εστία μολύνσεως από μόνο του;

Αν πάρεις τις απαραίτητες προφυλάξεις, όχι. (με 2 δεκαπενθήμερα σκηνάκια αλλάζουν όλοι άποψη :P  δε μασαμε λέμε)

Δημοσ.
5 minutes ago, silverado said:

Καθολου παραφροσυνη, η αρση μετρων, ξεθωριαζει την τρομολαγνεια του ιου, κατι απαγορευτικο, για την εκπληρωση παραλληλων στοχων που πριν την εμφανιση του ιου ειχαν βαλτωσει.

Πετυχαν το να κρατησουν την πιτα ολοκληρη ( ανοσολογικο αποτελεσμα ) και τον σκυλο ( 28 νεες δομες φιλοξενιας, θρησκευτικους περιορισμους, νεο οικονομικο περιβαλλον )  χορτατο.

Η άρση μέτρων δε σημαίνει πλήρη απόσυρσή τους. Η άρση μέτρων σημαίνει κατάργηση π.χ. της βεβαίωσης μετακίνησης. Όσο παραμένουν κλειστοί οι χώροι μαζικής συγκέντρωσης η παραπάνω χαλάρωση μικρή επίπτωση θα έχει. Σταδιακά θα ανοίγουν και κάποιοι χώροι όπως εστιατόρια κλπ. Το να μην υπάρχει ανάγκη για SMS δε σημαίνει ότι καταργούνται τα μέτρα. Π.χ. αν στο εστιατόριο δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας τότε μπορούν να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

9 minutes ago, logistoulis said:

Σχετικό είναι πως την εκλαμβάνει κανείς. Εγώ πότε δε σκέφτομαι καλά έπαθε ο τάδε που πέθανε, ούτε μπορώ να καταδικάσω κάποιον που παραβίασε την καραντίνα. Μπορεί κάποιος να έχει φτάσει στο σημείο να φουντάρει από τον εγκλεισμό. Χωρίς να μπορώ να διαβάσω το μυαλό του δεν μπορώ να ξέρω και άρα δεν κρίνω.

Δημοσ.

https://time.com/5824836/greece-coronavirus/

Δεν διαφέρει και πολύ από τα αντίστοιχα της Bloomberg/NYT/WSJ κλπ. Με βάση την καλή εικόνα μέχρι στιγμής και αν δεν αλλάξουν και τα πράγματα στην Ευρώπη θεωρώ ότι θα υπάρξει τουρισμός, ελεγχόμενος μεν. Τα Airbnb με βίλες και πισίνες θα ονομαστούν "καραντίνες πολυτελείας" :P 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Όπως είπε και άλλος σχολιαστής, τηλεδιάγνωση και τα περαιτέρω αν χρειάζονται, στο νοσοκομείο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον τουρισμό Μέχρι τώρα προβλέπεται αν και όποτε ανοίξουν τα ξενοδοχεία σε περίπτωση εύρεσης κρούσματος το κατάλυμα να κλείνει για 15 ημέρες, αν έχουμε κρουσματα σε αρκετά καταλύματα ο υπολοιπος κόσμος που θα πηγαίνει; θα μένει στο κατάλυμα; Εαν μένει στο κατάλυμα υποχρεωτικά για 15 μερες χωρίς δικαίωμα επιστροφής στην πατρίδα του ο οποιοσδήποτε υγιής ποιος θα αναλάβει τα επιπλέον έξοδα του;

Ακομα και στην Ελλάδα που το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας μας βασίζεται στην εστίαση, ποιος θα έχει χρηματα/διάθεση να ξοδεύει από την στιγμή που ειναι σχεδόν βέβαιο ότι σε λίγους μηνες θα είμαστε πάλι σε παρόμοια κατάσταση και θα χρειαζεται να έχουμε κάποια χρήματα στην άκρη.. 

Γενικα τα ερωτήματα ειναι πολλά και οι απαντήσεις δύσκολες.

Μου κανει εντύπωση πως επειδή έχουμε διδαχθεί κάποιες θεωρητικές επιστήμες όπως οι οικονομία περνούμε ως θέσφατο οσα έχουμε διδαχθεί. Πριν 50 χρόνια αλλα διδασκαν σχετικά με την οικονομία και αλλα ισχύουν σήμερα, το ίδιο θα συμβεί και σε 20,30,50 χρόνια από τώρα. Οι θεωρητικές επιστήμες αλλάζουν συνεχώς καθώς αλλάζει και η κοινωνία.

Επεξ/σία από rosgr100
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αν πάρεις τις απαραίτητες προφυλάξεις, όχι. (με 2 δεκαπενθήμερα σκηνάκια αλλάζουν όλοι άποψη :P  δε μασαμε λέμε)

πλάκα κάνω 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, afragorn είπε

Υπάρχει ξεκάθαρη δημιουργία αισθήματος τύψεων και αυτοτιμωρίας, χάρης τα 11 εκατομμύρ... εεε ΜΜΕ ήθελα να γράψω!

Βγαίνεις μία βόλτα και θεωρείσαι ταραχοποιό στοιχείο που δεν επιθυμεί το κοινό καλό και δε σέβεται τη δημόσια υγεία. Λές και θα κολλήσω εάν περάσει κάποιος για 1 δεύτερο από μπροστά μου, ενώ στο Σ/Μ δε θα κολλήσω που μένουμε μέσα μισή ώρα και γυροφέρνουμε...

11.000.000€ μοιράστηκαν σε 500 MME. Δηλαδή με περίπου 20.000€ αγοράζεις την εύνοια καναλιού...Γουάου που θα έλεγε και ο Μπαρούφ...

Να δώσω και εγώ 20.000€ σε ένα κανάλι να λένε ότι είμαι ο νέος Gates...Ειλικρινά τα πιστεύετε αυτά που γράφετε κάποιοι;

Επεξ/σία από gordonas
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...