Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, panostom είπε

Δεν ειμαι σε θεση να κατακρινω εναν εργατη που θυσιαζει τη ζωη του και των δικων του. 

Οκ. Οπότε για τους εργάτες δεν ισχύουν οι ιδεολογίες και οι αρχές, η αλληλεγγύη και όλα αυτά που έλεγες. Μόνο για τις άλλες κοινωνικές τάξεις.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 minutes ago, aypnia said:

θα μας φταίει το κακό το κράτος που έχει λίγες ΜΕΘ.

Και θα τα βάλουμε με τον Τσιόδρα που μας κοροϊδεύει. Είπαμε ο μέσος Έλληνας έχει αλλεργία στην ατομική ευθύνη δεν την αντέχει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Οκ. Οπότε για τους εργάτες δεν ισχύουν οι ιδεολογίες και οι αρχές, η αλληλεγγύη και όλα αυτά που έλεγες. Μόνο για τις άλλες κοινωνικές τάξεις.

Θα σε ρωτησω κατι αλλο. Αυτος που απασχολει εργαζομενους αυτες τις μερες γιατι το κανει; Για ποιο λογο δουλευουν στα τηλεφωνικα κεντρα και με καλουν σχεδον καθημερινα για προωθηση; Εκει ποιος φταιει και ποιος πρεπει να κυνηγηθει; Το αφεντικο ή ο εργαζομενος; Δεν υπαρχει συνωστισμος σ αυτα τα γραφεια; Δεν υπαρχει "αν δεν το κανεις εσυ, υπαρχουν χιλιαδες αλλοι που θα το κανουν στη θεση σου";

Στους εργαζομενους στα σουπερ μαρκετ ή τους κουριερ, που πολλοι παραπονιουνται "εχουν μαυρισει τα γαντα του, βρωμιαρης, γιατι δεν τα αλλαζει;, αηδιαζω, κλπ", ποιος δεν τους δινει μεσα προστασιας; Αυτοι δουλευουν ή οχι, με κινδυνο της ζωης τους; Ο εργοδοτης πού ειναι; Οι κανονες που πρεπει να εφαρμοζει πού ειναι; Οι γιατροι παλευουν με αυταπαρνηση χωρις μεσα προστασιας; Αυτοι ειναι οι "καλοι" εργαζομενοι ενω οι υπολοιποι τι ειναι; Μαλλον ειναι οι εργαζομενοι που μας βοηθανε, οποτε ας τους λεμε καλους, γιατι χωρις αυτους........

Και για να ειμαι σαφης και καθαρος. Αυτα στα λεω εγω που μεγαλωσα με γονεις δημοσιους υπαλληλους. Μηνας βγει, μηνας μπει τα λεφτα ηταν εκει. Οι μηνες ηταν προπληρωμενοι. Ναι ειμαι απο τους τυχερους. Σε μια γενικευμενη συζητηση, ειμαι λευκος, αντρας σε δυτικη κοινωνια, μελος της μεσαιας ταξης. Δεν εχω βιωσει απο πρωτο χερι το ρατσισμο, την ανεχεια, την εξαθλιωση, την περιθωριοποιηση, το σεξισμο. Ομως, αυτα δεν αποτελουν τροχοπεδη για να κρινουν και να σχολιαζω την πραγματικοτητα και τις συνθηκες ζωης πολλων.

Επεξ/σία από panostom
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KalishBioloid είπε

800 ευρώ πήρε για να κάτσει σπίτι.

Απαράδεκτο μήνυμα όπως και αυτοί που σου έβαλαν καρδούλα τρομάρα τους..

Δεν είχε κλείσει η επιχείρηση όπου εργαζόταν οπότε κανένα 800 δε τσεπωσε..

Και μιλάμε για νεκρό άνθρωπο...

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, aypnia είπε

Δεκάδες σε εκκλησία μετά από κάλεσμα ιερέα στην Πάτρα - Ενταση, πρόστιμα και φωνές από τα μπαλκόνια

..

Αφού δεν νοιώθουν, και είναι μεγάλοι άνθρωποι που λογικά δεν θα έπρεπε να έχουν πίτουρα στο κεφάλι.

Καμία έκπληξη.. Απλά άλλο ένα παράδειγμα πως τα επίπεδα αντίληψης των ανθρώπων (ήταν και θα) είναι πολλά. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σύνθετος. Και προσοχή δε μιλάω για έξυπνους-χαζούς, αλλά για διαφορετικά επίπεδα αντίληψης πραγμάτων. Το ότι εμένα και σένα μου φαίνεται περίεργο πως κάποιοι πάνε σε εκκλησία εν καιρώ πανδημίας, σε άλλους φαίνεται φυσιολογικό. Το ότι εγώ και εσύ μπορεί να μην πιστεύουμε, αλλά μας περνάει από το μυαλό ότι αν κάποιος πιστεύει μπορεί να κάτσει και σπίτι του και να μελετήσει τα κείμενα της εκκλησίας, ε σε κάποιους δε περνάει καν. Γιατί απλά σκέφτονται τόσο διαφορετικά.

Και δε νομίζω ότι θα αλλάξει ποτέ αυτό. Και δε ξέρω πως αλλάζει. Με νόμους και κανόνες? Με εκπαίδευση? Κάπως. Και πάλι, δεν επιτυγχάνεται πλήρως μια κοινή αντίληψη γτ απλά δεν υπάρχει. Άρα η ανθρωπότητα σε δουλειά να βρίσκεται λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων και πράξεων. Φιλοσοφικά πράγματα δλδ :P

Πρακτικά, ας ρίξει η κυβέρνηση πρόστιμα στον ιερέα. Ας βρεθεί λύση από πολιτεία/εκκλησία να παρέχουν εκκλησιασμό εξ αποστάσεως.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ribo7 είπε

Καμία έκπληξη.. Απλά άλλο ένα παράδειγμα πως τα επίπεδα αντίληψης των ανθρώπων (ήταν και θα) είναι πολλά. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σύνθετος. Και προσοχή δε μιλάω για έξυπνους-χαζούς, αλλά για διαφορετικά επίπεδα αντίληψης πραγμάτων. Το ότι εμένα και σένα μου φαίνεται περίεργο πως κάποιοι πάνε σε εκκλησία εν καιρώ πανδημίας, σε άλλους φαίνεται φυσιολογικό. Το ότι εγώ και εσύ μπορεί να μην πιστεύουμε, αλλά μας περνάει από το μυαλό ότι αν κάποιος πιστεύει μπορεί να κάτσει και σπίτι του και να μελετήσει τα κείμενα της εκκλησίας, ε σε κάποιους δε περνάει καν. Γιατί απλά σκέφτονται τόσο διαφορετικά.

Και δε νομίζω ότι θα αλλάξει ποτέ αυτό. Και δε ξέρω πως αλλάζει. Με νόμους και κανόνες? Με εκπαίδευση? Κάπως. Και πάλι, δεν επιτυγχάνεται πλήρως μια κοινή αντίληψη γτ απλά δεν υπάρχει. Άρα η ανθρωπότητα σε δουλειά να βρίσκεται λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων και πράξεων. Φιλοσοφικά πράγματα δλδ :P

Πρακτικά, ας ρίξει η κυβέρνηση πρόστιμα στον ιερέα. Ας βρεθεί λύση από πολιτεία/εκκλησία να παρέχουν εκκλησιασμό εξ αποστάσεως.

Οι "πιστοί" έχουν μπερδέψει την πίστη με το οικοδόμημα. Αν ήταν πιστοί, αν διάβαζαν τα κείμενα, ή έστω αν είχαν δει τον Ιησού της Ναζαρέτ στην τηλεόραση, θα ήξεραν πως δεν είναι ο χτισμένος ναός που θα τους σώσει, ούτε τα χρυσοκέντητα ράσα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panostom είπε

Δεν ξερω πώς να απαντησω σ αυτες τις ερωτησεις. Μου φαινονται τοσο προφανεις οι απαντησεις. Εχω την αισθηση οτι τις περισσοτερες φορες αρκει να σκεφτουμε οτι ολοι μας ειμαστε ανθρωποι και επιζητουμε τα ιδια απλα πραγματα στη ζωη

Οπως βλεπεις δεν ειμαστε ολοι ανθρωποι που επιζητουν τα ιδια πραγματα στη ζωη. Αλλοι πατανε επι πτωματων αλλοι οχι , γενικα μια ζουγκλα.

46 λεπτά πριν, vali είπε

Εννοείται και θα πέσουν μόνες τους οι τιμές λόγο ανταγωνισμού ωκαι μειωμένης ζήτησης. Το θέμα είναι ότι μαζί θα πέσουν και οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Οι μισθοι σιγουρα δε θα πεσουν διοτι πιο κατω απο τα ψιχουλα που παιρνουμε δε παει. Για τις θεσεις εργασιας δε διαφωνω.

41 λεπτά πριν, panostom είπε

Μα φυσικα και οχι

Οταν μιλαμε για επιβιωση, μιλαμε για αντανακλαστικα και ενστικτωδεις αντιδρασεις. Αυτη τη στιγμη δεν αναφερομαστε στην επιβιωση ενος/μιας, αλλα στη συνολικη επιβιωση μιας κοινωνιας. Θεωρω πως αυτη, απο χρονια, ειναι μια γνωστη υποθεση. https://www.statistics.gr/documents/20181/f532929a-3cd7-57c2-43a5-5307f601d66f

Δεν ειμαι σε θεση να κατακρινω εναν εργατη που θυσιαζει τη ζωη του και των δικων του. 

Μη κατακρινεις κανεναν, το συστημα στο οποιο ζουμε ηρθε η ωρα να κριθει οχι οι ανθρωποι, διοτι θα φαει ο ενας τον αλλον.

• Like 3
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Οπότε τι προτείνεις; Να σταματήσει η καραντίνα;  Να αρχίσουν όλοι να πηγαίνουν κατ οίκον για κούρεμα, καφέ, ποτό;

Αυτός που δίνει στα μαύρα το ενοίκιο  το δικό του συμφέρον κοίταγε και έκλεβε το κράτος. έκλεβε εσένα και εμένα δηλαδή.

Αν ο κομμωτής κολλήσει 200 άτομα τον ιό... τι είδους αλληλεγγύη είναι αυτή; και αυτός τον εαυτό του κοιτάει, όχι τον συνάνθρωπο.

Όταν σου τελειώνουν τα χρήματα και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την πιθανότητα να κλείσεις μόνιμα την επιχείρηση σου, να μην μπορείς να προμηθευτείς φαγητό και φάρμακα, ή να πληρώσεις το ενοίκιο σου σε βάθος χρόνου είναι λογικό να κάνεις ότι χρειαστεί για να επιβιώσεις. Δεν υπάρχουν όμορφες και ξεκάθαρες λύσεις σε αυτό το θέμα. Η καραντίνα είναι απαραίτητη αλλά αυτήν την περίοδο προσωπικά δεν θα έτρεχα να καταδώσω κάποιον επειδή απλά λειτουργεί την επιχείρηση του στη ζούλα με μαύρο χρήμα. 

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SlickNick είπε

Όταν σου τελειώνουν τα χρήματα και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την πιθανότητα να κλείσεις μόνιμα την επιχείρηση σου, να μην μπορείς να προμηθευτείς φαγητό και φάρμακα, ή να πληρώσεις το ενοίκιο σου σε βάθος χρόνου είναι λογικό να κάνεις ότι χρειαστεί για να επιβιώσεις. Δεν υπάρχουν όμορφες και ξεκάθαρες λύσεις σε αυτό το θέμα. Η καραντίνα είναι απαραίτητη αλλά αυτήν την περίοδο προσωπικά δεν θα έτρεχα να καταδώσω κάποιον επειδή απλά λειτουργεί την επιχείρηση του στη ζούλα με μαύρο χρήμα. 

Αναλόγως την επιχείρηση. Αν βλέπει ένα άτομο κάθε φορά και ταυτόχρονα παίρνει μέτρα προφύλαξης ο κίνδυνος είναι ελεγχόμενος. Περισσότερο κινδυνεύεις στον μανάβη που βλέπει 250+ άτομα την ημέρα και δεν πλένει τα χέρια του, παρά στον κομμωτή που θα δει 10 άτομα σε μια μέρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του και θα φοράει μάσκα.

Αν η επιχείρηση είναι club και φέρνει 200 άτομα να χορεύουν όλη νύχτα σ' ένα υπόγειο χωρίς εξαερισμό... ή μια κρυφή χαρτοπαικτική λέσχη όπου περνάνε τη μέρα τους τα ΚΑΠΗ, ή ακόμα και μια εκκλησία που θα κάνει κρυφά ανάσταση και θα μαζέψει 500 άτομα στον ίδιο χώρο, τότε ο κίνδυνος είναι τεράστιος.

• Like 2
Δημοσ.

Να ξανα πιάσω λίγο το θέμα με τον τουρισμό. Έστω ότι έχουμε έναν τουρίστα ασυμπτωματικο φορέα που ήρθε για 10 ημέρες διακοπές. Τις τελευταίες 2 ημέρες παρουσιάζει πυρετό και έντονα τα συμπτώματα. Έχει έρθει σε επαφή σχεδόν με όλα τα μέρη του καταλύματος, εβγαινε κάθε βράδυ για φαγητό / ποτό σε διαφορετικό κατάστημα , πήγε για μπανιο σε παραλίες ακόμη και σε διαφορετικούς νομούς. Ας πούμε ότι επιβεβαιωνεις την τελευταία ημέρα ότι είναι πραγματικά φορέας τι κάνεις; όχι μόνο σαν ξενοδόχος αλλά και σαν κράτος; 

Βάζεις σε καραντίνα το δωμάτιο; το κατάλυμα ; την πολη/χωριό ολόκληρα; τον νόμο; δεν κάνεις τίποτα; 

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θεωρώ δικαιολογημενη την κλάψα. Μια πανδημία δεν μπορεί να είναι μέτρια. Έχει εξοντωτικα αποτελέσματα ή την περιορίζεις. Ενα απο τα δύο συμβαίνουν. Το σενάριο να αφησουμε την οικονομία να λειτουργεί οπως πριν και ας αφήσουμε την πανδημία ταυτόχρονα να τρέχει δεν έχει υπάρξει πουθενά στην ιστορία. Ο κουρέας επιδεικνύει αντικοινωνικη συμπεριφορά. Υπάρχει περίπτωση να πιάσει τον ιο απο καποιον θετικό και μετά θα τον μεταδίδει σε καθε πελάτη που κουρεύει οταν αναπνέει επι 15 λεπτά διπλα στο κεφαλι του. Αν μου προβάλει οικονομικο επιχείρημα για να δικαιολογησει αυτό εγω απλα λεω οτι το ατομο αυτο ειναι ψυχοπαθής. 

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, patclo είπε

Προσωπικά δεν θεωρώ δικαιολογημενη την κλάψα. Μια πανδημία δεν μπορεί να είναι μέτρια. Έχει εξοντωτικα αποτελέσματα ή την περιορίζεις. Ενα απο τα δύο συμβαίνουν. Το σενάριο να αφησουμε την οικονομία να λειτουργεί οπως πριν και ας αφήσουμε την πανδημία ταυτόχρονα να τρέχει δεν έχει υπάρξει πουθενά στην ιστορία. Ο κουρέας επιδεικνύει αντικοινωνικη συμπεριφορά. Υπάρχει περίπτωση να πιάσει τον ιο απο καποιον θετικό και μετά θα τον μεταδίδει σε καθε πελάτη που κουρεύει οταν αναπνέει επι 15 λεπτά διπλα στο κεφαλι του. Αν μου προβάλει οικονομικο επιχείρημα για να δικαιολογησει αυτό εγω απλα λεω οτι το ατομο αυτο ειναι ψυχοπαθής. 

Μέχρι να βρεθείς στη θέση ενός ανθρώπου που φλερτάρει με το να μείνει άστεγος σε λίγους μήνες... 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μερικες σκεψεις που μου ερχονται αυτες τις μερες για τις εκκλησιες. Για μενα ειναι ενας χωρος συναθροισης, κοινωνικοποιησης, συναναστροφης με το διπλανο σου. Οι πρωτες εκκλησιες ηταν μια αναγκη συλλογικοτητας, συμμετοχης σε μια ομαδα εναντια σε διωγμους. Να ακουσεις τα θρησκευτικα κειμενα και να τα συλλογιστεις. Απο μικρος μου φαινοταν εξαιρετικα αποκρουστικο να βλεπω ανθρωπους να τσακωνονται στην ουρα ή στις θεσεις μεσα σε μια εκκλησια. Δεν ξερω πώς αλλιως να το περιγραψω, αλλα συνεχιζει να μου φαινεται ασυμβατο με το χωρο. 

Πραγματικα αδυνατω να καταλαβω τις "εκδηλωσεις πιστης" που βλεπουμε αυτες τις μερες, και εχουμε ξαναδει στο παρελθον. Δεν ξερω σε τι διαφερουν με εκεινους τους κυνηγους κεφαλων που βρεθηκαν στον Εβρο, στο μακρινο παρελθον του ενός μηνα πριν

Επεξ/σία από panostom
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...