Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Δεν πειραζει εμεις τα θελουμε ολα ανοιχτα γιατι yolo μια ζωη την εχουμε, διαβασαμε για 10 κρουσματα και χαρηκαμε. τα 150 δεν τα μετραμε, τα πηρε ο αερας. Οτι τα 10 γινονται 200 για πλακα δε μας νοιαζει, εμεις θελουμε τις καφεδαρες μας πισω

αστο μη ξυνεις πληγες θα χασουμε ετσι οπως παμε και το ματι στις παραλιες καταστραφηκαμε

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι να σου πω.

Αμφιβάλλω αρκετά.

Τι σε κάνει να πιστεύεις το κοντινό σου πρόσωπο ότι ο λόγος που δε του κάνουν τις εξετάσεις είναι ότι είναι Έλληνας;

Η ασφάλειά του την καλύπτει αυτή την εξέταση ή είναι μια εξέταση που γίνεται γενικά σε όλους ανεξάρτητα ασφάλειας;

Αν ήταν ακριβώς το ίδιο περιστατικό και ντόπιος θα του την κάνανε; (με το ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς)

(Μιλάμε πάντα για χώρες ΕΕ, έτσι όχι καμιά κουφή χώρα τύπου Τουρκία, Ζιμπαμπουε κλπ)

Έτσι μου είπε...δεν είναι θέμα τι πιστεύω.

Εξέταση ρουτίνας που γινόταν κανονικά πριν την έξαρση του ιού.

Μετά δεν τον άφηναν να την κάνει.

Τώρα τι να σου πω...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Έτσι μου είπε...δεν είναι θέμα τι πιστεύω.

Εξέταση ρουτίνας που γινόταν κανονικά πριν την έξαρση του ιού.

Μετά δεν τον άφηναν να την κάνει.

Τώρα τι να σου πω...

E, ok

Μπορεί να εξοικονομούν αντιδαστήρια ή resources και να κάνουν prioritize συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες δεν εμπίπτει

αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι δεν του τις έκαναν επειδή δεν ήταν ντόπιος.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Αρχίκα, στην ερώτηση σου λείπει η λέξη τουλάχιστον. Η παρασκευή εμβολίου δεν είναι εγγυημένη.

Αυτό που περιγράφεις είναι ουσιαστικά δύο τύποι εμβολίων. Υπάρχουν κ άλλοι, πιο περίπλοκοι. Ενημερωτικά, τα 5 πιο προχωρημένα εμβόλια αυτή τη στιγμή (βάση της Κλινικής Φάσης που βρίσκονται), χρησιμοποιούν άλλους τύπους εμβολίων. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι ένας εμβολιασμός(ανεξαρτήτου τύπου) δεν σημαίνει ότι προκαλεί αυτόματα επαρκή ανοσολογική κάλυψη, εξού και οι κλινικές δοκιμές δε στοχεύουν μόνο να μελετήσουν τις παρενέργειες, αλλά και το αν δημιουργείται ανοσία με τον εμβολιασμό και πόσες δόσεις χρειάζονται για να γίνει αυτό. Στα εμβόλια επίσης προστίθενται "ενισχυτικά" που βοηθούν τον οργανισμό στην ανασολογική απόκριση. 

Στον εμβολιασμό που περιγράφεις πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ του εξασθενημένου ιού (attenuated virus) και το απενεργοποιημένου ιού (inactivated virus).

Ένας τρόπος δημιουργίας του πρώτου τύπου γίνεται με το να καλλιεργούμε τον ιό σε μη-ανθρώπινα κύτταρα, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ιός μέσω φυσικών μεταλλάξεων που "κερδίζει" την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται σε μη-ανθρώπινα κύτταρα, αλλά "χάνει" την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται στα ανθρώπινα κύτταρα(ή πολλαπλασιάζεται πάρα πολύ αργά). Αυτό παίρνει αρκετό χρόνο να γίνει στο εργαστήριο, καθώς μιλάμε για τυχαίες διαδικασίες. Το πλεονέκτημα αυτού του εμβολίου είναι ότι προσφέρει ισχύρη ανοσοποιητική κάλυψη (μία δόση είναι αρκετή) αλλά υπάρχει η πιθανότητα να ξανακερδίσει την ιδιότητα πολλαπλασιασμού σε ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που τον κάνει δυνητικά επικίνδυνο.

Ο απενεργοποιημένος ιός είναι ο ιός καθεαυτός, τον οποίο απενεργοποιούμε με χημικά ή θερμοκρασία. Απενεργοποιημένος σημαίνει ότι έχει χάσει τελείως την ιδιότητα του να πολλαπλασιάζεται. Θεωρητικά, αν γίνει κάποιο φάουλ κατά το quality control, μπορεί το εμβόλιο να περιέχει ενεργοποιημένο ιό που μπορεί να προκαλέσει νόσο (παρελθόντικό πρόβλημα, πλέον δεν υπάρχει). Το μειονέκτημα αυτό του εμβολίου είναι ότι δεν παρέχει δυνατή ανοσολογική απόκριση, γι' αυτό και συνήθως χρειάζονται επιπλέον δόσεις. Επίσης αντί για ολόκληρο τον ιό μπορούμε να εμβολιάσουμε μόνο κομμάτια του, τα οποία δε μπορούν να μολύνουν, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει α) να διαλλέξεις το κομμάτι που πιστεύεις ότι θα δώσει ανοσολογική απόκριση β) να δεις ότι όντως υπάρχει επαρκής ανοσολογική απόκριση. 

Απλά πράγματα δηλαδή!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Οτι τα 10 γινονται 200 για πλακα δε μας νοιαζει, εμεις θελουμε τις καφεδαρες μας πισω

και τις ρακετες στην παραλια

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

και τις ρακετες στην παραλια

Kαι τους μαραθωνοδρομους,γεμισαμε ξαφνικα....και αυτους που παν στην εκκλησια,ανελλιπως καθε κυριακη

Δημοσ.

Διαβάζω πολλες προφητείες των γερόντων του Ινσομνια , για το μέλλον μας , η δικιά μου ειναι οτι λιγες εβδομαδες αφου ανοίξουν τα περισσοτερα καταστήματα τα πραγματα θα κυλούν "κανονικα" οχι γιατι σίγουρα δεν θα υπαρχει  κίνδυνος, αλλα γιατι δεν μπορει να γινει διαφορετικά . Hδη η ζημια στην οικονομία ειναι μεγαλη (και αναμένεται να γινει μεγαλύτερη ) που σε λιγο ο ιός θα ειναι το δευτερεύον θεμα . Και μην μου πει τωρα καποιος .... οι άνθρωποι ειναι πάνω απο την οικονομία .... γιατι για να ειναι ζωντανοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να τρέφονται με αερα κοπανιστο .

• Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, KilliK είπε

παντως ακομη μερικοι επιμενουν οτι εινια μια απλη γριπη.

συζητηση με φιλο εχτες:

-ειναι μια απλη εποχιακη γριπη, τζαμπα μας κρατανε μεσα.

-γιατι το λες;

-το διαβασα στο ιντερνετ.  η εποχιακη γριπη εχει 100k θανατους τον χρονο. και επισης ο ξαδερφος της γυναικας μου ειναι γιατρος, και λεει το ιδιο πραμα, οτι η αντιδραση ειναι υπερβολικη.

-οκ. πως εξηγες τοτε τους χιλιαδες θανατους στην Ισπανια και την Ιταλια, και την καταρρευση του δημοσιου συστηματος υγειας τους; ποτε δεν εχει συμβει αυτο με την κοινη γριπη.

-εεεεεεεεεεεε

συζητηση με φιλο εχτες:

-ειναι μια απλη εποχιακη γριπη, τζαμπα μας κρατανε μεσα,χανουμε την ελευθερια μας(εβαλε και αυτη την νεο-προοδευτικη ατακα)

-γιατι το λες;

-δουλευω σε περιπτερο και δινω ρεστα με γυμνα χερια,πιανω το προσωπο μου μονιμως και δεν κολλησα ακομα

-οκ. πως εξηγες τοτε τους χιλιαδες θανατους στην Ισπανια και την Ιταλια, και την καταρρευση του δημοσιου συστηματος υγειας τους; ποτε δεν εχει συμβει αυτο με την κοινη γριπη.

-εεεεεεεεεεεε

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Votritis είπε

Διαβάζω πολλες προφητείες των γερόντων του Ινσομνια , για το μέλλον μας , η δικιά μου ειναι οτι λιγες εβδομαδες αφου ανοίξουν τα περισσοτερα καταστήματα τα πραγματα θα κυλούν "κανονικα" οχι γιατι σίγουρα δεν θα υπαρχει  κίνδυνος, αλλα γιατι δεν μπορει να γινει διαφορετικά . Hδη η ζημια στην οικονομία ειναι μεγαλη (και αναμένεται να γινει μεγαλύτερη ) που σε λιγο ο ιός θα ειναι το δευτερεύον θεμα . Και μην μου πει τωρα καποιος .... οι άνθρωποι ειναι πάνω απο την οικονομία .... γιατι για να ειναι ζωντανοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να τρέφονται με αερα κοπανιστο .

Το καταλαβαίνεις ότι η εναλλακτική είναι πλήγμα στην οικονομία και θάνατοι ταυτόχρονα . Ότι και να κάνεις δεν σώζεται η οικονομία θα παραλύσει είτε ανοίξεις τα μαγαζιά η όχι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, costacurta είπε

Το καταλαβαίνεις ότι η εναλλακτική είναι πλήγμα στην οικονομία και θάνατοι ταυτόχρονα . Ότι και να κάνεις δεν σώζεται η οικονομία θα παραλύσει είτε ανοίξεις τα μαγαζιά η όχι. 

Δεν το ξέρουμε σίγουρα αυτο , αν στην Ιταλια η την Ισπανια κτλ δεν είχαν τους ποδοσφαιρικους αγώνες να μαζεύονται χιλιαδες στα γήπεδα  , και απλα λειτουργωντας τα εμπορικά  καταστήματα θα ειχαν αυτη την διασπορά και τους χιλιάδες θανάτους ?

Επεξ/σία από Votritis
  • Confused 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

συζητηση με φιλο εχτες:

-ειναι μια απλη εποχιακη γριπη, τζαμπα μας κρατανε μεσα,χανουμε την ελευθερια μας(εβαλε και αυτη την νεο-προοδευτικη ατακα)

-γιατι το λες;

-δουλευω σε περιπτερο και δινω ρεστα με γυμνα χερια,πιανω το προσωπο μου μονιμως και δεν κολλησα ακομα

-εεεεεεεεεεεε

Ο πατέρας μου σήμερα μου είπε ότι δεν υπάρχει ιός, τι να λέμε τώρα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Votritis είπε

Δεν το ξέρουμε σίγουρα αυτο , αν στην Ιταλια η την Ισπανια κτλ δεν είχαν τους ποδοσφαιρικους αγώνες να μαζεύονται χιλιαδες στα γήπεδα  , και απλα λειτουργωντας τα εμπορικά  καταστήματα θα ειχαν αυτη την διασπορά και τους χιλιάδες θανάτους ?

Και θες να το μαθεις? Αυτοι που αποφασιζουν μαλλον ξερουν καλυτερα.

• Like 3
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...