Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το παρουσιάζει σα να είναι μαύρο ή άσπρο και πως ό,τι και να γίνει το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Εγώ πιστεύω ότι έχει κι άλλα χρώματα η παλέτα, (θα) υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις.

Ούτε είπε κανείς ανοίξτε τα όλα σα να μην τρέχει τίποτα. Λέμε να αρχίσει να περπατάει λίγο το πράγμα, με σχέδιο, όχι γιούρια στ' άλογα.

Εξάλλου αυτό σχεδιάζουν να κάνουν, όσο κι αν κάποιοι προτιμούν να είναι κλειστά τα πάντα για να μην πεθάνει ούτε μία γριά 102 χρόνων.

Απλά εγώ θα ήθελα (λέμε τώρα) όταν κάποιος γράφει ότι προτιμάει να είναι όλα κλειστά, να γράφει και την οικονομική του κατάσταση, για να ξέρουμε πόσο σοβαρά να τον παίρνουμε δηλαδή, γιατί μπουχτίσαμε από βολεμένους ρήτορες που δεν τους έχει και ούτε θα τους ακουμπήσει οικονομικά όλο αυτό.

Αυτοι που αποφασιζουν ευτυχως ειναι γιατροι και ξερουν καλυτερα. Πεθαινουν και νεοι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Γιατι, αν του το πε το μεσημέρι έχει σημασία; 

Το λέω, γιατί μπορεί έως το βράδυ, να έχει αλλάξει γνώμη.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το παρουσιάζει σα να είναι μαύρο ή άσπρο και πως ό,τι και να γίνει το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Εγώ πιστεύω ότι έχει κι άλλα χρώματα η παλέτα, (θα) υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις.

Ούτε είπε κανείς ανοίξτε τα όλα σα να μην τρέχει τίποτα. Λέμε να αρχίσει να περπατάει λίγο το πράγμα, με σχέδιο, όχι γιούρια στ' άλογα.

Εξάλλου αυτό σχεδιάζουν να κάνουν, όσο κι αν κάποιοι προτιμούν να είναι κλειστά τα πάντα για να μην πεθάνει ούτε μία γριά 102 χρόνων.

Απλά εγώ θα ήθελα (λέμε τώρα) όταν κάποιος γράφει ότι προτιμάει να είναι όλα κλειστά, να γράφει και την οικονομική του κατάσταση, για να ξέρουμε πόσο σοβαρά να τον παίρνουμε δηλαδή, γιατί μπουχτίσαμε από βολεμένους ρήτορες που δεν τους έχει και ούτε θα τους ακουμπήσει οικονομικά όλο αυτό.

Και εγω θελω οσοι δεν συμφωνουν με τα μετρα της κυβερνησης. να μας λενε το μορφωτικο τους επιπεδο και την ηλικια τους (λεμε τωρα)

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Curtis76 said:

Και εγω θελω οσοι δεν συμφωνουν με τα μετρα της κυβερνησης. να μας λενε το μορφωτικο τους επιπεδο και την ηλικια τους (λεμε τωρα)

Τι ψάχνεις; όσοι δε θέλουμε να ξεχυθουμε ανεύθυνα στους κάμπους  είμαστε βολεμένα golden boys, ούτε να ασχολείσαι δεν είναι. Δε μας έχει αγγίξει  λέει ο άλλος

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Curtis76 είπε

Αυτοι που αποφασιζουν ευτυχως ειναι γιατροι και ξερουν καλυτερα. Πεθαινουν και νεοι.

Πρώτον, δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν γιατροί και δεύτερον, δεν αλλάζει κάτι.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν να τρέξουν και λίγο την οικονομία, και φαντάζομαι ότι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει έστω και μικρή αύξηση των κρουσμάτων, σε αντίθεση με σένα που σε παλιότερο post σου έλεγες ότι αν περνούσε απ' το χέρι σου θα έκανες ό,τι χρειαζόταν ώστε να σωθεί έστω και μία ζωή.

Και για μένα αυτό είναι και το λογικό δηλαδή. Δε μπορείς να περιμένεις να περάσουν 1-2 χρόνια να βγει εμβόλιο (αν βγει), συν πόσο ακόμα να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, συν πόσο ακόμα να δεις τα αποτελέσματα όλου αυτού, και μετά από καμιά δεκαετία που θα είσαι σίγουρος ότι ελέγχεται «100%» το πράγμα να ασχοληθείς και με την οικονομία.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Έτσι μου είπε...δεν είναι θέμα τι πιστεύω.

Εξέταση ρουτίνας που γινόταν κανονικά πριν την έξαρση του ιού.

Μετά δεν τον άφηναν να την κάνει.

Τώρα τι να σου πω...

Υπόψη ότι κι εδώ έχουν καταργηθεί τα τακτικά ιατρεία στα νοσοκομεία και τα χειρουργεία, εκτός αν είναι κάτι επείγον!

Είναι επικίνδυνο να πας στο νοσοκομείο γιατί μπορεί είτε να τους κολήσεις ή να κολήσεις εσύ!

Όταν λέμε ότι σταματάει ό,τι δεν είναι επείγον, τί ακριβώς εννοούμε?

Κι εγώ είχα προγραμματισμένο ραντεβού, για εξετάσεις που κάνω κάθε τρίμηνο εδώ και 20 χρόνια και ακυρώθηκε!

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, phanispal είπε

και γω θα ηθελα εσας που ανησυχειται ξαφνικα για την εμμεση κατασταση στην οικονομια περισσοτερο και οχι στο πως πεθαινουν σε αλλες χωρες καθημερινα εκατονταδες και εχουν χιλιαδες κρουσματα τι ψηφιζεται!!!!!!!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, billdanos είπε

Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια (μέρες που είναι) με το θέμα της μάσκας από την αρχή της πανδημίας... 😛 

Δέν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα απο εσένα και το @Snoob

Η εκθετική μετάδοση λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή ακόμα και αν η μάσκα προφυλάσσει ελάχιστα, ακόμα και μία μικρή μείωση στο R0 στο τέλος μπορεί να σημαίνει χιλιάδες λιγότερα κρούσματα.

Επίσης είναι ξεκάθαρο πλέον οτι ο ιός είναι αερομεταφερόμενος, επομένως οποιαδήποτε προστασία των αναπνευστικών οδών μόνο όφελος μπορεί να φέρει.

Θα έπρεπε η χρήση μάσκας όχι απλά να ενθαρύνεται, αλλά να είναι υποχρεωτική αν θέλεις να βγείς έξω.

Αντίθετα αυτό για το οποίο δέν υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη είναι το αν μεταφέρεται απο μολυσμένη επιφάνεια στα χέρια, και στη συνέχεια αγγίζοντας το προσωπο. Παρόλα αυτά μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με το πλύσιμο των χεριών.

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το λέω, γιατί μπορεί έως το βράδυ, να έχει αλλάξει γνώμη.

η αλήθεια είναι ότι άλλαξε 😅 βασικά διαβάζει τόσα λέει που δεν ξέρει τι και ποιον να πιστέψει

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Πρώτον, δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν γιατροί και δεύτερον, δεν αλλάζει κάτι.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν να τρέξουν και λίγο την οικονομία, και φαντάζομαι ότι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει έστω και μικρή αύξηση των κρουσμάτων, σε αντίθεση με σένα που σε παλιότερο post σου έλεγες ότι αν περνούσε απ' το χέρι σου θα έκανες ό,τι χρειαζόταν ώστε να σωθεί έστω και μία ζωή.

Και για μένα αυτό είναι και το λογικό δηλαδή. Δε μπορείς να περιμένεις να περάσουν 1-2 χρόνια να βγει εμβόλιο (αν βγει), συν πόσο ακόμα να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, συν πόσο ακόμα να δεις τα αποτελέσματα όλου αυτού, και μετά από καμιά δεκαετία που θα είσαι σίγουρος ότι ελέγχεται «100%» το πράγμα να ασχοληθείς και με την οικονομία.

Εγω δε παιρνω αποφασεις ομως και σεβομε αυτες που εχουν παρθει ηδη. Οταν τα ελεγα αυτα οι περισσοτεροι δεν ηθελαν να κλεισουν ουτε οι καφετερειες. Απο τη πρωτη εβδομαδα κλαψα για τη τσεπη τους. Ε λογικο ειναι, οταν πετυχουν τα μετρα καποια στιγμη να αρθουν, δε παει να πει οτι επιβεβαιωθηκες κιολας. Ξερει ο γιατρος τι πρεπει να κανει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nikos1984 είπε

Αν τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει τότε δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε και τρελλή αισιοδοξία...

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Votritis είπε

Δεν το ξέρουμε σίγουρα αυτο , αν στην Ιταλια η την Ισπανια κτλ δεν είχαν τους ποδοσφαιρικους αγώνες να μαζεύονται χιλιαδες στα γήπεδα  , και απλα λειτουργωντας τα εμπορικά  καταστήματα θα ειχαν αυτη την διασπορά και τους χιλιάδες θανάτους ?

Δηλαδή αν δεν πέρναμε μέτρα και συνεχίζαμε κανονικά, με σχολεία, καρναβάλια, αγώνες, παρελάσεις, θέατρα, κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα κ.λπ. ανοιχτά δεν θα είχαμε γίνει Ιταλία και Ισπανία?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...