Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Να ρωτήσω πως προκύπτει αυτό το συμπέρασμα ή δεν έχει σημασία??? 

Που προκυπτει το συμπερασμα οτι ο Ραουλτ δεν ειναι ασχετος; Που προκειπτει το σγμπερασμα οτι η υδροχλωροκινη εχει το ενα χιλιοστο της τιμης απο αλλα φαρμακα; Που προκυπτει το συμπερασμα οτι την συνταγογραφουν οι γιατροι; Ποιο απο ολα τα συμπερασματα; Αυτουνου παντως υδροχλωροκινη του εγραψε ο γιατρος του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Και εγω αρχες γεναρη ημουν τεζα. Για πες ακριβως τι ειχες. Εγω είχα στην αρχη πυρετο, μεχρι 38, για 2-3 μερες, μετα για 4 μερες ειχα 40, και με τα κλασικα αντιπυρετικα επεφτε στο 38. Πηγα στον γιατρο (δηλαδη 7 μερες απο τοτε που ξεκινησε) μου εδωσε αντιβιωση και αντιπυρετικο σιροπι που εκανε θαυματα, αλλα ως εκ θαυματος δυο μερες μετα ημουν κο. Κουρασμενος βεβαια πολυ, αλλα τοσος πυρετος δεν ειναι συμπτωμα του covid. Ποολαιμο ειχα ελαχιστο μονο το πρωι και για 2-3 μερες.

κολλάω από φίλο, περνούν 5-6 μέρες αρχίζει αδιαθεσία με  37.5 , την επομένη 38.4 και αυτό έπαιζε για κάνα 5νθημερο συνολικά και έκανε κάποιες κορυφώσεις στο 39.2 όπου εκεί έπαιζα και αντιπυρετικά γιατί ένιωθα ρίγος και έβλεπα αστράκια και τελείωνε ο ηρωισμός μου

όταν κορυφώθηκε σταμάτησα να βγαίνω έξω και να πλησιάζω κόσμο (πιο πριν πήγαινα μέχρι και σε συνεντεύξεις και έδινα χαιρετούρες :lol: ) γιατί ήμουν σε φάση που θα έπεφτα ξερός, δεν μπορούσα καν να οδηγήσω

αφού κάθισα ένα διήμερο τυλιγμένος με πάπλωμα και έκανα κυριολεκτικά μπάνιο στον ιδρώτα μου παίρνοντας αντιπυρετικό όσο λιγότερο μπορούσα, άρχισε να πέφτει , αλλά κάπου εκεί βάρεσε πνεύμονα και άρχισα να βγάζω καφέ πράγματα και να βήχω για καμιά βδομάδα, κάποιες φορές έβηχα απλά χωρίς τίποτα , εκεί με ενόχλησε πιο πολύ από τον πυρετό δεν μπορούσα να σταματήσω το βήχα (ακόμα και στον ύπνο, ξυπνούσα να βήξω). λαιμό (αμυγδαλές, φάρυγγες κτλ ) δεν είχα καθόλου μόνο πυρετό και βήχα και κάτι μυοσκελετικούς πόνους, αλλά αυτοί παίζει και να ήταν από την ακινησία ή αίσθηση και λόγω πυρετού

το ίδιο έπαθε και η κοπέλα μου που δεν καπνίζει, αλλά αυτός που με κόλλησε δεν είχε βήχες μόνο πυρετό και αδυναμία , όλοι μας όμως αναγκαστήκαμε να κρεβατωθούμε για 2-4 μέρες (ανάλογα), όσο ήρωες και να πήγαμε να το παίξουμε, εγώ δηλαδή το πήγα δυναμικά 

απλά ήμουν πεπεισμένος (και ακόμα δηλαδή το πιστεύω μην κοροϊδευόμαστε.. θα ήθελα να είχα περάσει κόβιντ να ξεμπέρδευα) ότι ήταν γρίπη γιατί δεν κόλλησα πχ πατέρα και μητέρα που έχουν κάνει εμβόλιο, βέβαια δεν έχουμε και πολλά πολλά ειδικά όταν είμαι άρρωστος , αλλά όπως και να χει βρεθήκαμε σε ίδιο χώρο για κάποια ώρα 

και με φίλο συνεργάτη που βρεθήκαμε κοντά κρατώντας το social distancing όταν ήξερα ότι είμαι άρρωστος (και κολλάει και σε κρεβατώνει) πριν γίνει "must" δεν το τσίμπησε, από αυτόν που το τσίμπησα εγώ επειδή ήταν στην ανάρρωση δεν είχα δώσει πολλή σημασία τότε και δεν πρόσεχα καθόλου. ο άλλος που ήξερε τι θα πάθει έπαιρνε προφυλάξεις

αλλά εκείνη τη στιγμή (δεν είχε μπει καν φλεβάρης) ούτε που φανταζόμασταν τι παίζει ή που θα ήμασταν σήμερα

απλά και για μια απλή γρίπη να μιλάμε (που κατά 99% για αυτό μιλάμε), μια χαρά σε γονατίζει και μια χαρά πανεύκολα κολλάει

ένας ευπαθής ή αρκετά ηλικιωμένος αν είχε κολλήσει το συγκεκριμένο που πέρασα εγώ και ήταν ανεμβολίαστος  θα μας είχε χαιρετήσει για πλάκα , δύσκολα θα το άντεχε γιατί εγώ προσωπικά στο κρεβάτι δεν κάθομαι με το παραμικρό, κάθισα γιατί με ζόρισε και με ζόρισε αρκετά

Επεξ/σία από logistoulis

27 λεπτά πριν, afragorn είπε

Αν η Bayer π.χ. αγοράσει την πατέντα και την αποκλειστική διάθεση για το φάρμακο του covid με υδροχλωροκινη δε θα χεστεί στο τάλιρο δηλαδή; 

Με το σκεπτικό σου γιατί υπάρχουν ακόμα στην αγορά φθηνά φάρμακα όπως η κορτιζόνη; Γιατί δε την αποσύρουν αφού δε κονομάνε από αυτήν και να πουλήσουν τα άλλα πανάκριβα φάρμακα τους;

Η χλωροκινη εχει φαει πολυ μαυρο με κυρια αρθρα ακομα και στο bloomberg πρωτον γιατι την ανεφερε ο τραμπ και δευτερον γιατι οσο και να σου φαινεται περιεργο θελουν να προωθησουν πιο ακριβα φαρμακα τα οποια ουτε αυτα δειχνουν καλυτερα στατιστικα αποτελεσματα ακομα στις δοκιμες. Οταν βλεπω κατι να το απορρίπτουν εκ των προτέρων και κατι με τα ιδια μειονεκτήματα ειναι ελπιδοφορο επιτρεψε μου να ειμαι επιφυλακτικος για τα κινητρα.   

• Like 2

Εγω παντως εχω διαβασει αρθρο στην lemonde για ορισμενους γιατρους σε ΜΕΘ να σταματανε να την χρησιμοποιουν λογω μεγαλης συχνοτητας σε καρδιακα προβληματα. Τωρα κλινικα πως το συνεδεσαν αυτο δεν εχω ιδεα.

• Super Moderators
37 minutes ago, patclo said:

Που προκυπτει το συμπερασμα οτι ο Ραουλτ δεν ειναι ασχετος; Που προκειπτει το σγμπερασμα οτι η υδροχλωροκινη εχει το ενα χιλιοστο της τιμης απο αλλα φαρμακα; Που προκυπτει το συμπερασμα οτι την συνταγογραφουν οι γιατροι; Ποιο απο ολα τα συμπερασματα; Αυτουνου παντως υδροχλωροκινη του εγραψε ο γιατρος του.

Τι ήθελα και ρώτησα λες και δεν ήξερα την απάντηση... 😛 

Άρα αν σε ένα επόμενο βίντεο δούμε κάποιον να λέει: "έγινα καλά παίρνοντας ασπιρίνη",  θα έχουμε νικήσει τον ιό μια για πάντα? 

Μόλις τώρα, billdanos είπε

Τι ήθελα και ρώτησα λες και δεν ήξερα την απάντηση... 😛 

Και για τις μασκες δεν δεχοσουν την αντιθετη γνωμη πριν λιγο καιρο. Anyway τουλαχιστον o Taleb εχει κανταρια επιστημονικο υποβαθρο στην στατιστικη και θεωρει αδικαιολογητο τον πολεμο που δέχεται η χλωροκινη με βαση τα δημοσιευμενα μεχρι τωρα αποτελεσματα, οποτε ασε ενα μικρο ενδεχόμενο να ισχύουν καποια κινητρα απο πισω.   

Τρεμω στην ιδεα ποσο θα παει το κινινο τωρα οταν η απλη ασπιρινη των 0,40 πηγε 5 μετα απο τις ερευνες "ποσο καλο κανει στην υγεια για καθημερινη χρηση" ΤΜ by Bayern

• Like 1

2 ώρες πριν, afragorn είπε

Από ότι βλέπω είμαστε αρκετοί αυτοί που είχαμε διάφορα συμπτώματα (και εγώ είχα 1 εβδομάδα πυρετό), αλλά δεν έχουμε ιδέα εάν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό ή κάτι άλλο.

Και εγώ θα έκανα το τεστ αντισωμάτων αν είναι προσιτή η τιμή, γιατί να δώσεις 300 Ευρώ, ούτε για αστείο.

Εγώ είχα 2-3 μέρες πονοκέφαλο τρομερό, δέκατα 1-2 μέρες, και πονόλαιμο που κράτησε έναν μήνα. Πολύ περίεργο πονόλαιμο όμως. Στην ίδια περίοδο και η μητέρα μου είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και η αδερφή μου πυρετό και εξάντληση για 4-5 μέρες.

Αν και μπορεί να είναι στο μυαλό μου, κατά 90% να είναι κάτι άλλο και εγώ θα πλήρωνα για τεστ.

2 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Εγώ είχα 2-3 μέρες πονοκέφαλο τρομερό, δέκατα 1-2 μέρες, και πονόλαιμο που κράτησε έναν μήνα. Πολύ περίεργο πονόλαιμο όμως. Στην ίδια περίοδο και η μητέρα μου είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και η αδερφή μου πυρετό και εξάντληση για 4-5 μέρες.

Αν και μπορεί να είναι στο μυαλό μου, κατά 90% να είναι κάτι άλλο και εγώ θα πλήρωνα για τεστ.

Βασει του καιρου που εκανε κυκλοφορουν ακομα γριππες συναχια κτλ. Για αυτο εχουμε ενα σκασμο υποπτα και απο 43000 τεστ μονο 2000 θετικα

• Super Moderators
13 minutes ago, patclo said:

Και για τις μασκες δεν δεχοσουν την αντιθετη γνωμη πριν λιγο καιρο. Anyway τουλαχιστον o Taleb εχει κανταρια επιστημονικο υποβαθρο στην στατιστικη και θεωρει αδικαιολογητο τον πολεμο που δέχεται η χλωροκινη με βαση τα δημοσιευμενα μεχρι τωρα αποτελεσματα, οποτε ασε ενα μικρο ενδεχόμενο να ισχύουν καποια κινητρα απο πισω.   

Κάααατσε κάααααατσε, ειδικά για τις μάσκες, εσύ δεν πρόσεχες τι διάβαζες και τι σου λέγαμε (και εξακολουθούμε να σου λέμε). Μην τα φέρνουμε όλα στα μέτρα μας, είμαστε και μεγάλα παιδιά! 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ggiorgos7 είπε

Τωρα στο ραδιοφωνο , ο προεδρος της ελληνικης φαρμακοβιομηχανιας :

το φαρμακο/α απο Σεπτεμβη θα ειναι διαθεσιμο ,

το εμβολιο τουλαχιστον 12μηνες απο σ'ημερα  διοτι βρισκεται ακομα στην φαση 1 συμφωνα με ειδικους.

Ποιό φάρμακο και ποιό εμβόλιο. Γιατί υπάρχουν δεκάδες φάρμακα και εμβόλια που που βγήκαν εκτός από την αρχή και άλλα δείξαν  ευεργετικά σημάδια όμως ακόμα εξετάζονται. Ειδικά στα εμβόλια αυτή την στιγμή  επίσημα αναπτύσσονται περίπου 70 διαφορετικά εμβόλια σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας:

https://www.who.int/blueprint/priority-diseases/key-action/Novel_Coronavirus_Landscape_nCoV_11April2020.PDF?ua=1

Bέβαια σύμφωνα με τα λεγόμενα αρκετών έχουν ολοκληρώσει την 1η φάση και ετοιμάζονται για την 2η.

Επεξ/σία από Muchacho
  • Thanks 1

ΠΑντως για να παρουμε μια ιδεα των οριων του συστηματος υγειας σε παρομοια χωρα σε πλυθυσμο με εμας. Στο Βελγιο με 31000 κρουσματα το μεγιστο που εφτασαν να εχουν σε εντατικες ειναι τα 1300 σχεδον κρεβατια(διαθετουν συνολο τουλαχιστον 1900) και συνολικα γυρω στις 6000 ταυτοχρονες νοσηλειες.

Τα  δικα μας κρεβατια ειναι 905 και ποσο αντεχουμε σε νοσηλειες δεν γνωριζω.

Με λιγα λογια αν ειμασταν στην κατασταση του Βελγιου το συστημα μαλλον θα ειχε βγει οφφ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, thomasG4 είπε

Μα πως μπορείς να βρεις θανάτους όπως της 42χρονής στη καστοριά που πέθανε αβοήθητη στο σπίτι της όταν αρνούνταν απο τον ΕΟΔΥ να της κάνουν τεστ; Άπο τη στιγμή που δεν κάνεις τεστ θα υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν πεθάνει και απλά θα καταγράφονται ως θάνατοι από επιπλοκές του άνω αναπνευστικού και τέλος.

η διαφορά θανάτων δυτικής-ανατολικής ευρώπης είναι περίπου μια τάξη μεγέθους. Αν τα πραγματικά αίτια των θανάτων αποσιωπούνται θα το μάθουμε στο τέλος όταν θα εμφανιστεί για ανεξήγητη αύξηση θανάτων από άλλα αίτια. Παρόμοιες ανεξήγητες αυξήσεις έχουν εμφανιστεί τοπικά και στην δυτική ευρώπη που υποτίθεται κάνει πολλούς ελέγχους.

Στην ανατολική ανήκει και η ελλάδα, και εμείς κρύβουμε τους 9 στους 10;

Επεξ/σία από nvel

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...