Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 hours ago, kirileman said:

Δεν αφήνουν τον Κωνσταντάτο να φέρει το Άγιο Φως στα σπίτια μας, οι αλήτες, οι αντίχριστοι! Και περίμενα πώς και πώς να φτιάξω τον σταυρό πάνω από την πόρτα. Κρίμα.

Περιμένω πως και πως την ανακοίνωση του για να δω αν θα καταρρίψει το ρεκόρ του στον αριθμό των «εγώ» :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Η αναστάτωση και η διάλυση που μπορεί να φέρει μια πανδημία στην κοινωνία δεν συγκρίνεται με τις υπόλοιπες αιτίες θανάτου. Η ισπανική γρίπη θεωρητικά είχε ποσοστό θνησιμότητας 2,5% και η ανοσία αγέλης μπορούσε να επιτευχθεί με ποσοστά 30 - 40% (στην αμερικη νοσησε το 29%) επειδη ειχε μικροτερη μεταδοτικοτητα. Ομως σκότωσε πάνω απο 50 εκατομμύρια κόσμο παγκοσμια απο συνολικό πληθυσμό κατω απο 1,8 δις επειδή σε πολλές περιοχές διέλυσε τα πάντα. 

Η Εκκλησία ανακοίνωσε οτι θα παραμένουν ανοιχτοι οι ναοί μετά τις λειτουργίες για 2 ωρες καθημερινά και 4 ωρες τη Μ. Παρασκευή!

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/294820/anoixtes-gia-liges-ores-oi-ekklisies-tin-megali-evdomada-egkyklios-dis?fbclid=IwAR3vq7_-9MlF9PxHi-LbjCrgTkoY8M1WgM1MNWyvgWkd-M_HAlvqljbf1XA

• Sad 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, patclo είπε

Για μένα ειναι δεδομένο ότι αν κάποιος στο πασχαλινό τραπέζι έχει τον ιο και μαζευτούν 2-3 οικογένειες μαζί να το γιορτάσουν, μετά απο μερικές ώρες που θα αποχωρήσουν οι μισοί θα εχουν το παράσημο. Φαίνεται από άπειρα περιστατικά μαζικών μολυνσεων όταν εμειναν αρκετή ώρα σε στενή επαφή με κρούσμα σε κλειστό χώρο (γαμος - εκδήλωση - ψαλμωδία σε εκκλησια κτλ.)

γι'αυτό φίλοι συμφορουμίτες, ας ενημερώσει ο καθένας από εμάς τον περίγυρο και οικογένειά του, να αποφευχθούν κάθε τύπου μαζώξεις τον επόμενο μήνα... Ο πραγματικά πιστός, αυτές τις ημέρες, υπακούει στους κοινωνικούς κανόνες για να προστατεύσει τον πλησίον του, καθόλου σημασία δεν έχει τί τρώει ή αν βρίζει κτλ, παρά μόνο το τί πράττει.
Στην πολύ ιδιαίτερη αυτή περίσταση που περνάμε, έχω σε πολύ μεγαλύτερη υπόληψη κάποιους γνωστούς μου που δεξιά αριστερά διατυμπανίζουν ότι είναι άθεοι/άθρησκοι, ακολουθώντας ευλαβικά τις οδηγίες του κράτους,  παρά κάποιους άλλους που θεωρούσα νορμάλ πιστούς μέχρι που μ έστειλαν τις προάλλες φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων για αίτημα ανοίγματος εκκλησιών!

Επεξ/σία από Locke_John

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Η Εκκλησία ανακοίνωσε οτι θα παραμένουν ανοιχτοι οι ναοί μετά τις λειτουργίες για 2 ωρες καθημερινά και 4 ωρες τη Μ. Παρασκευή!

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/294820/anoixtes-gia-liges-ores-oi-ekklisies-tin-megali-evdomada-egkyklios-dis?fbclid=IwAR3vq7_-9MlF9PxHi-LbjCrgTkoY8M1WgM1MNWyvgWkd-M_HAlvqljbf1XA

Τουτέστιν; (σιχαμένη η καθαρεύουσα που χρησιμοποιούν). Θα μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε; Με sms για άσκηση; Με την ίδια ευκολία μπορώ να ανακοινώσω και εγώ ότι θα ανοίξω για 4 ώρες το εστιατόριό μου;

Επεξ/σία από kirileman

2 λεπτά πριν, kirileman είπε

Με sms για άσκηση;

Αν είχαν χιούμορ στην αστυνομία, δε θα έγραφαν κάποιον που θα έλεγε οτι παει για ορθόδοξη άσκηση στην εκκλησία :P 

• Like 1

3 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τουτέστιν; (σιχαμένη η καθαρεύουσα που χρησιμοποιούν). Θα μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε; Με sms για άσκηση; Με την ίδια ευκολία μπορώ να ανακοινώσω και εγώ ότι θα ανοίξω για 4 ώρες το εστιατόριό μου;

Χωρις υλικη τροφη, μπορει και να ζησει ο ανθρωπος...

Χωρις πνευματικη τροφη, δεν...

• Like 1
  • Sad 1

1 ώρα πριν, 4saken είπε

Αν ολα πανε καλα τις επομενες 20 μερεε στη Ρωσια και δεν υπαρξει εξαπλωση του ιου, τοτε μπορουμε να γλιτωσουμε την καταστροφικη υφεση που ερχεται, προσελκυοντας του Ρωσουε τουριστες που θα αποφυγουν τις μεσογειακες χωρες που χτυπηθηκαν βαρια απο τον κορονοιο

Καλυτερα να μην ερθει κανενας παρα να ερθουν Ρωσοι,σοβαρα.

Oι Ρωσοι να μην ερθουν.Ας ερθουν οι Ρωσιδες μονες τους😀

• Like 3
  • Thanks 1

Αυτό το κόλλημα με την εκκλησία δεν μπορώ να το καταλάβω . Εδώ οι ερημίτες προσεύχονται μόνοι τους όλο το βράδυ σε παράγκες και σπηλιές  . Κάντε το ίδιο . Προσευχή όλο το βράδυ και φαγητό κάτω από την πόρτα . Ευκαιρία  είναι τώρα με την απομόνωση να ζήσετε την ασκητική ζωή 

• Like 5

2 ώρες πριν, 4saken είπε

Εξηγησε μου γιατι οι ~90 νεκροι απο κορονοιο ειναι σημαντικοτεροι απο τους 100αδες αλλους νεκρους που εχουμε τον τελευταιο μηνα.

Γιατί «ΕΓΩ» στατιστικά δεν κινδυνεύω - ακόμα - να πεθάνω από πείνα ή έλλειψη νερού.

Ενώ από κορωνοϊό κινδυνεύω, αν βρεθώ στο δρόμο κάποιου ασυμπτωματικού, π.χ. την ώρα που είμαι στη δουλειά ή στο s/m.

Αν είχα γεννηθεί βεβαίως σε άλλο τόπο ή χρόνο, θα έλεγα αλλιώς το τραγούδι.

1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Αν μπορούν να κρατήσουν λίγα άτομα μέσα, με αποστάσεις, όπως τα s/m, γιατί όχι.

Εναλλακτικά όσοι μπαίνουν Μ. Εβδομάδα, τους κλειδώνουμε μέσα με φαΐ και νερό και ας βγουν 14 μέρες μετά.

1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε

Σε κάποιον που πεινάει μπορείς να στείλεις φαγητό απλά και να σωθεί. Ευκολακι.

Τόσο ευκολάκι στη θεωρία και τόσο δυσκολάκι στην πράξη. Για μένα το λέω, όχι για σένα.

Bonus:

EUwXyl1WkAAY7FP.jpg.6e806646319430ffa3c2a7e3d43078e8.jpg

• Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Χωρις υλικη τροφη, μπορει και να ζησει ο ανθρωπος...

Χωρις πνευματικη τροφη, δεν...

_86407631_thirdworldkid1.png

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 3
  • Thanks 2

8 λεπτά πριν, kondoras είπε

Γιατί «ΕΓΩ» στατιστικά δεν κινδυνεύω - ακόμα - να πεθάνω από πείνα ή έλλειψη νερού.

Ενώ από κορωνοϊό κινδυνεύω, αν βρεθώ στο δρόμο κάποιου ασυμπτωματικού, π.χ. την ώρα που είμαι στη δουλειά ή στο s/m.

Αν είχα γεννηθεί βεβαίως σε άλλο τόπο ή χρόνο, θα έλεγα αλλιώς το τραγούδι.

Αν μπορούν να κρατήσουν λίγα άτομα μέσα, με αποστάσεις, όπως τα s/m, γιατί όχι.

Εναλλακτικά όσοι μπαίνουν Μ. Εβδομάδα, τους κλειδώνουμε μέσα με φαΐ και νερό και ας βγουν 14 μέρες μετά.

Τόσο ευκολάκι στη θεωρία και τόσο δυσκολάκι στην πράξη. Για μένα το λέω, όχι για σένα.

Bonus:

EUwXyl1WkAAY7FP.jpg.6e806646319430ffa3c2a7e3d43078e8.jpg

Ευκολάκι είναι. Αν το 20% ας πούμε του πληθυσμού της δύσης έδινε από ένα κατοσταρικο , παρά πολλοί δεν θα πειναγαν.

Αν αυτοί που πάσχουν από Aids βάζαν καπότα δεν θα αρρώσταιναν. Αν κάποιοι φορούσαν ζώνη και κράνος δεν θα πέθαιναν στο δρόμο. 

Αν κόβανε το τσιγάρο και τα σουβλάκια .....κοκ.

Εν προκειμένω,  το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χειροκροτεις έξω από τα νοσοκομεία. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, LastWitchHunter είπε

Καλα τα λες εγω να ζησω απο τον κορονοιο και για τούς άλλους σκασιλα μου δεν πα να πεθαίνουν σαν τις μυγες.Αμ ελα που τα ιδια λεει ο γερμανος και ο ολανδος για σενα ομως και σε βλεπω να μην τη γλιτώνεις και εσυ και εμεις μαζι σου............

Έχασες το πνεύμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...