Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, margaritagr είπε

Εγώ πάντως παρήγγειλα ps4 γιατί αλλιώς δε βγαίνει η μέρα σπίτι. 

τόσα χρόνια κοροϊδεύτατε τα geeks, όλα εδώ πληρώνονται

• Like 2
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, jokul7 είπε

Δεν νομίζω ότι είμαστε μακρυά από αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να κολλήσει πλέον κάποιος. 

Μακάρι να έχεις δίκιο.

Για να "συνεισφέρω" κάπως, μιας κ ανήκω σε επαγγελματική ομάδα που συνεχίζουμε, κανονικά την εργασία, για προληπτικούς και μόνο λόγους, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο για όσους βγαίνουμε αναγκαστικά εκτός σπιτιού ,να ελέγχουμε την θερμοκρασία μας πρωί και βράδυ κάθε ημέρα. Έτσι, θα ξέρουμε έγκαιρα κάπως αν μας συμβεί κάτι ώστε να προφυλάξουμε και συναδέλφους.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να μηδενιστούν τα κρούσματα, απλά να μειωθούν σημαντικά και να μην έχουμε νεκρούς. 

Ϋπαρχει θεωρητικα περιπτωση αλλα δε θελουν να γινει κατι τετοιο διοτι δε μπορει να ολοκληρωθει η διαδικασια. Το ειπαν σημερα καθαρα, θα παιρνουν και θα καταργουν μετρα αναλογα την εξελιξη.Αν θεωρητικα γινει κατι τετοιο παντως και μηδενιστουν τα κρουσματα θα μας αφησουν για μια εβδομαδα και μετα παλι απο την αρχη,

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Άλλο τύπωμα, άλλο κορωνομολογο. Το δευτερο ειναι αναδιανομή πλούτου γιατί θα δανείζονται οι νότιες χώρες με εγγυητές τους βόρειους. Το τύπωμα δεν είναι αναδιανομή. Επίσης απο τους μεγαλύτερους μύθους που αναπαράγονται είναι πως η Γερμανία συμφώνησε για την Ευρωζώνη ώστε ο Μπάμπης απο την Άνω Τούμπα να αγοράζει πλυντήριο Bosch. Να δεις που χαζοί θα είναι και υπέγραφαν εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα ή η βιομηχανία τους βασίζεται στο εμπόριο με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Αφού πουλάνε ψυγεία και πλυντήρια στην Ελλάδα, τι ανάγκη έχουν...

Δεν προκαλεί πληθωρισμό το τύπωμα και γενικά η αύξηση των χρημάτων αν είναι δυνατό να αυξηθεί ο πλούτος(βλέπε παρακάτω). Όπως γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ανεργία ή αυτό που αλλιώς λέγεται απόκλιση από το επίπεδο πλήρους απασχόλησης(full employment). Όπως τώρα που έχουμε απραγία λόγω του κορονοϊού, η οποία απραγία ρίχνει και τη ζήτηση για πολλά αγαθά και παίρνει πολύ χρόνο να αποκατασταθεί μέσω του μηχανισμού των τιμών. Επίσης, όταν η προσφορά χρήματος αυξάνεται μεν αλλά με μικρότερο ρυθμό από την αύξηση του πραγματικού πλούτου θα έχουμε αποπληθωρισμό.

Η απάντησή μου ήταν σε ερώτημα του γιατί η Ε.Ε. δεν αφήνει τις ματσακωνιές και να δώσει κατευθείαν χρήμα στις φτωχότερες χώρες.

Έστω ότι υπάρχουν 1.000 κιλά κρέας(πραγματικός πλούτος) στην Ε.Ε. και 1.000€ και η Ελλάδα έχει 5€. Η Ελλάδα έχει το 5 τοις χιλίοις του πλούτου της Ε.Ε. Έστω τώρα ότι τυπώνεται χρήμα 10€ και δίνεται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα τώρα θα έχει το 14,8 τοις χιλίοις του πλούτου της Ένωσης. Είναι καθαρή αναδιανομή υπέρ της Ελλάδας. Όχι δανεικά.

Spoiler

https://www.forbes.com/sites/johntharvey/2011/05/14/money-growth-does-not-cause-inflation/#503da92042f5

Αναφορά σε κείμενο

What they don’t recollect are all the assumptions we made to get there! And not only are some questionable, they are downright inconsistent with other lectures we make in the very same class.

Take for example y. One need only look out the window to see that it is not currently at the full-employment and therefore maximum level

Για να μην έχουμε συνέχεια αυτή την καραμέλα με τα λεφτόδεντρα. Λες και το να ματώνεις για άλλους είναι "όραμα" για την οικονομία.

Πληθωρισμός προκαλείται σίγουρα όταν έχεις "σοκ" στην παραγωγή(μείωση προσφοράς) πράγμα που είδαμε με τις τιμές των ηλεκτρονικών που παράγονται στην Κίνα(SSD κλπ.) και θα δούμε σε λίγο και στην Ευρώπη.

Η ποσοτική χαλάρωση(QE) που συζητήθηκε ΕΙΝΑΙ τύπωμα χρημάτων για έξοδο από κρίση που δεν αντιμετωπίζεται πλέον με χαμηλότερα επιτόκια(παγίδα ρευστότητας, επειδή τα επιτόκια είναι ήδη σχεδόν μηδενικά), αλλά κατευθύνεται στους επενδυτές ομολόγων. Δεν πάει στην τσέπη των πολλών καταναλωτών. Στόχος του QE είναι να αυξηθούν οι τιμές των ομολόγων ώστε οι αποδόσεις τους σαν ποσοστό να πέσουν και να κάνουν τα ομόλογα κακές επενδυτικές επιλογές. Έτσι ώστε να στραφούν οι επενδυτές σε παραγωγικές επενδύσεις. Πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να μηδενιστούν τα κρούσματα, απλά να μειωθούν σημαντικά και να μην έχουμε νεκρούς. 

Γιατί δεν υπάρχει; Έχουμε καταφέρει να έχουμε μετρημένα και ελεγχόμενα κρούσματα. Εγώ νομίζω ότι δεν αργούν τα μηδενικά κρούσματα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jokul7 είπε

Γιατί δεν υπάρχει; Έχουμε καταφέρει να έχουμε μετρημένα και ελεγχόμενα κρούσματα. Εγώ νομίζω ότι δεν αργούν τα μηδενικά κρούσματα 

γιατι πολυ απλα δεν "βλεπουμε" ολα τα κρουσματα. Οποτε υπαρχει η θεωρητικη πιθανοτητα να υπαρχουν καποιοι (λιγοι-πολλοι) φορεις χωρις συμπτωματα και αν ανοιξουν ολα να γινει παρτυ

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lionheart20 είπε

Πάλι καλά που δεν μπαινει από αλλού δε λες

ω μα εχει γινει, αφου διαπιστωθηκε τα κοπρανα αποτελουν εστια μολυνσης, εχει ελεγχθει και απο εκει, το ειχα δει σε αρθρα αλλα πολυ νωριτερα περιπου τελη φεβρουαριου

ισως πλεον να εχουμε παραμεινει σε πιο εκλεπτυσμενες μεθοδους

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

γιατι πολυ απλα δεν "βλεπουμε" ολα τα κρουσματα. Οποτε υπαρχει η θεωρητικη πιθανοτητα να υπαρχουν καποιοι (λιγοι-πολλοι) φορεις χωρις συμπτωματα και αν ανοιξουν ολα να γινει παρτυ

Και πότε κόλλησαν αυτοί; Από ποιόν; Μετά από τόσες ημέρες καραντίνα θα τους περάσει. Νομίζω ότι αν κάποιος κάνει τα στατιστικά θα βρει μετά από πόσες ημέρες θα είμαστε ασφαλείς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jokul7 είπε

Και πότε κόλλησαν αυτοί; Από ποιόν; Μετά από τόσες ημέρες καραντίνα θα τους περάσει. Νομίζω ότι αν κάποιος κάνει τα στατιστικά θα βρει μετά από πόσες ημέρες θα είμαστε ασφαλείς 

Ένας που είναι ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδίδει τον ιό μέχρι και 24 μέρες.

Επεξ/σία από kritikos28
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jokul7 είπε

εχει γινει η μελετη, και λεει οτι με σωστη καραντινα ξεμπερδευεις σε 6 βδομαδες. Αλλα "σωστη" καραντινα ειναι πρακτικα αδυνατη. Αυτο που κανουμε στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη ναι περιοριζει πολυ τη μεταδοτικοτητα του ιου, αλλα δε τη μηδενιζει. Για να μηδενιστει πρεπει ολοι τσιμεντωμενοι μεσα 6 βδομαδες. Απο κει και περα υπαρχει η θεωρητικη πιθανοτητα οποιαδηποτε στιγμη ορισεις ως στιγμη 0 (απο την οποια μετρας τις 14 μερες μεχρι να ληξει η καραντινα) ενας που νοσει χωρις συμπτωματα στο +13 να κολλησει 5 και ν'αρχισει 2ο κυμμα στις 7 μερες που θα παρει αυτοι οι 5 πρωτοι να εχουν συμπτωματα

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jokul7 είπε

πρεπει να λαβεις υποψη πως πολλες επιχειρησεις ακομα λειτουργουν (σουπερ μαρκετ, εφοδιασμου, φαρμακεια κλπ κλπ), πχ τα μαγαζια με βιτρινα φαινονται κλειστα δε σημαινει πως δεν υπαρχουν ανθρωποι που φροντιζουν για αποστολες

δεν εχουμε 100% lockdown

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...