Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Δεν ξέρω τι γίνεται στη Σουηδία αλλά έχω ακούσει από γνωστούς μου για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που εφόσον δεν έχεις την υπηκοότητα τα νοσοκομεία και με σοβαρά συμπτώματα να είσαι δεν ασχολούνται...

Χαζομάρες σου λένε, όπως λέει και ο καθένας τη χαζομάρα του στο FB στις μέρες μας.

Αν μάλιστα έχεις και Ευρωπαική κάρτα υγείας (όπως μου έχει τύχει εμένα πχ) δεν έχει καμία διαφορά αφού θα πληρωθούν κανονικά. Αυτό ισχύει πολύ πεισσότερο για τα σοβαρά συμπτώματα.

Τώρα αν εσύ, όπως έχεις συνηθήσει στην Ελλάδα, σκάσεις μούρη το "ευφημερεύον" νοσοκομέιο γιατί έχεις 37.5 πυρετό και σε πονάει η κοιλιά σου όπως κάνουμε συχνά στην Ελλάδα και θα περιμένεις να σε πάρουν στα σοβαρά είναι άλλο θέμα.

• Like 3
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, daredevil1 είπε

Άμα διαβάσεις τι περνάνε κάποιοι Έλληνες που έχουν κολλήσει και τους έχουν παρατήσει στο σπίτι δεν θα θες.

Αυτά τα άρθρα που έχουν ξεφυτρώσει παντού από τάχα Έλληνες της σουηδιας είναι πιο πολύ για να δικαιολογήσουν την επιλογή της Ελλάδας παρά ότι ξαφνικά βρέθηκαν τόσοι εκεί να γκρινιάζουν... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnbond είπε

Αυτά τα άρθρα που έχουν ξεφυτρώσει παντού από τάχα Έλληνες της σουηδιας είναι πιο πολύ για να δικαιολογήσουν την επιλογή της Ελλάδας παρά ότι ξαφνικά βρέθηκαν τόσοι εκεί να γκρινιάζουν... 

Αυτό το ξέρουμε από κάπου ή είναι άποψη σου ? 

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, DrLo είπε

Χαζομάρες σου λένε, όπως λέει και ο καθένας τη χαζομάρα του στο FB στις μέρες μας.

Αν μάλιστα έχεις και Ευρωπαική κάρτα υγείας (όπως μου έχει τύχει εμένα πχ) δεν έχει καμία διαφορά αφού θα πληρωθούν κανονικά. Αυτό ισχύει πολύ πεισσότερο για τα σοβαρά συμπτώματα.

Τώρα αν εσύ, όπως έχεις συνηθήσει στην Ελλάδα, σκάσεις μούρη το "ευφημερεύον" νοσοκομέιο γιατί έχεις 37.5 πυρετό και σε πονάει η κοιλιά σου όπως κάνουμε συχνά στην Ελλάδα και θα περιμένεις να σε πάρουν στα σοβαρά είναι άλλο θέμα.

Γενικά ισχύει αυτό που λες.

Τώρα με τον κορωνοϊό στην πράξη έχουν αλλάξει τα πράγματα...

Και μάλιστα έχω πολύ κοντινό μου πρόσωπο που δεν δέχονται ούτε εξετάσεις να του κάνουν (που πρέπει τακτικά να κάνει λόγω χρόνιου προβλήματος) με δικαιολογία τον κορωνοϊό!

Και εγώ δεν το πίστευα στην αρχή...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Γενικά ισχύει αυτό που λες.

Τώρα με τον κορωνοιό στην πράξη έχουν αλλάξει τα πράγματα...

Και μάλιστα έχω πολύ κοντινό μου πρόσωπο που δεν δέχονται ούτε εξετάσεις να του κάνουν (που πρέπει τακτικά να κάνει λόγω χρόνιου προβλήματος)!

Και εγώ δεν το πίστευα στην αρχή...

Τι να σου πω.

Αμφιβάλλω αρκετά.

Τι σε κάνει να πιστεύεις το κοντινό σου πρόσωπο ότι ο λόγος που δε του κάνουν τις εξετάσεις είναι ότι είναι Έλληνας;

Η ασφάλειά του την καλύπτει αυτή την εξέταση ή είναι μια εξέταση που γίνεται γενικά σε όλους ανεξάρτητα ασφάλειας;

Αν ήταν ακριβώς το ίδιο περιστατικό και ντόπιος θα του την κάνανε; (με το ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς)

(Μιλάμε πάντα για χώρες ΕΕ, έτσι όχι καμιά κουφή χώρα τύπου Τουρκία, Ζιμπαμπουε κλπ)

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Krusty είπε

Τελικά αγόρασα και ένα οξύμετρο να βρίσκεται. Σίγουρα δείχνει αν έχουν επηρεαστεί και οι πνεύμονες, οπότε δεν θα είναι μια απλή γρίπη στον άρρωστο που μένει σπίτι. Αν χρειαστεί επικοινωνία με γιατρό, που φυσικά δεν έρχεται σπίτι αλλά επικοινωνεί με το τηλέφωνο, οι τιμές του δείχνουν ότι έχουν επηρεαστεί τα πνευμόνια και κάτω από μία τιμή χρειάζεται αναπνευστήρας. Άρα είναι και χρειαζούμενο και σε επικοινωνία με τους αρμόδιους αν κάποιος είναι πολύ άρρωστος και δεν πείθονται και λένε να μείνει σπίτι.

Βασικά είχα δει και μία παλαιότερη ανάρτηση εδώ με έναν αλγόριθμο ταξινόμησης των ασθενών και της πορείας τους (νοσοκομείο ή σπίτι), αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Χρησιμοποιούσε αρκετά το οξύμετρο.

Καλή μάρκα οξυμέτρου είναι η Γερμανική Beurer και νομίζω τα βαμμένα νύχια ίσως επηρεάζουν την μέτρηση όπως και η κίνηση κατά την μέτρηση και καλό είναι να μετράμε και σε διαφορετικά δάχτυλα.

Παρακάτω ο άνθρωπος γράφει πως μπορεί να τον βοηθήσει το οξύμετρο στον κορωνοιό όταν δεν έχει πολλά μέσα και μερικοί τον κράζουν κιόλας στα σχόλια. Εννοείται ότι μόνο η πανάκριβη μοριακή διαγνωστική PCR είναι η πιο βέβαιη για την διάγνωση του κορωνοιού.

Ειναι πολλες οι ενδειξεις οτι εχεις αναπνευστικο προβλημα, οπως ο μεγαλος ρυθμος αναπνοών ανα λεπτο και ειναι δυσκολο να μην το καταλαβεις και χωρις το μηχανάκι.  Νομιζω ομως οτι το καλυτερο ειναι να κανεις οτι χρειαζεται για να μικρυνεις την πιθανοτητα να υπαρξει υποτροπή πριν φτασεις να χρειαστεις την ενδειξη οτι εχεις θεμα. Καποιες συμβουλες που δινουν οι γιατροι ειναι να μην εισαι μονιμα ξαπλα ανασκελα και να κανεις αναπνευστικες ασκησεις

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, billdanos είπε

Όλες αυτές οι "γκρίνιες" που διαβάζουμε από (ελάχιστους) Έλληνες που ζουν εκεί, έχουν πάρα πολλά "αλλά" και κενά στην ιστορία τους...

Που ξαφνικά βρήκαμε ευκαιρία να δείξουμε πόσο πιο ψηλά είμαστε από το βιοτικό επίπεδο της Σουηδίας... Γελάνε και οι πέτρες! :) 

19 547

Δημοσ.

παντως ακομη μερικοι επιμενουν οτι εινια μια απλη γριπη.

συζητηση με φιλο εχτες:

-ειναι μια απλη εποχιακη γριπη, τζαμπα μας κρατανε μεσα.

-γιατι το λες;

-το διαβασα στο ιντερνετ.  η εποχιακη γριπη εχει 100k θανατους τον χρονο. και επισης ο ξαδερφος της γυναικας μου ειναι γιατρος, και λεει το ιδιο πραμα, οτι η αντιδραση ειναι υπερβολικη.

-οκ. πως εξηγες τοτε τους χιλιαδες θανατους στην Ισπανια και την Ιταλια, και την καταρρευση του δημοσιου συστηματος υγειας τους; ποτε δεν εχει συμβει αυτο με την κοινη γριπη.

-εεεεεεεεεεεε

• Like 7
Δημοσ.

Να πω μια σκέψη μου και εγω με τη σειρα μου. Τις τελευταίες μέρες, βλεπουμε παγκοσμίως μια στατιστική μείωση των κρουσμάτων, ακομα και σε χώρες οπως η αμερικη που περιμέναμε να κάνουν μεγαλο μπαμ αυτη τη περίοδο. Υπάρχει περίπτωση οι ασυμπτωματικοί να είναι τόσο πολλοί, που ο ιός να εχει κολλήσει ηδη ενα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού και για αυτο να μειώνονται και τα κρούσματα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sexotik είπε

Παρακολουθώ το θέμα εξαρχής αλλά μια "πρακτική" απάντηση δεν έχω δει σχετικά με το θέμα του ΕΜΒΟΛΙΟΥ.

Η ερώτηση μου είναι απλή: Γιατί θα χρειαστεί σχεδόν 1 χρόνος ακόμα για τη διάθεση του εμβολίου;
Βγάζοντας απέξω τους παράγοντες Οικονομία, Γραφειοκρατία και Συνωμοσιολογία. Από τις λίγες γνώσεις που κατέχω, εμπειρικά ένα εμβόλιο είναι ένας εξασθενημένος ιός ο οποίος όταν εισέρχεται στο σώμα μας, προκαλεί αντίδραση του οργανισμού, παραγωγή αντισωμάτων και "μνήμη". Γιατί χρειάζεται τόσο πολυ επιτήρηση για ενδεχόμενες παρενέργειες; και τί είδους μακροχρόνιες παρενέργειες μπορεί να είναι αυτές, από έναν εξασθενημένο ιό που προκαλεί μια αναπνευστική λοίμωξη;;; Πέραν του εξασθενημένων αυτών σωματιδίων, χρησιμοποιούνται και άλλες ουσίες σε αυτό το κοκταίηλ;
Ακόμα και αυτό να ισχύει, εν μέσω μιας πανδημίας και φόβου, σίγουρα θα υπάρχουν χιλιάδς εθελοντές εκεί έξω που θα προτιμούν να ρισκάρουν παρά να περιμένουν να νοσήσουν. Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται μια εκτεταμένη χρήση σε υπογράφοντες ασθενείς, διαφορετικών ηλικιών, γνωρισμάτων, νοσημάτων κλπ ώστε να είναι άμεση η κλινική παρακολούθηση; Και ακόμα και αν χρειάζεται χρόνος για αυτήν την παρακολούθηση, τι θα αλλάξει από 4 μήνες σε 1 χρόνο; θα μας κάνει σιγουρότερους για την διάθεσή του;

Αρχίκα, στην ερώτηση σου λείπει η λέξη τουλάχιστον. Η παρασκευή εμβολίου δεν είναι εγγυημένη.

Αυτό που περιγράφεις είναι ουσιαστικά δύο τύποι εμβολίων. Υπάρχουν κ άλλοι, πιο περίπλοκοι. Ενημερωτικά, τα 5 πιο προχωρημένα εμβόλια αυτή τη στιγμή (βάση της Κλινικής Φάσης που βρίσκονται), χρησιμοποιούν άλλους τύπους εμβολίων. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι ένας εμβολιασμός(ανεξαρτήτου τύπου) δεν σημαίνει ότι προκαλεί αυτόματα επαρκή ανοσολογική κάλυψη, εξού και οι κλινικές δοκιμές δε στοχεύουν μόνο να μελετήσουν τις παρενέργειες, αλλά και το αν δημιουργείται ανοσία με τον εμβολιασμό και πόσες δόσεις χρειάζονται για να γίνει αυτό. Στα εμβόλια επίσης προστίθενται "ενισχυτικά" που βοηθούν τον οργανισμό στην ανασολογική απόκριση. 

Στον εμβολιασμό που περιγράφεις πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ του εξασθενημένου ιού (attenuated virus) και το απενεργοποιημένου ιού (inactivated virus).

Ένας τρόπος δημιουργίας του πρώτου τύπου γίνεται με το να καλλιεργούμε τον ιό σε μη-ανθρώπινα κύτταρα, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ιός μέσω φυσικών μεταλλάξεων που "κερδίζει" την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται σε μη-ανθρώπινα κύτταρα, αλλά "χάνει" την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται στα ανθρώπινα κύτταρα(ή πολλαπλασιάζεται πάρα πολύ αργά). Αυτό παίρνει αρκετό χρόνο να γίνει στο εργαστήριο, καθώς μιλάμε για τυχαίες διαδικασίες. Το πλεονέκτημα αυτού του εμβολίου είναι ότι προσφέρει ισχύρη ανοσοποιητική κάλυψη (μία δόση είναι αρκετή) αλλά υπάρχει η πιθανότητα να ξανακερδίσει την ιδιότητα πολλαπλασιασμού σε ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που τον κάνει δυνητικά επικίνδυνο.

Ο απενεργοποιημένος ιός είναι ο ιός καθεαυτός, τον οποίο απενεργοποιούμε με χημικά ή θερμοκρασία. Απενεργοποιημένος σημαίνει ότι έχει χάσει τελείως την ιδιότητα του να πολλαπλασιάζεται. Θεωρητικά, αν γίνει κάποιο φάουλ κατά το quality control, μπορεί το εμβόλιο να περιέχει ενεργοποιημένο ιό που μπορεί να προκαλέσει νόσο (παρελθόντικό πρόβλημα, πλέον δεν υπάρχει). Το μειονέκτημα αυτό του εμβολίου είναι ότι δεν παρέχει δυνατή ανοσολογική απόκριση, γι' αυτό και συνήθως χρειάζονται επιπλέον δόσεις. Επίσης αντί για ολόκληρο τον ιό μπορούμε να εμβολιάσουμε μόνο κομμάτια του, τα οποία δε μπορούν να μολύνουν, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει α) να διαλλέξεις το κομμάτι που πιστεύεις ότι θα δώσει ανοσολογική απόκριση β) να δεις ότι όντως υπάρχει επαρκής ανοσολογική απόκριση. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Σιγά την Σουηδία που τους έχουμε κανει και θεούς. Πήγα. Μαύρα τα παίρνουν όσοι μπορούν, πρεζουδες στους δρόμους μόλις πέσει ο ήλιος.

Τι διαφέρει από την Ελλάδα εκτός το βαρβατο κρύο; Έχουν φράγκα, καθαριότητα, γενικά ο ένας σέβεται τον άλλον. Επίσης είναι ψιλο-hi tech

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeHellas είπε

Να πω μια σκέψη μου και εγω με τη σειρα μου. Τις τελευταίες μέρες, βλεπουμε παγκοσμίως μια στατιστική μείωση των κρουσμάτων, ακομα και σε χώρες οπως η αμερικη που περιμέναμε να κάνουν μεγαλο μπαμ αυτη τη περίοδο. Υπάρχει περίπτωση οι ασυμπτωματικοί να είναι τόσο πολλοί, που ο ιός να εχει κολλήσει ηδη ενα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού και για αυτο να μειώνονται και τα κρούσματα; 

Υπαρχει. Σε μια απο τις δημοσιευσεις τον Μαρτιο που συμμετεχει και ο Τσιοδρας ειχαν υπολογισει για την κινα οτι στο σεναριο αυτο επαιξαν 200 ασυμπτωματικοι ή με ηπια συμπτωματα για καθε σοβαρη περιπτωση που εντοπιστηκε με το τεστ. Αλλα νομιζω οτι στην πορεια δεν πείστηκαν οτι ισχυει κατι τετοιο.     

Δημοσ.
6 ώρες πριν, masteripper είπε

Νομίζω ότι το τελευταίο χαστούκι των 150 κρουσμάτων αποδεικνύει μια ακόμα ανησυχητική υποψία...ότι ακόμα δεν γνωρίζει κανένας τίποτα με σιγουριά

Μετά απο 1.5 μήνα με περιοριστικά μέτρα, ξαφνικά βρήκαμε "λαγό" καθώς 150 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί και επι της ουσίας το ζήτημα είναι ότι σε 150 άτομα δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία/υπόνοια ότι κάτι δεν πάει καλά...δηλαδή ήταν όλοι ασυμπτωματικοί χωρίς τίποτα και ξαφνικα έσκασε...γιατί ΑΝ είναι έτσι τίποτα μας εγγυάται ούτε για Μαιο ούτε για Ιούνιο....

Αν δηλαδη μια μερίδα πληθυσμού μπορεί να "κυκλοφορεί" για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να εμφανίζει τίποτα και "ουπςςς" ....νατο νατο το δαχτυλίδι εως τώρα ότι είδαμε είναι σε επίπεδο αστείου και πάμε για χοντρά σενάρια.

Ακριβως και σε απολυτο βαθμο το ιδιο πιστευω και εγω!!

δεν θελω να παραστησω τον προφητη ή τον ειδικο αλλα η βομβα δεν εχει σκασει ακομη στην ελλαδα και με την αρση των μετρων θα σκασει!

ο τσιοδρας και αλλοι ειδικοι θεωρω οτι δεν εχουν ιδεα για το τι σημαινει αυτος ο ιος  περα απο τα προληπτικα μετρα και απαγορευσεις που κανουν. εχω την εντυπωση πως αυτος ο ελληνας  γιατρος απο το στανφορντ μαλλον εχει δικιο που ελεγε οτι στην ελλαδα τα κρουσματα ειναι 100 χιλιαδες.μπορει και περισσοτερα.

με την πρωτη αρση μετρων θα γινει ο χαμος με τους ασυμπτωματικους πιστευω με αποτελεσμα να ξανακλεισουν ολα.μια πιθανοτητα θα ηταν να μας σωσει το καλοκαιρι με τις υψηλες θερμοκρασιες και λογω ξηρου κλιματος που λενε καποιοι σε συγκριση με αλλες χωρες που υπαρχει μεν ζεστη αλλα με μεγαλη υγρασια.

αυτο που εγινε στο κρανιδι πρεπει να προβληματισει.σκεφτειτε χιλια ατομα ασυμπτωματικων πχ να κολλησουν δεκα χιλιαδες ηλικιωμενων οταν γινει αρση των μετρων.

μονο απο καθαρη τυχη και λογω καλοκαιριου ισως την γλυτωσουμε!

παντως τσιοδρας και αλλοι πιστευω ακραδαντα οτι ακομη δεν εχουν συνειδητοποιησει με το τι εχουν να κανουν γιατι απλα δεν εχουν δει τον χαμο στο εξωτερικο δια ζωσης.αλλο να μιλας με συναδελφους σου στο εξωτερικο και να τα βλεπεις απο την τηλεοραση και αλλο να τα ζεις.ενας νεος που γυρισε απο ιταλια και επαναπατριστηκε ελλαδα ειπε προχθες οτι ψοφουσαν εκει οι ανθρωποι σαν τα κοτοπουλα για πλακα.

αν ανοιξουν δε τα σχολεια εκει να δεις τον χαμο.τα παιδια θα γινουν φορεις ασυμπτωτικα και θα κολλουν παππουδες και γιαγιαδες με τον ιο.

πιστευω οτι αυτο που εγινε στο κρανιδι ειναι μια μικρογραφια σε σχεση με αυτο που θα γινει μετα την αρση των μετρων και ας ελπισουμε να μην θρηνησουμε εκατομβες και εκει που ζητοκραυγαζαμε ξεκινησει η πανωλεθρια.

• Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...