Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αφενός λένε τα μέτρα δουλεύουν αφετέρου θέλουν να τα αυστηροποιήσουν. Επίσης απο τη μία είμαστε καλά, απο την άλλη μας λένε είμαστε κι ένα βήμα πριν γίνουμε Ιταλία. Κάπου πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιος είναι ο στόχος τους. Είναι η μείωσης της μετάδοσης; Η καραντίνα των φορέων; Να κάτσουν όλοι σπίτια τους μέχρι να βρεθεί εμβόλιο; Τώρα είναι στα κουτουρού, ή δε ξέρουν ή δε το λένε δημόσια...

H μέχρι στιγμής πολιτική τουλάχιστον στην Ευρώπη έχει ως βασική προτεραιότητα να μην τιγκάρουν οι ΜΕΘ, εκεί βασικά πάει το σχόλιο "μη γίνουμε Ιταλία". Δεν έχει να κάνει με το να αντιμετωπιστεί ο ιός με κάποια θεραπεία ή να μειωθούν οι θάνατοι. Είναι σκληρό αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια, μιας και κάπου έπρεπε η στρατηγική να επικεντρωθεί.

Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος ότι η σύγκριση απόλυτων αριθμών δεν έχει και πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Αν πχ το Βέλγιο μπορεί να γεμίσει 1900 κρεβάτια ΜΕΘ με αναπνευστήρες και η Ελλάδα 250, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ίδια πολυτέλεια γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή η κατάσταση να βρεθεί εκτός ελέγχου, ενώ στο Βέλγιο παρά τον μεγάλο αριθμό εισαγωγών και τον ακόμα μεγαλύτερο αριθμό θανάτων δεν υπάρχει το ίδιο επίπεδο πανικού.

Εδώ κάποια δεδομένα για την εξέλιξη του ιού στο Βέλγιο

Image

• Like 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Εγω συμβιβαζομαι με τον αριθμο ολων αυτων που πεθαινουν καθε χρονο απο διαφορες αιτιες, χωρις να εχει  ενδιαφερθει τοσο το κρατος, αλλα και οι συναθρωποι.Κυριως γιατι δεν ειναι μεταδοτικο.

Ανεργια-πεινα.Απο το ξεπαγιασμα οικογενειων επειδη το πετρελαιο ειχε 1.15.Εκει να δεις αρρωστιες-πνευμονιες και συναχι.Να μενεις σε  σπιτι με 15c και 90αρια υγρασια.Αλλο το κρυο του διπλανου δεν περναει απο τον δικο μας τοιχο.Οικογενειες που με μια κατσαρολα φακες να την περνανε 4 και πανω ημερες.Να μην αναφερω χιλιαδες αλλες περιπτωσεις και γινει σεντονι.

Οι περισσοτεροι συμβιβαζονται αλλα δεν ειναι και κατι που πρεπει να καμαρωνει κανεις, ουτε και να το διαφημιζει. Αν αυτοι που συμβιβαζονται ηταν μειοψηφια ο κοσμος θα ηταν διαφορετικος. Υπαρχουν καποια υποκαταστατα οπως προσευχη και ελεημοσυνη αλλα βλεπεις δεν αποδιδουν που απλα κοιμιζουν συνειδησεις.

26 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Όπως έχουμε ξαναπεί, αφενώς φανήκαμε τυχεροί από την ατυχία των άλλων, αφου ο κορονοιός χτύπησε πρώτα την Ιταλία που δεν είχε γνωση της κατάστασης, αφετέρου, ο Τσιόρδας όταν κατάλαβε τι θα γίνει, μίλησε κατ ιδίαν με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον άκουσε και προχώρησε αμέσως σε πρωτοφανή μέτρα, βγάζοντας από τη μέση το οικονομικό κόστος της κατάστασης.

Άλλες χώρες, όπως το ΗΒ ή οι ΗΠΑ έβαλαν πρώτα το κόστος και υστερα την ανθρωπινη ζωή με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες νεκρους καθημερινά.

Ναι συμπεριφερθήκαμε πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ και αυτό θα το πληρώσουμε αν δεν υπάρχει κάποια τεράστια χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Εγω νομιζω οτι οι κυβερνησεις των χωρων αυτων, και τον κοσμο σκοτωσαν και τα μετρα τελικα τα πηραν και οικονομικα θα πληγουν χειροτερα. Εδω ειτε απο τυχη είτε απο κατι αλλο πηραν την καλυτερη αποφαση απο οποια οπτικη γωνια και αν το δεις.

17 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Οι κυβερνώντες, σε όλες τις χώρες, αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες των πράξεων τους. Όχι εγώ κάνω ο,τι μου αρέσει και μετά ζητάω απο την ΕΕ να φυτέψει ένα λεφτόδεντρο. Δυστυχώς κάποια στιγμή έρχεται και ο λογαριασμός...

Νομιζω δεν παρακολουθεις την επικαιροτητα.Ειδες να μη ζητανε χρηματικη ελαφρυνση οι ιταλοι και οι ισπανοι? Εδω μιλανε για καταρευση της Ε.Ε.  Δεν ισχυει αυτο που λες. Τη λεξη λεφτοδεντρο την εχω δει πολλες φορες τωρα τελευταια σε καποια site, πλακα εχει. 

• Like 3
Δημοσ.

14 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Οι κυβερνώντες, σε όλες τις χώρες, αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες των πράξεων τους. Όχι εγώ κάνω ο,τι μου αρέσει και μετά ζητάω απο την ΕΕ να φυτέψει ένα λεφτόδεντρο. Δυστυχώς κάποια στιγμή έρχεται και ο λογαριασμός...

Είτε θα έχουμε νεκρούς από μη λήψη μέτρων είτε από την πείνα καμμένα χαρτιά είναι...

Ωστόσο το να μην πεθάνουμε από κορωνοϊό δεν είναι επιλογή...το να πρέπει να πεθάνουμε από την πείνα είναι!

18 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η Κίνα ξεκίνησε να το σπάει στο τρίμηνο, που αμα το πάρουμε απο μέσα Μαρτίου, στην Ελλάδα λήγει μέσα Ιουνίου. Έστω οτι η συνταγή δηλαδή είναι κοινή. Αμα άρουμε το lockdown τότε, καληνύχτα Ελλάδα. Όχι μόνο για αθλητικά, who gives a shit. Αλλά γενικά για το μέλλον της χώρας. 

Αφενός λένε τα μέτρα δουλεύουν αφετέρου θέλουν να τα αυστηροποιήσουν. Επίσης απο τη μία είμαστε καλά, απο την άλλη μας λένε είμαστε κι ένα βήμα πριν γίνουμε Ιταλία. Κάπου πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιος είναι ο στόχος τους. Είναι η μείωσης της μετάδοσης; Η καραντίνα των φορέων; Να κάτσουν όλοι σπίτια τους μέχρι να βρεθεί εμβόλιο; Τώρα είναι στα κουτουρού, ή δε ξέρουν ή δε το λένε δημόσια...

Η καραντίνα αποσκοπεί να επιτύχουμε curve flattening.

Αν η ζέστη δεν βοηθήσει και αυτή με την σειρά της (εκεί ελπίζουμε μάλλον) δεν βλέπω πως θα σταματήσει η καραντίνα χωρίς να υπάρχει outbreak...

Εκτός αν βρεθεί λύση να εντοπίζουμε μόνο τους φορείς, αλλά αυτό δεν νομίζω οτι είναι εύκολο για την ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει ότι πήραμε μια πρώτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση της τάξης των 2δις ; Όταν η Πορτογαλία π.χ. πήρε 11; 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tornado είπε

Για να δω στην βιολογία τι σοι μείωση θα κάνουν... Υπάρχουν σχολεία που ξεκίνησαν μαθήματα το 2020...

Ειδικά στην προσανατολισμού που είναι ένα βιβλίο κάπου 80 σελίδες θα είναι δράμα. Προφανώς η περικοπή θα είναι προς το τέλος και θα μείνουν τα πρώτα πιο εύκολα κεφάλαια. Τι θα κάνουν; θα το τερματίσουν με ερωτήσεις επιπέδου πανεπιστημίου του στυλ δώστε χημικό τύπο των 4 αζωτούχων βάσεων και bonus πεπτιδικό δεσμό μεταξύ 2 αμινοξέων; Δεν νομίζω. Να ρωτήσουν με ποιο πείραμα αποδέιχθηκε ότι το DNA είναι το γενετικό υλικό που θα το ξέρει η συντρπτική πλειοψηφία; Γενικά όσο μειώνεται σε έκταση, αυξάνεται σε βάθος.

Το ελεύθερη εισαγωγή δεν υπάρχει. Θα γεμίσουν ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, οι νοσηλευτικές παίζει και να μείνουν άδειες όπως και τα παραϊατρικά, όλοι οι θεωρητικάριοι θα γίνουν νομικάριοι και όλοι η τεχνολογική προς την επιστήμη πολιτικών μηχανικών τραβά.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Είτε θα έχουμε νεκρούς από μη λήψη μέτρων είτε από την πείνα καμμένα χαρτιά είναι...

Αν σου εγγυηθω οτι απο την πεινα δε θα πεθανει κανεις λογω των μετρων δηλαδη εισαι ικανοποιημενος? Ειμαι βεβαιος οτι δε θα πεθανει κανεις απο τετοιο λογο στην ευρωπη. Ευκολα στηνονται μηχανισμοι στηριξης τετοιων προβληματων και ειμαστε παρα πολυ μακρια απο το να συζηταμε τετοια προβληματα με ενα και δυο μηνες καραντινας.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι οκ να παραταθεί το lockdown εφόσον είναι για το καλό μας. Το κράτος όμως στηρίζει τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές ή μόνο στα λόγια; Για όσους δεν το ξέρουν (γιατί δεν τους ενδιαφέρει) το κράτος στηρίζει μόνο τον κύριο καδ (κωδικό δραστηριότητας) ενός επαγγελματία ή αυτόν που έχει τα μεγαλύτερα έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι αν ο επαγγελματίας έχε κι άλλες δραστηριότητες με άλλα μαγαζιά, το κράτος δεν τα στηρίζει καθόλου ακόμα και κλειστά να είναι. Η δήλωση ότι θα στηρίξουν όλες τις κλειστές επιχειρήσεις ήταν ένα ακόμη μεγάλο ψέμα. Αν λοιπόν παρατείνουν την παρούσα κατάσταση, όλα αυτά τα μαγαζιά που δεν στηρίζουν, θα βάλουν λουκέτο άμεσα και θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά. Εφόσον δεν έχουν πάρει οριζόντια μέτρα στήριξης για όλους όσους πλήττονται αλλά έβαλαν κριτήρια, το lockdown δεν πρέπει να παραταθεί. Και το ξέρουν καλά αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Αν σου εγγυηθω οτι απο την πεινα δε θα πεθανει κανεις λογω των μετρων δηλαδη εισαι ικανοποιημενος? Ειμαι βεβαιος οτι δε θα πεθανει κανεις απο τετοιο λογο στην ευρωπη. Ευκολα στηνονται μηχανισμοι στηριξης τετοιων προβληματων και ειμαστε παρα πολυ μακρια απο το να συζηταμε τετοια προβληματα με ενα και δυο μηνες καραντινας.

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι στο κατώφλι της φτώχειας έτσι κι αλλιώς, συνεπώς μην λες μεγάλα λόγια, ειδικά όταν δε μπορούμε να αντιληφθούμε πλήρως τις συνέπειες των δύο μηνών καραντίνας

https://www.google.com/amp/s/www.pagenews.gr/2020/02/08/oikonomia/oosa-gia-ellada-kato-apo-to-orio-tis-ftoxeias-7-stous-10-ellines/amp/

Ούτε και οι μετανάστες στα hotspot θα πεθάνουν από την πείνα θα ήθελες να είσαι στη θέση τους;

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 5
Δημοσ.

Το θέμα είναι να κερδίσεις χρόνο με το lockdown και να προσλάβεις προσωπικό στα νοσοκομεία και να αυξήσεις τα υλικά σου και τις ΜΕΘ.

Αλλιώς ποιο το νόημα.Αν φτάσουμε τέλη Απριλίου πάλι και μιλάμε για ατομική ευθύνη και έχουμε τα ίδια "όρια" σε ανθρώπινους και υλικούς πόσους θα έχουμε κάνει μία τρύπα στο νερό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι στο κατώφλι της φτώχειας έτσι κι αλλιώς, συνεπώς μην λες μεγάλα λόγια, ειδικά όταν δε μπορούμε να αντιληφθούμε πλήρως τις συνέπειες των δύο μηνών καραντίνας

https://www.google.com/amp/s/www.pagenews.gr/2020/02/08/oikonomia/oosa-gia-ellada-kato-apo-to-orio-tis-ftoxeias-7-stous-10-ellines/amp/

Ούτε και οι μετανάστες στα hotspot θα πεθάνουν από την πείνα θα ήθελες να είσαι στη θέση τους;

Εσυ λες οτι θα πεθανουμε της πεινας και τρομοκρατεις κοσμο. Εκτος και αν αλλο θες να πεις και αλλο λες. Διαβασε λιγο το link που εβαλες.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Πράγματι, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τίποτα. Θα τα αντιληφθούμε όλα τους επόμενους μήνες/χρόνια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εσυ λες οτι θα πεθανουμε της πεινας και τρομοκρατεις κοσμο. Εκτος και αν αλλο θες να πεις και αλλο λες. Διαβασε λιγο το link που εβαλες.

Εγώ λέω ότι δεν ξέρω, δεν τρομοκρατώ κανέναν

Εσύ λες ότι ξέρεις, αλλά δεν καταλαβαίνω πού το βασιζεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως παρήγγειλα ps4 γιατί αλλιώς δε βγαίνει η μέρα σπίτι. 

Άντε να βγεις ένα περπάτημα, άντε λίγο γυμναστική, άντε να φτιάξεις μια ντουλάπα μια ταινία. Έχουμε πολύ μέλλον ακόμα. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

Εγώ λέω ότι δεν ξέρω, δεν τρομοκρατώ κανέναν

Εσύ λες ότι ξέρεις, αλλά δεν καταλαβαίνω πού το βασιζεις

Ενταξυ αμα λες οτι θα πεθανουμε της πεινας και θεωρεις οτι δεν τροποκρατεις παω πασο. Εχεις δικιο.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Είπαμε...το αν θα πρέπει να πεθάνουμε από την πείνα είναι καθαρά θέμα επιλογής!

10 λεπτά πριν, 1comment είπε

Το θέμα είναι οκ να παραταθεί το lockdown εφόσον είναι για το καλό μας. Το κράτος όμως στηρίζει τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές ή μόνο στα λόγια; Για όσους δεν το ξέρουν (γιατί δεν τους ενδιαφέρει) το κράτος στηρίζει μόνο τον κύριο καδ (κωδικό δραστηριότητας) ενός επαγγελματία ή αυτόν που έχει τα μεγαλύτερα έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι αν ο επαγγελματίας έχε κι άλλες δραστηριότητες με άλλα μαγαζιά, το κράτος δεν τα στηρίζει καθόλου ακόμα και κλειστά να είναι. Η δήλωση ότι θα στηρίξουν όλες τις κλειστές επιχειρήσεις ήταν ένα ακόμη μεγάλο ψέμα. Αν λοιπόν παρατείνουν την παρούσα κατάσταση, όλα αυτά τα μαγαζιά που δεν στηρίζουν, θα βάλουν λουκέτο άμεσα και θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά. Εφόσον δεν έχουν πάρει οριζόντια μέτρα στήριξης για όλους όσους πλήττονται αλλά έβαλαν κριτήρια, το lockdown δεν πρέπει να παραταθεί. Και το ξέρουν καλά αυτό.

Τα επιδόματα σχεδιάζονται με βάση το lockdown και όχι το lockdown με βάση τα επιδόματα...ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω (αλλιώς δουλευόμαστε)!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...