Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω άλλο άγχος. Σκεφτόμουν μόλις τελειώσω το μεταπτυχιακό μου να φύγω εξωτερικό για δουλειά. Τώρα έτσι όπως πάνε τα πράγματα ποιος ξέρει τι και πώς και πότε.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Υπόψη ότι κι εδώ έχουν καταργηθεί τα τακτικά ιατρεία στα νοσοκομεία και τα χειρουργεία, εκτός αν είναι κάτι επείγον!

Είναι επικίνδυνο να πας στο νοσοκομείο γιατί μπορεί είτε να τους κολήσεις ή να κολήσεις εσύ!

Όταν λέμε ότι σταματάει ό,τι δεν είναι επείγον, τί ακριβώς εννοούμε?

Κι εγώ είχα προγραμματισμένο ραντεβού, για εξετάσεις που κάνω κάθε τρίμηνο εδώ και 20 χρόνια και ακυρώθηκε!

Και εγω εχω ετησιο ραντεβου, αλλα πραγματικα δεν το εψαξα καν αν ακυρωθηκε. Αποφασισα οτι δεν αξιζει το ρισκο. Ενας συγγενης μου ομως που ηταν να κανει χημειοθεραπεια του ειπαν να μη παει ακομα. Ειναι αναλογα τη περιπτωση.

Δημοσ.

Λέει η πεθερά του 35χρονου, πατέρα ενός παιδιου, που πέθανε απο κορονοιό, πως δε τους δεχόντουσαν σε κανένα νοσοκομείο λόγω του πυρετού και τον πήρε η ίδια με τα πόδια στο νοσοκομείο.

Συγνωμμη αν θα στεναχωρησω κάποιους, αλλά αυτό δεν θεωρείτε επιτυχημένη τακτική ενός κράτους.

• Like 10
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Οταν τα ελεγα αυτα οι περισσοτεροι δεν ηθελαν να κλεισουν ουτε οι καφετερειες.

Προσωπικά δε θυμάμαι τέτοιο post ακριβώς, αλλά ακόμα κι αν όντως υπήρχαν αυτοί οι περισσότεροι , εγώ δε συμφωνώ ούτε και με αυτό.

3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Απο τη πρωτη εβδομαδα κλαψα για τη τσεπη τους.

Αυτό sorry αλλά δεν είναι παράλογο, μιλάμε για θέματα βιοπορισμού, όχι αν θα πάνε διακοπές ή αν θ' αγοράσουν ουίσκι 30 ετών στην κάβα.

4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ε λογικο ειναι, οταν πετυχουν τα μετρα καποια στιγμη να αρθουν, δε παει να πει οτι επιβεβαιωθηκες κιολας. Ξερει ο γιατρος τι πρεπει να κανει.

Το point μου είναι ότι ήσουν στο άλλο άκρο, είχες πει ότι θα έκανες τα πάντα ώστε να μην πεθάνει έστω και ένας, και όπως βλέπεις αυτοί με τους οποίους τόσο πολύ συμφωνείς και που αποφασίζουν, μάλλον δεν το βλέπουν τόσο ακραία. Και ξαναλέω, το θεωρώ πολύ λογικό.

Δημοσ.

αυτο το rapid test για τον κορονοιο πώς γινεται ξερει καποιος? ειναι αυτο που βλεπουμε στην τηλεοραση που παιρνουν δειγμα απο το στομα ή γινεται με ληψη αιματος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, sonikk είπε

αυτο το rapid test για τον κορονοιο πώς γινεται ξερει καποιος? ειναι αυτο που βλεπουμε στην τηλεοραση που παιρνουν δειγμα απο το στομα ή γινεται με ληψη αιματος?

Αίμα μια σταγονα.σε 15 λεπτά το αποτελεσμα

Επεξ/σία από lionheart20
Δημοσ.
Μόλις τώρα, phanispal είπε

Αυτό sorry αλλά δεν είναι παράλογο, μιλάμε για θέματα βιοπορισμού, όχι αν θα πάνε διακοπές ή αν θ' αγοράσουν ουίσκι 30 ετών στην κάβα.

Το point μου είναι ότι ήσουν στο άλλο άκρο, είχες πει ότι θα έκανες τα πάντα ώστε να μην πεθάνει έστω και ένας, και όπως βλέπεις αυτοί με τους οποίους τόσο πολύ συμφωνείς και που αποφασίζουν, μάλλον δεν το βλέπουν τόσο ακραία. Και ξαναλέω, το θεωρώ πολύ λογικό.

Τα θεματα υγειας ειναι πανω απο τα θεματα βιοπορισμου στην ευρωπη. Αν ειμασταν στην αφρικη ισως σε καταλαβαινα. Εσυ ποσους θεωρεις οτι αντεχεις να πεθανουν ωστε να αρθουν τα μετρα? Επειδη δεν αποφασιζω ουτε εγω ουτε εσυ, ας αφησουυμε τον γιατρο να κανει αυτο που θεωρει σωστο. Ξερει καλυτερα και απο εμενα και απο εσενα.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το παρουσιάζει σα να είναι μαύρο ή άσπρο και πως ό,τι και να γίνει το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Εγώ πιστεύω ότι έχει κι άλλα χρώματα η παλέτα, (θα) υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις.

Ούτε είπε κανείς ανοίξτε τα όλα σα να μην τρέχει τίποτα. Λέμε να αρχίσει να περπατάει λίγο το πράγμα, με σχέδιο, όχι γιούρια στ' άλογα.

Εξάλλου αυτό σχεδιάζουν να κάνουν, όσο κι αν κάποιοι προτιμούν να είναι κλειστά τα πάντα για να μην πεθάνει ούτε μία γριά 102 χρόνων.

Απλά εγώ θα ήθελα (λέμε τώρα) όταν κάποιος γράφει ότι προτιμάει να είναι όλα κλειστά, να γράφει και την οικονομική του κατάσταση, για να ξέρουμε πόσο σοβαρά να τον παίρνουμε δηλαδή, γιατί μπουχτίσαμε από βολεμένους ρήτορες που δεν τους έχει και ούτε θα τους ακουμπήσει οικονομικά όλο αυτό.

Εγώ ήμουν από τους πρώτους που έλεγα οτι η μακροχρόνια ολική καραντίνα δεν είναι βιώσιμη και μου έγραφαν ένα μήνα υπομονή και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Τώρα πάμε για δίμηνο και κανονικότητα δεν φαίνεται στον ορίζοντα διαβάζω άντε να ανοίξουμε και δεν υπάρχουν περιθώρια!

Αν είναι να ανοίξουμε μόνο και μόνο για να μην είμαστε κλειστοί ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να είμαστε ασφαλείς γιατί κλείσαμε τελικά;

Τέλος δεν νομίζω να γράφει στο forum ούτε ο Gates, ούτε ο Soros αλλά ούτε και ο Νιάρχος...

• Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Λέει η πεθερά του 35χρονου, πατέρα ενός παιδιου, που πέθανε απο κορονοιό, πως δε τους δεχόντουσαν σε κανένα νοσοκομείο λόγω του πυρετού και τον πήρε η ίδια με τα πόδια στο νοσοκομείο.

Συγνωμμη αν θα στεναχωρησω κάποιους, αλλά αυτό δεν θεωρείτε επιτυχημένη τακτική ενός κράτους.

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι επιτυχημενη τακτικη. Τακτικη αποφυγης ειναι. Σου λενε "35 χρονων ειναι, μικρος ειναι ακομα, ας κατσει να την παλεψει σπιτι του αφου δεν εχει εντονα συμπτωματα"

Σε τετοιες γραμμες κινουνται και οι οδηγιες που δινονται τηλεφωνικως απο ατομα που ΔΕΝ ειναι γιατροι, αλλα τηλεφωνητες/υπαλληλοι

• Sad 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Αίμα μια σταγονα.σε 15 λεπτά το αποτελεσμα

μια σταγονα αιμα απο πού? απο το δαχτυλο σου παιρνουν το αιμα?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Καλα δε το συζηταμε οτι αν ειχε εξελιχθει διαφορετικα η κατασταση στη ελλαδα θα ζουσαμε μεγαλο εφιλατη που ισως μερικοι το επιθυμουν κιολας. Πηραμε τα τελειως απαραιτητα μετρα, που ειναι επαρκη αν συγκριθουν με αλλα κρατη που φερθηκαν δολοφονικα ή ας πουμε απερισκεπτα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αν δεν έχεις δύσπνοια δεν σε παίρνουν μέσα.σου ελέγχουν αρχικά το οξυγόνο και αποφασίζουν.ο άνθρωπος πιθανόν να πεθάνε από cytokine storm όπου γίνεται επίθεση και φλεγμονή από την δική του άμυνα προσπαθώντας να διαλύσει τον ιό.

4 λεπτά πριν, sonikk είπε

Ναι

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panostom είπε

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι επιτυχημενη τακτικη. Τακτικη αποφυγης ειναι. Σου λενε "35 χρονων ειναι, μικρος ειναι ακομα, ας κατσει να την παλεψει σπιτι του αφου δεν εχει εντονα συμπτωματα"

Σε τετοιες γραμμες κινουνται και οι οδηγιες που δινονται τηλεφωνικως απο ατομα που ΔΕΝ ειναι γιατροι, αλλα τηλεφωνητες/υπαλληλοι

Aπαντωντας και στον @Curtis76 , βέβαια και θα μπορουσαν να ειναι χειρότερα τα πράγματα. Αλλά το να έχει ο άλλος πυρετο και να μην δέχεται να τον δει κανεις, ειναι πολυ σοβαρή καταγγελία. Δηλαδη οποιος αρρωστησει τωρα, πάει? Ακομα και αν δεν έχει τον ιό?

• Like 6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sonikk είπε

http://en.biotests.com.cn/newsitem/278470281

Αυτα ειναι τα γρηγορα τεστ αλλα ειναι τεστ αντισωματων. Δεν τα χρησιμοποιουν για διαγνωση αλλα για το αν περασες τον ιο.

1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Aπαντωντας και στον @Curtis76 , βέβαια και θα μπορουσαν να ειναι χειρότερα τα πράγματα. Αλλά το να έχει ο άλλος πυρετο και να μην δέχεται να τον δει κανεις, ειναι πολυ σοβαρή καταγγελία. Δηλαδη οποιος αρρωστησει τωρα, πάει? Ακομα και αν δεν έχει τον ιό?

Εξω ειναι ακομα χειροτερα. Στην αγγλια τους λεγανε αν δεν εχεις υποξια μην μας ξαναενοχλησεις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panostom είπε

Δυστυχώς οι πληροφορίες οτι τα νοσοκομεία με τον ΕΟΔΥ παίζουν μπαλάκι τους ασθενείς αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά fake news.

Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί τέτοιοι άνθρωποι αν δεν επικρατούσε η λογική «νέος είναι θα την βγάλει».

Και ύστερα κάποιοι φοβούνται το triage στις ΜΕΘ την ίδια ώρα που υπάρχει άρνηση ακόμα και βασικής περίθαλψης και μάλιστα σε μια φάση που το σύστημα έχει την δυνατότητα να την παρέχει.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...