Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ποιοι να αποφασίσουμε; δε θυμάμαι να ερωτήθηκα για κάτι ώστε να αποφασίσω.

μου επιβάλλονται μέτρα και είμαι υποχρεωμένος να τα τηρώ. εδώ βέβαια αμφισβητείται και το δικαίωμα να έχουμε άποψη για το ποια από αυτά είναι υπερβολικά και ποια όχι 

Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα.

Πιστεύω καταλαβαίνεις τι γράφω...

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Αμέσως δε θα πάω για να μαι ειλικρινής, θα δώσω χρόνο. Θα πάω όμως και ειλικρινά ενοχλούμαι να ακούω ανθρώπους να λένε ότι δε θα πάνε βάζοντας σε κίνδυνο εμάς όλους. 

Καλημερα.Εγω προσωπικα δεν αποκλειω κανενα ενδεχομενο.Δεν ειμαι ειδικος του χωρου αλλά δημοσιευματα για εργαστηριο στην Γιουχαν που εκανε ερευνες ,υπαρχουν καιρο.

Δες κι αυτο https://avant-garde.com.cy/articles/nea/news/ihni-covid-19-entopistikan-se-dexamenes-mi-posimoy-neroy-sto-parisi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα.

Πιστεύω καταλαβαίνεις τι γράφω...

το τι θέλω εγώ με ρωτάς λοιπόν; 

αυτό που κάνουν στη σουηδία 

ή τουλάχιστον να βγουν και να ανακοινώσουν ένα πλάνο για τις επόμενες εβδομάδες, τεκμηριωμένο αν γίνεται 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Confused 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, james9tito είπε

Τελικά η άδεια ειδικού σκοπού θα πάει μέχρι 10/5 όπως λέγανε? Πάντως εγώ δεν βλέπω λογικό να ανοίξουν τα σχολεία πλην της Γ Λυκείου. Βέβαια το "εκπαίδευση από το σπίτι" για δημοτικά τουλάχιστον δεν υφίσταται αλλά οκ δεν έγινε κάτι αν χαθεί μισή χρονιά από το να ανοίξουν τα δημοτικά και να αρχίσουν τα κρούσματα να μεταδίδονται μέσα από τα σχολεία

Λογικά δεν θα ρισκάρουν να ανοίξουν τα σχολεία. Μόνο για την τρίτη λυκείου είναι η κουβέντα.

28 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αυτό το ποσοστό μέχρι να κλείσουν όλες οι υποθέσεις (γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σε εξέλιξη) δεν λέει κάτι , θα λέει μόλις τελειώσει η ιστορία 

αλλά και πάλι σε σχέση με τα τόσα τεστ που έχουν γίνει είναι λίγοι 

οι ειδικοί θα σου δώσουν να φας; τους ειδικούς θα τους φώναζες πχ σπίτι σου να σου πουν πώς να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου; γιατί τώρα αυτό συμβαίνει πρακτικά 

εγώ πάντως δεν ήξερα ότι οι γιατροί ξέρουν από οικονομική διαχείριση ή δεν ήξερα ότι όλοι οι γιατροί είναι ψυχίατροι ώστε να συνεκτιμούν και τις ψυχολογικές επιπτώσεις , αλλά ναι αφού άλλαξαν το social distancing σε physical το πρόβλημα λύθηκε

Θα έπρεπε να σου δώσουν κανονικά, αφού σε υποχρεώνουν να μη δουλέψεις.

22 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Μέχρι να βγει κάτι επίσημο, καλό είναι να μην δίνουμε βάση αυτά δημοσιεύματα

Συνήθως τα δημοσιεύματα είναι από πληροφορίες και διαρροές, γι'αυτό πέφτουν μέσα στα περισσότερα.

15 λεπτά πριν, papars είπε

Το ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα είναι σίγουρο - και σύντομα.  Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν μόνο το ποσοστό σε διαχειρίσιμο επίπεδο με το να επιτρέπουν όλο και περισσότερες μετακινήσεις κάθε τόσο.

Δεν γίνεται να μας κρατήσουν μέσα για πολύ γιατί στο τέλος θα πρέπει να μας ταΐζουν.  Δηλαδή αν δεν βγει εμβόλιο τι θα γίνει;  Θα μείνουμε μέσα για πάντα;  Και πες ότι βγει θα πάτε να το κάνετε αμέσως; 

Καλό θα είναι αν βγει το εμβόλιο να μας εγγυηθούν ότι είναι ασφαλές. Να γίνει υπ'ευθύνη τους δηλαδή και όχι υπ'ευθύνη του κάθε πολίτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, james9tito είπε

Τελικά η άδεια ειδικού σκοπού θα πάει μέχρι 10/5 όπως λέγανε? Πάντως εγώ δεν βλέπω λογικό να ανοίξουν τα σχολεία πλην της Γ Λυκείου. Βέβαια το "εκπαίδευση από το σπίτι" για δημοτικά τουλάχιστον δεν υφίσταται αλλά οκ δεν έγινε κάτι αν χαθεί μισή χρονιά από το να ανοίξουν τα δημοτικά και να αρχίσουν τα κρούσματα να μεταδίδονται μέσα από τα σχολεία

To ένα που λες συνδέεται με το άλλο. Δε γίνεται η άδεια ειδικού σκοπού να σταματήσει στις 10/5 και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Να παίρνω τη κόρη μου 2 ετών στη δουλειά μετά; Άρα λογικά η άδεια ειδικού σκοπού θα (πρέπει) συνεχιστεί μέχρι τέλος Ιουλίου που κλείνουν και οι βρεφονηπιακοί.

Πάντως κάτι αρχίζει να ανοίγει σιγά σιγά: https://www.protothema.gr/politics/article/998044/alert-petsas-anoigoun-stis-27-apriliou-upothikofulakeia-protodikeia-kai-eirinodikeia-enarxi-epistrofis-apo-ti-dikaiosuni/

Επεξ/σία από eliashadow
Δημοσ.
25 minutes ago, Ggiorgos7 said:

Καλημερα.Εγω προσωπικα δεν αποκλειω κανενα ενδεχομενο.Δεν ειμαι ειδικος του χωρου αλλά δημοσιευματα για εργαστηριο στην Γιουχαν που εκανε ερευνες ,υπαρχουν καιρο.

Δες κι αυτο https://avant-garde.com.cy/articles/nea/news/ihni-covid-19-entopistikan-se-dexamenes-mi-posimoy-neroy-sto-parisi

Ουτε εγω ειμαι ειδικος γι αυτο και ακουω την αποψη των ειδικων και οχι το καθε αμφιβολου εγκυροτητας δημοσιευμα. Καλα κανεις και δεν αποκλειεις κανενα ενδεχομενο, αυτο ειναι το σωστο, αλλα καποια ενδεχομενα και μυθοι εχουν ηδη καταρριφθει και μεγαλη μεριδα ανθρωπων, απλα στην κοσμαρα τους. Τεσπα, δεν εχει και πολυ νοημα αυτη η κουβεντα, οποιος εχει αποφασισει οτι "κατι μας κρυβουν δγιαδωσται" αρνειται να ακουσει οτιδηποτε αλλο εστω κι αν ειναι τεκμηριωμενο. Εδω διαβαζουμε οτι πρεπει να κανουν δημοψηφισμα για τα μετρα. Θα μας ρωτησουν οι επιστημονες πως να αντιμετωπιστει  ο ιος. Because insomnia

• Like 3
Δημοσ.
10 minutes ago, zio10 said:

Συνήθως τα δημοσιεύματα είναι από πληροφορίες και διαρροές, γι'αυτό πέφτουν μέσα στα περισσότερα.

Οταν τη μια γραφουν για 4 του μηνα και μετα για 15, απορω και που το συζηταμε.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Eleni220 είπε

150 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Το θέμα είναι να μπορέσουν να το περιορίσουν εκεί. Να συνεργαστούν αυτοί που μένουν στη δομή και να μη ξεσηκωθούν.

1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Οταν τη μια γραφουν για 4 του μηνα και μετα για 15, απορω και που το συζηταμε.

Λογικά θα έχουν νεότερες πληροφορίες.

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Απεναντίας και σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τους αρμόδιους, ο πιθανότερος χρόνος για να ξεκινήσει η σχετική κουβέντα, είναι η 15η Μαΐου.

Να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ η κουβεντα.Για να εχουμε αρση τελη Μαη.Ζησε Μαη μου να φας τριφυλλι.

Το δημοσιευμα ελπιζω να μην εχει  καμια βαση, εξαλλου τα μετρα θελουν δεν θελουν θα τα χαλαρωσουν οταν δουν οτι ο κοσμος πλεον δεν τα τηρει.

Και τις αποστασεις μου τηρησα, και ασκοπες μετακινησεις δεν εκανα και ενα μηνα δεν ακουμπησα αλλον ανθρωπο περα απο την γυναικα και το παιδι μου (μου εσπασε το σερι η γειτονισα ανημερα πασχα...) δεν γινεται με 10 ατομα την ημερα να στελνουμε sms και να περιμενουμε ενα μηνα...

Τριχρονο παιδι να με ρωταει ποτε θα τελειωσει η καραντινα....

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Ή δεν ξέρουν τι γράφουν

Μπορεί κι αυτό! Αν και το άρθρο δεν λέει για χαλάρωση και πότε, λέει ότι τότε θα αρχίσουν να το συζητάνε. Μπορεί να δώσουν και παράταση δηλαδή.

Δημοσ.
Just now, zio10 said:

Μπορεί κι αυτό! Αν και το άρθρο δεν λέει για χαλάρωση και πότε, λέει ότι τότε θα αρχίσουν να το συζητάνε. Μπορεί να δώσουν και παράταση δηλαδή.

Μπορει να βρεξει, μπορει να χιονισει, μπορει και οχι δλδ. Αυτες τις πληροφοριες εχουνε. Ε ναι, μεσα θα πεσουνε 

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Το θέμα είναι να μπορέσουν να το περιορίσουν εκεί. Να συνεργαστούν αυτοί που μένουν στη δομή και να μη ξεσηκωθούν.

Λογικά θα έχουν νεότερες πληροφορίες.

Δυστυχώς άργησαν αρκετά. Η καθαρίστρια, που εντοπίστηκε πρώτη, ήταν αρκετές μέρες άρρωστη και ήρθε σε επαφή με αρκετό κόσμο, πέραν της δομής. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο. 

• Like 1
Δημοσ.

με 150 νεα κρούσματα σε ανοιχτή δομή δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση μέτρων. 

Και γενικά καλά θα κάνουν στη πολιτικη προστασία να αυστηροποιήσουν πάλι τα μέτρα διότι ο κόσμος ειδικά σημερα, ειναι έξω σα να μη συμβαίνει τιποτε. 

Επίσης ξέρουμε οτι έχουμε έναν αριθμό ασθενών. Απο αυτους, ξέρουμε πόσοι έχουν γινει καλά? Διότι ασθενείς έχουμε εδω και 1,5 μηνα περίπου.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...