Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ή θεωρείς όπως ο φίλος ότι υπάρχουν λεφτόδεντρα

Καταλαβαίνεις ελπίζω οτι το λεφτόδεντρα είναι συμβολικό ετσι;

Όταν ο τραμπ λέει εγώ θα κόψω 1.5 τρις και το κοβει, θα σώσω τις πετρελαϊκές, στην Ευρώπη ξαφνικά εμφανιζονται εκατοντάδες δις ευρώ μετα απο καθε euro group καταλαβαινεις ότι κατα το δοκούν χρήματα μπορούν να βρεθούν.

Επεξ/σία από rosgr100
  • Like 2
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

γιατί με τις αποστάσεις το περνάς πιο ελαφριά; 

Για να ΜΗΝ κολλήσεις !!!

3 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

Όταν ο τραμπ λέει εγώ θα κόψω 1.5 τρις και το κοβει, θα σώσω τις πετρελαϊκές, στην Ευρώπη ξαφνικά εμφανιζονται εκατοντάδες δις ευρώ μετα απο καθε euro group καταλαβαινεις ότι κατα το δοκούν χρήματα μπορούν να βρεθούν.

Για δανεικά, μιλάμε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rosgr100 είπε

Όταν ο τραμπ λέει εγώ θα κόψω 1.5 τρις,θα σώσω τις πετρελαϊκές, στην Ευρώπη ξαφνικά εμφανιζονται εκατοντάδες δις ευρώ μετα απο καθε euro group καταλαβαινεις ότι κατα το δοκούν χρήματα μπορούν να βρεθούν.

οκ ναι από αυτή την άποψη το δέχομαι, αλλά ακόμα και στην αμερική τα πράγματα δεν τα βλέπω και τόσο απλά

και στην ευρώπη τα βλέπω ακόμα χειρότερα όπου η ασυνεννοησία είναι σε υψηλότερο επίπεδο

όπως και να έχει υπάρχει και κόσμος που θέλει απλά να ασκεί το δικαίωμά του να εργάζεται και όχι να ζει με κρατικές ελεημοσύνες.

τώρα αν θες να το πάμε σε ένα πιο φιλοσοφικό επίπεδο σχετικά με το αν η εργασία γενικά έχει νόημα ή όχι, η έως τώρα πραγματικότητα ιστορικά καλώς ή κακώς δείχνει ότι πρέπει να εργάζεται κανείς και τα λεφτά που μπορεί να σου δίνει κάποιος "απλόχερα" σήμερα δεν ξέρεις πώς θα έρθει να στα πάρει πίσω αύριο

εμείς εδώ στην ελλάδα ζούμε μια δεκαετία κρίσης λόγω τέτοιων φανταστικών εννοιών (χρήμα, χρέος, πλεόνασμα και κουραφέξαλα), οπότε δεν εφησυχάζομαι στο ότι "λεφτά υπάρχουν" , αυτό μπορεί να το πίστευα στα 20 μου, αλλά πλέον δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λεφτά , αλλά μόνο ότι βγάζεις ή δε βγάζεις λεφτά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Aπαντωντας και στον @Curtis76 , βέβαια και θα μπορουσαν να ειναι χειρότερα τα πράγματα. Αλλά το να έχει ο άλλος πυρετο και να μην δέχεται να τον δει κανεις, ειναι πολυ σοβαρή καταγγελία. Δηλαδη οποιος αρρωστησει τωρα, πάει? Ακομα και αν δεν έχει τον ιό?

Ιδιώτης γιατρός δεν δέχεται ασθενή με πυρετό και λοιπά συμπτώματα κορωνοϊού και νομίζω καλά κάνει. Τι θα του δώσει; Τι θα του κάνει; Απλά θα κολλήσει τον γιατρό και θα τον στερήσει από άλλες περιπτώσεις ασθενών που δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. 

Από την άλλη όταν κάποιος έχει τον πόνο του μην περιμένεις να σου πει με καθαρό μυαλό τι έχει συμβεί. Χρειάζεται να ακούσεις και τις δύο πλευρές για να φτάσεις κοντά στην αλήθεια. Σε άλλο ρεπορτάζ διάβασα ότι το δεύτερο τεστ ήταν θετικό. 

Η έκφραση "πήγε με τα πόδια" δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ήθελε να πει. Ότι ξεκίνησαν από το σπίτι και πήγαν με τα πόδια ή ότι απλά περπάτησαν από το πάρκινγκ, για να δείξει ότι ήταν σε καλή κατάσταση ο γαμπρός της όταν μπήκε; Νομίζω το δεύτερο.

Παιδιά τα ποσοστά που διαβάζετε στις θνησιμότητες δεν είναι αριθμοί. ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι.

Το 0,2% έχει όνομα και επώνυμο. Αν νοσήσουν 200.000 Έλληνες στις ηλικίες (30-50) θα πεθάνουν περίπου 200-400. Θα είναι ο Γιώργος, ο Μανώλης, η Μαρία, ο Κώστας, ο Πελοπίδας κτλ. Βλέπετε το 0,2% και λέτε "μικρό το ποσοστό, δεν πειράζει". Μέχρι να τύχει σε εσάς ή σε κάποιον φίλο/συγγενή σας.

Υ.Σ. Γνωστός μου γιατρός στην Αγγλία μόλις έμαθα ότι είναι θετικός στον ιό. Φαίνεται ότι το ξεπερνάει. Την 3η-4η ημέρα είχε τρομερή αδυναμία. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Για να ΜΗΝ κολλήσεις !!!

ναι, δηλαδή άμα κολλήσεις μετά ότι πάθεις είναι πρόβλημά σου; 

δεν το πιάνω αυτό; 

δηλαδή το ζήτημα (ξανα-αναρωτιέμαι) ποιο είναι; να μην κολλήσεις, να μην γεμίσουν τα κρεβάτια και γίνουμε ρεζίλι, να έχεις ατομική ευθύνη και αν γίνει κάτι να φταις, να μην είσαι ηλικιωμένος με νοσήματα;

βγήκε κανείς και σου εξασφάλισε ότι δεν θα κολλήσεις; ποτέ; και για κανένα λόγο; 

ή θες να πεις ότι αν κολλήσεις φταις; 

4 λεπτά πριν, gordonas είπε

Το 0,2% έχει όνομα και επώνυμο. Αν νοσήσουν 200.000 Έλληνες στις ηλικίες (30-50) θα πεθάνουν περίπου 200-400. Θα είναι ο Γιώργος, ο Μανώλης, η Μαρία, ο Κώστας, ο Πελοπίδας κτλ. Βλέπετε το 0,2% και λέτε "μικρό το ποσοστό, δεν πειράζει". Μέχρι να τύχει σε εσάς ή σε κάποιον φίλο/συγγενή σας.

ισχύει αυτό το ποσοστό; 

(ειλικρινά προσπαθώ τόσες μέρες να  καταλάβω ποιο είναι το ποσοστό ) 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Thanks 1
Δημοσ.

ναι, δηλαδή άμα κολλήσεις μετά ότι πάθεις είναι πρόβλημά σου; 

δεν το πιάνω αυτό; 

δηλαδή το ζήτημα (ξανα-αναρωτιέμαι) ποιο είναι; να μην κολλήσεις, να μην γεμίσουν τα κρεβάτια και γίνουμε ρεζίλι, να έχεις ατομική ευθύνη αλλιώς φταις, να μην είσαι ηλικιωμένος με νοσήματα;

βγήκε κανείς και σου εξασφάλισε ότι δεν θα κολλήσεις; ποτέ; και για κανένα λόγο; 

ή θες να πεις ότι αν κολλήσεις φταις; 

Να παίρνεις προφυλάξεις, (όσο γίνεται) για να μην κολλήσεις, λέμε.

Στα άλλα προηγμένα κράτη (Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία), τι έγινε ??

Τους ΘΕΡΑΠΕΥΣΑΝ ??

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, infini είπε

Ξέρουμε οτι από τον ΕΟΔΥ του έλεγαν να μείνει σπίτι. Όπως επίσης ξέρουμε οτι στα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ δεν απαντούν γιατροί, είναι ανειδίκευτοι. Το τεστ δεν έχει γίνει στα άτομα που έμεναν μαζί του στο ίδο σπίτι.

Τα οποία άτομα είναι όλα ασυμπτωματικά, διαφορετικά φαντάζομαι ότι η πεθερά του θα το έλεγε. Αφού είναι ασυμπτωματικά και είναι δεδομένα σε καραντίνα, ποιο το πρόβλημα να γίνει το τεστ αύριο ή μεθαύριο; Υπάρχει τεράστιος πόνος σε αυτούς τους ανθρώπους και ερωτηματικά. Λογικό είναι, 35 χρονών άνθρωπος ήταν, κατά τα φαινόμενα υγιής. Τι να σου πει την επόμενη ημέρα; Ότι όλα έγιναν καλά; Που μπορεί και να μην έγιναν όλα καλά αλλά είναι αδύνατον να το γνωρίζουμε εμείς εδώ χωρίς να ήμαστε γιατροί και χωρίς να γνωρίζουμε τα δεδομένα της κατάστασής του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τους ΘΕΡΑΠΕΥΣΑΝ ??

άρα για πλάκα τις έχουμε τις μεθ; 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Votritis είπε

Δεν το ξέρουμε σίγουρα αυτο , αν στην Ιταλια η την Ισπανια κτλ δεν είχαν τους ποδοσφαιρικους αγώνες να μαζεύονται χιλιαδες στα γήπεδα  , και απλα λειτουργωντας τα εμπορικά  καταστήματα θα ειχαν αυτη την διασπορά και τους χιλιάδες θανάτους ?

Ναι 

Δημοσ.

Αυτή η βλακεία με τους μαραθωνοδρόμους κάπου πρέπει να σταματήσει. Χιλιάδες άνθρωποι που ασκούνταν τακτικά, πήγαιναν γυμναστήριο, έπαιζαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, beach volley (δύο τέτοιους έχω στο γραφείο, ενώ οι μισοί εδώ μέσα ίσως έμαθαν το άθλημα από τπτ Ολυμπιακούς Αγώνες), κολυμπούσαν ή έτρεχαν έξω, έχασαν τους χώρους τους. Δεν τους βλέπετε διότι δεν διασταυρώνονται οι δρόμοι σας. Ανάμεσά τους είμαι κι εγώ, που στα 46 μου παίζω ποδόσφαιρο κάθε Σάββατο κι επιλέγω να τρέχω σε αθλητικό χώρο ή/και σε πάρκο, ποτέ σε δρόμους. Όμως, παρότι τα παπούτσια μου δεν είναι ιδανικά για τρέξιμο σε άσφαλτο, πρέπει κάπως να γυμναστώ.

Η μεγάλη πλειοψηφία μη-δρομέων βρήκε διέξοδο στο τρέξιμο, ενώ πολλοί απλώς περπατούν (γρήγορα). Κυρίως επειδή είχαν επιτέλους χρόνο (ναι, ΧΡΟΝΟ) για να το δοκιμάσουν. Το νέο "γήπεδο"; Άδειοι δρόμοι, χωρίς να κινδυνεύουν να τους πατήσουν αυτοκίνητα και μηχανάκια που οδηγούν στρεσαρισμένοι κάφροι, κουρασμένοι κομπλεξικοί, απογοητευμένοι από τη δουλειά και τη ζωή τους.

Συνεπώς, όσοι τα βάζετε με τους "μαραθωνοδρόμους", συνέλθετε. Για κάποιους, "άθληση" δεν σημαίνει παϊδάκια, δύο λίτρα κρασί, τρία κιλά παγωτό Lidl κι ένα πακέτο τσιγάρα. Μην βλέπετε το δέντρο, σκεφτείτε ότι αν έστω ένας ξεκίνησε να περπατάει ή να τρέχει στην καραντίνα, ίσως το διατηρήσει στη ζωή του. Κέρδος. Για την υγεία δεν συζητάμε σε αυτό το νήμα;

Κι όταν ανοίξουν ξανά οι χώροι άθλησης, μη σκάτε: θα σας αδειάσουν (αδειάσουμε) τους δρόμους για περισσότερα πατιλίκια και σούζες. Ως τότε υπομονή. Άλλωστε δεν σας ενδιέφερε πριν ποιος και πού γυμνάζεται. Γιατί να σας ενδιαφέρει τώρα;

• Like 12
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

άρα για πλάκα τις έχουμε τις μεθ; 

Δεν είναι για πλάκα, αλλά δεν έχουν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ δυνατότητες.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, logistoulis είπε

τι εννοείς, αν έπλενε καλά τα χέρια του; 

Ναι αυτό το απλό και καταφρονεμένο πλύσιμο των χεριών, που ο περισσότερος κόσμος το κάνει μόνο αν μαυρίσουν τα χέρια τους, αλλά και τότε όχι σχολαστικά!

Με τα χέρια μεταφέρουμε ότι μολυσματικό υπάρχει γύρω μας, μικρόβια, βακτήρια, ιούς, μύκητες κ.λπ. αλλά αφού δεν τα βλέπουμε νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν!

15 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το βασικό, είναι οι ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, όσο γίνεται.

Ο ιός δεν είναι μόνο αερομεταφερόμενος.

Αν υπάρχει στα χέρια σου και τρίψεις τα μάτια, σκαλίσεις τη μύτη, καθαρίσεις το δόντι, σκουπίσεις το στόμα, πιάσεις το φαγητό κ.λπ. κ.λπ. δεν θα περάσει μέσα σου?

Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά με το πλύσιμο των χεριών να είναι το πρώτο!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Δεν είναι για πλάκα, αλλά δεν έχουν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ δυνατότητες.

φίλε να σου πω κάτι, το ότι πολλοί δεν έχουμε κολλήσει ακόμα είναι ίσως και θέμα τύχης επειδή δεν βρεθήκαμε κοντά σε άτομο με τον ιό και όχι απαραίτητα θέμα προσοχής. αν κολλάει τόσο εύκολα όσο λέγεται και συνεχίζουν και νοσούν τόσα άτομα καθημερινά η όποια προσοχή δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει

διαφορετικά δεν θα έβαζαν και άτομα σε καραντίνα, αλλά θα τους έλεγαν απλά να προσέχουν

• Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...