Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kondoras είπε

Μακάρι να ίσχυε.

Έκοβα μαχαίρι από αύριο το μοσχαρίσιο κρέας.

Φίλε, από όλους τους συμφοιτητές Ινδούς που είχα, όλοι έτρωγαν μοσχαρίσιο και τους έλεγα: "μα καλά, ιερή αγελάδα; Υποτίθεται ότι δεν τις τρώτε!" Και μου έλεγαν: αυτά είναι για το Hollywood, για τους τουρίστες και για τους πολύ πιστούς μιας συγκεκριμένης μερίδας πιστών. Με λίγα λόγια όσοι νηστεύουν πραγματικά για 40 μέρες το Πάσχα στην Ελλάδα (από κρέας, γάλα, λάδι, σεξ, σοκολάτα, βρισιές κλπ), άλλοι τόσοι είναι οι Ινδοί που δεν τρώνε μοσχαρίσιο κρέας.

Δημοσ.

Γαλλια και ΗΠΑ σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στους νεκρούς, αποκλιμάκωση φαίνεται σε Ιταλία και Ισπανία. 

Όσο για τουρισμό που λέτε, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι αν έχουμε έστω το 50% της περσινής κίνησης, πιστεύω πως θα είναι ακόμα χειρότερα. Η συντριπτική πλειοψηφία ατόμων που ερχόντουσαν εδώ προέρχονται από χώρες με μεγαλα προβλήματα από τον κορωνοιο που δεν θα έχουν ηρεμισει ούτε τον Ιούνιο, το καλοκαίρι όλοι θα μετρουν τις πληγές τους, διακοπές δεν θα πάει κανείς, δεν θα θέλει να ξοδέψει κανένας χρήματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή είδα πολλούς να λένε διάφορα ποσοστά για τουρίστες,ποσσοσό επί του ΑΕΠ κλπ, χωρίς όμως κάποιο link επιβεβαίωσης, στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τα στατιστικά για τον Ελληνικό τουρισμό , του έτους 2018. Δυστυχώς δεν έχει για το 2019.

https://sete.gr/el/stratigiki-gia-ton-tourismo/vasika-megethi-tou-ellinikoy-tourismoy/

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, karditsiotis είπε

Επειδή είδα πολλούς να λένε διάφορα ποσοστά για τουρίστες,ποσσοσό επί του ΑΕΠ κλπ, χωρίς όμως κάποιο link επιβεβαίωσης, στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τα στατιστικά για τον Ελληνικό τουρισμό , του έτους 2018. Δυστυχώς δεν έχει για το 2019.

https://sete.gr/el/stratigiki-gia-ton-tourismo/vasika-megethi-tou-ellinikoy-tourismoy/

Εγώ είπα για 30% του ΑΕΠ και 900.000 θέσεις εργασίας, οπότε μίλησα σωστά. 

Αν δεν συμφωνήσουν σε Ευρωομόλογο οι Βόρειοι που χλωμό το κόβω, θα πάμε πάλι σε ημίμετρα με δανεισμό με χαμηλά επιτόκια κτλ. Σε συνδιασμό με την σίγουρη πτώση του ΑΕΠ πάμε σε χρέος 180% του ΑΕΠ για πλάκα, οπότε μιλάμε για ποσοστά χειρότερα και απο πριν να μπούμε στα μνημόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://lab24.ilsole24ore.com/coronavirus/

Η Ιταλία, που αν δε κάνω λάθος ξεκίνησε το lockdown μία εβδομάδα πριν από εμάς, πέρασε μερικές μέρες σταθερών αριθμών εισαγωγών στις ΜΕΘ (0.3-1%) και σήμερα για πρώτη φορά είδε τη μείωσή τους (-1.82%). Ευελπιστώ να συνεχίσει έτσι και να έχουμε κ εμείς την ίδια πορεία (εμείς με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να είμαστε στη φάση μικρή αύξησης προς σταθεροποίηση).

image.png.34c6032f5bd570d7718bee293be34627.png

image.png.4ec036d1121117c2a9fabaa563f9d53d.png

Επεξ/σία από fmarulezkd
Δημοσ.

σε εμας πρεπει να κρατησουν πιο πολυ τα μετρα σε σχεση με την ιταλια αν θελουμε να μην εχουμε peak στη καμπυλη. Ο σκποπος αυτος ειναι, παιρνουμε μετρα, πλατιαζουμε τη καμπυλη (αρα και τη διαρκεια των μετρων) και πεθαινουν λιγοτεροι και σε περισσοτερο χρονο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

σε εμας πρεπει να κρατησουν πιο πολυ τα μετρα σε σχεση με την ιταλια αν θελουμε να μην εχουμε peak στη καμπυλη. Ο σκποπος αυτος ειναι, παιρνουμε μετρα, πλατιαζουμε τη καμπυλη (αρα και τη διαρκεια των μετρων) και πεθαινουν λιγοτεροι και σε περισσοτερο χρονο.

Δεν γίνεται να καθόμαστε πάνω από 1,5 μήνα συνολικά.

Θα έχουμε άλλα σοβαρά προβλήματα. Δική μου γνώμη είναι ότι έχει χρόνο το κράτος να δράσει, αν δεν μπορεί να μας καλύψει σε 90 μέρες, τι θα αλλάξει σε 120 μέρες; Δεν έχει νόημα.

Μας ζήτησαν χρόνο, για να παράξουν αντισυπτικά, μάσκες να φέρουνε, ΜΕΘ και προσωπικό. Να καθόμαστε και άλλον μήνα(τον Μαιό) γιατί;

Πιο πολύ ζημιά θα κάνει σε όλους παρά βοηθήσει. Πρέπει να έχουν το λεγόμενο deadline στα σχεδιά τους και να αντιλαμβάνονται όχι χρειάζεται να έχουμε ισσοροπία στα μέτρα ασφάλειας και ζωής και όχι όλα τέρμα στην ασφάλεια, δεν έχει νόημα.

Αυτά. Δικιά μου γνώμη πάντως. 

Επεξ/σία από s1mplement
Δημοσ.

Τον ίδιο σκοπό έχουμε. Η διαφορά είναι πως η Ιταλία άρχισε με μερικό lockdown περιοχών, όταν είχει μερικά κρούσματα και πέρασε στο ολικό lockdown όταν μετρούσε 10000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 300 θανάτους. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, s1mplement είπε

Δεν γίνεται να καθόμαστε πάνω από 1,5 μήνα συνολικά.

Θα έχουμε άλλα σοβαρά προβλήματα. Δική μου γνώμη είναι ότι έχει χρόνο το κράτος να δράσει, αν δεν μπορεί να μας καλύψει σε 90 μέρες, τι θα αλλάξει σε 120 μέρες; Δεν έχει νόημα.

Μας ζήτησαν χρόνο, για να παράξουν αντισυπτικά, μάσκες να φέρουνε, ΜΕΘ και προσωπικό. Να καθόμαστε και άλλον μήνα(τον Μαιό) γιατί;

Πιο πολύ ζημιά θα κάνει σε όλους παρά βοηθήσει. Πρέπει να έχουν το λεγόμενο deadline στα σχεδιά τους και να αντιλαμβάνονται όχι χρειάζεται τα έχουμε ισσοροπία στα μέτρα ασφάλειας και ζωής και όχι όλα τέρμα στην ασφάλεια, δεν έχει νόημα.

Αυτά. Δικιά μου γνώμη πάντως. 

Γιατι δε γινεται πανω απο 1,5 μηνα? Δε το καταλαβα το σκεπτικο σου. Μιλας απο ιατρικης αποψης ή οικονομικης? Απο οικονομικης αλλοι δεν αντεχουν πεντε μερες οχι μηνα και αλλοι αντεχουν να μην ξαναδουλεψουν μεχρι τα βαθια γεραματα τους. Το κρατος δε καθεται να κοιταει τετοια θεματα, τη καμπυλη των θυματων κοιταει και  μονο αυτη.

Τωρα τι αλλαζει απο 90 σε 120 μερες ή 150 μερες δεν εισαι σε θεση να ξερεις ουτε εσυ ουτε εγω. Αυτοι ξερουν καλυτερα. Και δεν νομιζω οτι μας ζητησαν καποιο χρονο, δεν νομιζω οτι ρωτησαν ουτε εσενα ουτε εμενα. Ισως ρωτησαν καποιους, αλλα αυτοι πρεπει να ειναι οι γνωστες οικογενειες της χωρας.

Νομιζω οτι μιλας καθαρα οικονομικα παντως. Πηγαινε πες σε εναν που θα πεθανει αν δε παρει μετρα το κρατος οτι πιο πολυ ζημια θα κανει σε <<ολους>> μια παραταση.

Deadline σαφως και υπαρχει, απλα δε τη ξερεις, μαλλον θα εχουν εναν συγκεκριμενο αριθμο θυματων πανω απο τον οποιο τα μετρα θα εχουν ολοκληρωσει τον στοχο τους.

Δημοσ.

Ψιλοάσχετο αλλά.... Στην πόλη μου βλέπω να λειτουργεί το μαγαζί του ένας κουρέας με κατεβασμένα τα ρολά και κλειδωμένος μέσα. Είναι 1Χ1 ο χώρος, πραγματικά θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο για όσους ρισκάρουν να πάνε να κουρευτούν.

Δημοσ.
1 minute ago, 1comment said:

Ψιλοάσχετο αλλά.... Στην πόλη μου βλέπω να λειτουργεί το μαγαζί του ένας κουρέας με κατεβασμένα τα ρολά και κλειδωμένος μέσα. Είναι 1Χ1 ο χώρος, πραγματικά θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο για όσους ρισκάρουν να πάνε να κουρευτούν.

Γιατί δεν το καταγγελεις;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ειδες που καποιοι εχουν βαλει ως deadline το μηκος της τριχας τους? Ετσι για να μη λες οτι ολοι αντεχουν 90 μερες. Οκ λαθος του κουρεα αλλα εδω μιλαμε οτι δουλευει με τηλεφωνικα ραντεβου, με κοσμο που δεν νοιωθει τιποτα.

4 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Γιατί δεν το καταγγελεις;

Δεν εχει μασκα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...