Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, baiosss είπε

Σήμερα γιατί μας λένε οτί το τσιγάρο είναι επικίνδυνο και όποιοι καπνίζουν ανήκουν ουσιαστικά στις ευπαθείς ομάδες; Γιατί απογορεύουν το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού στην σούβλα;

Η λογικη λεει οτι οι καπνιστες ειναι πιο ευαλωτοι αλλα δεν υπαρχει ουσιαστικη μελετη. Εχω διαβασει για μελετη κινεζων οτι οσοι εχουν τυπο αιματος Α ειναι πιο ευαλωτοι απο οσους εχουν 0, εχω διαβασει οτι οι ανατολικο ευρωπαιοι και βαλκανιοι εχουν χαμηλοτερα ποσοστα γιατι εχουν καποιο γονιδιο οτι υποτιθεται οτι βοηθαει.  Και αυτα τα εχω διαβασει σε εγκυρες εφημεριδες οχι σε τιπιτα τελειωμενα σαιτ. Η αληθεια ειναι οτι ολοι υποθεσεις κανουν γιατι οι περισσοτερες μελετες αν δεις ειναι σε 100/150 ατομα ενω υπαρχουν 1εκ και βαλε κρουσματα.

Καπνιστης ειμαι και θεωρω τον ευατο μου ευπαθη ομαδα και ετσι κινουμαι στην καθημερινοτητα μου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, krakozia είπε

οι ανατολικο ευρωπαιοι και νοτιοι εχουν χαμηλοτερα ποσοστα γιατι εχουν καποιο γονιδιο οτι υποτιθεται οτι βοηθαει.

αν κρίνουμε από την ιταλία, όχι; 

Μόλις τώρα, logistoulis είπε

αν κρίνουμε από την ιταλία, όχι; 

Βαλκανιοι ηθελα να γραψω

2 ώρες πριν, techPro είπε

Ο τουρισμός πως μπορεί να αποτραπεί; Να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα; Αν δεν παραμείνουν δεν μπορεί να αποτραπεί η είσοδος τουριστών. Επίσης γιατί θεωρούμε τόσο επικίνδυνο τον τουρισμό; Το πιο σημαντικό είναι η αποφυγή συνωστισμών η οποία γίνεται σε σχολεία, αθλητικούς χώρους κλπ.

στο παραπανω πο ειπες σου απαντησα πωςΠροαφανως δεν εχεις παει ποτε στα Χανια πχ να δεις τι γινεται, ειτε μεσα στα ξενοδοχεια ειτε εξω απο αυτα.   Με κλεισιμο ξενοδοχειων και rbnb παντως γινεται ευκολα χωρις κλεισιμο συνορων.Προαφανως δεν εχεις παει ποτε στα Χανια πχ να δεις τι γινεται, ειτε μεσα στα ξενοδοχεια ειτε εξω απο αυτα.   Με κλεισιμο ξενοδοχειων και rbnb παντως γινεται ευκολα χωρις κλεισιμο συνορων.

1 ώρα πριν, techPro είπε
Δε θα εμποδίζονται όμως πολλές άλλες επιχειρήσεις που δεν έχουν να κάνουν με συνωστισμό, π.χ. ανήκουν στο τομέα παροχής υπηρεσιών, δε θα εμποδίζονται επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό κλπ. Το γενικό lock down επηρεάζει και περιπτώσεις με χαμηλό ρίσκο μετάδοσης. Δε θα εμποδίζεται επίσης και η κυκλοφορία στους δρόμους, που και πάλι οι ανοιχτοί χώροι είναι χαμηλού ρίσκου.

Και τι θα ερθει να κανει ο τουριστας αν δεν μπορει να παει στο ξενοδοχειο? Ειπαμε να περιοριστει συνωστισμος οχι να μη κυκλοφορει ψυχη.  Γενικα το κρατος δε θελει μηδενισμο κρουσματων, αλλο τι λεει τωρα, σε λιγο θα θελησει να αυξησει τον αριθμο των κρουσματων ελεγχομενα. Εκει ειναι το δυσκολο, μεχρι τωρα ο σχεδιασμος ηταν στο ευκολο κομματι. Πηραν μετρα πετυχαν, και τωρα μπαινουν σιγα σιγα στη δυσκολη φαση.

• Like 1

Μόλις τώρα, krakozia είπε

Βαλκανιοι ηθελα να γραψω

οκ, αν και αυτό είναι πολύ γενικό

οι βαλκάνιοι πάντως την έχουν σκαπουλάρει κυρίως λόγω των μικρότερων επαφών με άλλες χώρες πιστεύω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γίνεται να είσαι το κέντρο του ευρωπαϊκού τουρισμού και να μην σε βάλει στόχο ο ιος

Τα Βαλκάνια δεν χτυπήθηκαν για συγκεκριμένους λόγους και όχι γιατί σώνει και καλά κάποια κυβέρνηση πήρε μέτρα. 

Αυτό βοήθησε στο να μην υπάρχει περαιτερω εξάπλωση αλλά αυτό ισχύει γιατί έχεις προϋποθέσεις να ισχύει αυτό το σενάριο. 

Πιστεύω ότι η Ιταλία αν έκανε ότι και η Ελλάδα τα αποτελέσματα θα ήταν ελάχιστα διαφορετικά. 

Συνεπώς μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. 

Επεξ/σία από tornado

3 λεπτά πριν, tornado είπε

Δεν γίνεται να είσαι το κέντρο του ευρωπαϊκού τουρισμού και να μην σε βάλει στόχο ο ιος

Τα Βαλκάνια δεν χτυπήθηκαν για συγκεκριμένους λόγους και όχι γιατί σώνει και καλά κάποια κυβέρνηση πήρε μέτρα. 

Αυτό βοήθησε στο να μην υπάρχει περαιτερω εξάπλωση αλλά αυτό ισχύει γιατί έχεις προϋποθέσεις να ισχύει αυτό το σενάριο. 

Πιστεύω ότι η Ιταλία αν έκανε ότι και η Ελλάδα τα αποτελέσματα θα ήταν ελάχιστα διαφορετικά. 

Συνεπώς μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. 

Συμφωνώ 

Όπως επίσης , ξαναλέω, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για εμάς αν η πανδημία ξέσπαγε σε καλοκαιρινό μήνα

• Like 2

Η κυβερνηση ειτε τοτε εκανε λογω προνοητικοτητας οπως ισχυριζονται ειτε το εκαναν λογω φοβου οτι θα καταρρευσει το συστημα υγειας και δεν θα εχουν που να κρυφτουν, πηρε μια σειρα απο σωστα μετρα που αποδιδουν και αυτο πρεπει να τους πιστωθει. Τον συνολικο απολογισμο θα τον κανουμε οταν τελειωσει αυτη η κριση (σε κανενα χρονο).

54 minutes ago, LastWitchHunter said:

Συντομα θε ξέρουμε ποιος θα πληρωσει το μαρμαρο ...............

Ο πολύς κόσμος θα το πληρώσει δε χρειάζεται να το αναρωτιέσαι

Και με πολλούς και διάφορους τρόπους, από υγεία, ψυχολογία και φυσικά οικονομικά

• Moderators
11 λεπτά πριν, tornado είπε

Το οτι συνεβη αυτο στην Ιταλία ηταν συνταρακτικό γιατι ειναι τοσο κοντινή μας χωρα, οποτε "βοηθησε" στο να γινουν οι ενέργειες που εγιναν γρηγορα. Εικαζω πως αν αντιστρόφως συνέβαινε κάτι τετοιο πρωτα στην Ελλάδα και αντίστοιχα η Ιταλία επαιρνε τα ανάλογα μέτρα σε ανάλογο χρονικό διάστημα, τοτε μαλλον θα ήταν διαφοτετικα τα αποτελεσματα. Αρκετα διαφορετικά κατά την γνώμη μου. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Κατι εχασα στη συζητηση, τι παιζει με τα κλιματιστικα?

Αν είναι πολλά άτομα μαζί φαντάζομαι θα διαδίδεται πιο εύκολα;

Πχ αεροπλάνα; 

Ή σαν τη νόσο των λεγεωνάριων;

Φυσικά δεν έχω καμία επιστημονική γνώση επί του θέματος, αλλά αν και μη καταστροφολογος δεν θα το δοκίμαζα να κάθομαι σε κλιματιζομενο χώρο παρέα με άλλους

Και αν πήγαινα για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο σίγουρα δεν θα το άνοιγα όπως και συνήθως δεν τα ανοίγω έτσι κι αλλιώς γιατί ούτε καν τα φίλτρα τους δεν πλένουν πολλοί

Και σε διάφορους χώρους εργασίας που υπήρχα μόνο εγώ ασχολούμουν με το να καθαρίζω τα φίλτρα, έχω μεγάλο κόλλημα με τη βρώμα στα , a/c

Πλάκα πλάκα όπως μου έλεγε και η γυναίκα εγώ αν τη γλιτώσω θα είναι επειδή ανέκαθεν ήμουν πολύ σιχασιάρης και μικροβιοφοβικος

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

13 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Αν είναι πολλά άτομα μαζί φαντάζομαι θα διαδίδεται πιο εύκολα;

Πχ αεροπλάνα; 

Ή σαν τη νόσο των λεγεωνάριων;

Φυσικά δεν έχω καμία επιστημονική γνώση επί του θέματος, αλλά αν και μη καταστροφολογος δεν θα το δοκίμαζα να κάθομαι σε κλιματιζομενο χώρο παρέα με άλλους

Και αν πήγαινα για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο σίγουρα δεν θα το άνοιγα όπως και συνήθως δεν τα ανοίγω έτσι κι αλλιώς γιατί ούτε καν τα φίλτρα τους δεν πλένουν πολλοί

Και σε διάφορους χώρους εργασίας που υπήρχα μόνο εγώ ασχολούμουν με το να καθαρίζω τα φίλτρα, έχω μεγάλο κόλλημα με τη βρώμα στα , a/c

Πλάκα πλάκα όπως μου έλεγε και η γυναίκα εγώ αν τη γλιτώσω θα είναι επειδή ανέκαθεν ήμουν πολύ σιχασιάρης και μικροβιοφοβικος

Οκ θα σου απαντησω τεχνικα χωρις βεβαια να εχω διαβασει και καποια μελετη επι του θεματος. Το απλο κλιματιστικο πχ που χρησιμοποιουμε στο σπιτι απλα ανακοικλωνει τον αερα του χωρου και ταυτοχρονα τον ψυχει. Δεν βλεπω να εχει καποια επιδραση στη διασπορα του ιου, αν ειναι καποιος μεσα στο σπιτι με τον ιο τον ιδιο φοβο εχεις. Σε κλιματιζομενους χωρους, πχ αεροδρομια κτλ υπαρχουν οι ΚΚΜ (κεντρικες κλιματιστικες μοναδες) που εκει τις ρυθμιζουν ωστε ο αερας που τραβανε απο τον χωρο αναμειγνύεται με τον φρεσκο αερα για εξοικονομιση ενεργειας και μετα βγαινει στον προς ψυξη ή θερμανση χωρο. Εκει λοιπον υπαρχει πιθανοτητα ο αερας που αναπνεεις να προερχεται μεχρι ενα ποσοστο απο αναν διπλανο χωρο, πχ σε πτηση ιταλιας (λολ) να καθονται στο gate 4 και εσυ στο gate 3 να αναπνεεις παρομοιο αερα. Εκει υπαρχει κινδυνος. Αυτα στα γραφω με βαση τις τεχνικες μου γνωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω οτι οσο περναει ο καιρος θα αρχισουμε να εχουμε σουρεαλ συζητησεις στο περιγυρο μας. Μολις ειχα μια με την αδελφη μου. Θα αρχισω να πιστευω οτι το εχουμε λιγα θυματα μεχρι τωρα θα μας γυρισει μπουμερανγκ στο μελλον.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Εμένα με φοβίζουν πιο πολύ τα κλιματιστικά στα σούπερ μάρκετ, γιατί ακόμα και αν οι πελάτες κρατούν αποστάσεις 2-3 μέτρων, η ροή του αέρα του κλιματιστικού σίγουρα μπορεί να μεταφέρει τον ιό πολύ μακρύτερα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...