Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, PostHelper said:

Δεν αυξανει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ τον κινδυνο?
Κοροιδευομαστε? Ξερετε τι θα πει εκθετικη αυξηση?
Δεν πρεπει να αυξανει ΚΑΘΟΛΟΥ τον κινδυνο. Αυτο τον σκοπο εχουν τα μετρα.
Δεν εχουμε σκοπο να καθησουμε ουτε μια εβδομαδα παραπανω μεσα κλεισμενοι επειδη μερικοι λιγοι θελουν να αυξησουν "λιγο" τον κινδυνο διασπορας.

Αν η εικονα ηταν πλαστη ο μόνος λογος που μπηκε ειναι επειδη τα ΜΜΕ ψοφανε να κανουν την τρίχα τριχιά! Αυτο ομως οπως ειπα εμπεριεχεται στο οτι τα ΜΜΕ ειναι βδελυγματικα σε πολλες περιπτωσεις και αυτος που τα παρακολουθει πρεπει να εχει κριτικη σκεψη.

Παρεμπιπτοντως η εικονα δεν ηταν πλαστη.

Όχι βέβαια. Αν δεν υπάρχει συνωστισμός δεν αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος. Το να διασταυρώνεσαι με κάποιον για λίγα δευτερόλεπτα σε ανοιχτό χώρο στο δρόμο, δεν αποτελεί σημαντικό κίνδυνο μόλυνσης. Ο συνωστισμός αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο. Απόσταση άνω τον 2 μέτρων σε ανοικτούς χώρους ουσιαστικά εκμηδενίζει τον κίνδυνο μόλυνσης. Σε κλειστούς χώρους υπάρχει το ενδεχόμενο μετάδοσης μέσω αερολυμάτων, αλλά αυτό είναι σχετικά σπάνιο και αφορά συγκεκριμένες συνθήκες. Ως επί το πλείστον η μετάδοση γίνεται με σταγονίδια, που αποτελούν την κύρια πηγή είτε αμέσως είτε εμμέσως από την επικάθησή τους σε επιφάνειες.

Όσο για την αυθεντικότητα του βίντεο σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Π.χ.:

η γυναίκα με το ροζ κολλάν στα δεξιά φαίνεται να περπατά "στην ίδια θέση" επί πολλά δευτερόλεπτα. Επομένως μάλλον έχει γίνει χρήση τηλεφακού και έχει επιλεγεί συγκεκριμένη γωνία για να παραχθεί το αποτέλεσμα.

Επίσης, κυκλοφορούν αναρτήσεις με γενικά πλάνα της παραλίας που δε φαίνεται σε καμία περίπτωση ο συνωστισμός που φαίνεται στο προηγούμενο βίντεο.

Επεξ/σία από techPro
Διόρθωση σημείου στήξης: "
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ο συγκεκριμένος όμως δεν είναι ούτε γιατρός και ουτε συμμετέχει (ευτυχώς) στη σχετική επιτροπή που αποφασίζει για τα μέτρα... 😛 

Συνεχίζεις τις υπερβολές και τις "τραβηγμένες από τα ...μαλλιά" εκτιμήσεις! Αυτή την εποχή με τις αλλεργίες κλπ, ξεροβήχει κάθε χρόνο το 30-40% του κόσμου... Να τους κλείσουμε όλους σε κελιά??? 😛 

Ε δεν μπορεί να μην έχει ενημέρωση όμως και να βγαίνει να λέει ότι του κατέβει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ΜΜΕ φοβήθηκαν απο τις απειλές του Νώντα απο τη Τιθορέα (αγαπημένο μέρος) και σήμερα αποφάσισαν να δείξουν την αλήθεια αντί Fake news: https://www.news247.gr/koinonia/koronoios-thessaloniki-elachistos-kosmos-to-proi-sti-nea-paralia.7614035.html

Σας παρακαλώ, μη μας κάνετε να υποστηρίζουμε τα ΜΜΕ...Το σιχαίνομαι.

Επεξ/σία από eliashadow
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, techPro είπε

Όχι βέβαια. Αν δεν υπάρχει συνωστισμός δεν αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος. Το να διασταυρώνεσαι με κάποιον για λίγα δευτερόλεπτα σε ανοιχτό χώρο στο δρόμο, δεν αποτελεί σημαντικό κίνδυνο μόλυνσης. Ο συνωστισμός αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο. Απόσταση άνω τον 2 μέτρων σε ανοικτούς χώρους ουσιαστικά εκμηδενίζει τον κίνδυνο μόλυνσης. Σε κλειστούς χώρους υπάρχει το ενδεχόμενο μετάδοσης μέσω αερολυμάτων, αλλά αυτό είναι σχετικά σπάνιο και αφορά συγκεκριμένες συνθήκες. Ως επί το πλείστον η μετάδοση γίνεται με σταγονίδια, που αποτελούν την κύρια πηγή είτε αμέσως είτε εμμέσως από την επικάθησή τους σε επιφάνειες.

Όσο για την αυθεντικότητα του βίντεο σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Π.χ.:

η γυναίκα με το ροζ κολλάν στα δεξιά φαίνεται να περπατά "στην ίδια θέση επί πολλά δευτερόλεπτα". Επομένως μάλλον έχει γίνει χρήση τηλεφακού και έχει επιλεγεί συγκεκριμένη γωνία για να παραχθεί το αποτέλεσμα.

Επίσης, κυκλοφορούν αναρτήσεις με γενικά πλάνα της παραλίας που δε φαίνεται σε καμία περίπτωση ο συνωστισμός που φαίνεται στο προηγούμενο βίντεο.

Πρέπει να τους κάνουν μήνυση για διασπορά fake news. Δεν κατάλαβα. Κυνηγούν αυτούς με την φραπελια και αφήνουν τα κανάλια να οργιάζουν;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την σημερινή  επιστολή των 200 γιατρων του Εσυ,δεν βλέπω πουθενά σε κανένα μεγάλο σάιτ,είναι κρίμα γιατί σίγουρα είναι πολλή χρήσιμη σε σχέση με τον κάθε μαϊντανό υπουργο η μη που βγαίνει και λεει τα δικα του,και μας δείχνει την πραγματική κατάσταση.

Επεξ/σία από Lews
  • Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, DTsuras said:

Για μετακινηση προς ταχυδρομειο ποιον αριθμο βαζουμε στο sms?

2

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Βγαινω κανα 3ωρο την ημερα αλλά παω σε μερη που δεν εχει ψυχη! Κανω τζοκινγκ και περπατημα στην φυση ειτε μερα παρα μερα ειτε καθε μερα. Χωρις να διασπειρω τον ιο ή να κινδυνευω να κολλησω.
Σε αντιθεση με πολλους που απλως δεν μπορουν να αλλαξουν συνηθεια σαν κακομαθημενα που ειναι και τρεχουν στο κεντρο της Θεσσαλονικης στην παραλια με τον καφε τους διακινδυνευοντας συνωστισμο.

εμένα αυτό μου το στέρησαν όμως, γιατί αν και στην αττική έχω τις καβάτζες μου και πήγαινα για περπάτημα (δεν τρέχω το μισώ)σε μέρη που δεν υπήρχε ψυχή (ένα 10λεπτο οδήγηση)  και πλέον δεν δικαιολογούμαι να είμαι 

τώρα πρέπει να βγω να περπατήσω και να κάνω ζιγκ ζαγκ για να μην πέσω πάνω στους άλλους και πάλι καλά που δεν είμαι σε κάποιο κεντρικό σημείο της αθήνας και πάλι καλά που εδω δεν πρόκειται να με ελέγξει κανείς και έχουμε μια σχετική ησυχία 

επίσης δεν δικαιολογούμαι να πάω ή να φέρω την κοπέλα μου από τη δουλειά όπως έκανα μέχρι τώρα και θα πρέπει ή να μπει σε λεωφορείο ή να πληρώσει ταξί ή να περπατήσει κάνα 40λεπτο

έχω ένα σωρό λόγους που με ενοχλούν τα συγκεκριμένα μέτρα και δε μιλάω μόνο για τα λίγα αχρείαστα ευχάριστα πράγματα που είχαν μείνει (όπως βόλτα με το ιχ χωρίς να κατέβω κάπου που το κάνω από τα 18μου), ειδικά από τη στιγμή που ήδη είχα σταματήσει να βλέπω φίλους και λοιπούς συγγενείς και στη δουλειά είμαι ψυχαναγκαστικός 

είμαι από τους "καλούς" που την πλήρωσαν, αλλά δε με νοιάζει να βλέπω τον εαυτό μου έτσι, περισσότερο με νοιάζει η υπερβολή γιατί ο κόσμος που καθόταν έξω από ένα σημείο κι έπειτα μια χαρά τηρούσε μέτρα προστασίας, αλλά είπαν να το φουσκώσουν , το σκ πριν τον αποκλεισμό έφτασα σχεδόν ανάβυσσο, στις παραλίες όσοι ήταν ήταν πολύ αραιά μεταξύ τους και πολύ πεσμένη κίνηση στους δρόμους, αλλά όχι πάρε lockdown 

εκεί κατάλαβα πώς ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και οι "απείθαρχοι" είναι απλά ο αποδιοπομπαίος τράγος

το ίδιο και τώρα αν παρθούν κι άλλα μέτρα , τα μέτρα ως έχουν δουλεύουν

και πριν γίνουν έτσι δούλευαν 

μια πολύ μικρή μειοψηφία δεν ένιωθε και ούτε θα συνεχίσει να νιώθει και αυτό δεν αλλάζει με βούρδουλα, αλλά όχι και να πηδάνε την ψυχολογία των υπολοίπων

όσο για σένα ειλικρινά χαίρομαι που μπορείς να είσαι 3 ώρες έξω βοηθάει πολύ, αλλά σκέψου και τον άλλον που είναι κλεισμένος σε ένα τσιμεντένιο κουτί στο κέντρο 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, DTsuras said:

Για μετακινηση προς ταχυδρομειο ποιον αριθμο βαζουμε στο sms?

Προσωπικά έγραψα χαρτί με την ένδειξη ταχυδρομείο και διεύθυνση αυτού.

Just now, logistoulis said:

επίσης δεν δικαιολογούμαι να πάω ή να φέρω την κοπέλα μου από τη δουλειά όπως έκανα μέχρι τώρα και θα πρέπει ή να μπει σε λεωφορείο ή να πληρώσει ταξί ή να περπατήσει κάνα 40λεπτο

Είχα δει οτι μπορείς να πας απλά θέλει χαρτί και από την εταιρεία που δουλεύει οτι θα πηγαίνεις εσύ να την παιρνεις. Τσέκαρέ το πάντως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

μα δεν έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν τη γρίπη, θα το κάνουν με τον κορωνοϊό; 

το θέμα είναι να υπάρξει ένα σενάριο όπου θα συνυπάρχουμε με αυτόν σε διαχειρίσιμο επίπεδο  όπως κάνουμε και με τη γρίπη 

To εμβόλιο θέλουμε. Ο κορονοϊός ήρθε κ θα μείνει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Είχα δει οτι μπορείς να πας απλά θέλει χαρτί και από την εταιρεία που δουλεύει οτι θα πηγαίνεις εσύ να την παιρνεις. Τσέκαρέ το πάντως.

πρέπει να είσαι συγγενής πρώτου βαθμού ή στεφάνι.. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...