Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 minutes ago, panostom said:

Μονο και μονο απο τα γραφομενα σε αυτην τη συζητηση, καταλαβαινουμε οτι την επομενη οι ιδιοι που μιλαμε για "ηρωες" και τους χειροκροτουν, θα ειναι οι ιδιοι που θα λενε "μα καλα γιατι απεργουν οι γιατροι; Να παρουν τα αρχδ μου. Αμεση ιδωτικοποιηση"

Καταλαβαίνεις ότι αν μη τι άλλο πήγαν κόντρα στα μέτρα περιορισμού η όχι; Τα υπόλοιπα που γράφονται είμαι άσχετα με το θέμα. 

19 minutes ago, zio10 said:

Δε νομίζω να περίμενε κανείς κάτι άλλο.

Μην το λες, πολύς κόσμος πιστεύει ότι πλησιάζουμε στο τέλος. Καλό είναι να δίνεται η σωστή εικόνα της κατάστασης

• Like 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Καταλαβαίνεις ότι αν μη τι άλλο πήγαν κόντρα στα μέτρα περιορισμού η όχι; Τα υπόλοιπα που γράφονται είμαι άσχετα με το θέμα. 

Μπορουμε να βρουμε 100 δικαιολογιες για να κατακρινουμε την πραξη τους. Εξαλλου δε μου ερχεται στο μυαλο καποια διεκδικηση στη μακρα ανθρωπινη ιστορια, η οποια δεν πηγε "κοντρα" σε νομο, σε απαγορευση. Διεκδικουν καλυτερο ΕΣΥ τοσα χρονια, δεν τους υποστηριζουμε. Διεκδικουν καλυτερες συνθηκες οταν παλευουν με ενα θανατηφορο ιο, δεν τους υποστηριζουμε. Μαλλον αυτοι που παρακαλαμε ολοι μας να μας σωσουν, δεν αρρωσταινουν και δε χρειαζονται εξοπλισμο. 

Επεξ/σία από panostom
  • Like 11
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Το θέμα είναι αν προβλέπεται ή όχι αυτή την περίοδο, από τις ΠΝΠ. Όχι γι' αυτούς συγκεκριμένα, αλλά γενικότερα...

Προβλέπεται η όχι η αστυνομία πήγε, έκανε τη σύσταση και αποχώρησε χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Αν υπήρχε θα γινόταν φασαρία και θα το βλέπαμε σε όλα τα κανάλια. 

Όταν ο άλλος είναι στη πρώτη γραμμή και έχει ελλείψεις, θαρρώ πως έχει κάθε δικαίωμα να τις ζητήσει έστω και με αυτόν τον τρόπο που ήταν περισσότερο συμβολικός. 

Όπως είδαμε δεν αναφέρθηκε ο Χαρδαλιάς στις διαμαρτυρίες αυτές.

• Like 7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, najinblue3 είπε

Σουηδια χασαμε τη μπαλα +114 νεκροι :( 

Με τις επίσημες οδηγίες να είναι να προσέχετε* και yolo τι περιμένεις;

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται, ειχα γραφτεί σε λίστα για να ενημερωθώ για αντισηπτικό. Μόλις μου ήρθε ενημέρωση, αλλα εγώ δε χρειάζομαι. 

Το Λίνκ για όποιον χρειάζεται https://www.ahealthcare.gr/purell-advanced-500-ml-el/ (έφεραν και το μικρό) 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NT1G είπε

Με τις επίσημες οδηγίες να είναι να προσέχετε* και yolo τι περιμένεις;

Ενα μηνα εγω σπιτι, δε μπορω να κανω τπτ δυστηχως. Μιλαμε για βλαμμενη κυβερνηση, τα νοσοκομεια ειναι φουλ και αν εχεις καποιο προβλημα την εβαψες. Απ οτι διαβαζω και να εχεις πνευμονια απλα ζητανε να μεινεις σπιτι γτ δεν μπορουν να εξυπηρετησουν κοσμο.

Θα εχουμε απιστευτη καταρρευση του συστηματος εδω

• Sad 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Sethiros είπε

Η Σουηδία χθες είχε 74 νέους θανάτους, σήμερα πήγε στους 114, σύνολο 591 σε 7,693 κρούσματα, οι περισσότεροι θανατοι από κάθε άλλη χώρα αναλογικά με πάνω από 7000 κρούσματα. Αποδίδει το σουηδικό μοντέλο που υποστηρίζουν κάποιοι δεξιά κι αριστερά σκεπτόμενοι μόνο το στομάχι και την ιδεοληψία τους. 

ΛΟΛ, είμαι ο πρώτος που τους τα ρίχνει επειδή μπήκε το αυγό στα οπίσθια μας, αλλά εσύ φίλε το πήρες και έτρεξες. 

Είναι ενδεικτικό μιας αποτυχημένης (ή έστω μιας σειράς κακών χειρισμών) Κυβέρνησης το θέμα του ιού, όχι μιας αποτυχημένης χώρας.

Τα ιδεολογικά δεν κρύβονται, αλλά καλό είναι να μην τυφλώνουν...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν δεν περπατάει, θα το αλλάξουν.

Δε νομίζω ότι είναι μόνο θέμα αν περπατάει ή όχι

Νομίζω παίζει ρόλο και η κουλτούρα κάθε χώρας

πχ στη Σουηδία δε θα ήταν τόσο έυκολο να βγει ο Λεβεν ή αντίστοιχος Χαρδαλιάς και να πει "βάζω μια υπογραφή εδώ και σας απαγορευω να περπατάτε στο δρόμο", έχουν "λόγο" ένα κάρο υπηρεσίες που πρέπει να μελετήσουν το θέμα να κάνουν εισήγηση το "πόσο δημοκρατικό" είναι αυτό, αν είναι σύμφωνο με τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ και λογική δε κάνουμε υπερβολικές αντιδράσεις. Παραείναι του "διαλόγου" και του ας κάτσουμε να γράψουμε μια έκθεση ιδεων για το θέμα ή να κάνυομε ένα 2ωρο meeting στη κάθε μέρα δουλειά για το τι θα πρέπει να κάνουμε κλπ από το να "διατάξει" κάποιος  κατι.

Θα μου πεις, πόσο διαφορειτκοί σε αυτό μπορεί να είναι οι άλλοι Σκανδιναβοί; 

Δε ξέρω πάντως από το λίγο που τους έχω "ζήσει", το έχουν αυτό. Μπορεί απλά να "κωλώνουν" να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε νομίζω ότι είναι θέμα αν περπατάει ή όχι

Νομίζω παίζει ρόλο και η κουλτούρα κάθε χώρας

πχ στη Σουηδία δε θα ήταν τόσο έυκολο να βγει ο Λεβεν ή αντίστοιχος Χαρδαλιάς και να πει "βάζω μια υπογραφή εδώ και σας απαγορευω να περπατάτε στο δρόμο", έχουν "λόγο" ένα κάρο υπηρεσίες που πρέπει να μελετήσουν το θέμα να κάνουν εισήγηση το "πόσο δημοκρατικό" είναι αυτό, αν είναι σύμφωνο με τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ και λογική δε κάνουμε υπερβολικές αντιδράσεις. Παραείναι του "διαλόγου" και του ας κάτσουμε να γράψουμε μια έκθεση ιδεων για το θέμα ή να κάνυομε ένα 2ωρο meeting στη κάθε μέρα δουλειά για το τι θα πρέπει να κάνουμε κλπ από το να "διατάξει" κάποιος  κατι.

Θα μου πεις, πόσο διαφορειτκοί σε αυτό μπορεί να είναι οι άλλοι Σκανδιναβοί; 

Δε ξέρω πάντως από το λίγο που τους έχω "ζήσει", το έχουν αυτό. Μπορεί απλά να "κωλώνουν" να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.

Για αυτό δεν προσπαθούν να το αλλάξουν τώρα για κανέναν μήνα λόγω ιού;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NT1G είπε

Για αυτό δεν προσπαθούν να το αλλάξουν τώρα για κανέναν μήνα λόγω ιού;

Ποιό πράγμα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ποιό πράγμα;

Να μην πρέπει να πάρουν 200 εγκρίσεις από όλους για να κάνουν κάτι.

https://www.thelocal.se/20200310/timeline-how-the-coronavirus-has-developed-in-sweden

Αναφορά σε κείμενο

Sweden's government will get extra powers to make fast decisions in order to limit the spread of the coronavirus.

A new bill which would allow the government to take measures -- such as closing schools, shopping malls, or restaurants -- without first getting parliamentary approval, now has enough support in parliament to be passed, following discussion with the main opposition parties. 

The law is set to apply from April 18th to June 30th, and will only apply to measures related to the coronavirus crisis.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζουμε όλοι εδώ μέσα με το να τρωγόμαστε ποια χώρα έκανε καλύτερα και ποια χώρα τώρα αρχίζει να έχει συνέπειες εξαιτίας των αποφάσεών της...
Πραγματικά, αυτό που μετράει είναι να βρεθεί μια λύση στο πώς να το περάσουμε όλο αυτό, αλλά αντί αυτού βγαίνουν δημοσιεύματα του στυλ "Η κίνηση της Ελλάδας ήταν η καλύτερη",  "Το τίμημα της αγέλης" για την Σουηδία,  "H Αγγλία αδιαφορεί" κλπ κλπ...

Δεχτείτε το, η κάθε χώρα έχει διαφορετική κουλτούρα και λαό, δεν είναι όλα τα μέτρα δυνατόν να εφαρμοστούν σε όλες τις χώρες.

Το θέμα έχει ως εξής, είναι πολύ πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν τα μέτρα που πήραν οι χώρες είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και πώς συγκρίνονται μεταξύ τους. Επίσης είναι νωρίς, από ότι φαίνεται (και χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί), να καταλάβουμε πώς ο ιός λειτουργεί και πώς να τον σταματήσουμε. Επομένως ότι και να λέμε καμία χώρα δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Όλες, μα όλες απλά δοκιμάζουν την στρατηγική που θεωρούν οι επιστήμονες που συμβουλεύονται ως σωστή!

Α, και κάτι ακόμα που με εξοργίζει, πώς στην ευχή είναι δυνατόν να υπάρξει διαθέσιμο εμβόλιο το φθινόπωρο; Εδώ και 17 χρόνια που βγήκε το 1ο SARS εμβόλιο δεν έχουν φτιάξει. Επίσης κανονικά παίρνει 1,5 με 2 χρόνια να αναπτύξεις εμβόλιο. Πώς θα το κάνουν τώρα σε μισό χρόνο;

Επεξ/σία από sotosko
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NT1G είπε

Να μην πρέπει να πάρουν 200 εγκρίσεις από όλους για να κάνουν κάτι.

https://www.thelocal.se/20200310/timeline-how-the-coronavirus-has-developed-in-sweden

Δε ξέρω το νομοσχέδιο αυτό αλλά γενικά όντως όπως λέει μέχρι πρότινως τουλάχιστον δεν ήταν στο χέρι της κάθε υπουργού παιδείας με μια τζίφρα να κλείσει τα σχολεία πχ. Πολλές υπηρεσίες τρέχουν πχ από τους κατά τόπους δήμους.

Τώρα μέχρι να συμφωνήσουν 7 διαφορετικά κόμματα που πρόσφατα κάνανε κάτι μήνες μέχρι να σχηματίσουν κυβέρνηση πχ στο που ακριβώς θα μπει το νέρο αυτό "όριο" στις εξουσίες της κυβέρνησης (υπό το φόβο για παράδειγμα μην χάσσουν ισχύ οι δημοι ή γενικά η "κοινωνία") δε θα είναι και ευκολη δουλειά. Και δε το έχουν στο μυαλό τους ακριβώς όπως εμείς που είτε ένας νόμος πάρει 151 ή 251 έχει την ίδια "αξία".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...